Få et godt tilbud på en ny kopimaskine
Modtag op til 4 tilbud på en kopimaskine
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Forventet antal kopi pr. måned

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 15. januar 2015

Software og Hardware i en kopimaskine

Hardware og software er begge noget som er forbundet med teknik og it og findes i mange tekniske produkter som fx computere og kopimaskiner. Hardware og software kræver hinanden og der vil altid være begge dele, da ingen af dem realistisk set kan bruges uden den anden.  

Definitionen af Hardware og Software:

Hardware er en fællesbetegnelse for de fysiske enheder som er fx ved en computer eller en kopimaskine. Dette kan være et tastatur, en skærm, et grafikkort mm.

Software er en generel betegnelse for samling af programmer i en computer, softwaren er dermed immateriel og kan ikke røres. Softwaren er et sæt af maskinlæsbare instruktioner, der sørger for at en computers processor udfører nogle specifikke opgaver. Software omfatter dermed en bred vifte af programmer som er udviklet ved hjælp af forskellige teknologier som programmeringssprog eller scriptsprog. For at lave en hjemmeside, har man fx brugt teknologier som HTML koder. Et andet eksempel er programmet Microsoft office pakken som også er udviklet af software teknologier.

Software programmerne har forskellige licenser, hvilket vil sige at der er nogle af deres programmer som man frit kan benytte sig af, samt nogle hvor programmer kræver betaling. De to mest brugte licenser er:

Freeware: Freeware er programmer, der er gratis at bruge. Dette er ofte software i forbindelse med internettet, som f.eks. Adobes Reader, eller Microsofts internetbrowser Internet Explorer.

Shareware: Shareware bliver også kaldt for Trialware eller demoware. Shareware programmer er gratis at prøve i en begrænset version eller periode, som fx programmet Adobe Photoshop. Softwaren har i nogle tilfælde begrænset funktionalitet og tilgængelighed, som opdateres efter eventuelt køb af programmet. Dette giver brugeren mulighed for at prøve programmet af og vurdere om det er noget man ønsker.

Læs mere: Sådan finder du den bedste kopimaskine til erhverv

Er der software i en kopimaskine?

Softwaren i en kopimaskine er forskellig og variere fra hvilken type og hvor gammel en kopimaskine man har. I Nyere kopimaskiner samt multifunktionsmaskiner, er der udviklet flere software programmer, som med tiden er blevet udviklet til at passe til virksomheders behov.

Softwareprogrammer findes i kopimaskiner og omfatter fx alt fra opsætning og installering af kopimaskinen til opsætning af fx scanning og fax funktioner. Men udover dette fås der også andre funktioner, som er udviklet af softwareprogrammer. Her kan der fx nævnes kopimaskiner med Wifi, hvor det er muligt at være koblet trådløst op til kopimaskinen fra flere computere på samme tid. Fjernudskrivning er også software, hvor man via bluetooth kan printe ud fra mobile enheder, som fx ens mobil. Et andet eksempel er muligheden for at sende kopieret og scannede dokumenter direkte til en e-mail.

Det ses også at softwaren kan udnyttes til sikkerhedsmæssige funktioner. Her kan man fx få installeret en tilladelses funktion, for at få adgang til at udskrive. Dette kan fx være via en kode eller et fingeraftryk. Dette er særlig aktuelt i situationer, hvor man kan risikere at få misbrugt sin kopimaskine, som fx på et studie eller på et bibliotek.    

Softwaren vil fylde mere og mere i fremtiden og kopimaskinerne vil få flere udviklede og avancerede funktioner. Det ses også at virksomheder vil begynde at udvikle software som passer direkte til dem og virksomhedens behov.

Når man er på udkig efter en kopimaskine, vil man under specifikationer se hvilken software der høre med til maskinen. Det ses også ofte at det er muligt at tilkøbe software, hvis man ønsker dette. Man skal sørger for at undersøge hvilke tilkøb der er tilgængelige, da det er individuelt for maskine og producent.

Læs mere: Hvorfor vælge en digital kopimaskine?