Kundeservice: 38 41 03 00
Mandag-torsdag kl. 09.00 - 18.00
Fredag kl. 09.00 - 15.00
Sidst opdateret: 15. marts 2018

Disse fordele kan et POS system give din virksomhed

Find ud af hvorfor din virksomhed skal have et POS system.

Disse fordele kan et POS system give din virksomhed

Derfor skal I have et Point of sale system

En af POS systemets største fordele er, at det vil hjælpe din virksomhed, til at skabe overblik fra input til output af vare og pengestrømmen i din virksomhed.

Et POS System vil løbende fortælle, hvor meget der er solgt af en specifik vare, og dermed præcis fortælle, hvad du har på lager (med undtagelse af svind, der skal registreres manuelt.) På den måde kan POS systemet selv aflægge ordrer ved leverandørerne, når det registrerer at varelageret er ved at være tomt – hermed vil din virksomhed blive besværet for tid og lønomkostninger. 

Af hensyn til svind vil kasseapparatet hjælpe din virksomhed med at finde frem til, hvilke afdelinger og produktkategorier, der har det største svind. Dette vil forhindre ledelsen i, at bruge omkostningsfulde timer på researcharbejde, og problemet kan effektivt blive rettet op på. Også ved fejl i prisdatabasen, vil man manuelt kunne gå ind og ændre prisen for den specifikke vare i hele systemet, så priserne altid fremstår ens over for kunderne igennem hele processen. På den måde vil virksomheden sikre sig, at priserne altid stemmer overens med den givne pris og undgå utilfredse kunder.

Læs mere: Find den perfekte kasseløsning til din virksomhed

Spar tid og penge med POS systemet

Da POS systemet selv går ind og registrerer pengestrømmen, vil kasseoptællingen ske automatisk, og medarbejderne behøver ikke længere, at bruge tid og ressourcer på, at bestille vare og indhente data omkring det nuværende varesortiment. POS systemet vil altså overtage en stor del af bogholderi arbejdet, hvilket vil spare virksomheden for både tid og penge – din virksomhed vil dermed kunne bruge de besparede lønomkostninger på, at investere i virksomheden i stedet.

POS systemet vil give virksomheden klare informationer om, hvilke dele af dit sortiment, der er mest og mindst rentable og finde data omkring; hvilke vare, der har en komplementær salgseffekt, og dermed give dig mulighed for at udnytte denne viden, som en salgsstrategi for varernes placeringer i butikken/menukortet osv.

POS kassesystem vil ganske enkelt give dig et overblik over din økonomiske status, lager status, salgsstatus og lave budgetter baseret på virksomhedens nuværende data. Dette kan give ledelsen indblik i, hvordan omsætningen statistisk set vil ligge først på måneden, sidst på måneden eller blot på den givne aften. Systemet vil dermed automatisk give dybdegående analyser omkring kundernes købsadfærd, hvilket vil give virksomheden mulighed for at tilpasse sig målgruppens behov.

Få et højere serviceniveau med et POS system

Udover at gøre virksomheden mere omkostningsfokuseret, vil POS systemet også kunne indstilles til at fremme medarbejdernes serviceniveau ved at indstille systemet til altid at spørge ind til mersalg, give tilbud og tilbyde kvitteringen, når kundens transaktion er igennem.Betjeningen vil dermed fremstå mere effektiv og serviceminded over for kunden.

Ligeledes kan ledelsen og medarbejderen selv gå ind og se statistikker omkring eget salg/mersalg, hvilket vil hjælpe den individuelle medarbejder til at blive mere opmærksom på sit personlige snitsalg, og hjælpe dem til at se, hvor tallene kan forbedres. Altså vil et bedre kassesystem gøre din virksomhed mere omkostningsfokuseret, give dig et større indblik i omsætningen, forebygge svind, højne serviceniveauet og bruge tidligere registreret data til at skabe økonomiske målsætninger.

Læs mere: Hvilken kasseapparat pris kan jeg forvente?