Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor skal kaffeautomaten benyttes?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 19. december 2018

Fordele og ulemper ved at købe en brugt kaffeautomat

Hvilken kaffe foretrækker du?

Kaffe er og bliver en rigtig populær drik for den almene dansker. Dette er blevet bevist, i en undersøgelse der viser, at den almene dansker i gennemsnit drikker 4 kopper kaffe dagligt. Dermed sagt, betyder det ikke at vi danskere drikker eller foretrækker den samme type kaffe, slet ikke faktisk. I dag er det sådan, at en kaffeautomat ikke bare er en kaffeautomat: der er mange forskellige slags kaffe, som dækker ethvert behov, hvad enten du er til instant-, helbønner, friskbrygget eller espressokaffe.
Da der er mange forskellige kaffeautomater, kan det blive en uoverskuelig og forvirrende oplevelse at finde den helt rette, som bedst dækker ens eget behov. Udover at det kan være svært at finde den helt rigtige kaffeautomat, kan det også være en dyr fornøjelse.

Kan det derfor være en fordel at købe en brugt kaffeautomat? -  det vil vi se nærmere på.

Fordele

Fordelen ved at købe en brugt kaffeautomat er helt afgjort, at man sparer penge i det lange løb. Det kan nemlig være en meget dyr affære at købe en kaffeautomat, da priserne starter fra ca. 3.000 kroner og kan koste helt op til 100.000 kroner. Det skal dermed også siges, at det kommer meget an på hvilke behov man gerne vil forsøge at dække.  Som så mange andre materielle ting, så følges kaffeautomaternes pris og kvalitet også langt hen af vejen. Hvilket betyder, at de billige modeller kræver mere vedligeholdelse end de dyre modeller. Det er derfor vigtig at gøre sig en refleksion over, hvor mange penge man er villig til at give for en kaffeautomat, og hvad ens behov og forventninger egentlig er til den.  

Ulemper

Den åbenlyse ulempe ved at købe en brugt kaffeautomat er, som andre brugte maskiner, det ukendte. Det ukendte i, at man ikke ved den nøjagtige stand og kvalitet kaffeautomaten er i, når man anskaffer den. Derudover, hvis kaffeautomaten er ældre end 2 år, vil der sandsynligvis heller ikke være garanti eller forsikring på den, som dækker eventuelle skader eller slid.

Dernæst kan man heller ikke forudsige hvor lang tid kaffeautomaten vil holde efter man har anskaffet den, eller om dens forrige ejer har enten slidt eller misvedligeholdt den, så den i værste fald går i stykker kort efter man har købt den.

Derimod, hvis man køber en kaffeautomat fra ny, er der som regel en serviceaftale med i handel, som gør, at hvis uheldet skulle være ude, så får du formentlig hurtigt svar og reparation. I modsætning til en brugt kaffeautomat, kan reparationen vare lang tid og du vil formentlig heller ikke få udleveret en lånekaffeautomat, som du ville med en ny.

Vil det så være en fordel at købe en brugt kaffeautomat fremfor en ny? En ny kaffeautomat er bedst i det lange løb, da du får garanteret kvalitet og reparation. Hvis du dog ikke har penge til en helt ny kaffeautomat, er leasing også en mulighed.

Læs mere: Hvilken kaffeautomat skal jeg vælge til virksomheden?