Kaffe

Sammenlign pris og kvalitet på kaffeabonnementer - bestil tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor skal kaffeautomaten benyttes?

Det tager under et minut!

Info om kaffe

I Danmark drikker vi uendelig meget kaffe og faktisk så meget kaffe, at Danmark indtager en fjerdeplads på listen over kaffedrikkende lande i verden. Hele 7 ud af 10 danskere drikker kaffe i hverdagen, hvilket gør kaffe til et centralt element i manges hverdag. I gennemsnit drikker en person i Danmark omkring fire kopper kaffe om dagen.

For mange danskere er kaffe på arbejdspladsen måske vigtigere end så mange andre steder, da mange oplever et behov for at kickstarte dagen med en kop kaffe. Hverdag tilbringer de fleste mennesker halvdelen af deres vågne timer på arbejdet og forbruget af kaffe på arbejdspladsen er dermed høj. Det kan derfor hurtigt blive en dyr fornøjelse for virksomheden, at de ansatte har et så højt forbrug af kaffe.

Hvis en virksomhed har et stort forbrug af kaffe, så er et kaffeabonnement en god investering for disse virksomheder. Kaffeabonnement gør det nemlig muligt, at forhandle bedre priser på den kaffe der forbruges i virksomheden. Derudover er det ofte muligt, at få noget bedre kaffe der samtidig matcher eller er billigere end priserne i supermarkedet.

Hvad er et kaffeabonnement?

Mange virksomheder har i dag en kaffemaskine eller en kaffeautomat som de ansatte benytter i dagligdagen. Typisk har de fleste virksomheder også et kaffeabonnement eller en fast leverandør af kaffe til kaffemaskinerne og kaffeautomaterne. Et kaffeabonnement er derfor den aftale mellem virksomhed og leverandør, på levering af kaffe. For mange virksomheder er kaffeabonnementet en del af fx aftale om leasing eller leje af kaffeautomat.

Der er dog stor forskel på priserne og den kaffe de forskellige leverandører leverer. Det er derfor være en god ide, at man løbende indhente nye tilbud på den kaffe, som virksomhed benytter til sine kaffeautomater eller kaffemaskiner. På denne måde sikrer man sig som virksomhed, at den kaffe man får altid er så billig som muligt og samtidig er den man ønsker.

Hvis man som virksomhed ikke har et kaffeabonnement på det kaffe man bruger, bør man gøre sig tanker om dette. Med et kaffeabonnement er det nemlig ofte muligt, at få en bedre pris end den man får i supermarkederne. Herudover er det muligt at få billigere specialkaffe, hvis man som virksomhed ønsker dette.

Med et kaffeabonnement er man som virksomhed sikret en fast levering og pris på den kaffe man bruger. Typisk vil man lave en aftale med leverandøren om faste leveringstidspunkter, således behøver man ikke at tænke på indkøb og bestilling af kaffe, da dette foregår løbende uge for uge eller måned for måned.

Hvilke kaffetyper er der at vælge imellem?

Der findes primært fire forskellige kaffesorter, hvilke er Arabica, Maragogype, Canephora og Robusta. Heraf udgør Arabica kaffebønnerne over 70 procent af verdens kaffe og Robusta under 30 procent. De to andre sorter udgør dermed ikke mange procent af verdens kaffe, men de efterspørges stadig i mange lande. Herunder kan du læse om de to populære kaffesorter.

Arabica kaffe: Arabica kaffe produceres typisk i høje luftlag, hvor den optimale højde er 1-2 km oppe. Et Arabicatræ blomstre efter regnfulde sæsoner, herefter tager det omkring 9 måneder før kaffebønnerne er modne. Et Arabicatræ producerer omkring 5 kg friske kaffebønner, hvoraf det færdige produkt giver omkring 1 kg brugbare kaffebønner til kaffe.

Robusta kaffe: Robusta kaffebønnen er en meget robust kaffebønne, både i smagen og dens modstandsdygtighed overfor sygdomme og meget andet. Kaffebønnens robuste egenskaber giver desværre, i manges øjne, ikke denne kaffebønne en bedre smag, da denne kaffebønne har en meget skarp og bitter smag.

Af de to primære kaffebønne sorter, er Arabica den sort, som de fleste foretrækker. Årsagen til dette er, at Arabica har en mere rund og velbalanceret smag sammenlignet med Robusta kaffebønnen, hvilket gør denne sort mere alsidig. Dog foretrækker nogle danskere Robustas skarpe og karakteristiske smag.

Kaffe til forskellige formål

Mange tror det er muligt, at bruge den samme kaffe til både espresso og almindelig sort kaffe, men dette er ikke helt rigtigt. Årsagen til dette er, at man typisk bruger en speciel kaffebønne til fremstilling af espresso og det espressoshot, der indgår i de fleste kaffevarianter. Det er derfor vigtigt, at man sikrer sig at den kaffe man bruger til brygningen af kaffe er den rette.

Kaffe til espresso: Når man skal lave espresso er det vigtigt, at man bruger den rette type kaffe, da man ellers ikke opnå den rette smag og aroma. Til brygning af espresso bruger man en kaffebønne der er mørkristet, således kaffen bliver kraftig og mørk. Hvis man bruger almindelig mellemristet kaffe til fremstilling af espresso, vil man ikke opnå den rette smag.

Kaffe til almindelig sort kaffe: Når man skal lave almindelig sort kaffe kan man vælge at bruge de fleste typer kaffe. Hvis man bruger mørkristet kaffe til almindelig kaffe, vil man blot få en meget stærk og sort kaffe, hvilket nogle foretrækker.

Når man vælger kaffe til virksomhedens kaffemaskine, er det derfor vigtigt, at man sikrer sig, at man bruger mørkristet kaffe til fremstillingen af espresso og dermed ikke mellemristet kaffe til fremstillingen af denne.

Populære typer kaffe

Der findes mange forskellige typer kaffe, som er mere eller mindre populære fra person til person. Herunder vil vi gennemgå de mest almindelige former for kaffedrikke.

  • Sort kaffe: Alle som drikker kaffe ved hvad almindelig sort kaffe er. Den almindelig sorte kaffe er en kaffe brygget på almindelig mellemristet kaffe uden tilsat mælk eller sukker. Mange vælger dog at tilsætte mælk og sukker efter behov og præferencer. Sort kaffe er noget alle kaffemaskiner og kaffeautomater kan brygge.
  • Espresso: En espresso kan enten drikkes rent eller bruges som byggesten for andre kaffedrikke som eksempelvis cappuccino, caffe latte og weiner melange. Espresso er typisk brygget på mørkristet kaffebønner, hvilket giver den dybe og stærke smag af kaffe. Espresso drikkes typisk i det sydlige Europa men er blevet mere populær i norden i de seneste år.
  • Cappuccino: Cappuccino er en af de mest populære former for kaffe og bygger på et shot af espresso, som tilsættes opvarmet mælk med skum. Typisk er en cappuccino ⅓ kaffe, ⅓ mælk og ⅓ skum. En cappuccino minder meget om den kendte caffe latte, dog består en caffe latte typisk af ¼ kaffe, ¾ mælk samt lidt skum. Derudover er cappuccinoen mindre end en caffe latte.
  • Caffe latte: En caffe latte er også en af de mere kendte kaffedrikke, som igen bygger på et shot af espresso. Som beskrevet ovenfor, så minder denne type kaffe meget om en cappuccino, dog er den større og består af ¼ kaffe og ¾ mælk, frem for ⅓ kaffe og ⅓ mælk.
  • Weiner Melange: Denne type kaffe minder meget om både cappuccino og caffe latte, men det der karakteriserer en weiner melange er, at den er mildere end de andre kaffedrikke. En weiner melange er dermed en mildere og nemmere kaffe at drikke.

Der findes selvfølgelig mange andre typer af kaffe end ovenstående, men ovenstående er dem man typisk vil have mulighed for at brygge på en kaffemaskine eller kaffeautomat. Hvis man ønsker andre kaffedrikke stiger prisen på kaffemaskinen og kaffeautomaten.

Valg af kaffeautomat og kaffemaskine

Når man skal vælge kaffeautomat eller kaffemaskine til sin virksomhed er det vigtigt, at man gør sig overvejelser omkring de ansattes behov og præferencer til kaffen. Som beskrevet ovenfor vil man typisk kunne brygge ovenstående kaffedrikke på en almindelig kaffeautomat, men det kan være at der er præferencer for andet end ovenstående kaffedrikke i virksomheden.

Kaffe og sundhed

Der er stor diskussion om hvorvidt kaffe er sundt eller usundt, men med biologiske øjne på kaffe kan man konkludere, at kaffe i et normalt omfang ikke er skadeligt, men derimod sundt på flere forskellige måder.

Det som på papiret gør kaffe sundt er dets høje indhold af antioxidanter, hvilket er kroppens naturlige rustfjerner. Antioxidanterne er nemlig med til aktivt, at forebygge og genopbygge beskadiget celler i kroppen. Typisk beskadiges kroppens celler ved indtagelse af tobak, toksiner i luften, dårlig kost og meget mere. Det naturligt høje indhold af antioxidanter i kaffe, kan derfor have en helbredende effekt.

Udover de aktive antioxidanter der er i kaffe, hjælper koffeinen også på kroppens sundhed, men blot på et helt andet plan. Psykisk og fysisk er kaffe nemlig med til, at gøre hverdagen nemmere for mange mennesker. Ved indtagelse af koffein øges pulsen og dermed også ens fokus, hvilket gør forskellige situationer og arbejdsopgaver mere overkommelige og overskuelige. Dette fører til højere effektivitet og arbejdsmoral, hvilket afhjælper den stress der kan være ved, at have mange arbejdsopgaver.

Prisen på kaffe

Prisen på kaffe varierer meget og afhænger i høj grad af den mængde kaffe, der bruges samt de præferencer virksomheden har til den kaffe, der skal bruges i virksomhedens kaffemaskiner og kaffeautomater. Hvis man som virksomhed ikke bruger mere end en pose kaffe om ugen, er det svært at sige noget om prisen på kaffen. Bruger virksomheden derimod en pose om dagen, så kan man med relativ stor sikkerhed sige, at prisen er billigere end i supermarkedet.

Hvis du ønsker et tilbud på en kaffeløsning eller kaffeabonnement til din virksomhed kan du udfylde kontaktformularen øverst på siden. Du vil herefter modtage op til fire tilbud på kaffeløsninger til din virksomhed. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med dette, er du mere end velkommen til at kontakte os på det opgivet telefonnummer eller info@ekspertvalg.dk.