Hegn

Sammenlign pris og kvalitet på hegn - Bestil flere tilbud her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Områdesikring - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvordan vil du områdesikre din ejendom?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 26. juni 2019

Info om hegn

Ved behov for områdesikring, er anskaffelse af et sikringshegn den mest basale form for sikring mod adgang af uautoriserede personer og køretøjer. Der findes en lang række forskellige typer og modeller af industrihegn, hver med forskellige styrker, fordele, priser og kvalitet. Den helt optimale type hegn afhænger fuldstændigt af det specifikke behov, som dog kan være svært at definere præcist. Ekspertvalg sammenligner produkter på tværs af fabrikanter, og hjælper dig med at finde det hegn, som bedst passer til netop dit specifikke behov.

Hvad er fordelene ved de forskellige typer hegn?

Der findes naturligvis en lang række typer hegn, herunder trådhegn, stålgitterhegn, elektrisk hegn og balusterhegn.

Trådhegnet er den mest brugte type hegn, og fungerer som regel som en enkel og økonomisk indhegning af børnehaver, idrætsanlæg, skoler og industrianlæg. Da denne type hegn er forholdsvist nem at forcere, er hegnet ikke optimalt til områder, hvor der effektivt skal sikres mod adgang for uvedkommende. Til gengæld er trådhegnet en funktionel løsning, hvor ad- og udgangen skal begrænses, og hvor signalværdien af hegnet som regel er nok til at uvedkommende ikke forsøger at trænge ind.

Stålgitterhegn benyttes på områder, hvor der i højere grad skal sikres mod indtrængen af uvedkommende. Hegnet er langt kraftigere og mere solidt end trådhegnet, og med en svært forcerbar overflade, er hegnet svært at klatre over. Stålgitterhegnet bruges som regel ved sikring af militær- og industrianlæg samt bilforhandlere.

Balusterhegn er det kraftigste hegn af de tre typer, og yder den bedste områdesikring af hegntyperne, da denne type hegn er meget svært at forcere uden hjælpemidler. Balusterhegnet har den største brudstyrke af de tre typer hegn, og benyttes som regel i forbindelse med områdesikring af ambassader, offentlige institutioner, virksomheder og industrielle anlæg. Fælles for de tre hegntyper er, at den mest effektive sikring kan fås i kombination med et elhegn.

Tilpasset traadhegn til sportsplads

Elektriske hegn

Et elektrisk hegn adskiller sig fra andre typer hegn, ved at en elektrisk impuls sørger for en effektiv sikring, hvilket gør hegnet til en pålidelig løsning ved sikring mod indbrud. Elhegnet vil typisk være optimalt for virksomheder i en branche med en høj indbrudsfrekvens, såsom bilforhandlere, eller virksomheder og institutioner med et stort muligt tab ved indbrud, fx ved industrispionage.

Et elektrisk hegn har som regel en impuls på op til 8000 V, hvilket giver et ubehageligt stød, men som ellers er ufarligt. Vælger man et elektrisk hegn får man samtidig en stor præventiv effekt, da det afskrækker langt de fleste fra at forsøge at forcere hegnet. Denne type hegn har også den fordel, at det fungerer som en alarm, således at hvis de elektriske tråde i hegnet brydes, registreres det på alarmanlægget.

Et elektrisk hegn er ikke som sådan et hegn i sig selv, men et anlæg man installerer på et eksisterende sikringshegn. Elhegnet kan derfor installeres på både trådhegn, stålgitterhegn og balusterhegn, og anskaffelsen af et elektrisk hegn medfører derfor ikke unødvendige udgifter til opsætning af ny indhegning.

Hvad bør jeg overveje ved anskaffelse af et hegn?

Der er en række parametre, man bør tage højde for ved anskaffelsen af et hegn. Det første man skal overveje er, i hvor høj grad der skal ydes områdesikring mod indtrængen af uvedkommende. Skal man effektivt sikre sig mod uvedkommende, fx i forbindelse med et industrielt område, er det en helt anden type hegn der bør anskaffes, end hvis behovet blot kræver en simpel afgrænsning af et område, som fx en boldbane.

Man bør samtidig overveje, om hegnet bør være af høj kvalitet med lang levetid, eller om man godt kan gå på kompromis med kvaliteten til fordel for en mere økonomisk løsning. Det er samtidigt vigtigt at overveje den ønskede højde, som dog afhænger en del af sikringsniveaubehovet.

Hegnsikring1

Hvad koster et hegn?

Prisen på et industrihegn varierer en hel del og udregnes som regel i meterpris, som dog kan variere alt efter områdets størrelse. Prisen afhænger først og fremmest af typen af hegn, og dernæst hegnets højde. Den mest økonomiske løsning er trådhegnet, mens balusterhegnet er det dyreste. Stålgitterhegnet er en mere effektiv type områdesikring, og er dermed også en dyrere løsning end trådhegnet. Da balusterhegnet giver den mest effektive sikring, er det samtidig også den mest omkostningstunge løsning.