LED belysning

Sammenlign pris og kvalitet på installation af LED belysning - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her LED belysning - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Type af virksomhed?

Det tager under et minut!

Information om LED belysning

Det er blevet mere og mere populært at skifte til LED belysning, både i private hjem og i forhold til erhverv. Med LED belysning kan man spare en hel masse penge i forhold til andre former for belysning, og hvis du har mange lamper og pærer, eller har lyset kørende i lange perioder ad gangen, vil det være en stor fordel for dig at installere LED belysning.

Hvad er LED belysning?

LED Paere i klar hvid til erhvervLED er en forkortelse for ‘Light Emitting Diodes’, og teknologien bag er baseret på elektroluminescens. Helt basalt er en LED lyskilde bygget op om noget elektronik, en LED chip/halvleder, en linse og et hus. Alle disse faktorer har indvirken på LED belysningens pris og kvalitet.

LED chippen er den del af LED pæren der udsender lys, og den kan ofte ses som en gul plet midt inde i lyset. Den gule farve skyldes, at man maler et lag gult fosfor på LED chippen, for at styre farven, lyset og temperaturen. Det er især LED chippen, der determinerer LED belysningens kvalitet og pris, og du kan ofte vurdere LED chippens kvalitet, baseret på hvor billig LED pæren er.

Fakta om LED belysning

 • LED pærer bruger op til 80 % mindre energi end andre typer af pærer
 • Du kan spare over 60 kroner pr. pære i forhold til andre typer af pærer
 • LED pærer kan holde i mere end 20 år
 • LED belysning giver den samme farveangivelse som traditionelle glødepærer gør
 • LED belysning tænder med det samme
 • LED pærer giver et ensartet, godt og varmt hvidt lys
 • LED belysning afgiver ikke varme
 • LED pærer indeholder ikke farlige giftstoffer
 • LED belysning udsender ikke UV-stråler
 • LED belysning nedsætter CO2-udslippet
 • LED lys kan neddæmpes, hvis lampen og lignende kan

LED belysning til erhverv

Man kan i høj grad gøre brug af LED belysning til erhverv, for eksempel i detailhandel, på kontorer, hoteller og udendørsarealer. I forhold til detailhandel er LED belysning med til at skabe en god oplevelse, hvor man har lyst til at handle og opholde sig. På kontorer udmærker LED pærer sig ved, at man kan have forskellige lysstyrker forskellige steder i lokalet. For eksempel kan man have stærkt lys ved arkivskabene, og noget svagere ved gangene.

På hoteller er der mange områder, hvor man skal have lyset kørende hele døgnet, og her er det helt essentielt, at have nogle gode pærer af høj kvalitet, som sender et ensartet lys, uden at varme luften omkring sig op. Ved udendørsarealer har man mulighed for at justere lysstyrken alt efter årstiden, og man kan justere farven op til højtider. Der er altså en masse muligheder med LED belysning, og erhvervsejendomme og -arealer kan sagtens få stor glæde af LED belysning.

LED Lys

Skru ned for el-regningen med LED belysning

Du kan spare rigtig mange penge på din el-regning ved at skifte fra glødepærer til LED belysning. Som udgangspunkt bruger en LED pære 80 % mindre energi end en traditionel glødepære, samtidig med at LED pærer holder i op til 20 år. For hver 40W glødepære du udskifter med en, for eksempel, 8,1W LED pære, kan du spare over 60 kroner om året. Jo flere pærer du skifter, jo større vil din besparelse selvfølgelig også blive.

En af Ekspertvalgs leverandører skiftede samtlige pærer i en kundes sportshal, og lod kunden vide, at denne kunne forvente en tilbagebetalingsperiode på 2 år. At skifte samtlige pærer til LED belysning kostede kunden 45.000 kroner, og de har efterfølgende haft pærerne tændt 13 timer om dagen - Allerede på det første år, har de sparet 25.000-30.000 kroner på deres el-regning! Det vil altså kun tage kunden 18-20 måneder at tjene udgiften til LED belysningen hjem igen, i stedet for de anslåede 24 måneder.

Led Lys2Sådan vælger du den rette LED pære

Center for Energibesparelser, tidligere Elsparefonden, har opsat fire råd i forhold til at vælge den rette LED pære:

 1. Den valgte LED pære skal både have den rette sokkel og dimensioner, for at kunne passe til en bestemt lampe.
 2. Lyset skal passe til både lampen og til den funktion lyset har. LED pærer er især velegnede som spots, fordi de nemt kan udsende lys i smalle lysstråler.
 3. Din LED belysning skal være kraftig nok til det tiltænkte formål.
 4. Vælg LED pærer med god farvegengivelse.

LED belysning er ikke så dyrt som du tror

De fleste mennesker tror, at det er dyrt at investere i LED belysning. Det er det dog ikke i længden, selvom LED pærer som udgangspunkt koster mere end spare- og halogenpærer. Til gengæld er investeringen tjent ind på knap to år, hvorefter du kan nyde op til 18 års gratis lys.

LED Lys til butik og erhverv

Hvilke fordele er der ved LED belysning?

Der er enormt mange fordele ved LED belysning, så der er en masse grunde til, at du med det samme burde udskifte alle halogen- og sparepærer med LED belysning!

Lyset

LED pærer giver et varmt, hvidt lys, der minder meget om en traditionel glødepære.

Lysstyrke

Når man tænder for LED belysning, tænder pærerne med fuld lysstyrke med det samme.

Er ikke sundhedsskadelige

LED pærer er ikke sundhedsskadelige og indeholder hverken kviksølv eller andre giftstoffer. Derudover bliver LED pærerne heller ikke varme som andre pærer.

Effektivitet

LED pærer er meget effektive i forhold til andre typer af belysning. For eksempel forvandler glødepærer 75 % af energien til varme, mens kun 15 % bruges til lys.

Størrelsen

LED Pærer behøver ikke være særligt store for at være effektive, og mange lamper til LED er derfor tynde og slanke. LED belysning er derfor ideelt i små rum, og til folk der går meget op i flot design - også i deres lamper.

Ingen varmeafgivelse

LED pærer bliver ikke varme lige som mange andre typer af pærer, og LED belysning er derfor godt at bruge til opbevaringsløsninger, for eksempel inde i skabe og lignende.

Omregn glødepærens watt til LED pærens lumen

Glødepærer LED belysning
5W ca. 0-50 lumen
15W ca. 50-200 lumen
25W ca. 200-300 lumen
40W ca. 300-500 lumen
60W ca. 500-800 lumen
75W ca. 800-1.200 lumen
100W ca. 1.200-1.600 lumen


De traditionelle pærer blev målt i watt, hvorimod LED belysning måles i lumen. For at udregne lumen-tallet baseret på watt-tallet, ganger man watt med ca. 10 - Hvilket giver de noget brede tal, som findes i tabellen.