Gør en god handel på en dankorterminal
Indhent op til 4 gode tilbud på dankortterminaler
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Dankortterminal - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type betalingsterminal?

Det tager under et minut!

Guide til dankortterminal (2019)

Bliv købeklar til ny dankortterminal til virksomheden

Er din virksomhed også afhængig af en dankortterminal, eller betalingsterminal som det også kaldes? Prisen for en dankortterminal varierer en del alt efter, hvorvidt du vælger at købe eller leje dankortterminalen til din kasseterminal, dets funktioner, og hvilken type terminal der er tale om.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af dankorttransaktioner er stigende de seneste 10 år. Derfor er det også essentielt for de fleste virksomheder at have en dankortterminal til deres kassesystem. Der kan være forskellige behov til en dankortterminal alt efter, hvilken slags virksomhed der er tale om, og man kan sidde tilbage med mange spørgsmål:

  • Hvad skal du tage højde for, når du skal købe eller leje en dankortterminal?
  • Hvilke krav er der til virksomheden ved anskaffelse af denne?
  • Hvilken dankortterminal er mest optimale?

Førnævnte er blot et lille udsnit af spørgsmål, der er relevante ved anskaffelse af dankortterminal. Derfor giver vi dig her på Ekspertvalg.dk et indblik i, hvad du skal gøre samt undgå ved køb eller leje af dankortterminal.

Ønsker du en dankortterminal til din virksomhed, kan du udfylde kontaktformularen i toppen af siden og modtage op til fire skræddersyede og gratis tilbud!

Læs mere om dankortterminaler:

Hvad koster en dankortterminal?

Som tidligere nævnt varierer prisen på en dankortterminal en del baseret på nogle forskellige faktorer. Først og fremmest vil det have indflydelse på din dankortterminal pris, om du vil have en mobil- eller stationær dankortterminal. Oftest vil en mobil dankortterminal være dyrere end en stationær, da denne typisk vil have flere funktioner. Derudover kommer din dankortterminal pris ligeså an på, hvorvidt du ønsker at leje eller købe terminalen.

Starter du med at klarlægge virksomhedens behov og ønsker baseret på den nuværende situation, er du allerede tættere på at kunne finde en præcis pris på din dankortterminal. I nedenstående tabel kan du se, hvordan prisen varierer alt efter type, funktioner og om du køber eller lejer.

Pris for leje og køb af mobile og stationære dankortterminaler
Type af dankortterminal Køb af dankortterminal (DKK) Leje af dankortterminal pr. mdr. (DKK)
Stationær betalingsterminal 5.195-7.400 kr. 150-350 kr.
Mobil betalingsterminal 6.995-9.000 kr. 195-490 kr.

Alle priser er vejledende

Bestil tilbud her! Det tager kun 1 minut

Køb eller leje af dankortterminal?

Der er både fordele og ulemper ved at købe eller leje en dankortterminal til dit kassesystem. Det er en god idé at ringe til flere leverandører og forhøre sig om forskellige muligheder for køb og leje af dankortterminal.

Ved at kortlægge samtlige købs- og lejemuligheder sikrer du dig, at din virksomhed finder frem til den rette løsning for jer - og til den rigtige pris. Herunder kan du læse lidt nærmere om de fordele og ulemper, der findes ved både køb eller leje af denne.

Fordele og ulemper ved køb af dankortterminal

Det er en fordel at købe frem for at leje, hvis du ønsker at have en stabil løsning over længere tid. Leje kan være en dyr udgiftspost, hvis du skal have terminalen over mange måneder eller år. Derfor kan det bedre betale sig at købe en dankortterminal fremfor at leje den. Men det er ikke alle virksomheder, der har kapital til at foretage en sådan investering - specielt ikke hvis der skal bruges flere dankortterminaler. Her er det muligt at finde finansiering gennem lån til erhverv.

Hvis du har en fysisk butik, har du sandsynligvis også brug for en tilhørende kasseterminal, som kan håndtere kontanter. Med andre ord har du brug for et kassesystem, eksempelvis med POS System, som kan håndtere transaktionerne. Visse leverandører tilbyder pakker, hvor du både får dankortterminal, kasseapparat, scanner med mere i samme køb. På den måde har du et system, som spiller sammen og som dækker dit totale behov i forhold til betaling.

En mobil dankortterminal kan være en fordel for dig, som er på farten og ønsker en mobil løsning, som du kan tage med. Hvis du eksempelvis er chauffør eller blot ønsker en terminal, som du kan tage med rundt i butikken eller restauranten, er en mobil dankortterminal den rette løsning for dig.

Læs også vores guide: Kassesystemer til restaurant

I nedenstående tabel kan du se, hvilke terminaler der passer bedst til forskellige virksomhedstyper samt, hvorvidt terminalen er mobil eller ej.

Dankortterminal model efter type af dankortterminal og virksomhed
Dankortterminal model Virksomhedstype Mobil dankorterminal?
Ingenico IWL250 (Nets) Restauranter, caféer Ja
Point VX 690 GSM (Verifone) Restauranter, caféer Ja
Point VX 520 ADSL (Verifone) Dagligvarebutikker, tøjbutikker Nej
Ingenico ICT 220 (Nets) Frisører, bilforhandlere, tandlæger Nej
Bestil tilbud her! Det tager kun 1 minut

Fordele og ulemper ved leje af dankortterminal

Skal du ikke benytte terminalen i en længere periode, eller er du blot i tvivl om virksomhedens behov og ønsker til en dankortterminal? Så kan det være fordelagtigt at starte med at leje. I følgende afsnit kan du læse mere om, hvilke muligheder du har.

Korttidsleje

Til messer, festivaler, udsalg og sæsonbutikker er korttidsleje af en dankortterminal den rette løsning. Man slipper for at betale det store engangsbeløb og kan blot aflevere terminalen tilbage efter brug. Man kan leje et helt kassesystem, hvis dankortterminalen ikke er nok i sig selv. Det er både muligt at leje over en weekend eller i for eksempel en måned. Husk dog på, at leje kan være dyrt for din virksomhed, hvis I ønsker at have terminalen i over et år. I så fald kan det være en fordel i stedet at købe terminalen.

Hos Ekspertvalg.dk tilbyder vi i øjeblikket ikke at indhente tilbud på dankortterminaler med korttidsleje.

Langtidsleje

Det kan være svært at vide, om man skal købe eller langtidsleje sin dankortterminal. En god hovedregel er, at det oftest er fordelagtigt at leje denne, hvis man ved at lade pengene blive i virksomheden kan forrente dem med 5%. Det er dog meget individuelt, hvad der er smartest for den enkelte virksomhed.

Bestilling af tilbud på dankortterminaler

Hvilke krav er der ved køb eller leje af dankortterminal?

Der er en række krav, som din virksomhed skal opfylde for, at du kan anskaffe en dankortterminal med tilhørende betalingsaftale til dankort.

Først og fremmest skal virksomheden have adresse samt være registreret i Danmark. Yderligere skal virksomhedens konto være registreret i en dansk bank og virksomheden må derudover ikke være registreret i RKI. Dertil skal tegningsregler kunne dokumenteres. Til slut skal virksomheden benytte en dankortterminal, der er certificeret af Nets.

Udover førnævnte er der derudover en række overordnede krav, som du skal opfylde. Du skal dokumentere, at den bankkonto som du vil knytte til aftalen tilhører dig og din virksomhed. Desuden skal du indsende billedlegitimation, navnet på din bank, virksomheden samt tegningsberettigede. Yderligere skal du vedlægge virksomhedens registrerings- og kontonummer.

Du kan læse mere om de krav, der stilles til virksomheden i forbindelse med anskaffelse af en dankortterminal her.

Læs også: iPad kassesystem

Hvilken dankortterminal er bedst?

Der findes mange forskellige mærker indenfor dankortterminaler, og der er som sådan ikke nogen, der er bedre end andre, såfremt de opfylder nedenstående krav. Kendte mærker inden for dankortterminaler er:

  • Ingenico
  • Point
  • Sagem

Disse producenter kan med garanti levere en dankortterminal, som matcher din virksomheds behov.

Der er kommet nye krav til dankortterminaler, hvilket blandt andet betyder, at der skal være lys i tastaturet på alle terminaler. Derfor skal du sikre dig, at din nye dankortterminal opfylder de nye krav.

Det er desuden vigtigt, at du køber en terminal som er certificeret af Nets. Det er en god idé at købe et kendt mærke fra en troværdig leverandør. På denne måde er du sikret en terminal, som opfylder alle gældende krav.

Du kan læse mere om de sikkerhedskrav, der stilles til en dankortterminal her.

Dankortterminal

Bør du have en serviceaftale på din dankortterminal?

Det kan virke som sure penge, men i længden vil du takke dig selv for at have tegnet en god support-/serviceaftale på din dankortterminal. Der kan være meget teknisk bøvl med en dankortterminal. Blandt andet oplever mange problemer med indsættelse af SIM-kort og PSAM-kort som ikke altid virker efter hensigten.

Der kan ligeledes opstå problemer ved betaling, hvor terminalen pludselig står af. I dette tilfælde er det vigtigt, at du altid har nogen, du kan ringe til. Hvis du ikke har en service-/support-aftale, kan du ende med en dankortterminal, der er i stykker i en længere periode. Er din virksomhed afhængig af terminalen, kan dette i sidste ende betyde, at I mister kunder og dermed omsætning.

De fleste leverandører tilbyder ingen service, hvis du ikke har tegnet en aftale med dem. Det gælder også telefonisk support, hvor der som oftest heller ingen hjælp er at hente. Sørg derfor for at du er dækket ind, hvis uheldet er ude.

Typisk tilbyder leverandørerne forskellige serviceaftaler i flere prisklasser, og din dankortterminal pris kan variere afhængigt af udbyderen. De forskellige aftaler giver dig i højere og mindre grad mulighed for teknisk support samt service-garanti.

Selvom det kan virke som mange penge, kan det stadig være en god investering at betale lidt ekstra for en omfattende serviceaftale. Især hvis du, som tidligere nævnt, er afhængig af en dankortterminal, der under ingen omstændigheder må fejle, kan det være nødvendigt at have en serviceaftale.

Skal du have en dankortterminal til din virksomhed?

Ekspertvalg.dk tilbyder en gratis og uforpligtende service til dig, som er på udkig efter en god løsning inden for kassesystemer. Hvis du fortsat ønsker personlig vejledning om dankortterminaler eller kassesystemer, kan du udfylde kontaktformularen på Ekspertvalg.dk. Du vil herefter blive kontaktet af vores leverandører med henblik på at afdække dine behov, som vil hjælpe dig til det rigtige køb - til den rigtige pris.

Ønsker du en dankortterminal til din virksomhed? Udfyld kontaktformularen i toppen af siden og modtag op til fire skræddersyede tilbud - helt gratis og uforpligtende!

Bestil tilbud her! Det tager kun 1 minut