Søger du en professionel Webløsning?
Få op til 4 gode tilbud på webløsninger her
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Webløsning - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Har I allerede en hjemmeside?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 05. februar 2019

Hvilken hjemmesideløsning skal jeg vælge?

Hjemmesideløsning Blog

Overvejer du at oprette en hjemmeside, men er i tvivl om, hvilken hjemmesideløsning du skal vælge, vil vi hos Ekspertvalg gerne være behjælpelig med dette. Ovenfor ses en grafik, som overordnet skal danne et hurtigt overblik over, om du burde vælge Open Source CMS eller kommercielt CMS.

Den generelle forskel på de to er, at Open Source CMS er en gratis kode, der ligger tilgængelig, så du uden beregning kan oprette en hjemmeside. Ved brugen af kommercielt CMS, vil man i de fleste tilfælde benytte sig af et webbureau, som opretter hjemmesiden for en.

Endnu en forskel mellem de to er de muligheder der er tilgængelige. Open Source CMS er som udgangspunkt gratis, men de redskaber, som er til rådighed, er begrænsede sammenlignet med kommercielt CMS. Det betyder, at man ved brugen af Open Source CMS, kan lave en overordnet hjemmeside, og hvis man derudover ønsker specielle elementer, er det nødvendigt at betale for dette.

Hvorfor skal du vælge Open Source CMS?

Hvis du i grafikken ovenfor blev ført over på valget af Open Source CMS, kræver det, at du til en vis grad har kendskab til IT, da de fleste programmer kræver, at du på den ene eller anden måde forstår det tekniske der ligger til grund for de forskellige Open Source programmer.

Blandt de mest populære programmer er Wordpress, Joomla og Drupal ,som hver især tilbyder forskellige designs og sværhedsgrader. Fælles for dem alle tre er dog, at de ligger frit tilgængelig således, at man med det samme kan starte med at skabe sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Open Source

Hvorfor skal du vælge kommercielt CMS?

Hvis du som person ikke har et stort kendskab til IT, vil det være en fordel, at benytte sig af kommercielt CMS. Med kommercielt CMS vil et bureau tage sig af dine ønsker, og kunne lave hjemmesiden præcis efter dine ønsker.

Med kommercielt CMS er du sikret en unik hjemmeside som adskiller sig fra konkurrenternes. I og med at det er et bureau, som skal varetage oprettelsen af hjemmesiden, vil det komme til at koste penge. Det er derfor fordelagtigt, hvis man inden mødet med bureauet har gjort sig overvejelser omkring hjemmesiden, således man kan spare en hel del tid.

LÆS OGSÅ: CMS hjemmeside

Skal du optimere din hjemmeside?

Hvis du ovenfor svarede, at du havde en hjemmeside, men at denne måske ikke var optimeret korrekt, er det værd at overveje hvilke ting der gør, at din hjemmeside ikke opnår de resultater som ønskes. 

Oplever du blandt andet problemer med at din hjemmeside ikke bliver fundet på Google, er der en række redskaber som bør overvejes at benytte. Blandt andet et øget fokus på søgeordsoptimering. Derudover er det af stor betydning at din hjemmeside er responsiv. 

Responsive hjemmesider sikrer at hjemmesiden tilpasser sig de forskellige mobileenheder - i en tid hvor flere og flere får smartphones og tablets, betyder det at hjemmesider i højere grad skal være omstillingsparate til de forskellige skærmformater. 

Derudover kan hjemmesidens design også spille ind. Hvis du ikke mener, at hjemmesiden er optimeret korrekt, og behøver et lille “løft”, kan det være en idé at søge hjælp hos et bureau, hvis man ikke selv har et stort kendskab til IT.