Sammenlign priser på kaffeautomater
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvilken model ønskes?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 07 juli 2021

Kaffeløsning til café og restaurant

Frisk varm kaffe er en af de mest populære drikkevarer i café- og restaurantbranchen.

Det er derfor overflødigt at pointere nødvendigheden af at investere i en god kaffeløsning, hvis virksomheden til dagligt serverer måltider, snacks eller kager. Der er dog flere faktorer, som man bør overveje inden man vælger en kaffemaskine til café. Man skal beslutte hvilken kaffebrygningsmetode der er bedst for virksomheden, og på baggrund af dette vælge en kaffemaskine med tilstrækkelig kapacitet, og som kan brygge kaffen hurtigt.

Læs mere: Kaffeautomater

Forskellige kaffeløsninger

Inden man beslutter sig for en kaffeløsning, er det godt at have en generel forståelse for de forskellige måder, hvorpå kaffe kan brygges. De mest almindelige typer af kaffemaskiner til cafe-  og restaurantbranchen er: semi-automatisk, fuldautomatisk og super-automatisk.

Semi-automatiske espressomaskiner: Denne type espressomaskine til café kaldes semi-automatisk, fordi den kræver, at en barista gør en smule manuelt arbejde, før den er klar til at brygge. En semi-automatisk espressomaskine har et filter, som kræver påfyldning af malet kaffe. Det betyder, at baristaen først skal male den valgte kaffe og derefter stampe kaffen ordentligt sammen i filteret. Denne proces er særlig vigtig, da det skaber den rette mængde af modstand nødvendig for brygning. Dernæst skal baristaen vedhæfte filteret til espressomaskinen og trykke på tænd/sluk knappen. På dette tidspunkt tager espressomaskinens elektriske pumpe over og trækker vand fra kedlen, som derefter tvinges under tryk gennem kaffegrumsen i filteret. Når espressoen er udvundet fra espressomaskinen, skal baristaen blot trykke på tænd/sluk knappen igen. Semi-automatiske espressomaskiner til café er brugervenlige og deres manuelle krav er nemme at lære. Den elektriske pumpe i espressomaskinen forsikrer en ensartet bryg.

Fuldautomatiske espressomaskiner: En fuldautomatisk espressomaskine ligner meget den semi-automatiske espressomaskine. Den eneste forskel på de to espressomaskiner er, at baristaen i stedet kun behøver at trykke på tænd/sluk-knappen én gang, hvorefter espressomaskinen automatisk styrer den mængde vand der fordeles gennem de malede bønner. Når den forudbestemte mængde espresso er brygget, vil espressomaskinen stoppe på egen hånd.

Fuldautomatiske espressomaskiner er således nyttige til cafeer og restauranter, hvor de har brug for friheden til at træde væk fra espressomaskinen og arbejde på andre ting, mens maskinen brygger en konsekvent mængde espresso. Af denne grund er fuldautomatiske espressomaskiner meget populære i cafe- og restaurantbranchen, da en barista kan forberede flere kopper kaffe på én gang.

Super-automatiske espressomaskiner: Med en super-automatisk espressomaskine, kan man med et tryk på én knap udføre hver eneste opgave, der er nødvendig for at producere en fin og konsekvent espresso på en brøkdel af den tid, som en semi-automatisk espressomaskine kræver. Mens en super-automatisk espressomaskine indeholder de samme grundlæggende elementer, som en semi- eller fuldautomatisk espressomaskine, indeholder den også en indbygget automatiseret kaffemølle, som maler kaffebønnerne.

Når baristaen trykker på bryg-knappen på en sådan espressomaskine til café, begynder den straks at male den rigtige mængde af bønner, stamper de malede bønner, og udtrækker en forudbestemt mængde af kaffe. Alle disse procedurer er overvåget og konsekvent opfyldt takket være et integreret edb-system. Super-automatiske espressomaskiner er generelt fyldt med muligheder og specielle funktioner, som giver baristaen øget fleksibilitet i brygningen.

Det er således muligt at lave stærk espresso, svag espresso, latte, cappuccino, koffeinfri espresso og meget mere. Med denne type espressomaskines brugervenlighed og dens bruger-fleksibilitet er det ikke ligefrem et mysterium, hvorfor denne type espressomaskiner er den hurtigst voksende på markedet.

Der er to faktorer der er vigtige at overveje, når du skal investere i en ny kaffeløsning: Størrelsen og hastigheden. Det er afgørende, at der tages højde for disse variable, hvis man skal være i stand til at levere tilstrækkelig frisk varm kaffe til kunderne.

Størrelsen af kaffemaskinen: Når du vælger en kaffemaskine til en cafe- eller restaurant er det vigtigt, at maskinen har kapaciteten til at tjene nok folk, før et andet parti af kaffe skal brygges. For eksempel, hvis der er 50 gæster og 30 af dem at drikker kaffe, skal man være i stand til, i teorien, at tjene dem alle på samme tid. Det er derfor vigtigt at se på, hvor mange mennesker man normalt betjener i løbet af en dag, inden man køber en kaffemaskine.

Hastigheden: Den hastighed, hvormed en kaffemaskine brygger kaffe er også en afgørende faktor i købsbeslutningen. Den tid det tager for kaffen at løbe gennem maskinen kan gøre en enorm forskel for ens kunder. En for langsom kaffemaskine til café kan hurtigt betyde lang kø og utilfredse kunder. Ved at vælge en super-automatisk espressomaskine, vil man ofte kunne nedsætte ventetiden for kunderne.

Hvis du er interesseret i en ny kaffeløsning til din cafe eller restaurant, kan du udfylde kontaktformularen her på siden.