Få en hjemmeside til den bedste pris
Sammenlign gratis op til 4 gode tilbud
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Webløsning - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Har I allerede en hjemmeside?

Det tager under et minut!

Hjemmeside - Det skal du vide i 2019

Din fulde guide til en ny hjemmeside

Som virksomhed er det vigtigt at have en opdateret hjemmeside, da den fungerer som virksomhedens professionelle billede udadtil. Ekspertvalg.dk sammenligner priser på hjemmesider og sørger for, at din virksomhed finder den helt rette samarbejdspartner. Længere nede på siden kan du finde priseksempler, så du kan komme godt i gang med dit nye website.

Konkurrencen online er høj, og afspejler dit website ikke professionalisme og struktur, kan du hurtigt miste potentielle kunders interesse. Her på siden kan du læse mere om de overvejelser, du bør gøre dig, inden du investerer i et nyt website til din virksomhed. På den måde får du også overblik over CMS (Content Management System), hvorvidt du skal vælge Umbraco, WordPress eller noget helt tredje samt hjemmeside med webshop

Hvad er prisen på en hjemmeside?

Prisen kan ligge ca. mellem 5.000 kr. og 50.000 kr. afhængigt af, hvad du skal bruge. Priser på hjemmesider afhænger ligesom alle andre produkter også af kvaliteten. Der findes mange forskellige hjemmesideløsninger, og derfor er det vigtigt at specificere dine behov. Hvad det vil koste dig, kommer derfor an på, hvilken type du vil købe.

Hjemmeside priser
Type hjemmeside Brug af hjemmeside Virksomhedens størrelse Hjemmeside pris
Billig hjemmeside Vælger du denne, er det begrænset, hvor meget du kan få lavet. Denne løsning egner sig bedst til start-ups og blogs. 0-9 ansatte 5.000 kr.
Professionel hjemmeside Med denne løsning får du en løsning med flere funktioner og større mulighed for at sætte præg på designet. Prisen er dog stadig lav. 0-50 ansatte 5.000-10.000 kr.
Hjemmeside med webshop Denne type egner sig til mindre virksomheder, der sælger varer. Du får de basale redskaber, der skal til for at have en onlinebutik. 0-50 ansatte Fra 10.000 kr.
Skræddersyet hjemmeside med webshop Har du en større virksomhed, er dette som minimum løsningen. Her får du indflydelse på design og funktioner samt en webshop, der kan håndtere mange kunder. 50-250 ansatte Fra 25.000 kr.

Tallene herover er vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre priser end de ovennævnte.

Bestil tilbud på hjemmeside Det tager under 1 minut.

Hjemmesider der kræver, at en programmør bruger mange timer på at kode og rette til, koster naturligvis mere end hjemmesider, der blot skal laves ud fra allerede eksisterende skabeloner. Et afgørende aspekt i forhold til hvad siden koster er, hvor vigtig den er for din virksomhed. Vælger du og din virksomhed en billig hjemmeside, i modsætning til en dyrere og mere professionel hjemmeside, skal du regne med, at der kan være visse risici forbundet med dette.

Eksempelvis kan du ende med at få et domæne på en server, der bryder sammen i tide og utide. Derudover er det også sandsynligt, at du får lavet en side i et system, der ikke understøtter de funktioner, der er essentielle for din virksomhed.

Ofte kan det i sidste ende blive en del dyrere at skulle flytte og optimere hele siden på et senere tidspunkt. Hvor mange penge der skal investeres i en stabil og veludviklet hjemmeside, kommer derfor an på, hvad I skal bruge den til. Mangler din virksomhed hjælp til finansieringen af en hjemmeside, kan det være en mulighed at tage et lån som privatperson eller et erhvervslån, såfremt det matcher dine behov.

De forskellige hjemmesidesystemer tilbyder en lang række skabeloner. CMS hjemmesider, der er Open Source, kan i den forbindelse hjælpe dig og din virksomhed, så I ikke skal opbygge hjemmesiden helt fra bunden.

tilbud på hjemmeside gennem ekspertvalg.dk i 6 trin

Vi anbefaler, at du henter mere end ét tilbud på en ny hjemmeside eller et nyt hjemmeside design, hvilket også er grunden til, at du hos Ekspertvalg.dk kan modtage op til 4 tilbud fra vores samarbejdspartnere - gratis og uforpligtende.

Dette skal du overveje inden køb af hjemmeside

Når du og din virksomhed skal have en ny hjemmeside, er det vigtigt, at du spørger dig selv om, hvad den skal bruges til, og hvordan du har tænkt dig at bruge den. Årsagen til dette er, at en side kan være en dyr og tidskrævende investering. Det er derfor afgørende, at du vælger den rette løsning første gang.

Hvis det er første gang, du skal investere i en professionel løsning, kender du måske ikke til de forskellige valg, der skal tages, og de muligheder der skal overvejes. Vi har derfor valgt at liste de vigtigste ting, du skal overveje.

Hvad du har brug for, afhænger naturligvis af den branche, du og din virksomhed er i, og er du i tvivl, kan du altid spørge en professionel til råds. Har du allerede gjort dig overvejelser om, hvad din virksomhed har brug for på den nye hjemmeside, er du velkommen til at kontakte os.

Et af de store spørgsmål er, om siden skal laves på en skabelon eller skræddersyes fra bunden. Der er fordele og ulemper ved begge løsninger.

Vælger du, at programmøren skal lave det hele fra bunden, kan du få det, præcis som du vil have det. Dette kan være en stor fordel, hvis du vil have flere funktioner på og ligeledes vil kunne brande virksomheden. Det kan derimod være en lidt større investering end en skabelonhjemmeside.

En skabelonløsning er hurtigere at lave og en mindre investering. Det giver dog en række begrænsninger og rammer for, hvad der er muligt. Begrænsningerne kan bestå i, at du primært kun kan ændre farver, billeder og tekst. Du kan ikke ændre på de forskellige moduler, hjemmesiden er bygget op med.

Mange webbureauer og freelance programmører kan tilbyde dig en fuld SEO og AdWords pakke, der giver dig en god start. Husk at sikre dig, at din side bliver SEO-venlig, så den ikke blot er optimeret, når den er færdiglavet, men ligeledes vil være nem at arbejde med fremover.

Har du brug for ekstra funktioner? Hvis du har en servicevirksomhed, hvor folk skal have mulighed for at booke tider online, skal du gøre programmøren opmærksom på dette. At have et online bookingsystem på din hjemmeside kan spare dig for en masse administrativt arbejde.

Responsivt design betyder, at din hjemmeside retter sig efter, hvilken enhed folk sidder med. Hvis man eksempelvis besøger din hjemmeside på en mobiltelefon, skal hjemmesiden rette sig ind, i forhold til hvis man besøger siden fra en computer. 

Overvej, om du ønsker, at din hjemmeside skal være opsat i Google Analytics. Det vil give dig en række muligheder for at måle på eksempelvis konverteringer og ligeledes kigge på dine besøgendes adfærd på hjemmesiden.

Der findes forskellige plugins til integration af de sociale medier. Det kan enten være, at du ønsker, at brugeren skal kunne logge på med sin Facebook-konto, eller du ønsker at få vist din nyeste blogposts i siden af hjemmesiden som en form for newsfeed. Dette skal du være afklaret med, så programmøren kan sætte det hele ind fra starten, da det vil gøre processen lettere og hurtigere for begge parter.

Har du brug for grafisk design? Ønsker du at få udarbejdet logo eller andet grafisk materiale, er det en god idé at tjekke, om den leverandør du har valgt, kan lave dette.

Har du valgt det rette TLD - Top Level Domain (.dk, .net, .com,)? Dette kan have betydning for SEO og ligeledes have betydning, hvis du ønsker at gå live internationalt senere hen. 

Skal du købe eller lave din egen hjemmeside?

Hvis du er kreativ og har tiden til det, kan det være en mulighed, at lave din hjemmeside selv. Det er naturligvis nemmest, hvis din hjemmeside primært er en informationsside, fx en personlig blog. Har du brug for yderligere funktioner som fx en webshop, kampagner eller interaktive elementer, bliver det noget mere kompliceret.

Det er derfor en god idé at overveje grundigt, om du har kompetencerne og tiden til at lave din egen hjemmeside fra bunden, eller om du skal søge professionel hjælp, hvor du også får den nødvendige rådgivning og know-how.

Fordele ved at købe hjemmeside og lave selv
Få lavet din hjemmeside Lav din egen hjemmeside
 • Professionel rådgivning og kendskab til muligheder og funktioner
 • Hurtig og sikker programmering
 • Mulighed for tilføjelser som webshop
 • Professionelt design og grafiske løsninger
 • En hjemmeside der er skræddersyet til dine behov
 • Du sparer tid og kan fokusere på andre dele af din forretning
 • Du kan spare udgifterne til programmør
 • Du kan opnå gode kompetencer indenfor webdesign og programmering
 • Du er fleksibel, når du selv kan ændre og optimere din hjemmeside

 

Hvis du overvejer professionel hjælp, kan du indhente op til 4 uforpligtende tilbud på en skræddersyet hjemmeside løsning der passer til dine behov. Hos Ekspertvalg samarbejder vi med flere udbydere der er vant til at hjælpe danske virksomheder med at få en professionel hjemmeside op at køre.

Hvilket CMS skal jeg vælge?

En del af processen ved at anskaffe sig en ny hjemmeside er, at du skal finde ud af, hvilken udbyder af CMS (hjemmesidesystem) du vil bruge. CMS betyder Content Management System og er en software, der bruges til at styre og lægge indhold ud på en hjemmeside.

Der findes udbydere af CMS, der specialiserer sig indenfor forskellige områder og andre, der er blot dækker de generelle behov. Her får du en oversigt over nogle af de mest populære Content Management Systems.

Eksempler på hjemmesidesystemer
Hjemmesidesystem (CMS) Kendetegn ved systemet
Wordpress Logo WordPress Wordpress er det absolut mest brugte CMS i verden. WordPress er Open Source og kan bruges til stort set alle typer hjemmesider.
Joomla LogoJoomla Hjemmesidesystemet Joomla er yderst populært og har mange tilhængere. Joomla er appellerende på grund af den store fokus på brugervenlighed.
Drupal LogoDrupal Et af kendetegnene ved Drupal er, at det er utroligt innovativt og følger trends. Drupal er alsidigt og bruges oftest til blogs og e-handel.
Umbraco LogoUmbraco Umbraco er udviklet i Danmark og henvender sig til brugere, der er vant til at bruge Microsoft Office. Som system er Umbraco pålideligt og stabilt.

 

WordPress

WordPress er suverænt det mest brugte CMS i verden. En hjemmesideløsning fra WordPress giver en lang række muligheder, som eksempelvis at redigere og oprette sider på egen hånd. Du kan ligeledes oprette flere brugere på WordPress, således at flere medarbejdere kan redigere på hjemmesiden samtidig.

Fordi WordPress er det mest populære CMS, er det også det mest sårbare. Når du har en WordPress-baseret side, er det vigtigt, at siden får de nødvendige opdateringer for at holde eventuelle hackere ude. Opdateringerne indeholder ligeledes vedligeholdelse af forskellige funktioner i systemet. Med WordPress kan du også oprette en blog hjemmeside.

Joomla

En af de mest populære CMS-løsninger er Joomla. Ligesom flere af de største CMS-systemer er Joomla 'Open Source'. Det betyder, at brugeren af systemet har indflydelse på, hvilke funktioner der kan oprettes og anvendes.

Joomla sætter fokus på at have et brugervenligt system. Det betyder, at du ikke nødvendigvis skal kunne kode for at bruge Joomla. På den måde gør systemet det nemt for dig at udgive indhold og fokusere på designet. Joomla er beregnet til simple hjemmesider og blogs.

Drupal

Som et af de mest brugte CMS-systemer i verden er Drupal velegnet til både små og store virksomheder. Vælger du dette system, har du rig mulighed for at opbygge din side, som du ønsker.

Drupal er især et populært valg, når det kommer til blandt andet at lave blogs, kommercielle og personlige hjemmesider, vidensbaser og e-handels applikationer. Systemet gør også brug af specifikke moduler, som gør det muligt for dig at opbygge din side, som du vil have den.

Umbraco

Er du interesseret i et CMS produceret i Danmark, er Umbraco et populært valg. For at gøre Umbraco så brugervenligt som muligt, er systemet baseret på den seneste Microsoft-teknologi. Når du skal lave nyt indhold, minder værktøjerne derfor meget om Microsoft Office.

Selvom Umbraco er et lidt af et ubeskrevet blad indenfor CMS, er det er utroligt stabilt og pålideligt system. Det bruges verden over af både små og store virksomheder, og fordelene ved systemet er mange. Blandt andet har Umbraco gode designmuligheder, og systemet er både nemt at lære og arbejde med.

Hjemmesideleverandører

Der findes flere forskellige leverandører af hjemmesider, og der kan være stor forskel på, om du vælger den ene eller den anden løsning. Du kan eksempelvis ansætte en freelancer, et webbureau eller en IT-virksomhed, der programmerer, til at udarbejde hjemmesiden til din virksomhed.

 • Vælger du at ansætte en freelancer, får du oftest en person med stor erfaring og ekspertise indenfor programmering og grafik. Du kan dog også risikere at ende med en freelancer, der blot gør det på hobbyniveau. Undersøg derfor altid referencer.
 • Et webbureau har ofte en grafisk designer og flere programmører til at dække alle de processer, der er forbundet med at lave en ny hjemmeside. Ligeså vel som med freelancere, kan der være både dårlige og god bureauer. Det derfor en god idé, at du altid tjekker, hvad de har lavet før.
 • IT-virksomheder er som regel rigtig gode til at lave komplekse systemer og er derfor en god løsning, hvis du har behov for en hjemmeside med mange forskellige funktioner. Specielt hvis de forskellige funktioner skal være tilkoblet andre interne systemer.

Hjemmeside med webshop

En webshop er en platform, som virksomheder benytter til at sælge deres produkter online til forbrugere eller andre virksomheder. Forudsætningen for en webshop er, at du har et domæne, hvorpå webshoppen kan ligge. Prisen på en webshop vil generelt variere alt efter, hvilken type du vælger, og hvor standardiseret løsningen skal være.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at der er betydelig forskel på, om din virksomhed sælger ydelser B2C eller B2B. Det er derfor en god idé, at du er afklaret med dette på forhånd, da der kan være store forskelle på, hvilke værktøjer du har til rådighed.

Webshop til B2B

Først og fremmest kan det bestemt ikke anbefales at investere i en billig webshop, da den hurtigt kan volde problemer. Det er bedre, at bruge lidt flere penge på at din webshop kører, som den skal. Vigtigst af alt giver det kunden en god oplevelse og dermed større mulighed for et salg.

I en webshop til B2B er der blandt andet mulighed for at lave meget bedre customer management. Derudover er der også en lang række andre fordele ved en B2B-webshop. Der er mulighed for at sælge døgnet rundt ved at lade kunderne betjene sig selv. Det kræver naturligvis, at dette opsættes af virksomheden. Det kan tage sin tid på kort sigt, men kommer til at spare mere tid i det lange løb.

Det sparer også meget tid i salgsafdelingen at benytte en B2B-webshop. Grunden til dette er, at der anvendes langt mindre tid på at indtaste ordrer for kunderne, da kunderne betjener sig selv via systemet.

Open Source PHP Webshop

Hvis du ønsker et system, som kan indeholde uendelige produktkategorier til virksomhedens produkter, samt uendelige produkter i kategorierne, skal du have et Open Source PHP-Webshop system. Derudover kan der anvendes flere forskellige valutaer i et Open Source PHP-webshop system. Det kan være relevant for dig, hvis du driver en international virksomhed med mange forskellige sprog på hjemmesiden.

I en professionel PHP-Webshop kan kunderne også foretage produktanmeldelser, hvilket oftest øger troværdigheden af dine produkter og virksomheden generelt. Dette kan i høj grad bidrage til potentielt mersalg af visse produkter.

Af denne grund tilegner flere og flere virksomheder sig også certifikater som f.eks. e-mærket for at bevise sikkerheden på deres webshop.

Bestil tilbud på webshop Det tager under 1 minut.

Responsive hjemmeside design

Det er ikke nogen hemmelighed, at skærmen på en smartphone eller tablet er mindre end skærmen på en computer. Fordi smartphones og tablets bliver brugt lige så meget eller mere end almindelige computere, skal din side derfor også passe til de forskellige skærmstørrelser.

Responsive hjemmeside design

At have et responsive design handler i bund og grund om, at dit design er programmeret med henblik på, at det skal kunne ses på alle elektroniske devices. Der kan dog være en række problematikker ved ikke at have et responsive design.

Du har måske oplevet at besøge en simpel hjemmeside på din mobil, hvor hjemmesiden har set rodet og uoverskuelig ud. Det sker, fordi en side uden responsive design selv redigerer siden for at få plads til alle elementer, når den vises på en mindre skærm. Har du ikke et responsive design, vil det forringe brugervenligheden på din side og vanskeliggøre SEO-arbejdet og optimeringen af hjemmesidens indhold. Vi anbefaler derfor, at din side programmeres til at have et responsive design.

Din side vil stadig ændre design automatisk, men ved at en have responsive hjemmeside løsning styrer du helt selv, hvordan din hjemmeside ser ud på de forskellige enheder. En mobilvenlig hjemmeside opbygning vil på den måde forbedre brugervenligheden for både dine brugere og Google.

Det kan være lidt dyrere at få programmeret en simpel hjemmeside med responsive design, men vi anbefaler på det kraftigste, at du ikke vælger det fra, når du kigger på priser. Trådløse enheder er fremtiden, og hver måned stiger brugen af smartphones og tablets.

Valg af hjemmesideløsning

Hvis du på nuværende tidspunkt ikke benytter din hjemmeside til at få overblik over dine besøgende, så er en ny hjemmesideløsning en god start. Med en hjemmesideløsning er det muligt at få det fulde overblik over de besøgende på siden, deres adfærd og sidens performance. Dette kan bruges til at optimere hjemmesiden yderligere, hvilket skaber mere omsætning og overskud i virksomheden.

En hjemmesideløsning er et udtryk for den samlede pakkeløsning, du køber, når du bestiller hos et webbureau.

Herunder er de vigtigste ting, en samlet hjemmesideløsning bør indeholde:

En hjemmeside bør indeholde:

 • Et godt, velvalgt CMS-system der matcher virksomhedens behov
 • Et design, der matcher virksomhedens image og vision
 • En god struktur, som støtter op om de produkter eller services, du tilbyder
 • Tilhørende service og vejledning, så du selv kan vedligeholde hjemmesiden

Ønsker du et overblik over dine besøgende, kan dette også inkluderes i din hjemmesideløsning. Der er flere forskellige programmer, der giver overblik over en hjemmesides besøgende, men det bedste redskab er Google Analytics. Her kan du hente rapporter og meget mere, der giver overblik over virksomhedens besøgende på hjemmesiden. Udover Analytics er der også Google AdWords, som der styrer betalt annoncering på Google, hvilket arbejder sammen med Analytics.

Er du i tvivl om, hvilken hjemmesideløsning der matcher din virksomhed, bør du kontakte et webbureau for yderligere vejledning.

Professionel hjemmeside skræddersyet til dine behov

Som beskrevet varierer hjemmesideløsninger meget i pris og kvalitet. Det er derfor umuligt at sige, hvad der overordnet set er den bedste. Alle har forskellige præferencer og behov, og derfor er den bedste løsning for dig måske ikke den bedste løsning for den næste.

Hos Ekspertvalg.dk har vi professionelle samarbejdspartnere, der lever af at levere skræddersyede hjemmesider, tilpasset specifikke behov. Hos Ekspertvalg.dk kan du bestille tilbud på din nye hjemmeside. Vi tager kontakt til flere af vores samarbejdspartnere, der former et konkret tilbud på baggrund af dine krav og behov.

På den måde sparer du både tid og penge, og modtager op til 4 tilbud på en hjemmeside, af professionelle website udviklere der ved, hvad de laver. Det er både gratis og uforpligtende at indhente tilbud gennem Ekspertvalg.dk.

Bestil tilbud på hjemmeside Det tager under 1 minut.

Ofte stillede spørgsmål om hjemmeside

Herunder finder du et udvalg af de mest hyppige spørgsmål i forbindelse med hjemmeside. Under spørgsmålene finder du desuden links til andre sider der er relevante, når du skal have lavet en hjemmeside. 

Når du klikker på spørgsmålene vil svarene folde sig ud nedenunder.

Første skridt er at kende til dine muligheder. Er det din første hjemmeside, bør du grundigt sætte dig ind i, hvad der udgør en god hjemmeside, og hvad det kræver at lave og vedligeholde den. Læs vores store guide, og kom ordentlig i gang med din nye hjemmeside.

Priserne for at få lavet en komplet hjemmeside af en programmør eller et bureau starter fra 5.000 kr. for de mest simple hjemmesideløsninger. Prisen afhænger af, hvad din hjemmeside skal kunne. Det vil fx være dyrere, hvis der skal tilknyttes en webshop med online booking, end hvis det er en simpel informationsside.

En god tommelfingerregel er:

Billig hjemmeside - Fra 5.000 kr.
Professionel hjemmeside - 5.000 - 10.000 kr.
Hjemmeside med webshop - Fra 10.000 kr.
Skræddersyet hjemmeside med webshop - Fra 25.000 kr.

Der findes en del gratis programmer, der kan hjælpe dig igang, når du skal lave din egen hjemmeside. Har du ingen erfaring, skal du dog være klar på at investere en masse tid i arbejdet. Har du brug for en professionel hjemmeside med et lækkert design og en masse funktioner, kan du overveje at få en professionel til at give dig et tilbud.

Det er altid en god idé at indhente flere tilbud. Det er vigtigt, at du undersøger markedet og bliver bekendt med dine muligheder. At undersøge markedet betyder også, at du tager kontakt til flere programmører eller webbureauer for ikke at ende med at betale mere end nødvendigt. En hjemmeside kan være en avanceret opgave, og derfor er det vigtigt, at du finder den rette til opgaven.

CMS står for Content Management System og er en software, som bruges til at styre og udgive indhold på en hjemmeside. Et CMS er uundværligt for de fleste, der har en hjemmeside. Blandt de mest populære systemer kan nævnes Wordpress, Joomla, Drupal og Umbraco.