Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Privatalarm: Find den bedste løsning til hjemmet

Hvorfor er en privatalarm vigtig for dit hjem?

Antallet af indbrud er faldet en del gennem tiden. Dette skyldes bl.a., at der er kommet et større fokus på privatalarmer, boligalarmer og sikkerhed. Derfor kan en alarm være en essentiel investering, så du kan føle dig sikker i dit eget hjem. I forlængelse af dette kan butikssikring ligeså være en oplagt investering for din virksomhed, hvis du også vil undgå indbrud her.

Et indbrud i dit hjem kan være en meget dyr, men samtidig også en meget ubehagelig oplevelse. Du bør derfor anskaffe dig den bedste privatalarm, også ofte omtalt som hjemmealarm, til dit hjem, så dine værdier og personlige ejendele er godt beskyttet. Ofte har hjem, der har installeret alarm, en lavere risiko for indbrud.

Der findes flere forskellige alarmer, og det handler blot om at finde den helt rigtige til dig. Der er nemlig mange fordele ved en alarm til dit hjem, og det derfor en investering, du bør overveje at gøre dig.

Skal du vælge en privatalarm med eller uden abonnement?

Det kan være en svær beslutning, når du skal vælge, om din privatalarm skal være med eller uden abonnement. Dine overvejelser bør fokusere på dine behov, hvad enten det er økonomiske eller sikkerhedsmæssige.

En alarm med abonnement sikrer dig, at du er i direkte kontakt med dit alarmselskab. På den måde kan du modtage den hjælp, information eller vejledning, du har behov for. Derimod kan en privatalarm uden abonnement være en god investering, eftersom du dermed slipper for den månedlige udgift, der skal betales ved det andet alternativ.

Hav disse faktorer med i dine overvejelser, og sammenlign alarmsystemer, så du ikke fortryder dit valg. I nedenstående kan du læse mere om, hvilke fordele og ulemper der er ved en privatalarm med og uden abonnement.

I 2009 blev der begået hele 48.670 indbrud i de danske hjem. Til sammenligning blev der i 2017 begået 29.147 indbrud. Dette tal er stadig det højeste i Skandinavien pr. indbygger.

Fordele og ulemper ved en privatalarm uden abonnement

Ønsker du en privatalarm uden nogle månedlige udgifter, så kan en privatalarm uden abonnement være en god investering. Køber du uden abonnement, kan prisen være højere i første omgang, da du selvsagt skal betale for selve alarmen samt installationen. Dog slipper du, som tidligere nævnt, for at betale en månedlig udgift.

Ulemperne er, at du selv er ansvarlig for dit eget hjem. Skulle der forekomme indbrud, vil der ikke være noget professionelt vagtselskab, der rykker ud til dit hjem. På den måde skal du selv stå for at tjekke dit hjem, hvis du vælger en privatalarm uden abonnement.

Værd at vide om en privatalarm uden abonnement
  • Du undgår den månedlige udgift
  • Du er selv ansvarlig for dit hjem
  • Der er ikke noget vagtselskab, der rykker ud ved indbrud

Hvad koster en privatalarm?

En privatalarm koster fra ca. 1.200 kr. og op til over 5.000 kr. afhængigt af størrelsen på din bolig og hvor godt du vil sikres. Det er også muligt at få et alarmsystem på abonnement, hvor prisen er 99 kr. - 300 kr. pr. måned. For at kunne give dig et overblik over de forskellige priser på en alarm, så bør du være opmærksom på, at prisen varierer afhængig af de individuelle udbydere.

Ofte så vil udbyderne spørge ind til detaljer om din bolig heriblandt boligart, størrelsen på bolig og din ønskede placering af din alarm. De kunne også spørge ind til, om du eventuelt har oplevet indbrud førhen, hvilken kommune du bor i, og hvorfor du er interesseret i en privatalarm. En test af alarmsystemer kan du bl.a. finde hos Forbrugerrådet Tænk, for at opnå et bredere overblik over valg af alarmsystem.

Du bør derfor være forberedt på disse spørgsmål, således at udbyderne kan tilbyde dig den bedste privatalarm og dermed beregne en pris ud fra disse oplysninger. Derudover bør du være opmærksom på, hvilke funktioner din nye privatalarm skal kunne, for at leve op til dine behov. Flere funktioner på din alarm øger samtidig prisen på din husalarm.

I følgende tabel kan du danne dig overblik over, hvad en privatalarm med og uden abonnement kan koste.

Pris på privatalarm med og uden abonnement
PrivatalarmPris på privatalarm uden abonnementPris på privatalarm med abonnement
Basis privatalarm til lejlighed1.200-2.000 kr.99-199 kr./måned
Stor privatalarm til huse2.100-3.300 kr.200-249 kr./måned
Udvidet privatalarm til større huse eller virksomheder3.400-5.000 kr.250-300 kr./måned

* Priserne er vejledende

Det tager kun 1 minut

Ovenstående priser er vejledende og vil variere alt efter, hvilke behov du har til en privatalarm. Vil du gerne modtage tilbud på en privatalarm, så du nemt kan vælge den bedste, kan du blot udfylde kontaktformularen her på siden.

Hvordan fungerer et alarmsystem med videoovervågning?

Ønsker du at have endnu større sikkerhed ved din tyverialarm, kan du anskaffe dig en privatalarm med videoovervågning. På den måde kan du få et billede eller et signalement af indbrudstyven, der kan sendes til politiet som dokumentation for indbruddet.

En privatalarm med videoovervågning eller med kamera er udstyret med den nyeste billedkvalitet og lyd, så du kan være sikker på, at dit hjem er i trygge hænder. Et alarmsystem med kamera opfanger de forskellige elementer, der bevæger sig, i dit hjem, uanset om du er hjemme eller ude. På den måde kan du altid opnå den tryghed, du har brug for til at passe på dit hjem og dine ting. Hos G4S, Securitas og Falck kan du få tilbud på alarmsystemer og få en G4S privatalarm med kamera, Falck privatalarm osv.

Hvad bør den komplette privatalarm indeholde?

Ønsker du at få det optimale ud af din husalarm, bør du fokusere på disse dele, der tilsammen udgør en komplet privatalarm.

  • En central med sirene
    Privatalarmens centralenhed placeres for det meste i din entré eller dit bryggers. Selve sirenen sidder også indbygget i centralen.
  • Et betjeningspanel
    Du kan betjene alarmen via betjeningspanelet, som sidder på alarmens centralenhed. Du kan se alarmens historik, til- og frakoblinger, samt oprette nye brugere.
  • En trådløs rumsensor
    Du placerer typisk en rumføler et centralt sted i boligen. Du kan tilkøbe ekstra rumfølere efter behov, når montøren kommer ud. Har du husdyr, kan du med fordel vælge en rumføler, der tillader husdyr op til 30 kg., så de stadig kan færdes frit i hjemmet.
  • En dørkontakt
    Som udgangspunkt bliver der installeret en åbningskontakt i din hoveddør, og du kan vælge at sikre flere døre eller vinduer med kontakter. Alarmen kan aktiveres, så du frit kan bevæge dig rundt i hjemmet. Den aktiveres først, når nogen udefra forsøger at trænge ind. Dette minder en smule om adgangskontrol, hvor du skal indtaste en kode før, du kan komme ind i det ønskede rum.
  • En fjernbetjening
    Privatalarmen kan nemt slås til og fra med et tryk på en knap.
  • Skilte
    Ligeså vel som virksomheder har områdesikring, som gør deres grund ser beskyttet ud, kan et skilt på døren have stor forebyggende og afskrækkende effekt på tyve, og du kan som regel få opsat alle de skilte, du ønsker.

Du kan ligeså overveje, om du bør investere i en privatalarm med sms. Et alarmsystem med sms kan være en stor fordel, da du kan tage hjem med det samme, kontakte politiet eller ringe til dine naboer og gøre dem opmærksomme på indbruddet. Sørg i denne forbindelse altid for at have et mobilabonnement med optimal dækning.

Hvis der skulle ske indbrud i dit hjem, kan en privatalarm med sms oplyse dig om situationen via en sms i samme øjeblik, alarmen går i gang. Du skal blot indtaste dit telefonnummer i dit alarmsystem, hvorefter du modtager en sms, hvis der sker et indbrud. På den måde kan du hurtigt nå at reagere.

Udfyld vores formular øverst på siden, og modtag op til 4 tilbud på din privatalarm. Det er både gratis og uforpligtende. På den måde får du et overblik over leverandører af alarmsystemer og deres priser.

Det tager kun 1 minut