Sammenlign priser på betalingsterminal
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 29. marts 2022

Guide: Terminal til Dankort

Find den optimale terminal til Dankort

En terminal til Dankort eller betalingsterminal gør det muligt for din virksomhed at modtage betaling elektronisk. Der findes mange forskellige løsninger og kortterminaler. Det er derfor en god idé at undersøge markedet grundigt, inden du vælger terminal til dankort, så du finder den rigtige model til den rigtige pris.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af betalingskortstransaktioner er steget markant de seneste 10 år, og i dag har langt de fleste danskere et Dankort, Visa eller Mastercard. Derfor er det også essentielt for salgs-, service,- eller restaurationsvirksomheder at have en pålidelig og robust betalingsløsning til deres kassesystem.

Hvad koster en terminal til Dankort?

En terminal til Dankort koster mellem 5.000 - 7.000 kr. ved køb af en stationær betalingsterminal. Ønsker du en mobil betalingsterminal, skal du regne med en pris fra 6.995 - 9.000 kr.

Ønsker du at leje terminal til Dankort koster det 150 - 350 kr. pr. måned, hvis der er tale om en almindelig, stationær maskine. Prisen for at leje en mobil betalingsterminal ligger fra 195 - 490 kr. pr. måned.

Pris på terminal til Dankort
TypeVed købVed leje (pr. måned)
Stationær betalingsterminal5.195 - 7.400 kr.150 - 350 kr.
Mobil betalingsterminal6.995 - 9.000 kr.195 - 490 kr.

Bemærk, at alle priser herover er vejledende.

Prisen på terminaler til Dankort varierer. Der er umiddelbart to faktorer, der har indflydelse på, hvor høj prisen vil være.

For det første afhænger prisen af, om du vil have en mobil eller stationær terminal.

For det andet afhænger prisen af, hvor mange og hvilke funktioner du ønsker. Eksempelvis er det i dag meget almindeligt, at kortterminaler har NCF-læser (near field communication), hvor transaktionen gennemføres ved kontaktløs betaling.

Oftest vil en mobil terminal til Dankort være dyrere end en stationær, da denne typisk vil have flere funktioner. Derudover kommer din pris an på, hvorvidt du ønsker at leje eller købe terminalen.

Bestil tilbud her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Bør jeg købe eller leje?

  • Du bør købe en terminal til Dankort, hvis din virksomhed har brug for terminalen i en længere periode eller har et højt antal transaktioner.
  • Du bør leje en terminal til Dankort, hvis din virksomhed har brug for en kortfristet løsning eller har et lavt antal transaktioner.

Ved at undersøge dine købs- og lejemuligheder sikrer du dig, at din virksomhed finder den rette løsning - og til den rigtige pris. En regel er, at det oftest er fordelagtigt at leje, hvis du ved at lade pengene blive i virksomheden, kan forrente dem med 5%. Det er dog meget individuelt, hvad der er smartest.

Når du bestiller tilbud på terminal til Dankort gennem Ekspertvalg.dk, får du rådgivning fra vores partnere om, hvilken løsning der er mest fordelagtig for dig.

Fordele og ulemper ved køb

Køb af en terminal er den dyreste løsning på kort sigt, men den billigste i længden, hvis din virksomhed håndterer en stor mængde transaktioner på daglig basis.

  • Fordele: Køb terminalen, hvis du ønsker at have en fast løsning over længere tid. Leje kan være en dyr udgiftspost, hvis du skal have terminalen over mange måneder eller år, og køb vil derfor ofte være billigst i længden.
  • Ulemper: Det kan være en dyr engangsinvestering, hvis din virksomhed ikke er stor. Derudover vil du være nødsaget til at købe en ny terminal igen, hvis behovene i virksomheden ændrer sig, eller hvis teknologien udvikler sig.

Fordele og ulemper ved leje

Skal du ikke bruge terminalen i særlig lang tid, eller er du i tvivl om virksomhedens behov. Så kan det være en god idé at starte med leje af en terminal til Dankort. 

  • Fordele: Lej en terminal til Dankort, hvis du har en mindre virksomhed. Fordelen er, at du nemmere kan skifte terminalen ud, hvis jeres behov skulle ændre sig i løbet af lejeperioden.
  • Ulemper: Du binder dig som regel for en bestemt periode af gangen. Derudover egner leje sig kun til, hvis du har et lavt antal transaktioner. 

Hvilke regler er der for køb eller leje?

Der er en række krav, du og din virksomhed skal opfylde, før I kan anskaffe et terminalsystem til Dankort med tilhørende betalingsaftale til Dankort. 

Regler for Dankort terminaler

Virksomheden skal:

 • have adresse samt være registreret i Danmark.
 • erhvervskontoen være registreret i en dansk bank.
 • ikke være registreret i RKI.
 • kunne dokumentere tegningsregler.
 • benytte et produkt, der er certificeret af Nets.

Du skal:

 • dokumentere, at den bankkonto, som du vil knytte til aftalen, tilhører dig og din virksomhed.
 • indsende billedlegitimation, navnet på din bank, virksomheden samt tegningsberettigelse.
 • vedlægge virksomhedens registrerings- og kontonummer.

Læs mere om krav og vilkår i Betalingsaftalen for Dankort.

Valg af funktioner 

De nyeste terminaler har langt flere funktioner, end den klassiske stationære med magnetlæser, som de fleste kender. Det betyder, at du bl.a. skal tage stilling til netværkforbindelse, betalingsmetode samt flytbarhed. Du kan herunde se de mest almindelige funktioner.

Bemærk, at det i Danmark er et lovkrav, at der udskrives en kvittering ved salg. Du skal derfor have en tilhørende bonrulleprinter eller en terminal med integreret bonrulle.

Valg af funktioner
Nødvendige funktionerTilvalgsfunktioner
Display med lysDrikkepengefunktion
PCI-godkendelse fra NetsOfflinefunktion
BonprinterNets Pay-betalingspakke
Kontaktløs betaling (NFC)Farvedisplay
Opkobling til POS-system2-delt terminal

Online/offline betaling

Online betaling betyder, at din terminal er koblet til Nets netværk, og at driften vil være normal.

Hvis der ikke er forbindelse til Nets, kan du opleve, at din terminal ikke virker. Du kan derfor være nødt til at tage imod betaling offline. På den måde sikrer du dig, at du ikke mister omsætning, og at du stadig kan tage imod betaling fra kunder.

Betaling med Dankort via MobilePay

Med et MobilePay POS (point of sales) sørger du for, at dine kunder kan betale med deres mobiltelefon. Fordelen ved et MobilePay POS er bl.a., at transaktionsomkostningerne er lave. Derudover vil du også kunne tage imod kunder, der har glemt deres Dankort.

Drikkepengefunktion

Det kan være nødvendigt med en drikkepengefunktion, hvis din virksomhed vil tage imod drikkepenge, da de færreste i dag har kontanter på sig. Drikkepengefunktionen tillader kunden at vælge, om de vil tilføje ekstra drikkepenge oven i det beløb, displayet viser.

Funktionen er især nyttig for restauratører og egner sig bedst til en trådløs terminal til Dankort, der kan tages med ned til et bord.

Chip, magnetstribe og kontaktløs

Langt de fleste terminaler kan i dag tage både chip og magnetstribe og langt de fleste betalingskort. Det er også i dag ganske almindeligt at terminalen har mulighed for kontaktløs betaling med en NFC-læser, hvor Dankortet læses ved en kort berøring.

Du får en langt mere effektiv betalingsproces med en NFC-læser, da kunden ikke behøver indtaste pinkode ved køb under 350 DKK.

8 ud af 10 betalinger foregår i dag, som kontaktløs betaling i Danmark, ifølge Nets.eu. Vi er dermed førende af de nordiske lande, hvad angår kontaktløsbetaling.

“The Nordic region is the most digitised in the world and certainly among the leaders in digital payments. Nordic consumers have adopted contactless as the standard way to use their payment card at physical sales locations and the pandemic has been a strong driver for these tap and go payments. This is positive for merchants, who get a faster payment flow, as well as for consumers who can pay more conveniently and without physical contact with the payment terminal.”

Hvilken terminal til Dankort skal jeg vælge?

De mest kendte mærker og leverandører er:

  • Ingenico
  • Verifone
  • Bambora
  • Point
  • Sagem
  • iZettle (kun Visa Dankort).

Disse producenter kan med garanti levere et produkt, som matcher din virksomheds behov. Det er vigtigt, at du køber en terminal, der er certificeret af Nets. Derudover et det et lovkrav, at der skal være lys i tastaturet på alle terminaler, der behøver dog ikke være farvedisplay. Det er en god idé at købe et kendt mærke fra en troværdig leverandør. På denne måde er du sikret en terminal, som opfylder alle gældende krav. 

Bør jeg have en serviceaftale?

Ja, du bør have en serviceaftale for at få mest ud af din maskine. Det kan virke dyrt, men i længden vil du takke dig selv for at have tegnet en god support-/serviceaftale. 

De mest almindelige tekniske udfordringer er:

  • problemer med indsættelse af SIM-kort og PSAM-chip, som ikke altid virker efter hensigten.
  • problemer ved betaling, hvor terminalen pludselig står af. I dette tilfælde er det vigtigt, at du altid har nogen, du kan ringe til. Hvis du ikke har en service-/support-aftale, kan du ende med en terminal til Dankort, der er i stykker i en længere periode. Er din virksomhed afhængig af terminalen, kan dette i sidste ende betyde, at I mister kunder - og dermed omsætning.

De fleste leverandører tilbyder ingen service, hvis du ikke har tegnet en aftale med dem på forhånd. Det gælder også telefonisk support, hvor der som oftest ingen hjælp er at hente. Sørg derfor for at du er dækket ind, hvis uheldet er ude.

Typisk tilbyder leverandørerne forskellige serviceaftaler i flere prisklasser, og din pris kan variere. De forskellige aftaler giver dig i højere og mindre grad mulighed for teknisk support samt servicegaranti.

Selvom det kan virke som mange penge, kan det stadig være en god investering at betale lidt ekstra for en omfattende serviceaftale. Især hvis du, som tidligere nævnt, er afhængig af en løsning, der under ingen omstændigheder må fejle.

Serviceaftale er inkluderet hos Ekspertvalg.dk

Når du bestiller tilbud på Dankort terminal hos Ekspertvalg.dk, så tilbyder vores leverandører at tegne en tilhørende serviceaftale. På den måde sikrer du dig bedst mod eventuelle nedbrud i driften.

Bestil tilbud - både køb og leje

Ekspertvalg.dk tilbyder en gratis og uforpligtende sammenligningsservice til dig, som er på udkig efter en god løsning inden for terminaler og POS systemer. Hvis du ønsker personlig vejledning om Dankort terminaler eller kassesystemer, kan du udfylde kontaktformularen øverst på siden.

Du vil herefter blive kontaktet af op til 4 af vores leverandører, som vil give dig et konkret tilbud på en løsning til din virksomhed. På den måde sikrer du, at du får den bedste pris på markedet specifikt baseret på dit behov.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Relaterede artikler
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?