Indhent tilbud på kassesystemer
Sammenlign kvalitet og pris på kassesystemer her
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kassesystemer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type kasseløsning ønskes?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 26. juni 2019

Kasseapparat med dankort

Langt de fleste forretningsdrivende er bekendt med situationen. Det er lørdag formiddag, og butikken er proppet med købelystne kunder. Køen vokser og kunderne bliver utålmodige, hvorefter nogle begynder at forlade forretningen uden at købe deres varer. Samtidig bliver kassererne mere og mere stressede over situationen, hvilket i mange tilfælde betyder en stigning i fejlraten.

Hvad hvis man kan speede processen op og samtidig nedsætte fejlraten? Et kasseapparat med dankort gør lige netop dette muligt.

Hvordan virker et kasseapparat med dankortterminal?

Der findes efterhånden en hel del kasseapparat modeller, hvor man kan integrere en dankortterminal eller betalingsterminal. Dette betyder, at du ikke længere behøver at indtaste et salg på kasseapparatet og efterfølgende genindtaste det samme på en separat terminal, hvilket nedsætter fejlraten og svig, da det hele foregår på selve kasseapparatet. I al sin enkelthed betyder det altså, at man helt erstatter ekspedientdelen ved erhvervelsen af et kasseapparat med integreret betalingsterminal. Dette giver en lang række fordele hvoraf den væsentligste for de fleste nok vil være at ekspeditionstiden kan reduceres til et minimum, da hele transaktionen påbegyndes, udføres og afsluttes fra kasseapparatet. At dette har den yderligere fordel, at man hermed også minimerer muligheden for fejlindtastning, er selvfølgelig også værd at fremhæve.

Læs mere: Kasseapparat med lagerstyring.

Flere maskiner = flere fejl

Der vil sædvanligvis opstå flere fejl, når man anvender to forskellige maskiner. Et eksempel på en typisk fejl er, at et køb på kr. 14,99 bliver til kr. 1,49 eller kr. 4,99 i stedet for den oprindelige værdi. Sådanne fejl sker typisk, fordi man har en travl kasserer, der har at gøre med to forskellige maskiner. Kassereren får det samlede beløb på kr. 14,99 kr. fra kasseapparatet og vender sig derefter mod dankortterminalen og indtaster, hvad han mener er kr. 14,99 og trykker derefter på enter-tasten. Kunden klager sjældent, når det betalte beløb er under den købte mængde, hvorfor kassereren meget sjældent bemærker fejlen. Hvis der sker flere af sådanne fejl, kan det hurtigt blive en dyr omgang for virksomheden.

Hvordan kan et kasseapparat med en dankortterminal nedsætte fejl?

Med et kasseapparat med en integreret dankortterminal slipper kassereren for at skulle taste et beløb flere steder, da et tryk på "Dankort" knappen automatisk overfører beløbet til dankortterminalen, og dermed minimeres tastefejl.

Som det var tilfældet i forrige eksempel, vil kassereren indtaste det pågældende beløb på kasseapparatet og få samme subtotal på kr. 14,99. Forskellen opstår, når kunden vil betale med sit dankort, hvor kassereren, modsat tidligere, kan bruge dankortterminal uden at indtaste købsbeløbet. Kasseapparatet har nemlig allerede sendt det korrekte beløb til dankortterminalen. Processen ved et kasseapparat med en dankortterminal vil derfor være betydeligt hurtigere og forbundet med langt færre fejl.

Investeringen i et kasseapparat med en dankortterminal, vil derfor hurtigt tjene sig selv ind i øget hastighed, nøjagtighed og mindre bedrageri.