Sammenlign priser på betalingsterminal
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Bestil tilbud på terminaler til Dankort
Det tager under et minut

Hvilken type betalingsterminal ønskes?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 13 oktober 2021

Guide: Terminal til Dankort

Find den optimale terminal til Dankort

Er din virksomhed afhængig af at have en terminal til Dankort eller betalingsterminal? I så fald bør du undersøge markedet godt, inden du vælger produkt, så du finder den rigtige model.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af betalingskortstransaktioner er steget markant de seneste 10 år, og i dag har langt de fleste danskere et Dankort, Visa eller Mastercard. Derfor er det også essentielt for salgs-, service,- eller restaurationsvirksomheder at have en pålidelig og robust betalingsløsning til deres kassesystem

Hvad koster en terminal til Dankort?

En terminal til Dankort koster mellem 5.000-7.000 kr. ved køb af en stationær betalingsterminal. Ønsker du en mobil betalingsterminal, skal du regne med en pris fra 6.995 - 9.000 kr.

Ønsker du at leje terminal til Dankort koster det 150 - 350 kr. , hvis der er tale om en almindelig, stationær maskine. Prisen for at leje en mobil betalingsterminal ligger fra 195 - 490 kr.

Pris på terminal til Dankort
Type Ved køb Ved leje (pr. måned)
Stationær betalingsterminal 5.195 - 7.400 kr. 150 - 350 kr.
Mobil betalingsterminal 6.995 - 9.000 kr. 195 - 490 kr.

Bemærk, at alle priser herover er vejledende.

Prisen på terminaler til Dankort varierer. Først og fremmest vil det have indflydelse på din pris, om du vil have en mobil eller stationær terminal, og om den skal have NCF-læser (near field communication), hvor transaktionen gennemføres ved kontaktløs betaling.

Oftest vil en mobil terminal til Dankort være dyrere end en stationær, da denne typisk vil have flere funktioner. Derudover kommer dine pris an på, hvorvidt du ønsker at leje eller købe terminalen.

Bestil tilbud her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Bør jeg købe eller leje?

 • Du bør købe en terminal til Dankort, hvis din virksomhed har brug for terminalen i en længere periode eller har et højt antal transaktioner.
 • Du bør leje en terminal til Dankort, hvis din virksomhed har brug for en kortfristet løsning eller har et lavt antal transaktioner.

Ved at undersøge dine købs- og lejemuligheder sikrer du dig, at din virksomhed finder den rette løsning - og til den rigtige pris. En regel er, at det oftest er fordelagtigt at leje, hvis du ved at lade pengene blive i virksomheden, kan forrente dem med 5%. Det er dog meget individuelt, hvad der er smartest.

Fordele og ulemper ved køb

Køb af en terminal er den dyreste løsning på kort sigt, men den billigste i længden, hvis din virksomhed håndterer en stor mængde transaktioner på daglig basis.

 • Fordele: Køb terminalen, hvis du ønsker at have en fast løsning over længere tid. Leje kan være en dyr udgiftspost, hvis du skal have terminalen over mange måneder eller år, og køb vil derfor ofte være billigst i længden.
 • Ulemper: Det kan være en dyr engangsinvestering, hvis din virksomhed ikke er stor. Derudover vil du være nødsaget til at købe en ny terminal igen, hvis behovene i virksomheden ændrer sig, eller hvis teknologien udvikler sig.

Fordele og ulemper ved leje

Skal du ikke bruge terminalen over en længere periode, eller er du i tvivl om virksomhedens behov? Så kan det være en god idé at starte med leje af en terminal til Dankort. 

 • Fordele: Lej en terminal til Dankort, hvis du har en mindre virksomhed. Du kan derudover nemmere skifte terminalen ud, hvis jeres behov skulle ændre sig i løbet af lejeperioden.
 • Ulemper: Du binder dig som regel for en bestemt periode af gangen. Derudover egner leje sig kun til, hvis du har et lavt antal transaktioner. 

Hvilke regler er der for køb eller leje?

Der er en række krav, dig og din virksomhed skal opfylde, for at du kan anskaffe et terminalsystem til Dankort med tilhørende betalingsaftale til Dankort. 

Regler for Dankort terminaler

Virksomheden skal:

 • have adresse samt være registreret i Danmark.
 • erhvervskontoen være registreret i en dansk bank.
 • ikke være registreret i RKI.
 • kunne dokumentere tegningsregler.
 • benytte et produkt, der er certificeret af Nets.

Du skal:

 • dokumentere, at den bankkonto, som du vil knytte til aftalen, tilhører dig og din virksomhed.
 • indsende billedlegitimation, navnet på din bank, virksomheden samt tegningsberettigelse.
 • vedlægge virksomhedens registrerings- og kontonummer.

Læs mere om krav og vilkår i Betalingsaftalen for Dankort.

Valg af funktioner 

De nyeste terminaler har langt flere funktioner, end den klassiske stationære med magnetlæser, som de fleste kender. Det betyder, at du bl.a. skal tage stilling til netværkforbindelse, betalingsmetode samt flytbarhed. Du kan herunde se de mest almindelige funktioner.

Bemærk,at det i Danmark er et lovkrav, at der udskrives en kvittering ved salg. Du skal derfor have en tilhørende bonrulleprinter eller en terminal med integreret bonrulle.

Valg af funktioner
Nødvendige funktioner Tilvalgsfunktioner
Display med lys Drikkepengefunktion
PCI-godkendelse fra Nets Offlinefunktion
Bonprinter Nets Pay-betalingspakke
Kontaktløs betaling (NFC) Farvedisplay
Opkobling til POS-system 2-delt terminal

Online/offline betaling

Online betaling betyder, at din terminal er koblet til Nets netværk, og at driften vil være normal.

Hvis der ikke er forbindelse til Nets, kan du opleve, at din terminal ikke virker. Du kan derfor være nødt til at tage imod betaling offline. På den måde sikrer du dig, at du ikke mister omsætning, og at du stadig kan tage imod kunder.

Chip, magnetstribe og kontaktløs

Langt de fleste terminaler kan i dag tage både chip og magnetstribe og langt de fleste betalingskort. Ønsker du en kontaktløs NFC-læser, hvor Dankortet læses ved en kort berøring, skal du oplyse dette. Hver anden transaktion er i dag, ifølge Dankort.dk, med kontaktløs funktion. Du vil derfor få en langt mere effektiv betalingsproces med en NFC-læser, da kunden ikke behøver indtaste pinkode ved køb under 350 DKK.

Betaling med Dankort via MobilePay

Med et MobilePay POS (point of sales) sørger du for, at dine kunder kan betale med deres mobiltelefon. Fordelen ved et MobilePay POS er bl.a., at transaktionsomkostningerne er lave. Derudover vil du også kunne tage imod kunder, der har glemt deres Dankort.

Drikkepengefunktion

Det kan være nødvendigt med en drikkepengefunktion, hvis din virksomhed vil tage imod drikkepenge, da de færreste i dag har kontanter på sig. Drikkepengefunktionen tillader kunden at vælge, om de vil tilføje ekstra drikkepenge oven i det beløb, displayet viser.

Funktionen er især nyttig for restauratører og egner sig bedst til en trådløs terminal til Dankort, der kan tage med ned til et bord.

Hvilken automat til Dankort er bedst?

De mest kendte mærker og leverandører er:

 • Ingenico
 • Verifone
 • Bambora
 • Point
 • Sagem
 • iZettle (kun Visa Dankort).

Disse producenter kan med garanti levere et produkt, som matcher din virksomheds behov. Det er vigtigt, at du køber en terminal, der er certificeret af Nets. Derudover et det et nyt lovkrav, at der skal være lys i tastaturet på alle terminaler, der behøver dog ikke være farvedisplay. Det er en god idé at købe et kendt mærke fra en troværdig leverandør. På denne måde er du sikret en terminal, som opfylder alle gældende krav. 

Bør du have en serviceaftale?

Ja, du bør have en serviceaftale for at få mest ud af din maskine. Det kan virke dyrt, men i længden vil du takke dig selv for at have tegnet en god support-/serviceaftale. 

De mest almindelige tekniske udfordringer er:

 • problemer med indsættelse af SIM-kort og PSAM-chip, som ikke altid virker efter hensigten.
 • problemer ved betaling, hvor terminalen pludselig står af. I dette tilfælde er det vigtigt, at du altid har nogen, du kan ringe til. Hvis du ikke har en service-/support-aftale, kan du ende med en terminal til Dankort, der er i stykker i en længere periode. Er din virksomhed afhængig af terminalen, kan dette i sidste ende betyde, at I mister kunder - og dermed omsætning.

De fleste leverandører tilbyder ingen service, hvis du ikke har tegnet en aftale med dem på forhånd. Det gælder også telefonisk support, hvor der som oftest ingen hjælp er at hente. Sørg derfor for at du er dækket ind, hvis uheldet er ude.

Typisk tilbyder leverandørerne forskellige serviceaftaler i flere prisklasser, og din pris kan variere. De forskellige aftaler giver dig i højere og mindre grad mulighed for teknisk support samt servicegaranti.

Selvom det kan virke som mange penge, kan det stadig være en god investering at betale lidt ekstra for en omfattende serviceaftale. Især hvis du, som tidligere nævnt, er afhængig af en løsning, der under ingen omstændigheder må fejle.

Serviceaftale er inkluderet hos Ekspertvalg.dk

Når du bestiller tilbud på Dankort terminal hos Ekspertvalg.dk, så tilbyder vores leverandører at tegne en tilhørende serviceaftale. På den måde sikrer du dig bedst mod eventuelle nedbrud i driften.

Bestil tilbud - både køb og leje

Ekspertvalg.dk tilbyder en gratis og uforpligtende sammenligningsservice til dig, som er på udkig efter en god løsning inden for terminaler og POS systemer. Hvis du ønsker personlig vejledning om Dankort terminaler eller kassesystemer, kan du udfylde kontaktformularen øverst på siden.

Du vil herefter blive kontaktet af op til 4 af vores leverandører, som vil give dig et konkret tilbud på en løsning til din virksomhed. På den måde sikrer du, at du får den bedste pris på markedet specifikt baseret på dit behov.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Joachim Brodersen
Joachim Brodersen, Kommunikation, indhold og analyse

Joachim arbejdede fra 2018 - 2021 med kommunikation, markedsføring og analyse på Ekspertvalg.dk. Joachim har fingeren på pulsen indenfor erhvervsnyheder, finans og iværksætteri. Han har flere års erfaring med SEO, research og analyse, som han brugte til at lave undersøgelser og publicere nyheder fra det danske erhvervsliv på Ekspertvalg.dk. Han har flere gange fået sit arbejde udgivet i forskellige danske medier herunder nyhedsmediet BT.