Flådestyringssystem

Sammenlign pris og kvalitet på flådestyringssystem - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Flådestyring - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type køretøj skal styres?

Det tager under et minut!

Info om flådestyringssystemer

Hvad er et flådestyringssystem?

Et flådestyringssystem er, som navnet antyder, et system der anvendes til at styre en flåde. En flåde skal i denne sammenhæng forstås som en flåde af køretøjer - såsom biler, varevogne, lastbiler eller jernbanevogne. Uafhængigt af hvilke køretøjer flåden er udgjort af, kan virksomheder med fordel anvende flådestyring til at styrke effektiviteten af deres transportsystem og reducere driftsomkostningerne gennem GPS sporing af flåden.

Hvilke data indsamler et flådestyringssystem?

Et flådestyringssystem er nyttigt, da det kan anvendes til at indsamle en bred vifte af data, som i sidste ende kan være medhjælpende til at reducere driftsomkostninger mv. Af indsamlet data i et flådestyringssystem kan blandt andet nævnes:

 • Et flådestyringssystem måler køretøjets hastighed
 • Et flådestyringssystem viser køretøjets placering
 • Et flådestyringssystem måler antallet af koblingsskift
 • Et flådestyringssystem måler antallet af opbremsninger
 • Et flådestyringssystem viser chaufførernes brug af fartpilot
 • Et flådestyringssystem måler chaufførernes forbrug af brændstof
 • Et flådestyringssystem måler chaufførernes samlede kørte timer
 • Et flådestyringssystem måler kølevæsketemperaturen

Hvordan fungerer et flådestyringssystem?

Et flådestyringssystem er knyttet til GPS (Global Positioning System), som er et satellitbaseret radio-navigationssystem udviklet af det amerikanske forsvarsministerium. En GPS tracker påsættes alle køretøjer i virksomhedens flåde, hvilket gør det muligt at bestemme køretøjernes position og hastighed takket være GPS-satellitter, som kan bruges døgnet rundt og hvor som helst i verden.

Et flådestyringssystem gør det således muligt at forbinde flåden til kontoret, da der kontinuerligt bliver leveret detaljerede sporingsdata. Den modtagne data fra flådestyringssystemet med GPS sporing præsenteres overskueligt online, så man hurtigt og nemt kan danne sig et overblik over hvor køretøjerne befinder sig, administrere arbejdsfordelingen gennem eksempelvis Bluetooth og forbedre brændstofeffektiviteten ved at analysere chaufførens kørestil.

Flådestyring4.jpg

Fordele ved et flådestyringssystem

Flådestyringssystemer har været dagligdag i transportbranchen gennem flere år, men har de seneste år bredt sig til flere brancher. Denne udvikling kan ses som en direkte følge af øget konkurrence, hvorfor flere brancher søger mod nye effektiviseringer.

Uafhængigt af hvilken branche man normalt opererer i, kan der være mange fordele forbundet med implementeringen af et flådestyringssystem, men der er tre punkter, som topper listen:

 • Et flådestyringssystem reducerer driftsomkostninger
  Først og fremmest fører implementeringen af et flådestyringssystem ofte til en reduktion af driftsomkostninger, hvilket må være enhver virksomhedsejers drøm. Et flådestyringssystem gør det nemlig muligt for ejerne, at danne sig et overblik over flåden gennem anvendelse af tracking-teknologier som GPS (Global Positioning System) og GLONASS (Global Navigation Satellite System). Et flådestyringssystem betyder således, at man til hver en tid kan guide flåden i den rigtige retning og derigennem holde omkostningerne til brændstof på et minimum.

 • Et flådestyringssystem overvåger flådens bevægelser
  Der er desværre ofte set eksempler på, at et køretøj fra flåden har været anvendt til ikke-arbejdsrelaterede formål. Gennem implementeringen af et flådestyringssystem ved virksomhedsejeren altid, hvor alle køretøjer i flåden befinder sig. Et flådestyringssystem gør det endvidere muligt at påvise enhver uønsket bevægelse fra chaufførernes side, såsom overtrædelse af hastighedsbegrænsningerne eller uberettigede pauser.

 • Et flådestyringssystem forlænger levetiden af ens køretøjer
  Køretøjer i en flåde har typisk en begrænset levetid, da de kører kontinuerligt, hvorfor der er brug for service for at forlænge deres levetid. Flådestyringssystemer omfatter løbende information om tilstanden af køretøjerne og informerer endvidere om, hvornår det er tid til næste værkstedsbesøg. Denne information kan hjælpe virksomhedsejerne til at beslutte, hvad der er det bedste tidspunkt for reparation eller udskiftning af dele af flåden.

Ovenstående fordele ved et flådestyringssystem har alle en indvirkning på virksomhedens bundlinje, da de nedsætter omkostninger og fører til øget effektivitet blandt flådens køretøjer. Endvidere kan et flådestyringssystem føre til mere tilfredse kunder, hvilket øger chancerne for, at kunden vil anvende virksomheden på et senere tidspunkt.

Hvilket flådestyringssystem er bedst egnet til din virksomhed?

Langt de fleste virksomheder der til dagligt anvender køretøjer, kan drage fordel af flådestyringssystemer. Valget af flådestyringssystem vil dog sædvanligvis afhænge af fire hovedfaktorer:

 • Budget
 • Krav til rapportering
 • Størrelsen af virksomheden
 • Størrelsen af flåden

Små virksomheder som opererer med en relativt lille flåde, kan sædvanligvis nøjes med et mindre avanceret flådestyringssystem, da afkastet på et komplekst system typisk vil være for småt.

Jo mere afhængig virksomheden er af transport og logistik, jo flere fordele vil man typisk kunne opnå med et flådestyringssystem, hvorfor det er værd at overveje at investere i et mere komplekst flådestyringssystem med flere funktioner. De besparelser, som du sandsynligvis vil kunne indhente fra implementeringen af et flådestyringssystem, vil mere end retfærdiggøre investeringen.

Hvad koster et flådestyringssystem?

Man skal have i mente, at der er tale om en langsigtet investering, når man vælger at implementere et flådestyringssystem. Investeringen i et flådestyringssystem vil dog sædvanligvis tjene sig forholdsvis hurtigt ind i form af store besparelser på transportposten, når det først er implementeret og anvendt til at regulere flådens kørsel. Ved at lade flådestyringssystemet klare en stor del af det daglige administrative arbejde, har virksomheden mere tid til at fokusere på kerneydelser, forbedre kundeservicen og opnå et bedre indblik i chaufførernes kørestil.

Prisen på et flådestyringssystem varierer en hel del og afhænger af en lang række faktorer. Den mest afgørende faktor for prisen er, hvor stor flåden er og dermed hvorvidt du har behov for et simpelt eller avanceret flådestyringssystem. Er du således indehaveren af en mindre virksomhed med relativt få køretøjer, er der sikkert ikke brug for et voldsomt avanceret flådestyringssystem, hvorimod en stor virksomhed med en stor flåde ofte kræver et mere avanceret flådestyringssystem.

Uafhængigt af om du er indehaveren af en lille eller stor virksomhed, så er der ingen grund til at betale i dyre domme for et flådestyringssystem med en masse funktioner, som du alligevel ikke kommer til at bruge. For at finde den helt rigtige leverandør af flådestyringssystemer der matcher lige netop dine behov, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil efterfølgende modtage op til fire uforpligtende tilbud på et flådestyringssystem, der passer til lige netop din virksomheds behov.