Få gode tilbud på en ny printer
Indhent op til 4 tilbud på en ny printer
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Printere - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Antal print pr. måned

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 28. november 2016

Hvilken fotoprinter er den bedste?

Det er ikke altid lige let at finde en printer, som passer til ens virksomheds behov. Det kan være, at virksomheden har et skiftende behov for både at printe billedmateriale og dokumenter. Hvis dette gør sig gældende, er man nødt til at tage et valg mellem kvalitet og kvantitet, i form af en laser- eller blækprinter.

Laserprintere er gode til at printe dokumenter, også når det kommer til farveprint, hvorimod en laserprinter er ikke så velegnede til at printe billedmateriale i høj kvalitet. Når der skal printes billeder eller andet billedmateriale af høj kvalitet, bør man derfor gøre brug af en blækprinter.

Vi vil i dette blogindlæg forsøge at danne et overblik over, hvad man skal se efter, når man vælger en printer til foto og billedmateriale. Dette blogindlæg vil komme ind på de relevante termer, der er omkring printere, nyttige funktioner og de mærker, som for tiden er de bedste til fotoprint.

Udprintet foto fra fotoprinter

Relevante termer i forbindelse med printere til foto

DPI står for Dots Per Inch og angiver hvor mange farvepunkter printeren, kan printe pr. tomme. DPI har omfatter, hvor høj kvalitet printeren kan printe i. Det giver sig selv, at et højere tal giver bedre print. Normalt har en fotoprinter mellem 1200 og 2400 DPI.

PPI står for Pixel Per Inch og er hvor mange pixel printeren, kan printe pr. tomme. Dette kan ligeledes overføres til kvaliteten på printerens print. Normalt har de gode fotoprintere omkring 4800 til 5760 PPI.

Det skal dog siges, at de forskellige teknologier, som producenterne benytter, gør det svært præcist at sige, hvor god kvalitet printet har. Dette betyder, at en printer med lavere PPI/DPI godt kan printe et billede i bedre kvalitet end en printer med et højere PPI/DPI. Årsagen til, at PPI/DPI ikke altid giver et retvisende billede i forhold til kvalitet, skyldes forskellige teknologier og hardware. Nogle producenter benytter få printerenheder til at printe, hvor andre bruger flere, hvilket også er med til at bestemme kvaliteten.

PPM står for Prints Per Minute og betyder, hvor mange print, printeren kan udskrive i minuttet. Dette er ikke altid så vigtigt, men PPM kan have indflydelse på selve kvaliteten af printet. Dette skyldes, at en høj PPM kan reducere kvaliteten, men dette er ikke nødvendigvis givet.

LÆS OGSÅ: 3 gode råd hvis du skal vælge kopimaskine eller printer

Farvepartoner i en fotoprinter

Nyttige funktioner efter smag og behov

Der findes en lang række nyttige funktioner, som de forskellige producenter tilbyder, for at tilpasse deres printere til forskellige behov. Nogle af de funktioner, som vi mener er de vigtigste, er hvorvidt printeren kan printe i A4/A3, er trådløs, har to skuffer til papir, er multifunktionel og kan benyttes med tablet og smartphone.

Hvis printeren skal kunne printe i A3, betyder det ofte en højere pris, men kan også være en afgørende faktor for virksomheden, hvis der skal printes plakater eller salgsmateriale. Ligeledes gør dette sig gældende i forhold til antallet af skuffer til papir, hvis printeren skal kunne printe andet end billedmateriale.

De færreste tænker over, om printeren er trådløs og med cloudfunktion, men dette kan være en meget nyttig funktion. Dette gælder især bærbare computere, hvor trådløst print gør det nemt at printe. Med cloudfunktionen, er det nemt at printe via internettet fra hjemmet eller lignende, og man kan nemt printe fra tablets og smartphones.

Hvis man ikke skal printe professionelle foto, kan det være en fordel, at have en all in one fotoprinter, som kan printe, scanne og kopiere. På denne måde reducerer du omkostningerne på forskelligt hardware, i det en enkelt maskine kan klare det hele. Dog skal man huske, at der er printere, som egner sig bedre til dette, end en fotoprinter.

Farvediagram over farver i fotoprinter

Hvad siger andre kendere om fotoprintere?

En af de ting, som mange gør opmærksomme på i forbindelse med fotoprintere er, at man skal holde sig til originalt blæk og papir. Hvis man bruger blæk og papir fra producenten selv, er man nemlig altid sikret, at printeren lever op til den kvalitet, som producenten selv lover.

For tiden er mærker som Canon, Epson, HP og Brother er topkandidater til titlen som de bedste fotoprintere. Der er dog ikke en strømlinet holdning til præcis hvilken producent, der er den bedste. Dette kan som tidligere beskrevet skyldes, at producenterne udstyrer deres printere med forskellige teknologier og hardware. Derudover er der forskellige præferencer i forhold til ekstra funktioner.

Disse mærker er markedsledere, hvilket ofte betyder højere priser end andre producenter. Men i forhold til fotoprintere, er det værd at at betale lidt ekstra, hvis man skal have en ordentlig fotoprinter. Det skal dog siges at hvis virksomheden printer store mængder billedmateriale, er en fotoprinter en relativ dyr investering. I det at blæk og papir omkostningerne kan være højere, end hvis man benytter sig af en fotoforhandler.

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på lasertoner og blækpatroner?