Sammenlign priser på hjemmeside
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 29. marts 2022

Skal du købe hjemmeside eller lave den selv?

Din guide til en ny hjemmeside

For de fleste virksomheder er hjemmesiden en vital del af forretningen og mulighedern for succes. Ekspertvalg.dk hjælper dig med at finde det rette webbureau, så du kan få en professionel hjemmeside, der er skræddersyet til dine behov og ønsker.

Find ud af om den rette løsning for dig og din virksomhed er professionel hjælp fra et bureau, eller om det kan betale sig, at lave din egen hjemmeside fra bunden. Du finder også vejledende priseksempler på forskellige hjemmesideløsninger med og uden webshop herunder.

Hvad koster en professionel hjemmeside?

Prisen på en hjemmeside ligger på mellem 5.000 kr. og 50.000 kr. afhængigt af dine specifikke behov. Prisen afhænger, ligesom alle andre produkter, også af kvaliteten. Der findes mange forskellige hjemmesideløsninger, og derfor er det vigtigt at specificere dine behov. Hvad det vil koste dig, kommer derfor an på, hvilken type du vil købe.

Professionel hjemmeside pris
TypeFormålPris
Billig hjemmesideBlog eller nyhedsside uden webshopFra 5.000 kr.
Professionel hjemmesideMuligheder for tilpasset design, løbende udvikling og webshop.Fra 5.000-10.000 kr.
Hjemmeside med webshopMuligheder for tilpasset design, løbende udvikling og support samt webshop fra start.Fra 10.000 kr.
Skræddersyet hjemmeside med webshopOpbygget efter virksomhedens behov fra starten, advanceret webshop, tracking og egnet til skalering.Fra 25.000 kr.

*Tallene herover er vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre priser end de ovennævnte.

Bestil tilbud på hjemmeside

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvad afgør prisen på din hjemmeside?

Prisen bliver afgjort af hjemmesidens kompleksitet og stabilitet. Et website, der kræver, at en programmør bruger mange timer på at kode og rette, koster naturligvis mere end hjemmesider, der blot skal laves ud fra skabeloner. 

Vælger du og din virksomhed en billig hjemmeside, skal du regne med, at der kan være visse risici forbundet. Eksempelvis kan du ende med at få et domæne på en server, der bryder sammen i tide og utide. Derudover kan du også risikere, at du får lavet en side i et system, der ikke understøtter de funktioner, der er vigtige for din virksomhed.

Ofte kan det i sidste ende blive en del dyrere at skulle flytte og optimere hele siden på et senere tidspunkt. Hvor mange penge, der skal investeres i en stabil og velprogrammeret hjemmeside, kommer derfor an på, hvad I skal bruge den til.

Dette bør du overveje inden køb af hjemmeside

Inden køb af hjemmeside bør du overveje, hvad siden skal bruges til, og hvordan du har tænkt dig at bruge den. Årsagen er, at en side kan være en dyr og tidskrævende investering. Det er derfor afgørende, at du vælger den rette løsning første gang.

Hvis det er første gang, du skal investere i en professionel løsning, kender du måske ikke til de forskellige valg, der skal tages, og de muligheder der skal overvejes.

Hvad du har brug for, afhænger naturligvis af den branche, du og din virksomhed er i, og er du i tvivl, kan du altid spørge en professionel til råds.

Du kan herunder se, hvad du bør overveje inden køb af hjemmeside.

Skræddersyet vs. skabelon
Et af de store spørgsmål er, om siden skal laves på en skabelon eller skræddersyes fra bunden. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger.

Vælger du, at programmøren skal lave det hele fra bunden, kan du få det, præcis som du vil have det. Dette kan være en stor fordel, hvis du vil have flere funktioner og vil kunne brande virksomheden. Det kan derimod være en lidt større investering end en skabelon.

En skabelonløsning er hurtigere at lave og en mindre investering. Det giver dog en række begrænsninger for, hvad der er muligt. Begrænsningerne kan bestå i, at du primært kun kan ændre farver, billeder og tekst. Du kan ikke ændre på de forskellige moduler, hjemmesiden er bygget op med.

SEO & AdWords
Mange webbureauer og freelanceprogrammører kan tilbyde dig en fuld SEO- og AdWords-pakke, der giver dig en god start. Husk at sikre dig, at din side bliver SEO-venlig, så den ikke blot er optimeret, når den er færdiglavet, men ligeledes vil være nem at arbejde med fremover.
Online booking og responsivt design
Har du brug for ekstra funktioner? Hvis du har en servicevirksomhed, hvor folk skal have mulighed for at booke tider online, skal du gøre programmøren opmærksom på dette. At have et online bookingsystem på dit website kan spare dig for en masse administrativt arbejde.

Responsivt design betyder, at din hjemmeside retter sig efter, hvilken enhed folk sidder med. Hvis man eksempelvis besøger din hjemmeside på en mobiltelefon, skal den rette sig ind, i forhold til hvis man besøger siden fra en computer.

Google Analytics
Overvej, om du ønsker, at din hjemmeside skal være opsat i Google Analytics. Det vil give dig en række muligheder for at måle på eksempelvis konverteringer og overvåge på dine besøgendes adfærd på hjemmesiden.
Sociale medier
Der findes forskellige plugins til integration af de sociale medier. Det kan enten være, at du ønsker, at brugeren skal kunne logge på med sin Facebook-konto, eller du ønsker at få vist dine nyeste blogposts i siden af hjemmesiden som en form for newsfeed. Dette skal du være afklaret med, så programmøren kan sætte det hele ind fra starten, da det vil gøre processen lettere og hurtigere for begge parter.
Grafisk design
Har du brug for grafisk design? Ønsker du at få udarbejdet logo eller andet grafisk materiale, er det en god idé at tjekke, om den leverandør du har valgt, kan lave dette.
Top Level Domain
Har du valgt det rette TLD - Top Level Domain (.dk, .net, .com,)? Dette kan have betydning for SEO og ligeledes have betydning, hvis du ønsker at gå live internationalt senere hen. 

Derfor bør du købe din nye hjemmeside

Du skal købe din hjemmeside, hvis du ikke har kompetencerne og tiden til at lave det hele selv.

Hvis du ikke har kompetencerne og tiden til at lave en hjemmeside fra bunden, bør du overveje at få professionel hjælp fra et webbureau. Her har de erfaringen og værktøjerne til at lave en optimeret website med et æstetisk design, der passer til din branche.

For de fleste virksomheder er hjemmesiden en vital del af forretningsplanen, og derfor er de penge det koster, ofte godt givet ud. Kravene til et konkurrencedygtig site skifter konstant og med en professionel hjemmeside fra et bureau, er du sikker

Her på Ekspertvalg kan du få tilbud på en komplet hjemmeside løsning, der er tilpasset dine behov, fra flere danske udbydere. Det er både gratis og uforpligtende at få tilbud, og du kan efterfølgende frit vælge den rigtige løsning for dig.

Derfor bør du lave din nye hjemmeside selv

Du kan lave din hjemmeside, hvis du har erfaringen og tiden.

Det er naturligvis nemmest at lave siden selv, hvis den er en informationsside eller en personlig blog. Har du brug for yderligere funktioner, som fx en webshop, kampagner eller interaktive elementer, bliver det mere kompliceret.

De forskellige hjemmesidesystemer tilbyder en lang række skabeloner. CMS-hjemmesider, der er Open Source, kan i den forbindelse hjælpe dig og din virksomhed, så du ikke skal opbygge sitet helt fra bunden.

Det er derfor en god idé at overveje grundigt, om du har kompetencerne og tiden til at lave din egen hjemmeside fra bunden, eller om du skal søge professionel hjælp, hvor du også får den nødvendige rådgivning og know-how.

Fordele ved at købe hjemmeside og lave selv
Få lavet din hjemmesideLav din egen hjemmeside
 • Professionel rådgivning og kendskab til muligheder og funktioner
 • Hurtig og sikker programmering
 • Mulighed for tilføjelser som webshop
 • Professionelt design og grafiske løsninger
 • Skræddersyet til dine behov
 • Tidsbesparende.
 • Du kan spare udgifterne til en programmør.
 • Du kan opnå gode kompetencer indenfor webdesign og programmering.
 • Du er fleksibel, når du selv kan ændre og optimere din hjemmeside.

Hvilket Content Management System skal du vælge?

Du skal vælge det CMS-System (Content Management System), der matcher din hjemmesides formål. En del af processen er, at du skal finde ud af, hvilket hjemmesidesystem du vil bruge. CMS betyder Content Management System og er en software, der bruges til at styre og lægge indhold ud på en hjemmeside.

Der findes udbydere af CMS, der specialiserer sig indenfor forskellige områder og andre, der er blot dækker de generelle behov. Her får du en oversigt over nogle af de mest populære Content Management Systems.

Eksempler på hjemmesidesystemer
Content Management SystemKendetegn ved systemet
Wordpress logo WordPressWordpress er det mest brugte CMS i verden. WordPress er Open Source og kan bruges til stort set alle typer hjemmesider.
Joomla logoJoomlaJoomla er appellerende til virksomhedsejere på grund brugervenligheden og de mange muligheder, som systemet tilbyder.
Drupal logoDrupalEt af kendetegnene ved Drupal er, at det er innovativt og følger trends. Drupal er alsidigt og bruges oftest til blogs og e-handel.
Umbraco logoUmbracoUmbraco er udviklet i Danmark og henvender sig til brugere, der er vant til at bruge Microsoft Office. Som system er Umbraco pålideligt og stabilt.

Når du sættes i kontakt med en hjemmesideleverandør, vil du få hjælp til at vælge det rette CMS, der passer til netop dig og din virksomhed. Har du i forvejen en præference, kan du oplyse dette, når du sættes i kontakt med en leverandør. Så kan I sammen finde ud af, om det er WordPress, Joomla, Drupal eller Umbraco, der passer bedst til jer.

Hjemmeside firma

Der findes flere forskellige hjemmesideleverandører eller firmaer der kan hjælpe dig med at opbygge en hjemmeside. Der kan være stor forskel på, om du vælger den ene eller den anden løsning. Du kan eksempelvis ansætte en freelancer, et webbureau eller en IT-virksomhed, der programmerer, til at udarbejde hjemmesiden til din virksomhed.

  • Freelancer
   Vælger du at ansætte en freelancer, får du oftest en person med stor erfaring og ekspertise indenfor programmering og grafik. Du kan dog også risikere at ende med en freelancer, der blot gør det på hobbyniveau. Undersøg derfor altid referencer.
  • Webbureau
   Et webbureau har ofte en grafisk designer og flere programmører til at dække alle de processer, der er forbundet med at lave en ny hjemmeside. Ligesom med freelancere kan der være både dårlige og god bureauer. Det derfor en god idé, at du altid tjekker, hvad de har lavet før.
  • IT-virksomheder
   En IT-virksomhed er som regel rigtig god til at lave komplekse systemer og er derfor en god løsning, hvis du har behov for en hjemmeside med mange forskellige funktioner. Specielt hvis de forskellige funktioner skal være tilkoblet andre interne systemer.

Tilknyt en webshop fra starten

En webshop er en platform, som virksomheder benytter til at sælge deres produkter online til forbrugere eller andre virksomheder. Forudsætningen for en hjemmeside med webshop er, at du har et domæne, hvorpå webshoppen kan ligge. Prisen på en webshop vil generelt variere alt efter, hvilken type du vælger, og hvor standardiseret løsningen skal være. Læs om vores analyse af den bedste webshop.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er betydelig forskel på, om din virksomhed sælger ydelser B2C eller B2B. Det er derfor en god idé, at du er afklaret med dette på forhånd, da der kan være store forskelle på, hvilke værktøjer du har til rådighed.

Webshop til B2B

I en webshop til B2B er der blandt andet mulighed for at lave effektiv customer management. Derudover er der også en lang række andre fordele ved en B2B-webshop. Der er mulighed for at sælge døgnet rundt ved at lade kunderne betjene sig selv. Det kræver naturligvis, at dette opsættes af virksomheden. Det kan tage sin tid på kort sigt, men kommer til at spare mere tid i det lange løb.

Det sparer også meget tid i salgsafdelingen at benytte en B2B-webshop. Grunden til dette er, at der anvendes langt mindre tid på at indtaste ordrer for kunderne, da kunderne betjener sig selv via systemet.

Det kan ikke anbefales at investere i en billig webshop, da den hurtigt kan volde problemer. Det er bedre at bruge lidt flere penge på, at din webshop kører, som den skal. Vigtigst af alt giver det kunden en god oplevelse og dermed større mulighed for et salg.

Open Source PHP webshop

Hvis du ønsker et system, som kan indeholde uendelige produktkategorier samt uendelige produkter i kategorierne, skal du have et Open Source PHP webshop-system. Derudover kan der anvendes flere forskellige valutaer i et Open Source PHP webshop-system. Det kan være relevant for dig, hvis du driver en international virksomhed med mange forskellige sprog på hjemmesiden.

I en professionel PHP webshop kan kunderne også foretage produktanmeldelser, hvilket oftest øger troværdigheden af dine produkter og virksomheden. Dette kan i høj grad bidrage til potentielt mersalg af visse produkter.

Af denne grund tilegner flere og flere virksomheder sig også certifikater, som f.eks. e-mærket, for at bevise sikkerheden på deres webshop.

Bestil tilbud på webshop

Udfyld formularen på bare 1 minut

Sådan får du et responsivt design

Du bør have en responsiv hjemmeside, fordi skærmen på en smartphone eller tablet er mindre end skærmen på en computer. Fordi smartphones og tablets bliver brugt lige som almindelige computere, skal din side derfor også passe til de forskellige skærmstørrelser.

At have et responsive design betyder, at dit design er programmeret til at kunne ses på alle elektroniske devices.

Der kan være en række problematikker ved ikke at have en responsiv hjemmeside. Du har måske oplevet at besøge en simpel hjemmeside på din mobil, hvor det har set rodet og uoverskuelig ud. Det sker, fordi en side uden responsive design selv redigerer siden for at få plads til alle elementer, når den vises på en mindre skærm. Har du ikke et responsive design, vil det forringe brugervenligheden på din side og vanskeliggøre SEO-arbejdet og optimeringen af hjemmesidens indhold. Vi anbefaler derfor, at din side programmeres til at have et responsive design.

Din side vil stadig ændre design automatisk, men ved at en have responsiv løsning styrer du helt selv, hvordan din hjemmeside ser ud på de forskellige enheder. En mobilvenlig hjemmeside opbygning vil på den måde forbedre brugervenligheden for både dine brugere og Google.

Det kan være lidt dyrere at få programmeret en simpel hjemmeside med responsive design, men vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke vælger det fra, når du kigger på priser. Trådløse enheder er fremtiden, og hver måned stiger brugen af smartphones og tablets.

Skærmopløsning og responsivt design på forskellige enheder

Vælg den rette hjemmesideløsning

En hjemmesideløsning er et udtryk for den samlede pakkeløsning, du køber, når du bestiller hos et webbureau. Med en hjemmesideløsning er det muligt at få det fulde overblik over dine besøgende, deres adfærd og sidens performance. Dette kan bruges til at optimere sitet yderligere, hvilket skaber mere omsætning og overskud i virksomheden.

Herunder er de vigtigste ting, en samlet hjemmesideløsning bør indeholde:

 • Et godt, velvalgt CMS-system der matcher virksomhedens behov.
 • Et design, der matcher virksomhedens image og vision.
 • En struktur, som støtter op om de produkter eller services, du tilbyder.
 • Tilhørende service og vejledning, så du selv kan vedligeholde hjemmesiden.

Ønsker du et overblik over dine besøgende, kan dette også inkluderes i din hjemmesideløsning. Der er flere forskellige programmer, der giver overblik over en hjemmesides besøgende, men det bedste redskab er Google Analytics. Her kan du hente rapporter og meget mere, der giver overblik over virksomhedens besøgende på hjemmesiden. Udover Analytics er der også Google AdWords, som styrer betalt annoncering på Google, hvilket arbejder sammen med Analytics.

Er du i tvivl om, hvilken hjemmesideløsning der matcher din virksomhed, bør du kontakte et webbureau for yderligere vejledning.

Når du bestiller tilbud på ekspertvalg.dk sparer du både tid og penge, og modtager op til 4 tilbud på en professionel hjemmeside lavet af professionelle websiteudviklere, der ved, hvad de laver. Det er både gratis og uforpligtende at indhente tilbud gennem Ekspertvalg.dk.

Bestil tilbud på hjemmeside

Udfyld formularen på bare 1 minut

Ofte stillede spørgsmål om hjemmeside

Herunder finder du et udvalg af de mest hyppige spørgsmål i forbindelse med hjemmeside. Under spørgsmålene finder du desuden links til andre sider der er relevante, når du skal have lavet en hjemmeside. 

Når du klikker på spørgsmålene, vil svarene folde sig ud nedenunder.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?