Få et godt tilbud på en ny kopimaskine
Modtag op til 4 tilbud på en kopimaskine
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Antal kopier pr. måned?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 15. januar 2015

Sådan finder du den bedste kopimaskine til erhverv

44  Definér jeres behov til kopimaskinen

Noget af det der er rigtig vigtigt for virksomheder er, at de har nem adgang til en printer, kopimaskine og scanner. Især en kopimaskine er uundværlig for et kontor, da der med garanti er ting man skal udskrive. Dette gælder for eksempel dagsordener for møder, samt fakturaer og regninger til kunder. En kontorprinter er altså et must!

De færreste virksomheder kan klare sig uden en printer til erhverv, hvilket betyder, at maskinen skal kunne klare en ret stor volumen og printe i høj kvalitet. Det nytter ikke noget, at medarbejderne skal vente i fem minutter på at printe et par sider, og at kvaliteten derefter er så dårlig, at de ikke kan være bekendt at vise det til kunderne.

Der er altså en del ting du skal overveje, før du kan finde den perfekte kopimaskine eller printer til kontoret. Du skal finde ud af, hvor stor kopimaskinen skal være, hvor meget papir den skal kunne rumme, om den skal bruge blæk eller toner, om I skal købe eller leje og du skal definere jeres overordnede behov.

33  Hvor stor skal kopimaskinen være?

Dette punkt omhandler både kopimaskinens fysiske størrelse, men handler også om maskinens indre kapacitet.

Den fysiske størrelse handler selvfølgelig om hvor omfangsrig kopimaskinen skal være, og hvor meget den må fylde. Man kan nemlig både få mindre bordmodeller, som ikke fylder så meget, eller man kan få en stand-alone kopimaskine, som fylder noget mere. Jo større kopimaskinen er, jo flere funktioner har den som regel, og jo dyrere er den også. Hvis I kun skal printe et par gange i løbet af dagen, kan I nøjes med en lille bordmodel, som kan stilles i et afsides hjørne.

I forhold til kopimaskinens indre, skal I vælge hvor stor volumen jeres kopimaskine skal kunne håndtere og hvorvidt I kun vil printe på A4 eller også vil kunne arbejde med A3. Hvis I printer mange gange om dagen, bør I have en stor kopimaskine med plads til mange ark papir i bakkerne, mens disse kan være mindre, hvis I sjældent printer. Derudover kan I nøjes med en normal A4-printer, hvis I kun printer normale ark til breve og lignende. Hvis I derimod gerne vil printe plakater og større ark, for eksempel i forbindelse med kreativt arbejde, bør I vælge en A3 kopimaskine.

11  Hvordan skal kopimaskinen printe?

En rigtig vigtigt ting i forhold til hvilken type kopimaskine du skal købe er, hvorvidt du skal have en kopimaskine der printer med blæk eller toner - Altså om du skal have en inkjet- eller laserprinter til dit kontor.

Der er rigtig stor forskel på inkjetprintere og laserprintere. En inkjetprinter er rigtig god hvis I printer meget varieret, og ofte printer både tekst, billeder og grafik, som helst skal være af høj kvalitet. Inkjet er derfor det ideelle valg, hvis I skal have en A3-printer. Hvis I bare printer tekst og i sort/hvid, er en laserprinter meget mere fordelagtig, og her kan I også ofte nøjes med en A4-model. Kopimaskinens udskriftskvalitet afhænger altså meget af, hvorvidt den bruger blæk eller toner, og af hvilke behov I har til jeres kopimaskine.

22  Skal I købe eller finde leje af kopimaskine?

Det kan godt være at det virker som det nemmeste, bare at gå ud og købe en ny kopimaskine - Men det er ikke altid det nemmeste, og det er ikke altid det billigste. Når du køber en kopimaskine, får du ikke en serviceordning med i handlen, og det kan derfor blive rigtig dyrt for dig, hvis din kopimaskine på et tidspunkt går i stykker. Man kan dog ofte tilkøbe en serviceordning der holder et par år, men de er gerne temmelig dyre.

Hvis du derimod vælger at leje en kopimaskine, følger der ofte en serviceordning med i lejeprisen. Her er det nemlig også til udlejers bedste, hvis denne sørger for at vedligeholde kopimaskinen, så I som kunde ikke skal have en ny udleveret. Derudover koster det også mindre for jer på den korte bane, at leje en kopimaskine.

55  Hvilke priser kan man forvente for kopimaskiner?

Som tidligere nævnt er det dyrere på kort sigt at købe en kopimaskine, end at leje den. Tilgengæld kan det blive dyrere på den lange bane, når du efterhånden får betalt mere for leje af kopimaskinen, end maskinen egentlig er værd i forhold til købsprisen. Derudover skal du også passe på med bare at gå efter en billig kopimaskine, da kvaliteten følger prisen - Jo dyrere maskinen er, jo bedre er den som regel. Og omvendt!

Hvis du ikke selv orker at undersøge hvilke kopimaskiner der er på markedet, og finde ud af hvilken der passer jer bedst, kan du overlade besværet til os. Hvis du udfylder kontaktformularen her på Ekspertvalg.dk, sætter vi dig i kontakt med op til fire leverandører af kopimaskiner, der hver især giver dig deres bedste tilbud.