Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor skal kaffeautomaten benyttes?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 13. juni 2019

Hvilken kaffeautomat skal jeg vælge til virksomheden?

Hvis du leder efter en kaffeautomat til din virksomhede, har du fået en storslået og risikabel opgave pålagt. Kaffe er noget som medarbejderne kan samles om og bruge som forkælelse i en travl hverdag, og kaffens kvalitet kan derfor være afgørende for medarbejdernes humør, trivsel og motivation til arbejdet.

Hvis du vælger at købe en billig kaffeautomat med kaffe af lav kvalitet, signalerer du overfor dine medarbejdere, at du ikke sætter dem højt, og derfor ikke vil bruge unødigt mange penge på dem. Hvis du i stedet køber en god kaffemaskine med højkvalitetskaffe, indikerer du, at dine medarbejderes velfærd og velvære står højt på din prioritetsliste.

2Find en kaffemaskine med flere funktioner

Udover at kaffe skal være af høj kvalitet, er det også vigtigt, at du vælger en kaffeautomat med flere funktioner. Det nytter ikke noget, hvis din kaffemaskine kun kan producere sort kaffe - Den moderne medarbejder ønsker et større udvalg af muligheder, således at der er noget til ethvert humør og situation. Din kaffeautomat bør derfor både kunne lave aromatisk sort kaffe, kaffe med mælk og/eller sukker, cappuccino, espresso, cafe latte og latte macchiato, foruden varm chokolade og varmt vand til te.

Der findes efterhånden mange forskellige typer af kaffeautomater til virksomheder, og du skal derfor også vælge hvilken type du ønsker. Her kan du vælge mellem fem forskellige modeller, rangeret efter kvaliteten af kaffen fra lav til høj:

8Instant kaffeautomater

8Formalet kaffeautomater

8Helbønne kaffeautomater

8Espresso kaffeautomater

8Kapsel kaffeautomater

6  Instant kaffeautomater

Hvis kaffebrygningen helst skal gå stærkt, er en instant kaffemaskine det bedste bud på en kaffemaskine for dig. Denne type kaffemaskine kan producere mange forskellige varianter af kaffe, for eksempel café au lait og cappuccino, og så tager det kun få sekunder, før koppen eller kanden er fyldt med dampende varm kaffe.

3  Formalet kaffeautomater

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe er lidt langsommere end instant kaffemaskinerne, men er hurtigere end helbønne maskinerne. Denne type kaffemaskiner er nogle af de mest pålidelige, hvilket er grunden til, at så mange virksomheder vælger netop denne model. Derudover kan en formalet kaffeautomat brygge mange typer af velsmagende kaffe, og desuden kan man ofte justere kaffestyrken og mængden af mælk og sukker i kaffen.

5  Helbønne kaffeautomater

Det næste trin på kvalitetsstigen er helbønne kaffeautomaterne. Det er her på kvalitetsstigen du skal begynde, hvis du gerne vil forkæle dine medarbejdere, og signalere over for dem, at de er vigtige for dig og for virksomheden. Denne type maskine laver en dejlig frisk kaffe, og tilbyder ligeledes en række forskellige kaffetyper, så dine medarbejdere aldrig går forgæves.

1Espresso kaffeautomater

Med en espresso kaffeautomat får du kaffe af høj kvalitet, samtidig med at du får et stort udvalg af lækre kaffevarianter. Denne model kan udover at arbejde med espressokaffebønner også arbejde med normale kaffebønner - Den tilbyder altså de samme muligheder som helbønne kaffemaskinen, og mere til!

Espresso kaffeautomater er især populære på cafeer og restauranter, da espresobønnerne er mørkere og kraftigere end normale bønner, og derfor egner sig godt til stærke kaffetyper som cappuccino og cafe latte. Man kan også få både automatiske og semiautomatiske maskiner, så man kan foretage sig noget andet, mens kaffen brygges.

4Kapsel kaffeautomater

Den nyeste type af kaffeautomater er de såkaldte ‘kapsel kaffeautomater’. Disse er som regel mindre end de øvrige modeller, hvilket skyldes, at kaffemaskinen selv kun bidrager med varmt vand til drikken. Selve kaffen, teen eller kakaoen findes nemlig i de forskellige kapsler, som man indsætter i maskinen, for at brygge netop den drik man har lyst til. Mulighederne med en kapsel kaffemaskine er derfor næsten uendelige, og medarbejderne kan selv stå for at købe netop de kapsler, som de selv favoritiserer - På denne måde bliver alle glade!

7  Køb vs. leje af kaffemaskine

Det kan være rigtig svært at vælge, hvorvidt du skal leje eller købe virksomhedens nye kaffemaskine. Hvis du er helt sikker på hvilken type maskine der opfylder jeres behov, så kan det bedst betale sig at købe den ønskede type kaffeautomat med det samme. Hvis du derimod er i tvivl om hvilken type automat I bør benytte, er det en god idé at starte med at leje en kaffemaskine i en periode. På denne måde kan I relativt billigt finde ud af, om I vil have en instant kaffeautomat, eller én der arbejder med formalet kaffe, hele bønner, espressobønner eller kapsler. Når jeres lejeperiode af kaffemaskinen slutter, kan du nemlig vælge at bytte kaffeautomaten til en anden, således at I får prøvet de forskellige varianter, før du går ud og betaler for en helt ny maskine.

Udover at finde ud af hvilken kaffeautomat I har brug for, er der også en anden fordel ved at leje en kaffemaskine til erhverv. En lejet kaffeautomat koster nemlig meget mindre på kort sigt, end hvis du køber en kaffemaskine. Dog vil du spare penge på længere sigt, hvis du køber en kaffeautomat med det samme - Det afhænger selvfølgelig af, om det er en kaffeautomat I ønsker at beholde i lang tid, så den når at tjene pengene ind igen i form af opkvikkende kvalitetskaffe.

Priserne på kaffeautomater varierer rigtig meget, også fordi der findes så mange forskellige modeller og niveauer af kaffekvalitet, og det er derfor svært at sige, hvor mange penge du bør bruge på kaffeautomater til din virksomhed. Det eneste råd vi kan give er, at du i hvertfald ikke skal spare - Hverken på kaffeautomatens pris eller på kaffens kvalitet!