Kopimaskine

Sammenlign pris og kvalitet på kopimaskiner - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 40% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3

Få op til 4 tilbud her

Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører

Det tager under et minut!

Antal kopier pr. måned?

Det tager under et minut!

Kopimaskiner - Guides, info og tilbud

Flere og flere virksomheder har i dag et stort behov for at have en kopimaskine, som er med til at sikre og optimere virksomhedens daglige drift. En kopimaskine sørger blandt andet for, at kunne rumme virksomhedens behov for udprint i stor volumen, så man ikke hele tiden skal justere sin kopimaskine. Derfor er det meget vigtigt, at jeres kopimaskine har en stor papirhåndteringskapacitet, som kan holde til mange udprint i løbet af en dag. Udover at kunne printe mange udprint, skal jeres kopimaskine også kunne levere printene hurtigt, da ingen har lyst til at stå og vente på de mange udprint. Moderne kopimaskiner findes i diverse afskygninger, både som simple kopimaskiner, men også som multifunktionsmaskiner, der fungerer som både printer, scanner og fax. Det kan være svært at overskue det store marked, og udvælge netop den kopimaskine, der passer til din virksomheds behov.

Kopimaskine - Hvilken type har du brug for?

Typen af kopimaskine varierer alt efter de behov du har som virksomhed. Nogle virksomheder vægter udskrifthastighed, kapacitet eller kvalitet hvor andre vægter papirstørrelsen. Det er derfor nemmere at vælge hvilken type kopimaskine du foretrækker. Herunder finder du de typiske kategorier inden for kopimaskiner.

Kopimaskine til Kontor

Kopimaskine-til-kontor

Kontor

 

A3 Kopimaskine

A3-kopimaskine

A3 Papir

 

Leasing af Kopimaskine

Leasing-af-kopimaskine

Leasing

 

Læs mere om kopimaskiner her: www.kopimaskinepriser.dk

Ny kopimaskine - Hvad bør man overveje?

Før du vælger en bestemt type kopimaskine, er der en del ting, du skal tage i betragtning.

1. Du skal have plads til den nye kopimaskine

Mål op hvor meget plads du har til en kopimaskine, og læg mærke til, hvor langt væk eventuelle stikkontakter befinder sig. Størrelsen på kopimaskiner varierer nemlig ret meget, og det er ikke alle kopimaskiner, der kan stå alle steder.

2. Du skal tænke over papirets størrelse

Kopimaskiner kan håndtere mange forskellige papirstørrelser, men de mest gængse er den normale A4 og den noget større A3. Hvis man køber en normal størrelse kopimaskine, kan man kun printe og kopiere A4-ark, mens man med en A3-kopimaskine, kan arbejde med begge papirformater. Det er også grunden til, at en A3-kopimaskine er dyrere end en normal størrelse kopimaskine. Hvis man har brug for at kunne arbejde med andre papirstørrelser end A4 og A3, skal man regne med, at det bliver en noget dyrere kopimaskine, da disse formater ikke er standard.

3. Du skal vælge mellem farve og sort/hvid

Det er vigtigt at tænke på, om din kopimaskine skal kunne håndtere farvetryk eller sort/hvid. En farvekopimaskine er nemlig noget dyrere end en sort/hvid-kopimaskine, samtidig med, at det ikke er alle virksomheder, der har brug for at kunne printe i farver.

4. Vurder kopimaskinens hastighed

En Panel på kopimaskinekopimaskines hastighed er gerne normeret i CPM (kopier i minuttet), som gør det nemmere at sammenligne de forskellige kopimaskiners hastighed. CPM-tallet for en kopimaskine svinger gerne mellem 30-150 CPM, hvilket svarer til ét print hver andet sekund eller fem print hver andet sekund. Jo hurtigere din kopimaskine er, jo højere vil prisen som oftest også være.

5. Skal I have en dokumentfremfører?

I skal overveje nøje, om jeres kopimaskine skal være udstyret med en dokumentfremfører, som gør at maskinen kan håndtere flere ark af gangen.

6. Hvor stor papirkapacitet har I brug for?

Find ud af hvor mange papirkassetter virksomheden som minimum har brug for i en kopimaskine.

7. Hvor høj udskriftskvalitet ønsker I?

Tænk gerne på, om du gerne vil have kvantitetskopier eller kopier af høj kvalitet. Jo bedre kvalitet din kopimaskine producerer, jo dyrere vil din kopimaskine også være, både i engangsudbetaling og i drift.

8. Skal din kopimaskine kunne efterbehandle?

Overvej om din kopimaskine skal kunne sortere, lave hjørnehæftning eller andre kopieringsrelaterede aktiviteter.

9. Skal jeres kopimaskine fungere trådløst?

I bør på forhånd tage stilling til, hvorvidt jeres kopimaskine skal understøtte virksomhedens trådløse netværk, samt hvilke programmer jeres kopimaskine skal kunne udskrive fra og lignende.

10. Vurder blækpatron- og tonerprisen

Prisen på toner og blækpatroner varierer utrolig meget, og derfor bør det også indgå i dine overvejelser, når du kigger efter en ny kopimaskine. Ofte er selve ens kopimaskine nemlig billig nok, hvorimod toneren og blækket koster en hel masse, hver gang kopimaskinen skal genfyldes.

11. Ønsker I en serviceaftale?

Det er altid en god idé at have en serviceaftale i forbindelse med sin kopimaskine, så man altid kan få den ordnet, hvis den pludselig bryder sammen.

Kopimaskiner - Mange forskellige mærker

Der findes rigtig mange forskellige mærker inden for kopimaskiner, der hver især henvender sig til forskellige typer og størrelser af virksomheder og afdelinger. Du finder mere information om de enkelte mærker her: 

Brother Logo 1

Brother kopimaskiner er et af de mest populære mærker inden for kopimaskiner, og de er især kendt for deres store brugervenlighed og betalelige maskiner.

Canon Logo

Med en Canon kopimaskine får du et energibesparende produkt af høj kvalitet. Derudover er produkterne blevet til ved hjælp af miljøvenlige materialer og produktion.

Epson Logo 1

Kundetilfredshed er indbegrebet af Epson kopimaskiner, både fordi de leverer kopimaskiner af høj kvalitet, men også fordi de har et højt serviceniveau på deres maskiner. 

Hp

Samtlige Hewlett-Packards produkter er skabt gennem eksperimenter og innovation, og med en Hewlett-Packard kopimaskine får du altid den nyeste teknologi.

Konica Minolta Logo 1

Med en Konica Minolta kopimaskine får du et produkt baseret på over 200 års erfaring inden for branchen, og du er derfor garanteret en høj grad af funktionalitet og kvalitet. 

Ricoh Logo 1

Ricoh er kendt for deres fokus på bæredygtige og innovative produkter. Når du køber en kopimaskine fra Ricoh, får du et stykke teknik, som er miljøvenlig og vedvarende.

Sharp-logo

Sharp er en Japansk elektronikprducnet med en historie der går tilbage til 1912. Sharp kopimaskiner er af høj kvalitet med fokus på miljø, brugervenlighed og bæredygtighed.

Toshiba Logo 1

Med en kopimaskine fra Toshiba får du et ægte stykke innovation, som er bæredygtig og miljøvenlig. Toshiba tilbyder deres kunder kompetent og hurtig support.

Mange muligheder og funktioner

En kopimaskine i dag er ikke bare en kopimaskine. Moderne kopimaskiner har fået et væld af funktioner, nogle flere end andre, så de også kan fungere som multifunktionsprintere, der både kan scanne, faxe og printe. Når du skal købe en kopimaskine til kontoret, skal du også huske at overveje om jeres kopimaskine skal kunne printe i sort/hvid eller farve. Hvis virksomheden kun har brug for sort/hvide print, er der muligvis besparelser at hente, da farveprint som regel er dyrere i forbrug. Flere virksomheder har også brug for at kunne arbejde på tværs af gangene i domicilet, hvilket kan opnås ved indkøb af en kopimaskine, der indeholder en trådløs netværksfunktion. De fleste større kopimaskiner indeholder dog dette i dag, så man undgår en masse kabler.

Kopimaskine - Hvad skal denne kunne?

På grund af fremskridt inden for den digitale teknologi, er de fleste kopimaskiner i dag blevet til multifunktionsmaskiner, der som udgangspunkt kan både faxe, scanne og printe. En moderne kopimaskine bør i dag være en robust maskine med letforståelige brugergrænseflader. Derudover skal de have en stor papirhåndteringskapacitet, og funktioner som giver virksomheden mulighed for at begrænse adgangen til kopimaskinen, spore anvendelsen og dermed kontrollere udgifterne i forbindelse med brugen. På denne måde kan man også begrænse medarbejdernes brug af kopimaskinen til private formål, som ikke har noget med virksomheden at gøre.

Hvilken type kopimaskine kan I få?

Der findes forskellige typer af kopimaskiner, for eksempel en monokrom kopimaskine, en farvekopimaskine, en multifunktionskopimaskine, en analog kopimaskine, en digital kopimaskine og netværkskopimaskiner. Den monokrome kopimaskine bruges udelukkende til sort/hvid-print, farvekopimaskinen bruges både til sort/hvid og farver, den multifunktionelle kopimaskine kan både kopiere, udskrive, scanne, faxe og lignende, de analoge er blevet erstattet af de digitale kopimaskiner, mens en kopimaskine med netværk bruges til trådløse printninger.

Kopimaskine display

A3 kopimaskine 

En A3 kopimaskine er den type kopimaskine, som bruges mest i virksomheder og til erhverv. I erhverv er der nemlig ofte brug for at kunne kopiere store formater, især i kreative virksomheder eller butikker.

Hvis man ikke er sikker, men tror man vil komme til at få behov for en A3-kopimaskine, så er det en nødvendighed at købe en A3-kopimaskine fra starten af. Der foreligger nemlig ingen mulighed for at lave A3-kopier på en A4-kopimaskine, mens der derimod er mulighed for at lave A4-kopier på en A3-kopimaskine. Der kan være stor forskel i pris på en A3-kopimaskine og en A4-kopimaskine, da prisen på en A3-kopimaskine oftest er højere, da man netop kan printe begge typer på denne kopimaskine. Men hvis man først har indkøbt en A4-kopimaskine og senere opdager at man har brug for en A3-kopimaskine, vil den samlede pris ved køb af de to produkter overstige en enkelt A3-kopimaskines pris.

Kopimaskine til kontor

Kopimaskiner til kontor er klar til at dække de mindre behov i forhold til en kopimaskine til erhverv, som også vil indeholde mulighed for kopiering af A3-formater. Kopimaskiner til kontor er beregnet til en enkelt afdeling, hvorimod en kopimaskine til erhverv er til større eller flere afdelinger. Der er ikke lige så mange brugere, som skal bruge kopimaskinen til kontoret, og deraf kan den godt være mindre i størrelsen, end en kopimaskine til erhverv. Da en kopimaskine til kontor er af en mindre størrelse, betyder det også, at denne type kopimaskine fås til en billigere pris.

Kopimaskine til erhverv

Som før nævnt, er en A3-kopimaskine den mest oplagte kopimaskine til erhverv. En kopimaskine til erhverv skal være i stand til at kunne håndtere alle de udfordringer, som kan opstå hos de forskellige afdelinger. Der er som regel mindst én afdeling, som har brug for en A3-kopimaskine, som kopimaskine til erhverv. Her er der behov for at kunne kopiere større formater end A4, blandt andet i forbindelse med marketing, oversigt over strategier og statistikker mv. Da størrelsen af en kopimaskine til erhverv som regel er større end en kopimaskine til kontoret, vil en kopimaskine til erhverv have en højere pris end kopimaskiner til kontorer.

Leasing af kopimaskine

Det kan være, at du står i den situation, at du kun har brug for en kopimaskine i en kort eller meget begrænset periode. Virksomheden står måske overfor en flytning til et nyt domicil, eller et kommende projekt står og varsler større strukturelle ændringer. Da er leasing af en kopimaskine en god mulighed. Leasing af kopimaskiner sikrer en hurtig og god midlertidig løsning, som kan dække dine akutte behov. Derefter kan de leasede kopimaskiner udskiftes når nye behov opstår, og den normale indkøbspris er sparet ved leasing.

Kopipapir

Lej en kopimaskine

Du kan også vælge at leje en kopimaskine, og samtidig spare indkøbsprisen. Der foreligger fornuftige muligheder i at leje en kopimaskine i stedet for at købe den, hvis kopimaskinen kun skal bruges for en kort periode. Der er som regel flere tusinde kroner at spare, alt efter hvor lang tid lejen af kopimaskinen kommer til at vare.

Ved leje af en kopimaskine kan der indgå en kopimaskineserviceordning, som hurtigt kan vise sig at være en bedre finansiel løsning i forhold til ens forbrug af en kopimaskine. Herudover kan det sideantal der bruges pr. print, også være med til at skabe en samlet lavere pris.

Kopimaskineserviceordningen

Kopimaskineserviceordningen er essentielt for dem, som gerne vil beholde en kopimaskine i længere tid af gangen. Med serviceordningen behøver man ikke bekymre sig om kopimaskinens små irritationsmomenter. Det er blot at tage kontakt til en kopimaskineservice, hvorefter servicen bliver udført hurtigst muligt.

Det kan eventuelt komme til at koste dyrt, hvis der ikke er kopimaskineservice på den indkøbte kopimaskine, og ingen i virksomheden ved, hvordan man skal ordne kopimaskinen. Derfor er det vigtigt at sørge for, at der er kopimaskineservice inkluderet i købet, så kopimaskinen ikke bare ender med at blive en unødig udgift, som I ikke kan finde ud af at bruge.

Kopimaskine - Hvad er prisen?

Alt efter hvilke behov du har til en kopimaskines funktioner og kvalitet, og om det er leasing, leje eller køb, varierer priserne meget. Er det en kopimaskine beregnet til en mindre virksomhed, er der måske ikke brug for flere avancerede funktioner og stor papirkapacitet. Der er det unødvendigt at betale for noget, som ikke tages i brug. For at finde den helt rigtige kopimaskine til dine behov, bør du kontakte den enkelte leverandør, som kan give dig en skræddersyet løsning til en god pris.

Arbejdstilsynets råd i forbindelse med en kopimaskine

Kopimaskiner er en af de ting på arbejdspladsen, der i højest grad kan påvirke indeklimaet, da de ofte varmer, støjer og generelt forurener. Derfor har Arbejdstilsynet udviklet nogle gode råd, som man kan vælge at følge, når man skal anskaffe sig en kopimaskine:

  • Overvej om en kopimaskine vil komme til at belaste indeklimaet
  • Sæt helst jeres kopimaskine i et separat rum, hvor der er god ventilation og ingen arbejdende

Hvis virksomhedens kopimaskine står i et rum hvor der arbejdes, kan man også gøre nogle ting, for at formindske kopimaskinens indvirken på medarbejderne:

  • I kan fjerne meget af varmen og forureningen, hvis I vælger at have udsugning der hvor luften fra kølingen blæses ud i lokalet
  • I kan opsætte støjskærme omkring jeres kopimaskine, og derved dæmpe støjniveauet
  • I kan indkapsle maskinen i en kasse med udsugning, hvilket både bekæmper varmen, forureningen og dæmper støjen
  • I kan stille jeres kopimaskine så langt væk fra medarbejderne som muligt
  • Sørg for at lufte ud og i det hele taget have god ventilation i lokalet

Printerpapir til kopimaskine

Kopimaskine og miljøet

Det er rart at have en kopimaskine, der kan printe mange udprint, men det er knapt så hensigtsmæssigt, at de mange print resulterer i forurening af miljøet og et større strømforbrug. Mange ældre kopimaskiner kan ikke leve op til de miljøkrav, der er i en virksomhed i dag. Enten fordi den har et højt strømforbrug, eller også bare fordi den er slidt og dermed langsommere i udprint. De nyere kopimaskiner leveres også med bedre toner og blækpatroner, som er med til at reducere driftsomkostningerne. Dertil er der stor forskel på papirkvalitet, idet nogle typer papir bruger mere blæk end andre. Der er altså en del parametre du skal have in mente, når du vælger din nye kopimaskine - Især hvis du gerne vil tage hensyn til miljøet, samtidig med at du bruger din kopimaskine. Et helt andet alternativ kunne selvfølgelig være at skrue ned for brugen af printningen, og i stedet sidde med en computer eller iPad foran sig, fremfor en større bunke papirer.