Sammenlign priser på telemarketing
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 1. juni 2023

Guide til telemarketing

Hvad er telemarketing og hvordan bruges det?

Telemarketing er en direkte salg- og markedsføringsmetode, hvor en sælger ringer til potentielle kunder og prøver at sælge produkter eller services, enten direkte via telefonen eller ved et efterfølgende møde. Det er en effektiv måde for en virksomhed at øge salget på. Det kan også bruges til at tilbyde teknisk support til nuværende eller potentielle kunder og bruges især af firmaer, der sælger elektronik eller abonnementer til streaming af TV, musik, bøger og lignende.

Telemarketing bliver brugt i, stort set, alle brancher og lande og er en del af mange forskellige afdelinger og stillinger. Hvis din virksomhed ikke har ressourcer til at ansætte en intern medarbejder, er det en god, økonomisk løsning.

Som virksomhed er man nødt til at fokusere på sine kernekompetencer. At outsource nogle af de ovenstående funktioner til et kvalificeret telemarketingbureau tilbyder den mest omkostningseffektive løsning og gør, at virksomheden kan fokusere fuldt ud på dens primære aktiviteter.

Forskellen på inbound og outbound telemarketing

Der er overordnet set to typer: inbound telemarketing og outbound telemarketing. På trods af at der er en række forskelle på inbound og outbound, deler de også en række fælles funktioner:

 • Begge former er resultat- og kundeorienterede i deres tilgang.
 • Både inbound og outbound er gearet til at generere leads og pleje dem.
 • Begge former bliver ideelt set udført af ansatte, der er trænede i brugen, og som brænder for salg.

Hjælp til marketing kan være med til at øge virksomhedens fleksibilitet samt produktivitet hos virksomhedens kernemedarbejdere, der ikke skal fokusere på flere forskellige opgaver. Du kan selvfølgelig vælge at have din egen telemarketingafdeling, som kun arbejder med salg og kundeservice, men dette kan være dyrt, især hvis du har en lille forretning med få ansatte.

Især i en virksomheds opstartsperiode kan det være svært at have en afdeling siddende kun med telemarketing. På den anden side vil det også være irriterende for de ansatte, hvis de skal multitaske dagen igennem. Her risikerer du hele tiden at blive forstyrret af ringende telefoner og klagende kunder, hvilket kan forsinke virksomhedens egentlige arbejde.

Inbound telemarketing

Definition: Inbound telemarketing er når en nuværende eller potentiel kunde ringer ind til et call center eller en kundeserviceafdeling.

Fordele ved inbound marketing
 • Kunderne får mulighed for kundeservice 24/7
 • Medarbejderne kan behandle sager og tage imod ordrer
 • Kunderne kan livechatte med kundeserviceafdelingen
 • Kunderne kan få både teknisk support og traditionel kundeservice
 • Hvis virksomheden har en stor volumen af opkald, kan disse hurtigt blive overset – men med en inbound marketingafdeling kan dette undgås

Med inbound marketing giver du kunden mulighed for nemt at komme i kontakt med virksomheden – ovenikøbet på flere måder. Har du brug for, at kunden skal kunne ringe til virksomheden hele tiden, er det muligt at outsource denne funktion til en selskab, som står for telemarketing døgnet rundt, og som hjælper dig med at servicere dine kunder.

Du kan også benytte dig af online marketing, hvor du gennem en online portal kan tilbyde dine kunder at livechatte med kundeservice. Brugen af inbound marketing er ikke nødvendigvis kun for at tage imod kundeforespørgsler og teknisk support, men kan også bruges til at tage imod kundeordrer.

Selvom det ofte er kundeservicefolk, der sidder i et inbound call center, er der også mulighed for, at de kan sælge til eksisterende og nye kunder, hvis disse ringer ind og anmoder om noget, eller for eksempel vil have udviklet eller opgraderet deres kundepakke.

Outbound telemarketing

Definition: Outbound telemarketing er, når en ansat ringer til en potentiel kunde med henblik på at skabe et kvalificeret lead eller generere et salg.

Fordele ved outbound marketing
 • Du kan både arbejde med B2B og B2C -leadgenerering
 • Du kan sørge for mødebooking med en mødebooker
 • Du kan pleje de leads, som du har skabt
 • Du kan føre kampagner, hvor du bruger opfølgning via e-mail
 • Du kan udføre markedsanalyser
 • Du kan foretage opfølgning på tilfredsheden af virksomhedens serviceniveau

Outbound telemarketing er effektivt, især når det kommer til at generere leads. Du kan selv vælge at stå for din outbound telemarketing, eller du kan vælge at få ekstern hjælp eksempelvis i form af et call center.

Et marketingbureau vil som regel være i stand til at kunne generere leads hurtigere for en virksomhed end virksomheden selv ville kunne, især hvis det er en lille virksomhed med få ressourcer. Derudover er det med outbound marketing nemmere at skabe kunderelationer samt pleje dem, fordi du hele tiden kan følge op på din relation til kunden.

Hvad koster telemarketing?

Prisen for telemarketing varierer således mellem 1.500 kr. til 5.000 kr. pr resultat alt efter, hvordan dette er defineret. Prisen er baseret på produktets kompleksitet og markedets konkurrence.

Priser på telemarketing
Priseksempel 1Priseksempel 2
Forudbestemt antal møder/opkaldVarierende antal møder/opkald
Stort markedLille/niche marked
Nem beslutningstagertilgængelighedSvær beslutningstagertilgængelighed
Lav kompleksitetHøj kompleksitet
Lav konkurrenceHøj konkurrence
150-2500 kr. pr. resultat2500-5000 kr. pr. resultat

Tallene herover er vejledende. Det er muligt, at du vil få tilbudt andre priser end de ovennævnte.

Har du behov for hjælp til din telemarketing, er du velkommen til at udfylde kontaktformularen her på siden. Måske har du behov for finansiering til din løsning, før dine resultater kommer i hus, kan du læse mere på vores siden om erhvervslån.

Bestil tilbud på telemarketing

Udfyld formularen på bare 1 minut

Målgruppe, segmentering og B2B

Når man som iværksætter har startet sin egen virksomhed, mener man som regel, at ens produkt eller service har en plads på markedet, og at man udfylder en tom plads i markedet. Hvis du ukritisk begynder at bruge telemarketing som salgsmetode, risikerer du at ringe til virksomheder, som ikke er målgruppen for servicen eller produktet, og du kan hurtigt komme i tvivl om, hvorvidt et koncept reelt holder.

Det er derfor essentielt, at du foretager grundige overvejelser, angående hvem der har behov for din service eller dit produkt, før du begynder at bruge marketing over telefonen. Er du meget grundig med din segmentering, er der større chance for at ramme plet med din marketingstrategi.

Når du ved, hvad dit produkt er, bør du hurtigst muligt lave en plan over, hvem dine kunder er, og hvem du sandsynligvis kan overtale til at prøve dit produkt. Før du igangsætter, vil det være en god idé at inddele din målgruppe hierarkisk.

Segmentering og målgruppe

Del for eksempel målgruppen i tre grupper:

 • Dem der sandsynligvis vil købe
 • Dem der sandsynligvis vil købe med nogen overtalelse
 • Dem der kun måske vil købe efter en massiv overtalelse

Her vurderer du, hvilken strategi der skal til de forskellige målgrupper. En kunde, der er tæt på køb, bør ikke modtage samme salgsstrategi som en, der er langt fra. Sørg derfor for, at du involverer dit bureau i din strategi, så du opnår mest mulig vækst. På denne måde kan du lægge en overordnet plan, så du bruger det meste af din tid og dine ressourcer på de mest potentielle kunder frem for at starte i den svære ende.

Lokalitet og lovgivning

Det er lige meget hvor dit marketingbureau er lokaliseret, da det meste af kommunikationen foregår over telefonen og internettet. Du kan både modtage tilbud i små såvel som i store, danske byer.

Det er derfor irrelevant, hvor i landet dit bureau er – lige meget hvad kan din markedsføring nå ud til dine kunder. Derudover tilbyder mange at stå for online kontakt med virksomhederne i opstartsfasen. Det betyder, at du ikke skal bruge tid på at køre langt for at få god marketing.

Lovgivning på området

Til gengæld er det vigtigt at du holder dig indenfor rammerne af markedføringsloven, hvis du vælger selv at begive dig ud i telemarketing og kundekontakt.

Ved at outsource denne funktion, er du sikker på, at markedsføringsloven overholdes. Din telemarketingpartner vil have erfaring med denne slags opgaver, og du undgår derfor at bruge tid og ressourcer på dette.

Ordbog for Telemarketing – Begreber og forkortelser

Business to Business (B2B)
Business to Business eller B2B er et begreb for handel mellem to virksomheder.
Business to Consumer (B2C)
Business to Consumer eller B2C er et begreb for handel mellem en virksomhed og en forbruger.
Call to Action (CTA)
Call to Action eller CTA er en opfordring til handling. En instruktion der skal fremtvinge en reaktion i modtageren, ofte ved hjælp af bydeform. eks. “ring straks”, “få mere information nu” eller “besøg hjemmesiden i dag og spar 5%”.
Content Marketing
Også kaldt Indholdsmarkedsføring. Udvikling af indhold der har værdi for brugerne og får disse til at dele indholdet med andre potentielle kunder. Når indholdet deles og der linkes tilbage til virksomhedens hjemmeside, styrker det hjemmesidens placering på Google.
Customer Relationship Management (CRM)
Også kaldt Kunderelationsstyring. System der indeholder information om relationer og transaktioner med virksomhedens kunder.
Customer Relationship Marketing (CRM)
Customer Relationship Marketing er at etablere, udvikle og vedligeholde succesrige og langvarige kunderelationer. Customer Relationship Marketing beror i høj grad på både planlægning, markedsføring, direct marketing og public relations (PR) m.m.
Dialogmarkedsføring
Der etableres kontakt til den enkelte kunde for at følge med i kundens skiftende behov og ønsker og derpå kunne tilpasse budskaber og produkter efter dette. Dette skaber større loyalitet blandt kunder.
Direct Mail
Benyttes til at promovere produkter/brands gennem nyhedsbreve, annoncer, konkurrencer m.v., til ét specifikt segment. Skaber en én-til-én relation mellem virksomheden og kunden.
Direct Marketing
Personlig markedsføring målrettet til ét bestemt segment. Blandt andet ved hjælp af direct mail eller telemarketing.
Emotional Selling Proposition (ESP)
Emotional Selling Proposition er et budskab der spiller på det subjektive, for at kommunikere en bestemt holdning til f.eks. miljøet, politik eller velfærd. Kunder tiltrækkes til brands med stærk ESP, fordi de ved køb af produkter/ydelser fra disse brands får følelsen af at bidrage.
Fast Moving Consumer Goods (FMCG)
Fast Moving Consumer Goods. Produkter der er relativt billige, sælger hurtigt og sælges i store mængder. Eks. æg, mælk, tandpasta og toiletpapir m.v.
Full Service Bureau
En komplet suite af tjenester inden for reklame og markedsføring. Et Full Service Bureau giver optimal kendskab til kunden og dennes målgruppe, og der opnås en bedre kommunikation.
Guerilla Marketing
Markedsføringsmetode hvor du med få midler får skabt opmærksomhed omkring dit brand, produkt eller ydelse. Målet er at få skabt en viral effekt, så modtagerne selv udbreder budskabet om brandet.
Inbound Marketing
Markedsføringsmetode hvor du tiltrækker nye kunder v.h.a. Content Marketing, med fokus på oplysende og spændende indhold der skaber værdi for modtageren. Kunden tiltrækkes derfor til et relevant og interessant brand.
Industriel Markedsføring
B2B markedsføringsmetode for det industrielle marked. Segmentering af det industrielle marked v.h.a. en række modeller og metoder.
Interessent
Personer eller Institutioner der er vigtige for at virksomheden kan fungere. Eks. kunder og servicemedarbejdere i et supermarked.
Ironic Selling Proposition (ISP)
Ironic Selling Proposition er en variation af Emotional Selling Proposition. Den ironiske tilgang skaber humor v.h.a. eks. overdrivelse i forhold til brandet. En humoristisk ISP kan skabe en viral effekt for brandet, fordi folk husker historien og fortæller den videre. Brugt succesfuldt i Tuborg Squash-reklamerne, og mindre succesfuldt i Tuborg på plastikflaske -reklamerne.
Kanvas
Kanvas, Kold Kanvas eller Dørsalg, er en metode hvor sælger kontakter den potentielle kunde uden en forudgående aftale. En svær form for salg, men fortsat en god måde at skaffe nye kunder på. Kanvassalg foretages ofte over telefonen, men kan også foretages ansigt til ansigt.
Konvertering
Der er tale om konvertering når en besøgende på dit website går fra at være én der klikker sig rundt på websitet til at blive en købende kunde. Konvertering siger altså noget om hvorvidt du får noget ud af trafikken der er på websitet.
No Cure – No Pay
No Cure – No Pay er en aflønningsaftale hvor din telemarketer først bliver betalt når de præsterer at få en kunde til at købe produktet.
Pull/Push

Med Pull-metoden markedsfører virksomheden sig direkte til den potentielle kunde og gør denne opmærksom på at produktet findes. Der skabes deraf en efterspørgsel som påvirker butikkerne til at forhandle dette produkt, så de kan efterkomme efterspørgselen. Den valgte metode afhænger af både målgruppe og den nuværende markedssituation.

Med Push-metoden presser virksomheden, gennem sin markedsføring, produktet ud til forhandlere, så de kan få produktet ud i butikkerne. Således overlades markedsføring af produktet til butikkerne.

Salgsstyrke
Den salgsansvarlige afdeling i virksomheden. Dette inkluderer blandt andet sælgere, markedschefer og telemarketing. Det er salgsstyrken der møder kunderne og konkurrenterne i markedet, og deraf gør sig erfaringer med marketingstrategi og -værktøjer.
Segmentering
Markedsføring mod et bestemt segment, så kampagnen bliver så succesfuld som muligt.
Touchpoints
Forbrugerens kontakt med din virksomhed, hvad end det er personligt, via din hjemmeside eller over telefonen.
Bestil tilbud på telemarketing

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?