Kundeservice: 38 41 03 00
Mandag - torsdag kl. 09:00 - 20:00
Fredag kl. 09:00 - 16:00
Sidst opdateret: 21. december 2018

Ekspert Awards 2016 - Startups

Ekspert Awards 2016


Hos Ekspertvalg interesserer vi os for alt, der foregår i den danske forretningsverden. Dette inkluderer bl.a. startups - både de store af slagsen, og dem med potentiale. I hver af disse to kategorier af startups har vi valgt henholdsvis 16 og 15 startups, som vi finder særligt interessante. Denne anerkendelse kalder vi Ekspert Award 2016.

Det er med stolthed, at vi kan præsentere 31 startups, som bidrager til det voksende iværksættermiljø i Danmark. Denne liste er udarbejdet med det formål at anerkende disse startups for deres hårde arbejde og store potentiale. Derudover er listen en god inspiration til koncepter, som du måske har gået og manglet i hverdagen.

Navnene på listen er opsat i tilfældig rækkefølge, og den præsenterer derfor ikke en rangering efter bedst eller værst. Listen skal derimod blot tolkes som en oversigt over disse startups, som kan agere kilde til inspiration.

For at give yderligere inspiration har vi stillet de udvalgte startups spørgsmålet: Hvilket råd vil I give til folk, som overvejer at starte egen virksomhed?

Ekspert Awards er inddelt i 2 kategorier:


Afstemningen er slut!

Vi, hos Ekspertvalg.dk, vil gerne takke alle de nominerede virksomheder. Resultatet af afstemningen blev som følger:

Vinderen af kategorien "16 startups du bør kende" blev: Sekoia

Vinderen af kategorien "15 lovende startups" blev: Foxylex

Tillykke til begge vindere.


 

Kategori: 16 startups du bør kende

Her finder du 16 mellemstore/store virksomheder, som engang blot var startups. Dette lykkedes for dem, da deres idéer har hjulpet mange mennesker. Måske har du endda gået og savnet et produkt, som bliver tilbudt af et af listens navne.

De nominerede virksomheder kan vælge at sætte vores award-nominerede badge på deres hjemmeside ved at bruge følgende kode:

<div style="clear:both"><a href="/blog/2016/09/ekspert-awards-2016"><img src="/media/2188994/1.png" width="145" title="Ekspert Awards 2016" alt="Ekspert Awards 2016" border="0" /></a></div>

1. Heaps

Heaps

Har du prøvet at sidde en aften med vennerne/veninder i mega godt humør, hvor I endte med at tage på en stille bar, da I ikke kunne finde en fest med gang i? Heaps er samlingsstedet for alle festglade mennesker. Via app’en kan man både finde fester samt andre grupper af personer, man kan mødes og tage til fest med.

Heaps


2. Airplay Music

Airplay Music

AirPlay Music er en musiktjeneste, hvor man kan finde og sammenligne udvalg og priser fra pladeforretninger, streamingtjenester, koncertarrangører, spillesteder og musikfestivaler. Derudover findes der på siden guides til henholdsvis koncerter, musikfestivaler og pladeforretninger.

Airplaymusic


3. Lix

Lix

Lix er en app til studiet, hvor det er muligt at få adgang til digitale studiebøger. Deres udvalg lyder i øjeblikket på mere end 100.000 digitale studiebøger spredt ud på mange forskellige fag og retninger. Man kan søge, oprette noter samt overstregninger, og dele arbejdet med andre brugere. Det er ydermere muligt at få adgang til bøgerne både online og offline.

Hvad er det værste, der kan ske? Jeg tror, at folk holder sig tilbage pga. de er bange for at fejle eller simpelthen ikke tør at kaste sig ud i et nyt eventyr. Jeg gik med samme tanker, og ja, det kan være sindssygt svært at ændre en hel branche, men hvis du tror på det, så kast dig ud i det nye eventyr, for "hvad er det værste, der kan ske?"

- Kasper Enggaard Krog - Co-founder, CCO hos Lix

Lix


4. Too Good To Go

Too Good To Go

Hver dag smider restauranter og spisesteder store mængder mad ud, som ikke er blevet spist på dagen. Med app’en Too Good To Go kan man hos udvalgte restauranter og spisesteder ved lukketid købe mad billigt, som ellers ville blive smidt ud. Man er altså både med til at stoppe madspild, og man får et lækkert måltid til næsten ingen penge.

"Det kræver hårdt arbejde, sørg for at få et godt team med folk du stoler 100% på."

- Stian Olesen - CEO hos Too Good To Go

Toogoodtogo


5. Afhent

Afhent.dk

Nogle har intet, andre har alt. Så hvorfor smide noget ud, som andre kan få glæde af? Afhent.dk er en online portal, hvor man kan bortgive ting til andre. Derudover sparer man samtidig en tur på genbrugspladsen og hjælper miljøet. Afhent.dk gør det nu også muligt at bytte og søge ting.

Afhent


6. Reshopper

ReShopper

Da børn vokser så hurtigt, som de gør, kan det næsten være svært at få købt nye ting hurtigt nok. Det betyder også, at børn ikke når at bruge deres ting særligt meget, og det er derfor godt for miljøet at sælge tingene videre, så et andet barn kan få glæde af det. Her kommer ReShopper ind i billedet. Det er nemlig en app til køb og salg af brugte børneting fra familie til familie.

Reshopper


7. Famly

Famly

Rapportering og kommunikation i daginstitutioner, både mellem institutionen og forældrene samt mellem personalet, er typisk manuelt og tidskrævende arbejde, som tager tid og fokus fra børnene. Dette forsøger Famly at rode bod på med deres bud på en digital platform til daginstitutioner og forældre. Af produkter findes der komme/gå registrering og rapportering, forældrekommunikation samt personaleadministration.

Famly


8. Geniebelt

Projektstyring i byggebranchen kan være en uoverskuelig og omkostelig proces, men dette har Geniebelt valgt at ændre på. Geniebelt tilbyder et funktionsrigt og moderne værktøj rettet mod projektstyring i byggebranchen. Værktøjet omfatter både en smart app, sikkerhedskryptering af al data, online filstyring og mange flere funktioner.

Geniebelt

“Der skal være en sammensætning af erfaring, man kan lære fra. Der skal være mennesker, man har lyst til at blive venner med og personligheder, som man kan arbejde med. Også under pres og i stunder med fundamentale uenigheder, hvor man alligevel skal kunne tage en beslutning og trække i den samme retning.”

- Ulrik Branner, Partner og CEO hos Geniebelt

Geniebelt


9. Bownty

Bownty

Ofte føler man ikke lyst til at prøve noget nyt, da man er bange for at blive skuffet og føle, at pengene er spildt. Men hos Bownty kan man prøve en masse ting af - det være sig gastronomiske oplevelser, massage og afslapning eller noget helt tredje. Dette kan lade sig gøre, fordi disse oplevelser hos Bownty fås til fordelagtige priser.

Bownty


10. Wuxus

Wuxus

Wuxus tilbyder en digital platform, hvor man som vognmand kan fortælle potentielle kunder om ledig plads i ens lastvogne, og som transportkøber kan man finde og booke transport baseret på egne behov. Det medvirker til, at miljøet belastes mindre, da lastvognene på denne måde ikke bare kører rundt med en masse ledig plads.

Wuxus


11. Washa

Washa

Det er ikke altid, at man har tid eller mulighed for at få vasket tøj, selvom man måske ikke har mere rent tøj tilbage. Hvis du ikke gider at ordne det selv, er der hjælp at hente. Online rense- og vaskeservicen Washa henter, vasker/renser og leverer tøjet inden for 48 timer.

Washa


12. LuxPlus

Luxplus

Personlig pleje er sædvanligvis en dyr produktkategori, men sådan behøver det dog ikke at være. Hos Luxplus er det muligt at få helt op til 80% i rabat på makeup, parfumer, shampoo og personlig pleje.

Luxplus


13. Cleady

Cleady

De færreste orker eller bryder sig om at gøre rent, og det er derfor fantastisk at kunne få andre til det. Cleady formidler kontakten mellem enkeltpersoner på udkig efter hjælp og pre-screened, uafhængige servicefolk. Ud over rengøring er det også muligt at finde en handyman til håndværksmæssige opgaver.

Cleady


14. AthGene

Athgene

AthGene tilbyder folk et genetisk indblik i deres krops fitness præferencer, restitution, diæt og søvnbehov. Med denne viden kan man på optimal vis planlægge sin træning og få mest muligt ud af de mange timer i fitnesscentret.

Vi kan låne sloganet fra Nike, "just do it". Der vil altid være forhindringer og problemer som man ikke kan kontrollere og der vil altid komme noget uforudset. Man behøver ikke at gøre det perfekt, alle laver fejl, det handler om om man tager konsekvensen af sine fejltagelser, rejser sig op, retter op på fejlen og kæmper videre mere målrettet end før og endnu en erfaring rigere. Det er bedre at starte i dag end "i morgen."

- Anita Berntsen, Operations and HR hos AthGene.

AthGene


15. Sekoia

Sekoia er et digitalt værktøj til plejesektoren. Det digitale værktøj er med personlige touchskærme med apps med til at sænke tiden, plejepersonalet bruger på kontorarbejde. Dette lader dem fokusere mere på beboere og patienter i en i forvejen stresset og presset hverdag. Med nedskæringer flere steder i plejesektoren kan dette værktøj være med til at øge livskvaliteten hos beboere og ansatte.

Sekoia

“Det bedste råd jeg kan komme på, er at passe på med at tage mod for mange råd fra andre. Der findes et hav af mennesker, som positionerer sig selv på bagkant af noget, de selv har opnået. Det er alt sammen meget godt og kan i gode tilfælde være meningsgivende. Men dem, der for alvor fortæller dig, om du har fat i den lange ende, er dine brugere/kunder. Hvis de er villige til at anvende og samtidig betale for dit produkt, er der kun en vej frem. Og den er givetvis terrængående. Så hold på hat og briller, fuld damp på, lær af både fejltagelser & succes samt andre klichéer.”

- Morten Mathiesen, co-founder i Sekoia

Sekoia

Kategori: 15 lovende startups

Denne liste indeholder navnene på startups, som endnu ikke har haft deres gennembrud, men som uden tvivl får det i den nærmere fremtid. Disse startups er gode at have et øje til, da deres frø vil spire inden længe.

De nominerede virksomheder kan vælge at sætte vores award-nominerede badge på deres hjemmeside ved at bruge følgende kode:

<div style="clear:both"><a href="/"><img src="/media/2181781/1.png" width="145" title="Ekspert Awards 2016" alt="Ekspert Awards 2016" border="0" /></a></div>

1. Fishtrip

Fishtrip

Fishtrip er en hjemmeside, der lader dig booke din fisketur hurtigt og nemt. Udvalget af ture er stort og du kan booke ture i flere lande. Betaling klares også på hjemmesiden, så du kun skal koncentrere dig om at fange de helt store fisk, når du er afsted.

"Hvis vi antager at passionen for produktet og forretningen er til stede og at man er klar på at dedikere sig 100% til projektet og dermed nedprioritere alt andet, skal man være sikker på at have en model klar til at “monitize”. Lige gyldig hvor meget værdi, som dit produkt eller tjeneste vil skabe for folk og ligegyldigt hvor stort markedet er, vil du først stå med en sund forretning når du ved hvad du skal tjene dine penge på." 

- Rasmus & Philip fra Fishtrip.dk

Fishtrip


2. Harba

Harba

Harba er en app, som gør sejlturen nemmere. Harba lader dig betale havnepenge, læse informationer omkring havnen, modtage diverse koder til havnen eller reservere en bådplads. Harba samarbejder med havne i både Danmark, Litauen, Estland og Tyskland.

“Der er mange ting jeg ville ønske at jeg havde vidst da vi startede. Men nummer et råd må være at dele ideen med "eksperter". Det kan hjælpe dig med at udvikle ideen, validere ideen, skabe ambassadører og få advisors, investorer og mentorer.”

- Christian Elkrog Hansen, Stifter og Adm. Direktør i Harba

Harba


3. Anywear

Anywear

Anywear er en hjemmeside, der lader dig sælge dit brugte luksustøj. Hjemmesiden byder på store besparelser på store mærker som Acne, Gucci og og Louis Vuitton. På siden findes både tøj til herre og damer. Skal de små også have nyt modetøj, findes der ligeledes en børnesektion.

Anywear


4. RSVP

Rsvp

RSVP er en hjemmeside, der lader dig booke bord på en af mange pop-up restauranter rundt om i verden. Pop-up restauranter er en af restaurantscenens helt store trends lige for tiden, og med RSVP.dk kan du booke bord til en spændende gastronomisk oplevelse.

RSVP


5. Bapoon

Bapoon

Bapoon lader dig browse rundt blandt ledige frisørtider nær dig, og lader dig booke tid nemt og hurtigt. Så slipper du for at ringe til 5 forskellige frisører, inden du kan få en ledig tid. Bapoon findes både som app og som hjemmeside, så du altid kan booke en frisørtid.

Bapoon


6. Eye4talent

Eye4Talent

Eye4talent hjælper fodboldklubber med at strømline talentudvikling og samler al data ét sted. Alle i klubben, lige fra spillere til trænere og scouts, kan bruge app’en på forskellige måder. Alt dette er med til at optimere talentudviklingen i professionelle fodboldklubber.

Eye4talent


7. Closay

Closay er dit nye online klædeskab. Her kan du leje fine kjoler, stiletter og meget mere til lave priser. Du kan finde tøj, der er tæt på dig med hjemmesiden, og derefter er det bare at leje kjolen og afhente den. På denne måde slipper du for at betale i dyre domme for en kjole, du kun kommer til at bruge én gang.

Closay

”Tænk i skalerbarhed. Det er helt fint at løse opgaver manuelt i starten, men overvej hvordan du (så vidt muligt) kan automatisere og uddelegere opgaverne i takt med, at forretningen vokser sig større. Hvis du skal bygge en stor forretning, kan du ikke blive ved med at klare alle opgaver selv.”

- Alexander, Closay.dk

Closay


8. Casebase

Casebase er en hjemmeside for dig, der enten er et ungt forretningstalent eller en virksomhed på udkig efter jeres næste medarbejder. Som studerende kan du løse cases, der efterfølgende bliver læst af virksomheder. Er din løsning den bedste, kan du vinde alt fra pengepræmier og måske et job.

Casebase

“Alliér dig med folk, som besidder andre egenskaber end dine egne. Det gælder, hvad enten der er tale om partnere i virksomheden eller samarbejdspartnere, som kan skubbe din/jeres virksomhed i den rigtige retning.”

- Dardan Dashaj, Partner hos Casebase

Casebase


9. Soccph

Soccph

Soccph er for iværksætteren, der har den gode idé, men mangler hjælp til markedsføring. Soccph er et kontormiljø, hvor både større virksomheder og nystartede iværksættere har kontor. Hos Soccph kan du få hjælp til markedsføring og salg samt spare med andre iværksættere.

Soccph


10. Foxylex

Foxylex

Foxylex er en hjemmeside, der henvender sig til personer, som arbejder med lovgivning eller har brug for mange informationer omkring lovgivning, men ikke gider sidde og bladre rundt i store tykke bøger. Love i Danmark er ofte spredt ud over flere forskellige lovsamlinger, og det er dem, Foxylex samler og gør overskuelige med et søgeredskab.

Hvis du ikke er startet endnu, så overvej om ikke du hellere skulle lade være; Et startup er hårdt arbejde, resultatet af arbejdet bliver sjældent værdsat, og sandsynligvis bliver det ikke belønnet. Hvis du virkelig vil i gang, så vælg noget, der interesserer dig meget. Lav noget, du selv har brug for. Hvis du er i gang, så husk, at et startup er et udholdelsesløb, ikke en sprint. Væn dig til afvisninger og fiaskoer. Bliv ved og ved og ved.

- Lennart Just Hansen, Medejer og direktør Foxylex

Foxylex


11. Nabby

Nabby er en babyalarm, du kan styre med din smartphone. På denne måde undgår du interferens fra andre radioer, som kunne opstå med de gammeldags babyalarmer. Nabby kan desuden måle rumtemperatur, søvn og mange andre ting. Udover dette har Nabby verdensrekorden for den babyalarm med lavest stråling.

Nabby

"Kend og forstå dine kunder og interessenter - bliv ekspert på deres behov. Sæt alle sejl ind og arbejd 100% for din virksomhed. Det kan ikke lade sig gøre, at have et deltidsjob på siden, hvis du vil opnå succes."

Anders Vesterborg, Nabby.dk

Nabby


12. Pakke

Pakke

Pakke er et fragtfirma for både virksomheder og private. De klarer alt lige fra enkelte dokumenter og til store pakker. Med lave priser, sporing af din pakke og forsikringer er Pakke.dk klar til at kæmpe med de store fragtfirmaere i Danmark.

”Fokusér på CASH, PEOPLE, STRATEGY ugentligt.”

- Hans, Pakke.dk

Pakke


13. Inexso

Inexso

Inexso producerer nøgleudleveringsbokse. Disse bokse kan bruges til udveksling af nøgler ved f.eks udlejning af Airbnb-boligere, sommerhuse eller biler. Boksene kan desuden bruges til udlevering af medicin. D. 1/1-2016 ændrede lovgivningen mht. udleveringsbokse, og Inexso var de første til at udvikle en boks, der overholder denne lovgivning.

Inexso


14. Booomerang

Booomerang

Booomerang er en crowdfunding hjemmeside, der lader dig støtte danske projekter nemt. Crowdfunding er igennem de seneste år blevet utrolig populært, især takket være det amerikanske Kickstarter. Før hen har danskere ikke kunne støtte danske projekter lige så nemt som Boomerang nu har gjort det.

Booomerang