Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 27. august 2019

Helbønne kaffeautomat

Info om helbønne kaffeautomater

En helbønne kaffeautomat er en kaffeautomat der bruger hele kaffebønner, hvilket betyder, at kvaliteten af kaffen er meget høj. Det unikke ved denne type kaffeautomat er, at de hele kaffebønner kværnes lige inden der brygges kaffe. Dette er med til at sikre en kop kaffe der er rig på aroma og fyldighed.

En helbønne kaffeautomat er derfor en mere eksklusiv kaffeautomat, som typisk er lidt dyrere end andre, men som samtidig også er bedre end andre kaffeautomater. Hvis man er en rigtig kaffeelsker, som går op i kaffe, bør man altid vælge at investere i en helbønne kaffeautomat.

Hvad skal en helbønne kaffeautomat kunne?

De fleste helbønne kaffeautomater giver brugeren mulighed for at vælge mellem en bred variation af kaffedrikke. Selve udvalget af kaffe er derfor ikke noget man som virksomhed skal fokusere særligt meget på. Derimod er det vigtigt som virksomhed, at man sikrer sig at kaffeautomaten lever op til de krav der stilles til kapaciteten af kaffe. Ligeledes er det vigtigt, at kaffeautomaten er udstyret med det rette udstyr og hardware.

Kapacitet

Helboenne _kaffe _computerHvis man har en kaffeautomat med hele kaffebønner, vil man typisk opleve, at kaffeautomaten skal tømmes for kaffe og andet affald oftere end hvis der bruges instantkaffe. Hvis man har mange ansatte i virksomheden, er det derfor vigtigt at kapaciteten lever op til antallet af ansatte, på den måde er kaffeautomaten funktionsdygtig hele dagen. Det er nemlig de færreste ansatte der selv tager initiativ til at tømme og vedligeholde kaffeautomaten.

Teknik og hardware

Den teknik og hardware der benyttes i en helbønne kaffeautomat har en afgørende effekt på kaffeautomatens effektivitet, holdbarhed og kvalitet.

For at sikre, at holdbarheden og kvaliteten af kaffeautomaten er i top, er det vigtigt at komponenterne er de rette. En af de måder hvorpå man kan sikre sig, at kaffeautomatens kværn er holdbar og god, er ved at vælge en keramisk kværn. Dette sikrer nemlig den bedste kværning af de hele kaffebønner og er samtidig den mest holdbare løsning. Antallet af kværne har også meget at sige for kaffeautomaten, hvis denne er udstyret med mere end én, er kaffeautomaten typisk bedre.

Læs også: Kaffeautomat med møntindkast

Antallet af stempler samt det tryk som kaffeautomaten brygger med, er også afgørende for kvaliteten af kaffen. For at brygge espresso bør kaffeautomaten nemlig være i stand til at brygge med mindst ni bar tryk, ellers er kvaliteten ikke god nok. Antallet af stempler gælder ligeledes for brygning af almindelig kaffe, da et højere antal stempler sikrer en bedre kaffebrygning.

Hvis man vælger en helbønne kaffeautomat er det en god idé at kaffeautomaten er udstyret med flere kværne, således at man kan bruge flere forskellige typer kaffebønner i kaffeautomaten. Eksempelvis kan man både bruge almindelige kaffebønner og espressobønner, hvilket er med til at øge kvaliteten og smagen af kaffen.

Helboenne _kaffe

Hvorfor vælge en helbønne kaffeautomat?

Den primære årsag til, at man bør vælge en helbønne kaffeautomat er at kaffen fra denne type kaffeautomat er bedre. De hele bønner giver nemlig en bedre kaffe, og samtidig giver det også brugeren flere muligheder i takt med at antallet af kværne stiger og muligheden for at bruge flere forskellige typer kaffebønner er til stede.

At kvaliteten er høj er også en fordel hvis man som virksomhed har mange besøgende kunder eller samarbejdspartnere. En god kop kaffe kan nemlig være med til at give et bedre indtryk af virksomheden, hvilket kan være mange penge værd. De samme typer virksomheder har desuden ofte glæde af en vandautomat, så kunder, samarbejdspartnere og medarbejdere kan nyde et køligt glas vand.

Prisen på en helbønne kaffeautomat

Prisen på en helbønne kaffeautomat kan være en del højere end prissen på en kaffeautomat som bruger instantkaffe. Dette er dog i høj grad styret af de funktioner, som kaffeautomaten er udstyret med og den kapacitet som kaffeautomaten skal have.

En helbønne kaffeautomat behøver dermed ikke at være dyr og der er altid mulighed for at få en brugt helbønne kaffeautomat, hvis man gerne vil have en bedre kaffeautomat, end man egentlig har råd til. Mange virksomheder vælger desuden at lease eller leje en kaffeautomat, i stedet for at købe.