Bomanlæg

Sammenlign pris og kvalitet på bomanlæg - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Områdesikring - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvordan vil du områdesikre din ejendom?

Det tager under et minut!

Info om bomanlæg

Når behovet for anskaffelse af vejbomme opstår, kan markedet såvel som eget behov virke uoverskueligt. Der findes en lang række modeller, typer, mærker og priskategorier, og uden forudgående erfaring inden for bomanlæg vil det hurtigt virke som en kompliceret beslutning.

Ekspertvalg sammenligner bomanlæg fra en række førende leverandører og giver derved et hurtigt overblik over udbuddet på markedet for vejbomme. Ekspertvalg vil derfor afdække deres helt unikke behov og vise et specifikt løsningsforslag. Vi bestræber os derfor på at fremvise det løsningsforslag vi mener er ideelt til jeres behov.

Vejbomme

Ligger behovet inden for vejbomme, kan vi lynhurtigt og med stor præcision udpege hvorvidt vi mener det bedste løsningsforslag er inden for automatiske, hydrauliske eller manuelle vejbomme, samt hvilken kvalitet, og pris der bedst afdækker behovet for et bomanlæg. Der findes nemlig hundredvis af forskellige vejbomme og bomanlæg, og det kan selvsagt være svært at finde netop den type som bedst dækker et behov, som i forvejen kan være svært at definere.

Bomanlaeg i organge som sikre et omraade<

Funktionalitet

Bomanlæggets styringssystem fås i en lang række forskellige afskygninger, og det kan være vigtigt at afgøre, hvorvidt bommen bør styres af nøgle, nøglekort, kodelås, fjernstyring eller manuelt. Samtidig er det vigtigt at overveje hvilken styrke og kvalitet en bom bør have. Dette afgøres som regel af bommens funktion.

Skal bommen fungere som kontrol af ønsket trafik med høj frekvens, altså som adgangskontrol, vil behovet ikke nødvendiggøre en stærk og tung bom, men derimod et bomanlæg med høj hastighed. Er funktionen derimod at forhindre uvedkommende trafik i at trænge ind, altså fungere som sikkerhedskontrol med lav indgangsfrekvens, bør man overveje en tung bom, muligvis med pullerter som ekstra adgangskontrol.

Hvad koster et bomanlæg?

Da der findes en lang række forskellige mærker og typer af bomanlæg, vil prisen på disse også variere en del. Bommens pris varierer efter størrelse, åbningssystem, styrke og kvalitet. En parameter som også har indflydelse på prisen, er hvorvidt man selv ønsker at stå for opsætning af bomanlægget, og hvor mange års service man ønsker. 

Hvad er fordelene ved hhv. manuelle, automatiske og hydrauliske bomanlæg?

Som potentiel køber af et bomanlæg, er det vigtigt at tage stilling til bommens åbningsmekanisme, da det er en stor del af bomanlæggets samlede funktionalitet. En manuel vippebom er selvsagt et bomanlæg som skal åbnes manuelt, dvs. enten af en vagt eller brugeren selv.

En manuel bom vil som regel benytte et simpelt låsesystem, som fx en hængelås eller nøgle. En manuel bom vil typisk bruges ved indgange uden hyppig åbningsfrekvens og uden stort behov for aktiv sikkerhedskontrol. Den automatiske bom er designet til sikkerhedskontrol med hyppig åbningsfrekvens og kan med rette benyttes som adgangskontrol eller ved betalingsanlæg. Dette bomanlæg vil typisk aktiveres automatisk ved fx betaling eller vha. en censor.

Fordelen ved at vælge et hydraulisk bomanlæg er, at det er den stærkeste og mest effektive løsning i forhold til de to andre typer. Den hydrauliske bom vil som regel bruges ved decideret sikkerhedskontrol og trafikregulering af køretøjer. Da det hydrauliske bomanlæg er den stærkeste af de tre bomtyper, er den den mest oplagte til afspærring, fx i forbindelse med risikoområder såsom lufthavne og ambassader. Den vil typisk aktiveres manuelt ved trykknap og styres af en vagt, eller aktiveres automatisk af brugeren selv via et keycard.

Bomanlæg2

Hvad bør jeg overveje ved anskaffelse af et bomanlæg?

Bomanlæggets funktion er uden tvivl en vigtig parameter, da det har en altafgørende betydning for styrke, kvalitet, type og åbningssystemet. Skal bommen fungere som hyppig adgangskontrol bør man overveje at anskaffe et bomanlæg med høj hastighed og et højt antal garanterede aktiveringer.

Hvis bommen derimod skal fungere i en funktion med få daglige aktiveringer bør man overveje en bom med lang passiv levetid frem for garanterede aktiveringer. For en optimal sikkerhedsløsning i forbindelse med afspærring, bør anskaffelse af en vejbom typisk medfølge samtidig køb af pullerter og eventuelt hegn. For mere information om pullerter.