Indhent tilbud på kassesystemer
Sammenlign kvalitet og pris på kassesystemer her
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kassesystemer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type kasseløsning ønskes?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 28. marts 2018

Få et overblik over kasseapparater, kasseterminaler og kassesystemer

Her får du et godt overblik over kasseapparater, kasseterminaler og kassesystemer

Står du som iværksætter eller måske endda etableret virksomhed og skal finde et betalingssystem? Er du i tvivl om, hvad du skal bruge, og hvad du skal søge efter? Hvad er forskellen på en kasseterminal og et kasseapparat? Herunder giver vi dig et kort og godt overblik over forskellene. Desuden deler vi et par tips med dig til når du skal købe et betalingssystem til din virksomhed.

Oversigt over kasseapparater, kasseterminaler og kassesystemer:

Hvad er et kassesystem?

Kassesystemet refererer til det overordnede/samlede betalingssystem, som anvendes ved køb og salg af varer. I en fysisk butik dækker kassesystemet eksempelvist over kasseapparatet, dankortterminal, stregkodescanner etc.

Der findes kassesystemer, som er skræddersyet til specifikke behov og brancher. Der er eksempelvis forskel på et kassesystemer til tøjbutikker og kassesytemer til restauranter. POS-systemer refererer til nyere kassesystemer, som typisk er udstyret med touch screens og intern lagerstyring samt regnskabsstyring. POS-systemer er efterhånden det mest anvendte inden for detail, da de nemt kan skræddersyes til virksomhedens specifikke behov.

Kasseapparater

Hvad er et kasseapparat?

Kasseapparat forstås som det apparat, som anvendes til at håndtere selve betalingen ved ekspeditionen af kunderne. Det vil sige, at det er det apparat, som man taster produkters pris ind. Det er ligeledes kasseapparatet som udregner den samlede pris for produkterne, når de er blevet solgt. I de fleste kasseapparater er der indbygget pengeskuffe, som indeholder kontanterne. Typisk har et kasseapparat ikke en touchscreen. I stedet har et kasseapparat knapper.

Kasseapparater findes i mange forskellige afskygninger og har mange forskellige funktioner. Visse kasseapparater er udstyret med touch screen, som gør brugergrænsefladen lækker og overskuelig. Man vil dog typisk kalde et kasseapparat med touch screen for en kasseterminal. Mange kasseapparater med touch screen (kasseterminaler) leveres med indbygget mulighed for lagerstyring og regnskabsstyring.

Hvad er en dankortterminal?

Dankortterminalen håndterer betalinger med dankort og betalings og er således en nødvendighed i et "kassesystem". Terminalen er bygget til sikkert at kunne håndtere kortbetalinger og pinkoder. Som regel fungerer betalingsterminalen mere eller mindre uafhængigt af kasseapparatet og skal således købes ved siden af. Visse terminaler er dog bygget, så de spiller sammen med det samlede kassesystem.

Hvad er en stregkodescanner

Stregkodescanneren bruges til at scanne stregkoder på produkter. Stregkodescanneren sender information til kasseapparat om, hvilket produkt der er ved at blive solgt. Man behøver ikke nødvendigvis stregkodescanneren, hvis man ikke har registreret sine varer med et unikt stregkodenummer. Det er for eksempel ikke nødvendigt, når der er tale om kassesystemer til restauranter.