Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 21. juli 2021

Lån penge med lav rente på gode, gennemsigtige vilkår i 2024

Reklameinformation
Rækkefølgen af nedenstående lån har bl.a. været påvirket af kommissionsniveauet for de enkelte kampagner. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Ekspertvalg anbefaler disse online lån

At finde det rette lån online som privatperson kan være en udfordring. I modsætning til erhvervslån er markedet stort og i konstant udvikling. Den 1. Juli 2020 bliver lånemarkedet desuden kraftigt reguleret af ny lovgivning, der har til hensigt at beskytte forbrugere mod høje renter og skjulte gebyrer.

Vores udvalgte lån herunder lever alle op til den kommende lovgivning. Vi anbefaler disse på baggrund af deres lånevilkår og brugertilfredshed. Lån penge nemt med disse udbydere:

Sørg altid for at undersøge lånemarkedet inden du optager et lån. Der kan være tusindevis af kroner til forskel, mellem lån hos danske låneudbydere. Her på Ekspertvalg har vi gjort udvalget lidt mindre, ved at frasortere de dyre kviklån i vores lånekategorier. Ønsker du alligevel at se en fuld liste med låneudbydere, finder du den her:

Udvidet liste med låneudbydere.

Find et lån med lav rente

  • Til dig, der vil have en lav månedlig betaling.

En lav rente er ofte lig lave omkostninger. Renten er den procentsats, som udbyderen tager i betaling for at låne dig pengene. Den kan enten være fast eller variabel og kan nemt svinge mellem 1 til 30 procent. Jo lavere rente, jo mindre skal du som regel betale hver måned.

Finder du et godt tilbud med en lav rente, bør du dog tjekke, om administrations- eller stiftelsesomkostningerne er høje. De kan trække den samlede pris op, selvom renten er lav. Du kan bruge denne låneberegner, til at få overblik over alle lånets omkostninger, måned for måned.

fast rente variabel rente

Du bør også være opmærksom på, om renten er variabel. Det betyder, at den kan svinge. Du kan være heldig, at renten falder til et lavere niveau, end da du underskrev aftalen. Det kan dog også betyde, at du kan risikere, at den stiger, og din månedlige betaling derfor vil være større. Rentesatsen ændres én gang årligt ved en variabel rente.

Hvorfor vælge et lån med en lav rente?
  • Spar penge på de månedlige betalinger.
  • Til dig, der har plads i økonomien til at renten svinger.
  • Et produkt med høj fleksibilitet.

Se de nyeste lån på nettet

  • Til dig, der ønsker at se de nye tilbud på det danske marked.

Det danske lånemarked udvikler sig hurtigt, og det betyder også, at der hele tiden kommer nye produkter til. De nye lån kan komme fra nye udbydere, men det kan også være, at en eksisterende udbyder laver et introduktionstilbud, som er nyt. Et nyt lån er derfor ikke altid lig med, at udbyderen er ny på det danske marked.

Flere etablerede udbydere har for eksempel tidsbegrænsede tilbud, hvor du kan få et nyt produkt til en lav rente i en begrænset periode. Andre gange kan det være et tilbud, hvor nye lånere kan få et gratis lån, når de bruger en given udbyder for første gang.

Du bør dog huske på, at lån fra nye udbydere ikke nødvendigvis er bedre end de etablerede. Flere af de store udbydere, som f.eks. Coop Bank, har vundet priser for deres gennemsigtige vilkår og gode service.

Hvorfor vælge nye lån?
  • Find tilbud, du ikke kendte til.
  • Find gode introduktionstilbud.
  • Få en ny kreditvurdering.

Højeste lånebeløb

  • Egner sig til større låneformål.
  • Til dig, der har plads i økonomien.

Skal du bruge penge til et større formål, kan det være nødvendigt at ansøge om et større beløb. Et lån med et højt beløb starter oftest ved 100.000 kroner og stopper ved 500.000 kroner, som er maksimalbeløbet for et usikret, online lån.

Vil du have et højere beløb, skal du oftest i din private bank. Du kan dog stadig få favorable renter, som ikke nødvendigvis er skyhøje. Et større penge lån vil også typisk blive fordelt ud over en længere periode, hvilket betyder, at dit månedlige afdrag kan blive relativt lavt. Et større lån kan også bruges til at indfri allerede eksisterende lån, som er dyre for dig at betale af på. Her er der tale om et samlelån, hvor du samler dine lån i ét samlet, stort lån.

Du skal dog altid sikre dig, at du har luft i økonomien til at betale af mange år i fremtiden. Flere banker tilbyder også en forsikring, der dækker ydelsen, hvis du pludselig ikke kan betale. Det oplyses som regel, når du underskriver din aftale.

Hvorfor vælge et højt lånebeløb?
  • Finansiering til de store ting i livet.
  • Ét stort lån i stedet for mange små.
  • Lang løbetid.

Højeste brugertilfredshed

  • Lån penge hos udbydere med høj tilfredshed på Trustpilot.
  • Din sikkerhed for, at udbyderen har et højt serviceniveau.

Når du skal vælge din udbyder, kan du kigge på den overordnede brugertilfredshed. På den måde kan du se, hvad andre brugere synes om serviceniveauet og vilkårene. Jo højere tilfredshed, jo større sandsynlighed er der for, at din låneproces vil forløbe problemfrit.

Bemærk, at tilfredsheden på Trustpilot ofte handler om det generelle serviceniveau. Det vil sige, om du kan komme i kontakt med kundeservice og få hjælp, hvis der skulle være problemer.

Jo flere gode anmeldelser, jo flere tilfredse brugere har udbyderen haft. Du kan derfor med fordel vælge en udbyder, der har mange anmeldelser i stedet for blot et par stykker. Det er din sikkerhed for, at der sidder et selskab i den anden ende, der vil tilbyde dig et kvalitetsprodukt.

Hvorfor vælge lån med høj tilfredshed?
  • Sikkerhed for god og hurtig kontakt med kundeservice
  • Fair lånevilkår og simpel låneproces
  • Garanti for et kvalitetsprodukt.

Fordel betalingerne med et lån med lang løbetid

  • Til dig, der har råderum til en lang afbetaling.

Løbetiden er den periode, din låneaftale løber i. Den kan enten være kort eller lang. Produkterne herover, vi har samlet, har en længere løbetid end gennemsnittet. Det betyder, at du betaler den månedlige ydelse over en længere periode. Dog vil denne også være lavere, hvilket betyder, at du vil kunne tage lånene med et lavere månedligt rådighedsbeløb.

Det varierer, hvor lang løbetid udbyderne tillader dig at have. Som udgangspunkt starter løbetiden på forbrugslån fra min. 12 måneder og fra min. 1 dag ved kreditter. Ulempen ved en kredit er dog, at løbetiden er ubegrænset, og den vil derfor ofte blive dyrere, da ydelsen ikke kan fordeles ligeligt.

Skal du låne til en specifik forbrugsgode, anbefaler vi, at du overvejer, hvor længe du vil betale af. Skal du f.eks. bruge penge til en ferie om lidt, bør du overveje, om du også er villig til at betale af på ferien om 3 år.

Hvorfor vælge et lån med lang løbetid?
  • Udgifterne er fordelt over længere tid.
  • Egner sig til langsigtede investeringer.
  • Du kender lånets præcise udløbsdato.

Se vores udvalgte lån herunder

Du kan herunder se vores udvalgte lån indenfor fem forskellige beløbsstørrelser. Ved hvert lånebeløb har vi fundet partnere, der vil være et godt tilbud til dig, der leder efter en finansieringsmulighed.

Du kan klikke på knappen for at komme til den enkelte udbyders side.

Lån 10.000 kr.

Skal du låne 10.000 kr., har du mange muligheder. Langt de fleste danske udbydere, der tilbyder forbrugslån, kan hjælpe med et lån i den lave ende.

Vi har udvalgt 1 lån på 10.000 kr., som passer til dig, der skal bruge et lån med gode lånevilkår.

Lån 20.000 kr.

Langt de fleste danske udbydere af forbrugslån vil kunne tilbyde et lån i denne prisklasse. Leder du efter en hurtig kredit, kan det dog blive sværere, da de færreste går op i denne størrelsesorden.

Vi har udvalgt 2 lån på 20.000 kr. til dig, der leder efter et godt lån til prisen. Du kan se dem herover.

Lån 50.000 kr.

Når du låner 50.000 kr, er der som regel tale om et forbrugslån.

Vi har udvalgt 4 lån med et lånebeløb på 50000 kr. til dig, der leder efter et lidt større lån.

Lån 100.000 kr.

Med et lån på 100.000 kr får du lån til det, du ønsker dig. Der vil som regel være tale om et forbrugslån med en lang løbetid.

Vi har udvalgt 4 lån på 100.000 kr.

Udvidet liste med låneudbydere

I afsnittet herunder finder du en udvidet liste med danske låneudbydere. Denne liste inkluderer derfor også såkaldte kviklån og andre lån, som er frasorteret fra vores øvrige lister.

Der kan være flere grunde til at du måske finder disse lån relevante, som fx at du bare har brug for penge, så hurtigt som muligt. Vi anbefaler dog stadig at du tænker din situation grundigt igennem inden du optager lån, og sikre dig at du kan betale tilbage.

Du finder vores udvidet liste med låneudbydere her:

Sammenligne alle lån her

Sådan bliver du kreditvurderet

Når du ansøger om et hvilket som helst lån online, bliver du kreditvurderet. Det betyder, at udbyderen tjekker, om du er kreditværdig. Bliver du vurderet kreditværdig, kan du låne penge.

En kreditvurdering er en komplet gennemgang af din økonomi og dine skatteforhold. Udbyderen tjekker, om du har en stor gæld, om du er registreret i RKI, og om du skylder penge til SKAT.

Vurderer de, at du ikke kan tilbagebetale lånet rettidigt, bliver din låneansøgning afvist. Jo bedre din økonomi ser ud, jo lave rente vil du derudover blive tilbudt. Din kreditvurdering er derfor vigtig, hvis du vil låne.

Er du blevet afvist, kan du gøre følgende:

  • Betal din eksisterende gæld af.
  • Skær ned på dine månedlige udgifter.
  • Betal eventuel skattegæld.

Alternativer til online lån

Er du blevet afvist, eller føler du dig ikke tryg ved at låne, er der flere alternativer til online lån. Det kan virke fristende med et lån, men der findes langsigtede løsninger, der er langt bedre for din økonomi.

  1. Lav en opsparing: Sæt et lille, månedligt beløb til side. Det behøver ikke være mere end 100 kr. Du vil pludselig opleve, at du har en del penge stående som et ekstra rådighedsbeløb.
  2. Skær ned på dine udgifter: De fleste har et sted, de kan spare, hvis de gennemgår deres økonomi. Måske kan du skifte mobilabonnement eller opsige dit fitnessmedlemsskab? Det vil hurtigt frigøre en del plads i budgettet.
  3. Læg et budget: Det kan lyde uoverskueligt, men det behøver slet ikke være svært at lægge et budget. Du kan finde mange budgetskabeloner online, hvor du nemt kan skrive dine udgifter ind. Det kan måske virke ubehageligt at blive konfronteret med det daglige forbrug, men det er uanset hvad nødvendigt for en sund økonomi.

Måske tænker du, at det er nemmere at låne af familie og venner end de tre ovenstående metoder, men husk på, at du i så fald også ville skulle betale lånene tilbage igen. Derudover er det svært, hvis der pludselig kommer et tvist i aftalen.

Krav til at låne penge

Du vil helt sikkert støde på en lang række forskellige krav, når du leder efter lån på nettet. Det kan variere, hvad udbyderne forventer af dig. Den bedste metode er at læse på den enkelte udbyders side eller bruge en sammenligningsoversigt.

Krav til at låne
  • Du skal være fyldt mindst 18 år, i flere tilfælde 20.
  • Du må ikke være registreret som dårlig betaler i RKI eller et andet debitorregister.
  • Du skal have fast bopæl i Danmark.
  • Du må ikke låne som bosiddende i udlandet.
  • Du skal have et gyldigt NemID.

Opfylder du disse krav, og får du tilmed en god kreditvurdering, vil de fleste låneselskaber være villige til at låne dig penge.

Konsekvenser ved at låne penge

Når du underskriver en låneaftale, bør du huske på, at det kan have konsekvenser for din økonomi. Et online lån kan være dyrt, hvis du ikke har tænkt det godt igennem. Der er flere eksempler på danskere, der er endt i en gældsspiral, fordi de har taget for mange eller for dyre lån. En konsekvens kan være, at du fremadrettet vil have svært ved at låne til f.eks. bil eller bolig. Det er derfor altid værd at overveje, om du rent faktisk har brug for pengene, inden du skriver under.

Vi anbefaler, at du bruger en ekstra dag på at tænke dit lån igennem, selvom de hurtige udbetalingstider kan lokke. Har du i forvejen et eller flere lån, bør du betale disse ud, før du optager nye.

Er du i forvejen i en gældsspiral, kan du kontakte en gældsrådgivning for at få hjælp. Du kan bl.a. finde en hos Tænk.

Vær opmærksom, når du låner på nettet

Inden du underskriver et lån, bør du være opmærksom på en række faktorer. Først og fremmest bør du huske på, at udbyderne sjældent informerer om ulemperne ved at tage et lån på deres platform. Det kan derfor hurtigt virke tillokkende, da mange lån markedsføres som en god idé. Der findes en række fælder, som er nemme at falde i.

Du kan herunder se, hvad du bør være opmærksom på:

  • ÅOP
  • Gebyrer
  • Løbetid
  • Lånebeløbet.

Det vigtigste er at tjekke lånets ÅOP. Det står for de årlige omkostninger i procent og angiver, hvad lånets samlede pris er. ÅOP inkluderer både rente, ydelse og de månedlige lånegebyrer.

Har dit lån en ÅOP, der er højere, vil der være risiko for, at lånet vil blive meget dyrt i længden. Det er et lovkrav, at ÅOP skal markeres tydeligt. Du har derfor altid ret til at se ÅOP’en, inden du underskriver lånet.

For at undgå at blive overrasket over omkostninger ved lån, kan du bruge denne låneberegner. Her kan du beregne lånets samlede pris og downloade tilbagebetalingsplanen som excel fil.

Ny lovgivning – Aftale om kviklån

I december 2019 blev en ny aftale om kviklån vedtaget af regeringen. Kreditaftaleloven skal tilgodese forbrugerne og beskytte mod de såkaldte kviklån med høje renter og en ÅOP, der i flere tilfælde er på 800%. Aftalen træder i kraft 1. juli 2020 og indeholder bl.a. følgende punkter:

  • Loft på ÅOP – Lån med en ÅOP over 35% forbydes.
  • Markedsføringsforbud – Lån med en ÅOP over 25% må ikke længere markedsføres.
  • Omkostningsloft – Et lån kan uanset misligeholdelse aldrig blive dyrere end 2 gange lånebeløbet.

Aftalen indeholder også en regulering af lån mellem private, samt midler til gældsrådgivning og undervisning i privatøkonomi. Du kan læse mere om aftalen i detaljer på regeringens hjemmeside her:

Aftale om lovgivning for kviklån

Farer, du bør kende til

Der er især to farer, du bør være opmærksom på:

  • Første lån gratis
  • Hurtig udbetaling.

Ovenstående knytter sig ofte til dyre kviklån. Er du ikke kendt på lånemarkedet, kan det være svært at adskille kviklån fra et almindeligt forbrugslån. Et almindeligt forbrugslån, som du finder her på siden, har strengere reguleringer og vil derfor ikke udgøre samme risiko som et kviklån. Disse har også en højere ÅOP og vil være dyrere i længden.

Første lån gratis: Flere udbydere reklamerer med, at du som ny kunde kan få dit første lån helt omkostningsfrit. Det kan lyde fristende, men du bør se dig for. Lånet er som regel kun gratis i en begrænset periode, hvilket betyder, at det hurtigt bliver dyrt. Efter den gratis periode er udløbet, bliver lånet rigtig dyrt og kan sætte dig i en uheldig situation.

Vi anbefaler derfor, at du kun tager et gratis lån, hvis du kan betale det tilbage inden for den første betalingsfrist. Du kan eventuelt sørge for, at lånet tilbagebetales, efter du har fået din månedlige lønoverførsel på din konto.

Hurtig udbetaling: Mange udbydere skriver, at deres lån har en hurtig udbetaling. Det henviser til den tid, der går, fra du har ansøgt om lånet, til pengene står på din konto. En hurtig udbetaling kan virke fristende, men du bør være på vagt. Jo hurtigere udbetaling, jo flere gebyrer kan lånet have. Det er derfor ofte en dyr løsning, der skal lokke folk i fælden.

Bemærk, at der er forskel på udbetalingstid og svartid. Svartiden er den tid, der går, fra du har indsendt din ansøgning, til du får svar fra udbyderen. Udbetalingstiden er tiden fra indsendt ansøgning, til du har pengene stående på din konto.

Lånetyper, du bør undgå

Når du skal vælge lånetype, falder du formentlig over forskellige tilbud. Det er ikke alle, der er lige sunde for din økonomi, så du bør se dig for. Vi nævner herunder 3, som du bør være agtpågivende med at underskrive.

  • Kassekreditter
  • Lån med kautionist (RKI-lån)
  • Lån mellem private.
lånefarer

En kassekredit er et nu forbudt udtryk for en online kredit, der ikke har nogen løbetid. Bemærk, at den kassekredit, du kan få i banken, stadig er lovlig. En online kredit kan derimod være meget, meget dyr, da der ikke er nogen fastsat løbetid. En online kredit bør ikke forveksles med den rigtige kassekredit, som er det overtræk, du kan få bevilget på dit kreditkort.

Et lån med kautionist er et lån, der kan tages, selvom du er registreret som dårlig betaler. Du får en anden person, som ikke er registreret i RKI, til at kautionere for dig. At være kautionist betyder, at en ven eller et familiemedlem hæfter for din gæld i stedet for dig. Du bør dog huske på, at selvom du kan tage lånet, er det stadig gæld, du selv skal tilbagebetale igen. Betaler du ikke, kan din kautionist også risikere at få status som dårlig betaler.

Lån mellem private, også kaldet peer to peer-lån, er lån uden om kreditvurderinger, der foregår mellem private på online platforme og sociale medier. Her er det ikke unormalt at finde renter over 100%, og du bør derfor være ekstremt varsom, da der oftest ikke skrives en bindende lånekontrakt.

Planlæg dit lån, inden du underskriver

Du bør altid planlægge dit lån, inden du underskriver en aftale. Med planlægger menes der, at du undersøger vilkårene og din økonomi, så du undgår ubehagelige overraskelser.

Du bør på forhånd undersøge følgende
  • Tjek dit månedlige rådighedsbeløb.
  • Hvor meget har du råd til at betale hver måned?
  • Hvor længe ønsker du at betale af på lånet?
  • Har du råd til at betale, selvom du f.eks. bliver syg eller arbejdsløs?

Nogle udbydere tilbyder, at du kan tegne en forsikring på dit lån, i tilfælde af at din økonomiske situation pludseligt ændrer sig. Det koster dog også ekstra for denne løsning, men har du lånt et større beløb, kan det være en god sikkerhed.

Derudover bør du overveje, om du vil betale af på lånet i en længere periode. Låner du til et formål, som er kortsigtet, som f.eks. en ferie, bør du overveje, om du også vil gide at betale af på ferien om flere år. Låner du derimod til noget, der f.eks. kan forøge værdien af din bolig, som en energirenovering, en ny garage eller lignende, kan det give god mening.

Modregning af stiftelsesgebyr

Når du tager et forbrugslån uden en gratis låneperiode, vil der altid være et stiftelsesgebyr. Det er et gebyr, også omtalt som oprettelsesgebyr, du betaler for at oprette lånet. Størrelsen på gebyrer varierer ofte efter størrelsen på lånet. Små lån har ofte meget høje gebyrer, hvorimod større lån, som dem du finder her på siden, har mindre gebyrer. Gebyret er samtidig en sikkerhed for, at banken får deres penge igen.

Bemærk, at stiftelsesgebyret modregnes i lånets hovedstol, som er det totale beløb. Dvs. at låner du 20.000 kr. med et stiftelsesgebyr på 1.500 kr., udbetales 18.500 kr. til din konto. Du bør derfor altid undersøge gebyret hos den udbyder, du vælger.

Det, du får udbetalt, kaldes din låneprovenu. Det er ikke sikkert, at udbyderne bruger disse udtryk på deres sider. Er du i tvivl, er der ofte hjælp at hente i deres oversigt med lånevilkår, eller du kan kontakte din valgte udbyder for at høre mere.

Ofte stillede spørgsmål

Vi har samlet en række spørgsmål om at låne penge. Du kan klikke på et spørgsmål for at folde svaret ud.

Kan jeg låne penge i udlandet som dansker?
Nej, du skal have folkeregisteradresse i det pågældende land, du låner i. Du kan dog godt låne penge i Danmark, hvis du har adresse på Grønland eller Færøerne.
Kan jeg låne penge i weekenden?
Det afhænger af udbyderne. Nogle tilbyder udbetaling i weekender og helligdage, imens andre ikke gør. Læs mere i aftalen med den udbyder, du vælger.
Hvor meget kan jeg låne?
Du kan låne så meget, som du kreditvurderes til. Det vil afhænge af din økonomi og den enkelte udbyder.
Kan jeg låne til opstart af virksomhed?
Ja, du kan bruge et almindeligt forbrugslån. Er du allerede virksomhedsejer med CPR-nummer i min. 6 måneder, kan du tage et virksomhedslån.
Jeg er i RKI, hvordan kommer jeg ud?
Du kommer ud af RKI ved at betale din gæld af, eller hvis din gæld bliver forældet efter 5 år.
Kan jeg låne uden dokumentation?
Nej, det er ikke muligt. Du bekræfter din identitet med NemID.
Er lån mellem private en god idé?
Nej, der er mange faldgruber ved lån mellem private, såkaldte peer-to-peer-lån. Du risikerer skyhøje renter og at stå i en mere uoverskuelig gæld uden en fast og juridisk bindende låneaftale.

Angående sammenligning af lån

Bemærk, at lånene i hver enkelt kategori er udvalgt af Ekspertvalg.dk og derfor ikke kan anses som en komplet sammenligning af lånemarkedet i Danmark. Anvendelsen af “bedste lån” henviser derfor til de lån, som Ekspertvalg.dk har udvalgt i den enkelte kategori og kan ikke betragtes som en komplet sammenligning af lånemarkedet.

Når du klikker dig videre til en udbyders side og underskriver et lån, modtager Ekspertvalg.dk en kommission. Denne kommission har ingen betydning for prisen på dit lån og koster dig ingen penge.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?