Kaffemaskine

Sammenlign pris og kvalitet på kaffemaskiner. Bestil tilbud her!

Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører.

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører.

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser.

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffemaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 05. december 2019

Find den rigtige kaffemaskine til din virksomhed med Ekspertvalg.dk

Det er de færreste arbejdspladser og kontorer, der i dag kan klare sig uden en kaffemaskine eller kaffeautomat, simpelthen fordi kaffe er blevet en så stor del af den danske arbejdsdag. Vi bruger både kaffe til at kvikke os selv op, hvis vi føler os trætte og uoplagte, eller som et socialt samlingspunkt, hvor vi et øjeblik kan slappe af og tænke på noget andet end jobbet.

For mange er kaffemaskinen en central del af hverdagen. Så snart vi står op, skal vi have dagens første kop, og mange mennesker stopper ved en kiosk eller tankstation på vej på arbejde for at have noget at nyde i bilen eller bussen. Så snart vi møder på kontoret, tænder vi computeren, retter på tingene på vores skrivebord, og hvis take-away-kaffen er drukket, besøger vi arbejdspladsens kaffemaskine - altsammen før vi begynder selve arbejdsdagen.

Med en kaffemaskine i din virksomhed får du ikke bare mulighed for at lave en god kop kaffe til dig selv - men også til dine kunder, klienter og til forskellige møder. 

Her på Ekspertvalg.dk kan du bestille op til 4 uforpligtende tilbud på kaffemaskiner til din virksomhed. Udfyld formularen øverst, og find din virksomheds nye kaffemaskine allerede i dag!

Læs mere om kaffemaskiner her:

Hvorfor bør jeg anskaffe en kaffemaskine?

Kaffe og bog

Der er rigtig mange grunde til, at du som virksomhedsejer eller leder bør anskaffe en kaffemaskine til virksomheden. For det første, så har kaffe en lang række gode egenskaber, som i høj grad kan komme dig selv og dine medarbejdere til gode.

Derudover er det en rigtig god idé at have en kaffemaskine eller kaffeautomat, hvis du har en virksomhed, hvor I ofte har kunder og gæster på besøg. Kunder fortjener altid den bedste behandling, og den bedste kop kaffe - desuden sender det et fordelagtigt signal, hvis man kan føre sin kunder hen til en flot, moderne kaffemaskine, som kan brygge mange forskellige kaffevarianter.

Kaffemaskinens kaffeproduktion har dog også mange andre gode egenskaber, kaffen kan nemlig både virke opkvikkende, som et socialt samlingspunkt og som et sundshedsfremmende fænomen.

Kaffemaskinen som opkvikker

Videnskaben har længe spekuleret over kaffens mange gode egenskaber, og der er endnu ingen klare svar på, præcis hvorfor kaffe er så sundt, som det er. Vi ved dog, at den velduftende drik vi hver dag tryller ud af vores kaffemaskine, indeholder det aktive stof koffein, hvilket blandt andet virker opkvikkende og øger ens puls. Efter et besøg hos kaffemaskinen føler man sig derfor mere veloplagt og klar til at tackle dagens opgaver.

Kaffemaskinen som socialt samlingspunkt

Mange virksomheder investere også i en vandautomat, som de har stående i gangene, hvor medarbejderne kan mødes og finde et lille pusterum. Hos langt de fleste arbejdspladser er det dog kaffemaskinen, folk samles omkring, og hvor man får en update på sine kollegers liv og arbejde. Det er typisk også ved kaffemaskinen, at man hører om ting, man ellers aldrig ville have hørt om, idet at man snakker med nogle mennesker, som man ellers ikke arbejder direkte sammen med i det daglige.

Kaffemaskinen som sundhedsfremmer

Foruden at virke opkvikkende og som et socialt samlingspunkt, har kaffemaskinen også en tredje funktion, både på arbejdspladsen og i hjemmet. Kaffe er nemlig kendt for at have mange gode egenskaber, og kan på denne måde virke direkte sundhedsfremmende.

Kaffe kan, for eksempel:

 • Have en gunstig effekt på Alzheimers
 • Have en gunstig effekt på depression
 • Nedsætte risikoen for type 2-diabetes
 • Nedsætte risikoen for parkinsons sygdom med op til 25 %
 • Nedsætte risikoen for blodpropper og blødning i hjernen med op til 10 %

Ifølge professor og overlæge Kjeld Hermansen, skal man dog ikke bare drikke så meget kaffe, som man overhovedet kan, da den øgede mængde ikke nødvendigvis medfører en øget sundhed:

»Vi har ikke sikre data for mere end otte kopper kaffe om dagen, men du kan ikke slutte, at jo mere kaffe, du drikker, jo sundere er det. Den mest positive effekt opnår man ved at drikke tre til fire kopper kaffe om dagen, men vi ved ikke, hvordan effekten er ved meget store mængder«, sagde han til Videnskab.dk i december 2013.

Så selvom kaffemaskinen og dens brygning af kaffe kan hjælpe på medarbejdernes helbred, skal man ikke overdrive kaffedrikkeriet, heller ikke selvom det er hyggeligt og smager godt. Men 3-4 kopper om dagen burde også være nok for de fleste af os.

Bestil tilbud på kaffemaskine Det tager kun 1 minut.

Stor kaffe med computer

Hvilke overvejelser skal jeg gøre ift. en kaffemaskine?

Der er flere ting du skal overveje, før du anskaffer en kaffemaskine til kontoret. Disse inkluderer, men er ikke begrænset til:

 • Hvor stor kapacitet skal min kaffemaskine have?
 • Hvor avanceret skal min kaffemaskine være?
 • Skal min kaffemaskine være fuldautomatisk eller semiautomatisk?
 • Hvilken type kaffe skal min kaffemaskine kunne brygge med?
 • Skal jeg købe, leje eller lease min kaffemaskine?
 • Skal jeg medkøbe en serviceaftale til min kaffemaskine?
 • Skal jeg medkøbe et kaffeabonnement til min kaffemaskine?

Hvor stor kapacitet skal min kaffemaskine have?

Kaffemaskinens kapacitet omhandler, hvor meget kaffe den kan rumme, samt hvor mange kopper kaffe og andre varme drikke kaffemaskinen kan brygge på en dag. Der findes mange forskellige kaffemaskiner, og maskinernes type har selvfølgelig også nogen indvirken på kaffemaskinens kapacitet. Gammeldags kolbekaffemaskiner brygger for eksempel kaffen langsommere, end store kaffeautomater med forskellige kaffevarianter gør, hvilket igen påvirker kapaciteten.

Hvis du har brug for en kaffemaskine med høj kapacitet, bør du derfor have en stor kaffemaskine, som brygger kaffen hurtigt. Hvis du blot har brug for 10-20 kopper kaffe om dagen, kan du som regel nøjes med en lille kaffemaskine, som fås i eksempel Elgiganten eller Punkt1.

Hvor avanceret skal min kaffemaskine være?

Kaffe i hånd

Kaffemaskinernes avancerethed afhænger også meget af maskinens type, og dit behov til kaffevarianter bestemmer derfor ofte typen af din kaffemaskine.

Hvis du har brug for en industri kaffemaskine, som bare kan brygge almindelig, sort kaffe, er en gammeldags kolbekaffemaskine god nok. Disse har dog ikke altid en så stor kapacitet, og du derfor bliver nødt til at købe en stor kaffemaskine, som er mere avanceret, men som har den ønskede kapacitet. Behovet for stor kapacitet følges ofte med ønsket om mange typer kaffe, hvilket også ses i udbuddet af kaffemaskiner.

Hvis du gerne vil have en kaffemaskine, som både kan brygge forskellige typer kaffe, kakao og varmt vand, skal du have en lidt større model. Her får du ofte mulighed for at brygge caffe latte, café au lait, wiener melance, cappucino, espresso, chocomilk, varm chokolade og varmt vand. Desuden får du typisk også mulighed for at justere drikkens styrke, samt spæde den op med mælk og sukker.

Skal min kaffemaskine være fuldautomatisk eller semiautomatisk?

Du kan selv vælge, hvorvidt du ønsker en fuldautomatisk eller semiautomatisk kaffemaskine. Med en fuldautomatisk kaffemaskine til kontor, behøver du kun at trykke på tænd/sluk-knappen en enkelt gang, for at den perfekte kop kaffe brygges. Denne type bruges ofte af restauranter og cafeer, da servitricerne dermed ikke behøver at brygge kaffen selv, og de derfor kan foretage sig noget andet, mens den kaffen tilberedes.

En semiautomatisk kaffemaskine kræver en smule manuelt arbejde, før at man kan få den ønskede kop kaffe. En semiautomatisk kaffemaskine bruger ofte et filter, som kræver, at man fylder det op umiddelbart før kaffebrygningen. Det betyder, at man enten skal hælde formalet kaffe direkte i kaffemaskinen, eller at man først skal kværne nogle bønner, for derefter at hælde dem op i filteret. Dernæst skal filtret indsættes i maskinen, og der skal trykkes på tænd/sluk-knappen, både når brygningen skal påbegyndes, men også når den er færdig.

Læs også: Kaffeautomat med møntindkast

Hvilken type kaffe skal min kaffemaskine kunne brygge med?

En anden vigtig ting du skal overveje er, hvilken type kaffe din kaffemaskine skal kunne brygge med. Vil du for eksempel gerne have formalet kaffe, kaffe af hele bønner, espressobønner eller måske instant kaffe? Typen af kaffe afhænger af kaffemaskinen, og kaffens kvalitet varierer også gerne i forhold til den type kaffe du brygger med.

Kaffemaskine med formalet kaffe
Kaffemaskiner der benytter formalet kaffe, er kendte for at være meget pålidelige, og de bruges derfor ofte af virksomheder. Denne type kaffemaskiner brygger kaffen relativt hurtigt, hurtigere end dem med hele bønner, men lidt langsommere end kaffemaskinerne med instant kaffe.

De kaffemaskiner der benytter formalet kaffe, kan som regel brygge mange forskellige typer kaffe, og ofte kan man justere både styrken, samt mængden af mælk og sukker. Du kan desuden vælge at få kaffen brygget direkte ned i en kop eller en kande, så du enten kan nøjes med at hente til dig selv eller til hele kontoret.

Kaffemaskine med hele bønner
Kaffemaskiner der brygger på hele bønner, anses ofte for at producere kaffe af højere kvalitet, idet kaffebønnerne kværnes umiddelbart før brygningen. Dette er altså en rigtig god kaffemaskine, hvis man gerne vil forkæle sine medarbejdere med lidt ekstra i hverdagen, og hvis man gerne vil signalere høj kvalitet over for sine kunder.

Denne type kaffemaskine kan, ligesom kaffemaskinen til formalet kaffe, brygge mange forskellige typer kaffe og kakao. Dog gør den det lidt langsommere, da den først skal male kaffebønnerne, til gengæld er du garanteret en kop kaffe af høj kvalitet.

Bestil tilbud på kaffemaskine Det tager kun 1 minut.

Store kaffetyper

Kaffemaskine med espressobønner
Med en espressokaffemaskine får du mulighed for at brygge mange forskellige typer kaffe, og du er altid sikret en glimrende kaffeoplevelse. Desuden kan denne kaffemaskine som regel brygge med både normale kaffebønner og espressobønner, så du får et endnu større udvalg af kaffetyper.

Kaffemaskinens espressobønner adskiller sig fra de øvrige bønner, ved at være ristet i længere tid, hvilket gør bønnen mørkere i både farven og smagen. På grund af espressobønnens mørkere smag, egner den sig særlig godt til de stærkere kaffetyper såsom cappucino og caffe latte.

Især restauranter og cafeer foretrækker denne type kaffemaskine, fordi den altid leverer et produkt af høj kvalitet, og fordi den kan producere så mange forskellige typer kaffe. Derudover fås denne type kaffemaskine både som automatisk og semiautomatisk, således at ekspedienten har mulighed for at foretage sig noget andet, mens kaffen brygges.

Kaffemaskine med Instant kaffe
Hvis du gerne vil have en hurtigt bryggende kaffemaskine, hvor du ikke skal vente længe på din opkvikkende kop, kan du med fordel vælge en kaffemaskine med instant kaffe. Hvis en enkelt kop kaffe ikke er nok, kan du typisk også indstille denne type kaffemaskine til at brygge kaffen direkte ned i en kande, så du bagefter kan tage kaffen med til et møde eller lignende.

Mange instant kaffemaskiner kan ligeledes brygge mange forskellige kaffevarianter, for eksempel cappucino, wiener melange og café au lait.

Skal jeg købe, leje eller lease min kaffemaskine?

Kaffe med sukkerNår du anskaffer en kaffemaskine, er det vigtigt, at du på forhånd har overvejet, hvorvidt du ønsker at købe eller leje kaffemaskinen. Hvis du køber en kaffemaskine, så ejer du den selvfølgelig, og ansvaret for dens vedligeholdelse og eventuelle reparation tilfalder dig. Du kan dog også behandle kaffemaskinen som du vil, og fylde den med netop din yndlingskaffe. Den største ulempe er dog, at du skal betale en del for kaffemaskinen, hvilket kan være en stor engangsudgift - men derefter begynder kaffemaskinen at tjene sig selv ind.

Hvis du foretrækker leje af kaffemaskine, betaler du et noget mindre beløb hver måned, og ansvaret for vedligeholdelsen tilfalder det firma, som du lejer eller leaser kaffemaskinen gennem. Dette kan dog blive en dyrere løsning i den sidste ende, hvis du betaler leje for kaffemaskinen i så lang en periode, at du ender med at have betalt kaffemaskinens nypris - og mere til. Til gengæld kan du ofte levere kaffemaskinen tilbage når du vil, og i stedet få en anden og nyere model.

Skal jeg medkøbe en serviceaftale til min kaffemaskine?

Et af de helt store spørgsmål, når man skal have en ny kaffemaskine, er hvorvidt man skal medkøbe en serviceaftale eller ej. Ved at tilkøbe en serviceaftale sikrer du, at din kaffemaskine altid er funktionsdygtig, og altid i tiptop-stand. Du har også nogen du kan ringe til, hvis din kaffemaskine pludselig går i stykker, og ofte kan du få en ny kaffemaskine, eller en midlertidig, mens de reparerer den gamle.

Skal jeg medkøbe et kaffeabonnement til min kaffemaskine?

Som du kan læse, har det meget at sige, at den type kaffe du bruger, er af den rette type og kvalitet. Det kan derfor være en fordel, at tegne et kaffeabonnement med en leverandør af kaffe, eller lade det indgå i en serviceaftale. På denne måde sikrer du, at der altid er kaffe til rådighed, og du sikrer derudover, at kaffen er af den rette type og kvalitet, i forhold til dine ønsker og behov.

Bestil tilbud på kaffemaskine Det tager kun 1 minut.

Hvad koster en kaffemaskine?

Prisen på en kaffemaskine er meget svær at determinere, da priserne varierer i forhold til model, fabrikant, kapacitet, funktioner og hvorvidt man tilkøber ekstra produkter såsom serviceaftale, kaffeabonnement og lignende. Jo større og mere avanceret kaffemaskinen er, jo dyrere vil den også være, mens den mest manuelle instantkaffemaskine som regel vil være den billigste. Priserne ved kaffemaskinerne vil typisk variere fra 1.000 - 10.000 kr. baseret på ovenstående kriterier. 

Alternativt kan du også lease kaffemaskinen og undgå at skulle betale hele nyprisen med det samme. 

Hvis du gerne vil have en ny kaffemaskine, er du mere end velkommen til at kontakte os her på hjemmesiden. Så sørger vi for at matche dine behov med vores partnere og deres sortiment, hvorefter du modtager op til fire tilbud på kaffemaskiner af høj kvalitet.

Skrevet af Lasse Geel Frederiksen Indholdsansvarlig Lasse Frederiksen arbejder som indholdsansvarlig på Ekspertvalg.dk. Lasse har skrevet om erhverv og finans siden 2017 og har, foruden at forfatte sine egne artikler, til opgave at tilrettelægge og kvalitetssikre indhold på siden. Han bestræber sig på at holde sig opdateret på tendenser indenfor dansk erhvervsliv og har bl.a. fået sit arbejde udgivet i Dagbladet Børsen.
Kontakt mig: