Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor skal kaffeautomaten benyttes?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 21. december 2018

Kaffe og dens helbredende virkninger

De fleste kaffedrikkere kender til den opkvikkende effekt forbundet med indtagelsen af den koffeinrige drik, men kaffe har langt flere gavnlige effekter end før antaget. Nye undersøgelser peger på, at et dagligt forbrug af kaffe kan styrke både helbredet, humøret og ydeevnen, samt i sidste ende føre til et længere liv.

Antioxidanter er nøglen

Det er først og fremmest indholdet af antioxidanter fundet i kaffebønner, der tilskrives kaffens helbredende evner. Som navnet indikerer, er antioxidanter næringsstoffer, der mindsker oxideringsprocessen i kroppen. På samme måde som metal ruster, når det oxiderer, tager vores celler skade af rygning, toksiner i miljøet, dårlig kost og meget andet. Antioxidanter kan således beskrives som kroppens naturlige rustfjerner, der hjælper med at holde vores celler sunde.

Iblandt almindelige kilder til antioxidanter finder vi frisk frugt og grønt, nødder, bønner og olier som har et naturligt højt vitamin- og mineralniveau, men nu tyder meget altså på, at en kop mokka har lignede positive effekter. I kaffe finder vi ikke helt den samme høje koncentration af antioxidanter som i bær og bønner, men fordi vi generelt har et større forbrug af kaffe end af disse andre produkter, kan kaffen beskrives som værende en af de vigtigste antioxidantkilder.

Læs også: Fordelene ved at have kaffeautomater på jobbet

4-5 kopper kaffe om dagen holder doktoren fra døren

Længerevarende studier har bevist, at et dagligt indtag af kaffe drastisk nedsætter risikoen for at udvikle degenerative sygdomme, som er associeret med oxidativt stress i kroppen. En daglig kop kaffe kan nedsætte risikoen for at Alzheimers og Parkinsons med helt op til 65 procent, og drikker man 4-5 kopper om dagen, kan man mindske faren for at udvikle diabetes med op til 50 procent. Det er gode nyheder for danskerne, der på verdensbasis måles som nogle af de mest kaffedrikkende mennesker, med et gennemsnitligt indtag på 3.4 kopper om dagen.

Målinger viser samtidig, at koffeinen i kaffe har positive virkninger på vores sindstilstand. Et studie i depressioner indikerer, at kvinder der drikker 2-3 kopper kaffe om dagen, har en nedsat risiko for at udvikle den sindslidende sygdom, end kvinder der bare drikker en kop om dagen.

Læs også: Kaffe kan forbedre helbred og "klimaet" på arbejdspladsen.

Kaffe gør os glade og motiverede

Kaffe kan også bruges som en naturlig humørforstærker. En daglig dosis på 300 milligram kan reducerer døsigt og sløvt humør, hvilket langt de fleste vil kunne genkende fra hverdagen. Særligt om morgen, hvor vi oftest er plaget af en groggy stemning, har kaffe en evne til at løfte humøret og promovere en mere positiv følelse i krop og sind.

Kaffe øger også blodstrømningen til hjernen og de kognitive funktioner. Det hjælper til at forstærke vores motivation og årvågenhed som er vigtig for vores ydeevne i dagligdagen. Med et højere mentalt overskud og fokus kan vi præstere bedre i både arbejdsrelateret- såvel som sportslig sammenhæng.

Det lyder måske for godt til at være sandt, men meget tyder på, at kaffe kan spille en central rolle i forhold til vores overordnede helbred. Med muligheden for at forbedre både hverdagen og forlænge livet, er der i hvert tilfælde god grund til at nyde en daglig kop mokka.