Sammenlign priser på printere
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 22 november 2022

5 facts om printere

5 facts om printere

Infographic'en i tal

Der er ikke så mange spændende ting at sige om en printer, selvom der faktisk findes mange informationer om dem rundt omkring. I dette blogindlæg har vi valgt at fokusere på 5 udvalgte facts om printere, som måske kan gøre dig lidt klogere på dette ofte oversete stykke hardware.

1. Printerfirmaernes globale markedsandele

Der er seks globale printerfirmaer, som sidder på det meste af printermarkedet, mens nogle få øvrige blot står for ca. 10 % af markedet. Af de største firmaer kan nævnes HP, som sidder på 39,6 % af markedet, Canon der har 21,4 %, Epson der har 13,2 % og Brothers der har 6,5 %.


2. Global indtjening for salg af printere i 2013

Der bliver solgt helt utroligt mange printere på globalt plan, og derfor tjener virksomheder som dem ovenfor, også rigtig mange penge på at sælge både printere og blækpatroner. Globale printervirksomheder tjente således hele 95,5 mia. kr. på inkjetprintere, 162,6 mia. kr. på laserprintere og 53,6 mia. kr. på blækpatroner i 2013.


3. Hvert år bliver 350 mio. blækpatroner ikke genbrugt

Hvert eneste år smides mindst 350 mio. blækpatroner ud i stedet for at blive genbrugt. Dette er et enormt højt tal, især fordi blækpatroner uden problemer kan bruges 3-4 gange. USA står for 120 mio. af de udsmidte blækpatroner, mens Storbritannien står for 55 mio. og resten af verden smider hele 175 mio. blækpatroner ud, i stedet for at genbruge dem.


4. Hvert år stiger antallet af ikke-genbrugte blækpatroner

Jo flere printere og kopimaskiner der sælges, jo flere blækpatroner sælges der også. Desværre er det ikke alle blækpatronerne der genbruges efter endt brug, og jo flere blækpatroner der sælges, jo flere er der også som ikke genbruges. Antallet af ikke-genbrugt blækpatroner stiger kraftigt fra år til år, og fra 2011 til 2012 og fra 2012 til 2013 steg antallet årligt med 12 %.


5. I alt blev der solgt over 106 mio. printere på globalt plan i 2013

I 2013 blev der solgt over 106 mio. printere på globalt plan, hvoraf de fleste højst sandsynlig har været printere til kontor og virksomheder.