GPS tracking

Sammenlign pris og kvalitet på GPS tracking - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Flådestyring - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type køretøj skal styres?

Det tager under et minut!

Info om GPS tracking

Global Positioning System (GPS) tracking er brugen af satellitter i samspil med en tracking-enhed, hvormed man kan tracke placeringen af en person eller et objekt. GPS tracking kræver brugen af mindst fire satellitter i kredsløb omkring jorden, for at beregne en forholdsvis præcis position af en tracking-enhed. En GPS tracker kommer i en række forskellige former og tjener flere forskellige funktioner, men anvendelsen af dem er for det meste ens. GPS tracking er forholdsvis udbredt blandt virksomheder der har brug for flådestyring, da GPS tracking kan anvendes til at overvåge ruten for de køretøjer der indgår i flåden.

Aktiv versus passiv GPS tracking

Der findes flere typer af GPS tracking udstyr til køretøjer. Typisk er disse klassificeret som "passive" og "aktive".

 • "Passive" GPS tracking-enheder tracker placering, hastighed, kurs og undertiden en udløsende begivenhed såsom hvorvidt køretøjet er tændt eller slukket og om dørene er åbne eller lukkede. Når køretøjet vender tilbage til et forudbestemt punkt fjernes GPS-enheden og dataen overføres til en computer til evaluering.

 • "Aktive" GPS tracking-enheder indsamler de samme oplysninger, men overfører data i realtime til en computer eller et datacenter via eksempelvis et satellitnetværk.

Mange moderne GPS tracking systemer kombinerer både aktiv og passiv GPS tracking. Når et trådløst netværk er til rådighed, og en GPS tracking-enhed er tilsluttet, overføres data til en server. Når et netværk ikke er tilgængeligt, bliver dataen fra GPS tracking-enheden lagret i hukommelsen og overført til en server senere, når netværket bliver tilgængeligt.

Opbygningen af et GPS tracking system

 • GPS tracking-enhed: Enheden er påsat bilen og indsamler oplysninger via GPS sporing. Disse oplysninger kan omfatte brændstofforbrug, hastighed, åben/lukket dør, tændt/slukket køretøj, motorens omdrejningstal og meget mere.

 • GPS tracking server: Serveren har tre ansvarsområder: den modtager data fra GPS tracking-enheden, den sikrer lagring og den videregiver denne information til brugeren.

 • Brugergrænseflade: Brugergrænsefladen bestemmer, hvordan man vil kunne få adgang til information, se køretøjsdata og fremkalde vigtige detaljer fra den.

Flådestyring3.jpgFordele ved GPS tracking

Der er mange fordele forbundet med GPS tracking og afhængigt af din branche, kan du opnå flere fordele end andre. Et GPS tracking system har dog overordnet set følgende fordele:

 • Et GPS tracking system giver et samlet overblik over km/timer på hvert enkelt køretøj i flåden
 • Et GPS tracking system genfinder eventuelle stjålne køretøjer/maskiner
 • Et GPS tracking system reducerer CO2-udledningen gennem reducering af tomgangstid
 • Et GPS tracking system optimerer chaufførernes kørestil og derigennem hele flåden

Anvendelse af GPS tracking

Det bliver stadig mere udbredt at anvende flådestyring med GPS tracking, da den tilgængelige data er nyttig i flere henseender, og kan benyttes af flere brancher til effektivisering af transporten.

 • Busruter: GPS tracking kan anvendes til en række formål på busruter, herunder overvågning af tidsplan, ændringer i bussernes destinations-display, og som udløser af indspillede meddelelser for passagererne.

 • Håndværkere med en flåde af køretøjer: Håndværkerbranchen har i længere tid været plaget af sort arbejde, hvorfor det er relativt vigtigt for arbejdsgiveren at vide, hvor køretøjerne befinder sig. Med GPS tracking i køretøjerne, kan mesteren nemlig sikre sig, at bilerne ikke misbruges til ekstra arbejde om aftenen og i weekenderne.

 • Biludlejningsfirmaer: Nogle biludlejningsfirmaer accepterer ikke, at man tager bilen uden for grænsen, hvorfor det er nødvendigt med GPS tracking, hvis det skal overvåges. Det kan desuden være nyttigt, hvis en af bilerne ikke bliver leveret tilbage.

 • Hjemmepleje med en flåde af køretøjer: GPS tracking er nyttigt i hjemmeplejen, da det er en fordel, at flåden er forbundet med kontoret. På denne måde, kan kontoret altid sende en hjemmeplejer, hvis der skulle ske et nødstilfælde. Desuden sikrer kontoret sig, at hjemmeplejerne ikke spilder tiden.

 • Pengetransporter: Der kræves normalt en masse sikkerhed, hvis der er tale om pengetransporter. Her er det altså en rigtig god idé at bruge GPS tracking, så pengetransporten er ekstra sikker, og man til enhver tid ved, hvor pengetransporten befinder sig.

 • Taxaselskaber: GPS tracking til taxaselskaber er nærmest en nødvendighed, hvis man vil levere god kundeservice og optimere flåden. Ved hjælp af GPS tracking kan kontoret altid sende den nærmeste taxa.

 • Firmaer med kørende salgskonsulenter: Det er en fordel, at salgskonsulenterne altid har adgang til real-time placeringer via GPS tracking. For eksempel i ukendte områder, så de kan finde den hurtigste og nemmeste vej til kunderne, få kørselsvejledning og tilføje nye kunder til ruten. I sådanne tilfælde kan GPS tracking betyde øget produktivitet, reduceret køretid etc.

 • Hotelbranchen: Nogle hoteller implementerer GPS tracking i deres biler og limousiner, da det giver dem mulighed for at vide, når en VIP nærmer sig hotellet. På denne måde er de altid forberedt og klar til at modtage vigtige personer.

GPS tracking sparer dig penge

Mange vil nok blive overraskede over, hvor mange penge et GPS tracking system kan spare en virksomhed. Ved at anvende GPS tracking kan man nemlig aflæse ting som hastighed, antal start og stop, samt benzinforbrug. Et GPS tracking system giver dig således et overblik over hver enkelt chaufførs kørestil, hvormed du kan vurdere, hvilke chauffører der skal nedsætte deres forbrug og køre mere brændstoføkonomisk, hvilket vil vise sig på virksomhedens bundlinje.

Et GPS tracking system kan endvidere minimere spildte kilometer og dermed spildt brændstof, da du kan kontrollere og regulere chaufførernes færdsel. Du ved altid hvor dine chauffører befinder sig, hvorfor de ikke kan køre en omvej eller holder længere pauser end aftalt.

En anden måde hvorigennem man kan spare penge ved GPS tracking er, hvis man leaser sin flåde gennem et leasingselskab. Et GPS tracking system kan være en fordel i denne sammenhæng, når du skal genforhandle leasingkontrakten. Dette er tilfældet, da et godt GPS tracking system er i stand til at forecaste hvor meget bilerne kommer til at køre i fremtiden, på baggrund af tidligere indsamlet data. Du kan således spare penge gennem GPS tracking, da du kan forhandle den mest optimale leasingkontrakt, og måske endda skære i budgettet til leasing.

Prisen for GPS tracking

Der er tale om en investering, når man implementerer GPS tracking. Det skal dog gøres klart, at der er tale om en investering, der relativt hurtigt tjener sig hjem i form af store besparelser, når GPS tracking systemet endelig er implementeret på samtlige køretøjer. Det er vigtigt at have dette i mente, når du shopper efter et GPS tracking system.

Prisen for et GPS tracking system varierer typisk meget, alt afhængig af hvor mange køretøjer du ønsker at installere GPS tracking på, og hvor avanceret GPS trackingen skal være. En mindre virksomhed vil således ofte være billigere at installere GPS tracking hos, da der er behov for færre GPS tracking-enheder.

Hvis du mener, at din virksomhed vil kunne drage nytte af GPS tracking, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil efterfølgende modtage op til fire tilbud på GPS tracking, der passer til lige netop din virksomhed.