Kundeservice: 38 41 03 00
Mandag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Sidst opdateret: 21. december 2018

Sådan kan du anvende brugt IT i din virksomhed

Sådan kan du anvende brugt IT i din virksomhed

Recycling og bæredygtighed har det med at blive et hit indenfor de fleste modetendenser. Et af de områder, hvor recycling og bæredygtighed i disse dage vinde frem, er når der skal investeres i forbrugerelektronik og computere til firmaet.

Alle virksomheder kender til problemet med hardware og devices, der opleves som langsomme – også selvom IT-afdelingen påstår, at computerne fungerer perfekt. Dette kan også gælde ved eksempelvis et kassesystem og/eller en betalingsterminal. Dette gør også, at langt de fleste virksomheders computere har en levetid på max 2 år, år inden de bliver solgt videre til medarbejderne eller deponeret.

Grunden til den korte levetid på IT hænger sammen med de høje krav til performance, vi har i dag. Et sekunds delay kan være den afgørende forskel på om man synes et device er lækkert og samarbejdsvenlig eller en forældet stentavle fra det forrige århundrede.

Controlroom

Langt de fleste virksomheder har nogle følsomme data, som de ikke er interesseret i at gøre tilgængelige for udefrakommende ved et uheld. Det er også derfor virksomhederne vælger at sælge deres gamle IT videre til medarbejderne eller at deponere det i stedet for at recycle det.

Denne tendens skaber bare et miljømæssigt problem, fordi forbrugerelektronikken i dag står for 70 % af de skadelige stoffer, der bliver udledt i miljøet, selvom forbrugerelektronik kun udgør 2 % af vores samlede affald.

Denne udvikling er bekymrende, når gennemsnitlevetiden på IT, som er faldende og på nuværende tidspunkt befinder sig på 2 år, sammenholdes med salgskurven på IT. Den er stigende, og der tegner sig et billede af en kæmpestor miljømæssig udfordring.

Der er kun er 12 % af elektronikaffald, som bliver genbrugt, så der er i den grad plads til forbedringer.

Virksomheder er en stor aftager af computerudstyr i dag, så de står også med et ansvar, når elektronikken skal skiftes ud. En af mulighederne i dag er at sælge sit gamle IT til virksomheder, som beskæftiger sig med at genbruge IT eller at købe brugt IT i stedet for at investere i de nyeste produkter hver gang.

Forretningsmodellen på genbrugt IT

Refurb er en af de virksomheder, som opkøber andre virksomheders computere og tilbyder dermed et alternativ til det ”brug og smid væk” mønstrer, som er bygget op i de fleste virksomheder.

De opkøber selvfølgelig det brugte IT med henblik på at sælge det videre igen bagefter. Det der gør deres forretningsmodel interessant som køber er, at de giver det brugte IT et 360 graders eftersyn inden de sælger det videre med en 2-årig garanti bagefter.

De 2 års garanti giver køberne en lige så lang garanti, som hvis de havde købt et nyt produkt med reklamationsret.

Det er også denne garanti, som gør det attraktivt for virksomheder at købe brugt IT, fordi hvis produkterne så ikke lever op til virksomhedens eller medarbejdernes performance krav, så har de mulighed for at få pengene retur eller byttet produktet.

Business

Når man opkøber IT af virksomheder må man være opmærksom på, at behandlingen af virksomhedernes data er et springende punkt for om virksomhederne føler sig trygge ved at videresælge deres elektronik. Derfor tilbyder refurb at destruere alle harddiske under deres 360 graders eftersyn, inden de videresælger elektronikken.

En anden grund til, at det kan være attraktivt for virksomhederne at vælge sådan en løsning er, at der ofte er et gebyr på at få deponeret elektroniske produkter netop på grund af miljørisikoen.

Refurb og lignende virksomheder tilbyder med andre ord en mere bæredygtig cyklus af elektronikken i din virksomhed, som forlænger dens levetid og udnyttelsesgraden af de ressourcer, der er blevet anvendt i produktionen af elektronikken.

Vær på den sikre side – Backup i clouden

Uanset om man som virksomhed beslutter sig for at bidrage til vedligeholdelsen og beskyttelsen af miljøet, så er det et grundlæggende princip i arbejdet med IT at lagre sine data flere steder.

Hvis man føler sig lidt loren ved at benytte sig af brugt IT, er der et ekstra incitament for at lave en stærk backup plan for data i sin virksomhed.

Tidligere har eksterne servere været en stor økonomisk udgift, når der skulle investeres i nyt. Samtidig har de eksterne servere været karakteriseret af ufleksible IT-infrastrukturer, som det kun har været én medarbejder, som har kunnet finde ud af at ændre.

Cloud

I de seneste 5 år har online cloud løsninger vundet frem, fordi det kræver en minimal indsats at komme i gang med. Samtidig er det ofte en meget billigere løsning end at have den gamle eksterne server stående.

De vigtigste parametre, når man vælger en cloud løsning er pris, plads, funktionalitet, brugervenlighed og service. Netkablet.dk har lavet en test af cloud-baseret backup på markedet og afvejet fordele og ulemper.

Error loading MacroEngine script (file: blog_posts_to_blogs.cshtml)