Varesikring

Sammenlign pris og kvalitet på varesikring - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Varesikring - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type varer skal sikres?

Det tager under et minut!

Info om varesikring

Varesikring er, som navnet antyder, sikring af varer. Når butikkerne er åbne og kunderne fylder lokalerne, hjælper det ikke med alverdens nøgler, hvorfor der i højere grad anvendes varesikring. Behovet for varesikring bliver yderligere forstærket i en tid, hvor stadig flere butikker lader kunderne betjene sig selv, hvilket er et godt udgangspunkt for butikstyve.

Hvordan virker varesikring?

Alarmbrikker til sikring af vareVaresikring består af alarmdetektering ved kasse- eller butiksudgange. Et varesikringssystem arbejder med små elektroniske brikker eller etiketter, der bliver påsat varerne i butikken, alternativt ved kildemærkning - dvs. hos producenten under fremstilling. De påsatte brikker eller etiketter bliver enten deaktiveret eller fjernet i købsøjeblikket.

En alarm vil blive aktiveret og dermed advare salgspersonalet, hvis en kunde forsøger at fjerne eller deaktivere brikken eller etiketten. Ligeledes vil alarmen blive aktiveret, hvis en vare med påsat brik eller etiket bliver fjernet fra butikkens område.

Typer af varesikring

Der findes efterhånden et bredt udvalg af elektroniske systemer til varesikring, som alle varierer i kompleksitet. Uanset de tekniske detaljer, er de fleste varesikringssystemer dog centreret omkring tre hovedelementer: en brik/etiket, en deaktivator og en sensor.

En brik eller etiket bliver således fastgjort til varen, hvorefter den kun kan fjernes eller deaktiveres af en ekspedient. Hvis en kunde forsøger at forlade butikken med varen, vil alarmen typisk lyde ved døren. Af varesikringstyper kan nævnes:

 • Butikssikring til brug med alarmerElektromagnetisk varesikring
  Denne type varesikringssystem er typisk anvendt i detailbutikker, supermarkeder og biblioteker. Ved elektromagnetisk varesikring bliver en magnetisk jernholdig strimmel med et klæbende lag påsat varen. Denne strimmel fjernes ikke ved kassen, men bliver i stedet deaktiveret ved hjælp af et yderst intenst magnetfelt. En af fordelene ved elektromagnetisk varesikring er, at den kan genaktiveres og dermed anvendes ved en relativt lav pris.

 • Akustisk-magnetisk varesikring
  Denne teknologi kom på markedet i 1989, men har traditionelt set været meget dyr i brug. Dette har dog ændret sig, hvorfor de bliver stadig mere udbredte. Et akustisk-magnetisk varesikringssystem er baseret på en lille brik, som fæstnes til varen. Disse brikker bliver tilknyttet en scanner, hvor der udsendes 37,5 til 75 elektromagnetiske pulser i sekundet på en 58 kHz frekvens.

  Når den elektromagnetiske puls ophører, vil kredsløbet i brikken udsende et signal på en bestemt frekvens, omtrent som i en stemmegaffel. Signalet fra brikken bliver analyseret, og hvis alle kriterier stemmer overens, går alarmen i gang.

 • Varesikring med radiofrekvens
  Varesikring med radiofrekvens er et af de mest udbredte varesikringssystemer. Denne type varesikringssystem anvendes til at lagre og hente data ved hjælp af små enheder kaldet RFID-brikker. En RFID-brik er en lille brik, som kan påsættes eller bygges ind i et produkt. RFID-brikker indeholder antenner, som gør dem i stand til at modtage og svare på radiofrekvenssignaler fra en RFID-sender - typisk indbygget i en stander ved kasse- eller butiksudgange. Hvis en vare som er mærket på denne måde tages med gennem kasse- eller butiksudgangen, vil alarmen gå.

 • Microwave varesikring
  Denne type varesikringssystem fungerer således, at to antenner placeret ved udgangen af en butik udsender en lav frekvens (ca. 100 kHz) og et microwave-felt. På alle varer er der påsat en brik, som modtager en kombination af signaler fra begge antenner.

  Det modulerede signal vil udløse alarmen, hvis en kunde forsøger at forlade butikken med varer, uden at have betalt. Varesikringssystemer, der anvender microwave-teknologi er forholdsvis dyre, men er også de sværeste at omgå. De fleste brikker til denne type varesikring er fastgjort til varen med store plastik tags. Det gør dem således relativt indlysende, men også næsten umulige at fjerne uden specialudstyr.

Alarmer paa raekke med alarmer i butik

Fordele ved varesikring

Der er mange fordele forbundet med varesikring, som desuden vil afhænge af dit valg af varesikringssystem. Alle typer varesikring er dog forbundet med følgende fordele:

 • Præventiv effekt: Varesikring kan i mange tilfælde også fungere præventivt, hvis det er synligt for tyven
 • Mindre svind: Varesikring vil ofte betyde mindre svind, da det bliver sværere for tyven at stjæle fra butikken
 • Øget salg: Varesikring vil øge dine salgsmuligheder med åben eksponering
 • Større profit: Varesikring vil sædvanligvis vise sig på bundlinjen, da der vil være mindre svind og dermed større profit

Hvilke funktioner har varesikring

Varesikring kan efterhånden fås med flere funktioner, så de ligeledes kan fungere som kundetællere og tilbyde diverse rapporter. Desto flere funktioner du ønsker, desto dyrere vil varesikringssystemet dog være.

 • Alarmaftager til alarmer i butikKundetæller: En kundetæller kan fortælle dig præcis hvornår dine kunder kommer og går, hvilket giver dig mulighed for at optimere personaleressourcerne. Kundetællere kan være indbygget i varesikringens antenner.

 • Rapporteringer: Nogle varesikringssystemer gør det muligt at få en rapport, bl.a. over hvornår og hvor der har været en alarm, årsagen til alarmen, om det skyldes en glemt deaktivering, hvilken vare det drejer sig om, hvilken varer der deaktiverede alarmen og lignende.

Hvad koster varesikring?

Som det fremgår af ovenstående, findes der mange forskellige former for varesikringssystemer, og prisen varierer alt afhængig af, hvilket varesikringssystem du vælger. Desto mere komplekst du ønsker dit varesikringssystem skal være, desto dyrere vil det dog være.

Har du brug for hjælp til at finde et varesikringssystem, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Så vil vi sætte dig i forbindelse med op til fire udbydere af varesikring, som alle vil kunne yde professionel rådgivning og gode tilbud på lige præcis det varesikringssystem, som passer bedst til dine behov.