Sammenlign priser på kontorprintere
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Printere - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Forventet antal print pr. måned

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 15 juli 2021

Sådan vælger du en kontorprinter

Hvad skal du vide ved valg af kontorprinter?

Mulighederne er mange, når det kommer til valg af kontorprinterDen klassiske sort/hvid-printer sælger stadig, men der er også nye, smarte udviklinger indenfor kontorprintere. Du kan for eksempel vælge mellem inkjet, laser, LED eller solidink. Når du har valgt, hvilken type som passer bedst til din virksomhed, skal du også tage stilling til, hvilken funktionhvilket brand og hvilken forhandler, som passer bedst til dig og din arbejdsplads.

Men hvordan beslutter du hvilken teknologi og hvilket funktionsniveau, der er bedst for netop din virksomhed? Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan tage stilling til valget af din næste kontorprinter.

Ønsker du at indhente tilbud hos forskellige leverandører? Udfyld kontaktformularen øverst på siden og modtag herefter op til 4 tilbud fra forskellige, lokale leverandører. Vi klarer arbejdet for dig.

Sådan finder du en billig kontorprinter

Prismæssigt er den billigste printer sjældent den billigste på længere sigt. En lavprisprinter har typisk dyre blækpatroner og toner. Derfor kan en billig printer kun betale sig, hvis behovet for printning er småt.

Undersøg derfor, hvor mange sider en patron kan udskrive. Kan du ikke umiddelbart finde frem til tallet, kan du spørge printerleverandøren.

Tip! Hvis du dividerer prisen for hver blækpatron eller toner med antallet af sider, der kan udskrives, får du prisen for at udskrive en side. Prisen er forskellig fra sort/hvid- og farvepatroner, så her skal altså foretages to forskellige regnestykker.

Blækpatron eller toner/Antal sider der kan udskrives = prisen for at udskrive én side.

Et eksempel på en udregning kunne være en HP printer, HP PageWide Enterprise Color MFP 780dns, som bruger denne type sorte patroner: T0B26A Originale HP 982A PageWide. Her oplyses, at der er blæk nok til at udskrive op til 10.000 sider. Blækpatronerne koster 959,00 kr.

Lad os finde ud af, hvad det koster at udskrive én side: 959/10.000 = 0,0959. Det koster altså 0,0959 kroner at udskrive én side.

Bestil tilbud på kontorprintere her

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvilken type kontorprinter er bedst for dig?

Forskellene i hastighed og kvalitet af output er blevet indsnævret, når det kommer til moderne kontorprintere. Der er dog stadig mange forskelle at finde. Prisspændet mellem store industrikopimaskiner og små kontorprintere er enormt og derfor er det vigtigt at du finder ud af hvilke opgaver din kopimaskine skal løfte. Du bør også overveje om det kan være fordelagtigt for dig at leje eller lease en printer eller kopimaskine, i stedet for at købe.

Overblik over typer af kontorprintere

For at få et overblik over de forskellige typer af printere, som er beskrevet længere nede i indholdet, kan du se denne tabel:

Typer af kontorprintere
Laserprinter LEDprinter Inkjetprinter Solidinkprinter
Til masseproduktion Til få printninger Høj fotokvalitet Ukompliceret
Mange funktioner Billig Specialløsninger Miljøvenlig

Herunder finder du mere uddybende information om de bedste typer af kontorprintere:

Laserprintere til masseproduktion

En laserprinter bruger lasertoner, som kopierer det ønskede objekt, hvorefter objektet bliver overført til papir. Laserprintere bliver ofte brugt til forskellige slags tryk, etiketter og brochurer.

Laserprintere virker godt til masseproduktion, da udskrifterne kommer ud helt tørre og klar til brug. Derudover har en laserprinter ry for at være pålidelig, da dens gennemsnitlige levetid er 10 år eller mere.

En monokrom laserprinter kan kun udskrive sort tekst. Denne type printer bliver ofte brugt af virksomheder, som udelukkende skal producere breve, regneark og tekstdokumenter.

En farvelaserprinter bruges typisk i virksomheder, som arbejder med grafisk design. Disse printere kan for eksempel bruges til at printe brevpapir og logoer.

Laserprintere til forskellige slags brug

Laserprintere fås også som storformatprintere. Disse bruges for eksempel til at lave skilte, bannere og plakater. Storformatprintere kan fås som både monokromprinter og som farveprinter.

Laserprintere kan også bruges til skarpe, klare billeder. Det kræver bare, at man sørger for, at opløsningen er høj. Opløsning måles i prikker pr. tomme, og er typisk betegnet som DPI. Vælg derfor den printer med den højeste DPI.

OBS! Laserprintere er typisk dyrere end inkjetprintere. Ligeledes er tonerpatroner dyrere end blækpatroner.

Laserprintere udgiver varme i produktionen af trykte materialer, så de skal være placeret i et rum med god ventilation. Printerne fylder også meget, så rummet skal altså ikke være for småt.

LEDprintere til simpelt forbrug

En LEDprinter er god til almindelig tekst, som for eksempel bliver brugt i breve, regneark og dokumentation.

Er printerforbruget småt, er en LEDprinter oplagt, da den typisk er billigst blandt kontorprintere.

Fordelene ved LEDprintere er, at de er enkle, små og meget lidt støjende. Derudover producerer de billeder med høj opløsning.

En LEDprinter producerer udskrifter på samme måde som en laserprinter, bortset fra at LEDprintere bruger lysdioder i stedet for laser.

Inkjetprintere til høj fotokvalitet og specialløsninger

Inkjetprintere er til dig, som ønsker en overlegen fotokvalitet. Derudover har nogle inkjetprintere funktioner, som gør, at man for eksempel kan udskrive på lærreder, overføringspapir, CD’er og DVD’er.

En inkjetprinter er ideel til dig, som printer under 100 sider om dagen, da printeren er relativt langsom og ikke kan printe på begge sider af papiret.

OBS! Inkjetudskrivning tager somme tider noget tid om at tørre. Man skal derfor være opmærksom på at lade produktet tørre færdigt, så det ikke bliver ødelagt.

Solidinkprinter som er bruger- og miljøvenlig

Solidinkprintere smelter voksagtige blokke, som efterfølgende sprøjtes gennem små huller og ud på papiret. Printeren bruger ingen plastemballage i modsætning til toner og blækpatroner. Dette betyder, at printeren er en mindre miljømæssig belastning.

Fotokvaliteten minder meget om den, som man finder hos en laser- eller LEDprinter. Fotokvaliteten kan dog ikke måle sig med den, som inkjet producerer.

Til gengæld er en solidinkprinter hurtigere end en inkjetprinter. Derudover er den mindre kompliceret end en farvelaser- eller LEDprinter.

Kvalitetsprint

Hvis du er i tvivl om, hvilken forhandler, du skal vælge, kan vi hjælpe dig hos Ekspertvalg. Ekspertvalg tilbyder nemlig gratis og uforpligtende tilbud på op til fire forskellige leverandører af kontorprintere. Du skal blot udfylde kontaktformularen her på siden.

Bestil tilbud på kontorprintere her

Udfyld formularen på bare 1 minut

Vælg den rigtige printer til kontor

Ved valg af kontorprinter skal du være opmærksom på følgende:

  • Sort/hvid eller farve
  • Hurtighed
  • Mængde
  • Funktioner
  • Adgang til printeren

Når du skal vælge, hvilken type og hvilket mærke din kontorprinter skal være, kan du først overveje de nævnte punkter.

Printer din virksomhed billeder? I så fald er det en god idé at vælge en farveprinter med høj opløsning. Eller printer din virksomhed udelukkende sort tekst? Så kan du nøjes med monokromprinter.

Hvor mange er I i virksomheden, og hvor meget printer I? Dette er afgørende for, hvor hurtig printeren skal være. Ligeledes har det betydning for, hvordan man skal have adgang til printeren.

Hvad skal printeren bruges til? Denne overvejelse har betydning for, hvilken funktion printeren skal have. Der findes nemlig både printere med enkeltfunktioner og multifunktioner.

Læs med her for at få uddybende svar på dine spørgsmål:

Sort/hvid kontorprinter eller farveprinter?

Overvej om din virksomhed kan nøjes med en sort/hvid kontorprinter. En sort/hvid printer kaldes også en monokromprinter. Denne overvejelse er vigtig, da der er mange penge at spare, hvis virksomheden har nok i en monokromprinter fremfor en farveprinter. Farveprint er nemlig dyrere end sort/hvid print.

Endnu en fordel ved en monokromprinter er, at den typisk er hurtigere end en tilsvarende farveprinter, da den kun skal printe sort blæk.

Hvor meget printer din virksomhed?

Hastigheden og mængden af print hænger typisk sammen. Hvis virksomheden printer meget, er det også vigtigt, at kontorprinteren er hurtig. Dermed undgår man at spilde tid med at vente på, at printeren får udskrevet færdig.

En langsom printhastighed betyder, at printeren udskriver færre end 20 sider pr. minut. En typisk kontorprinter udskriver mellem 20 og 40 sider pr. minut. Kunne man tænke sig en printhastighed på over 40 sider pr. minut, stiger prisen typisk også en del. Hvis virksomhedens behov for en printer er større end budgettet, kan det være at et erhvervslån er løsningen. 

Printerfunktioner - enkeltfunktionsprinter eller multifunktionsprinter?

En kontorprinter har forskellige funktioner. Det er for eksempel ikke alle printere, som kan printe på begge sider af et stykke papir. Når en printer kan udskrive på begge sider af papiret kaldes det en duplexfunktion. Duplex kan gøre printningen langsommere. Til gengæld sparer du penge på papir. Derudover skåner denne funktion miljøet, da der bliver brugt mindre papir.

Skal printeren også kunne printe nogle specielle slags dokumenter? De fleste nye kontorprintere kan udskrive kuverter og etiketter. Alligevel er det en god idé at tjekke, om printeren kan udskrive lige netop de dokumenter, som I har brug for på arbejdspladsen.

Skal printeren have andre funktioner end printning? En multifunktionsprinter har forskellige funktioner, således at den for eksempel både kan printe, kopiere, scanne, sende fax og sende e-mails. Skal mange brugere benytte alle funktioner samtidig, kan multifunktionen til gengæld være en ulempe, da ventetiden sandsynligvis stiger.

Kontorprinter

Adgang til printeren

Hvem skal have adgang til printeren? Hvis der er mange, som skal have adgang til printeren, er det en god idé at have netværksopkobling eller trådløs opkobling. På den måde slipper man for at forbinde computer og printer med for eksempel et USB kabel.

Arbejder du på et kontor med nyere computere, skal du være opmærksom på, at de ikke altid har tilslutning til et netværkskabel. Dette gælder specielt nye Apple computere.

Ligeledes er det sjældent, at tablets og mobiltelefoner kan tilsluttes et netværkskabel. Printer din virksomhed derfor fra nogle af disse enheder, er det en god idé at vælge en trådløs printer.

Valg af kontorprinter - disse brands trender

Canon printer

Canon tilbyder både enkeltfunktionsprintere og multifunktionsprintere. Begge kan fås som sort/hvid printer såvel som farveprinter. De specialiserer sig især med laserprintere. Canon har mange forskellige slags printere, så du kan vælge den, som passer til netop din virksomhed. De tilbyder for eksempel miljøvenlige printere. Canon har også højhastighedsprintere, som printer 50 sider pr. minut.

Canon har også inkjetprintere. For eksempel er Canon PIXMA iP7250 blevet kåret til Bedst i Test i år 2018. Denne printer kan udskrive på begge sider af et papir, hvilket kaldes en duplexfunktion. Printeren er meget billig i forhold til dens kvalitet. Derudover er den hurtig og støjsvag. På Forbrugerrådet Tænks hjemmeside finder du en stor test af kontorprintere.

Epson printer

Epson er et andet populært mærke indenfor printere. Epson Stylus Photo 1500W er for eksempel en konkurrencedygtig A3+-fotoprinter. Dette er en inkjetprinter, som har høj udskriftskvalitet samt suveræn detaljeringsgrad. Epson specialiserer sig især indenfor inkjetprintere.

HP printer

HP tilbyder også flere forskellige slags printere. De har både monokromprintere, laserprintere og multifunktionsprintere. HP LaserJet Pro M277dw er for eksempel en laserprinter med multifunktion og farve. Printeren kan både printe og sende fax.

Xerox printer

Xerox har specialiseret sig indenfor kontorprintere i 75 år. Xerox producerer både laserprintere, solidinkprintere og LEDprintere. Her finder du altså mange forskellige løsninger i alle prisklasser.

Brother printer

Mærket Brother tilbyder forskellige versioner af inkjetprintere og laserprintere. Deres alt-i-én printere kombinerer print, fax, scan og kopi. Derudover har de kontorprintere specialdesignet til industrier som sundhedsvæsnet, uddannelse, handel og servicesektoren.

I guiden herunder finder du yderligere informationer om de forskellige brands indenfor kopimaskiner. Her finder du også information om forskellige modeller og specifikationer indenfor hvert brand.

OKI kontor kopimaskine

Canon kontor kopimaskine

Epson kontor kopimaskine

HP kontor kopimaskine

Samsung kontor kopimaskine

Ricoh kontor kopimaskine

Sharp kontor kopimaskine

Toshiba kontor kopimaskine

Brother kontor kopimaskine

Hvis du er i tvivl om, hvilken forhandler, du skal vælge, kan vi hjælpe dig hos Ekspertvalg. Ekspertvalg tilbyder nemlig gratis og uforpligtende tilbud på op til fire forskellige leverandører af kontorprintere. Du skal blot udfylde kontaktformularen her på siden.

Bestil tilbud på kontorprintere her

Udfyld formularen på bare 1 minut

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikation, indhold og analyse

Signe er kommunikationsmedarbejder på Ekspertvalg.dk og har siden 2017 arbejdet med det indhold, du finder her på siden. Signe er både skarp til at skrive tekster om de produkter, vi kan hjælpe dig med at få tilbud på og lave projekter om iværksætteri og erhvervsliv.