Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører

Antal maskiner?

1/9
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 22. november 2022

Hvilken fotoprinter er den bedste?

De bedste fotoprintere til virksomheder

Det er ikke altid lige let at finde en printer, som passer til virksomhedens behov. Alt efter virksomhedens situation, vil valget af en fotoprinter samt kopimaskine veksle og ligeså vil prisen. Prisen på en fotoprinter vil variere blandt andet efter type og størrelse på den pågældende virksomheden, som det illustreres i nedenstående tabel:

Fotoprinters funktioner og pris
PrintermodelPrintertypeMaksimal DPIPrinthastighed (PPM)Billigste pris (DKK)
Epson EcoTank ET-7700Blækprinter5760 x 144032 sider pr. minut3.907 kr.
Epson SureColor SC-P600Blækprinter5760 x 14406 sider pr. minut4.144 kr.
Canon PIXMA PRO-100SBlækprinter4800 x 240034 sider pr. minut3.195 kr.
Brother MFC-J6930DWBlækprinter4800 x 120012 sider pr. minut2.365 kr.
Brother HL-L8260CDWLaserprinter2400 x 60031 sider pr. minut2.749 kr.
HP Color LaserJet Pro MFP M479dwLaserprinter600 x 60027 sider pr. minut2.857 kr.

Ligesom ved valget af en almindelig printer, kommer valget af en fotoprinter ligeså an på mange forskellige faktorer, der er vigtige at tage med i betragtning inden. På denne måde sikres det, at virksomheden opnår den bedste fotoprinter. Hvor mange print skal der foretages pr. dag? Hvor store skal de udprintede billeder være? Skal det være en farveprinter? Førnævnte er blot et lille udsnit af relevante spørgsmål, der kan forekomme i forbindelse med at vælge den bedste fotoprinter til virksomhedens behov.

Hvilke fotoprintere findes der?

Der findes mange forskellige printer til foto, blandt andet laserprinter og blækprinter. Efter du har fundet ud af virksomhedens behov og ønsker, kan du begynde at undersøge markedet og finde ud, hvilken printer der bedst kan opfylde disse. Mulighederne på dette marked kan synes overvældende, derfor kan du i nedenstående tabel få et overskueligt overblik over nogle af dine mange muligheder.

Denne giver et indblik i printertypen, kvaliteten og hastigheden på det udprintede materiale. Printerne ligger alle i nogenlunde samme prisklasse fra 3.300-6.000 kr., hvori de forskellige funktioner illustreres. Eksempelvis vil en printer med høj DPI og PPM oftest være dyrere end en printer med lav DPI og PPM.

Priserne på en fotoprinter varierer meget alt efter virksomhedens behov. Er der behov for gode billeder i høj opløsning i store mængder? Så vil det som oftest være dyrere end, hvis behovet var tekstmateriale i mindre mængder. Har du brug for finansiering til virksomhedens nye fotoprinter, kan et erhvervslån måske være din løsning. Alternativt kan du læse mere om dine muligheder for at lease en printer

Laser printer vs. blækprinter?

Alt efter virksomhedens behov, kan det være relevant at se på, hvorvidt printeren mest skal benyttes til at printe billedmateriale eller dokumenter. Har virksomheden et stort behov for billeder i høj kvalitet eller skal printeren primært benyttes til dokumenter? Hvis virksomheden har et skiftende behov, kan de være nødt til tage et valg mellem kvalitet og kvantitet i form af en laser- eller blækprinter.

Laserprinter som printer til foto

En laserprinter er god til at printe dokumenter, også når det kommer til farveprint, hvorimod en laserprinter ikke er så velegnet til at printe billedmateriale i høj kvalitet. Yderligere vil en laserprinter typisk være større, og derved vil den fylde mere end eksempelvis en blækprinter. Derimod er en laserprinter som oftest hurtigere og billigere pr. side end en blækprinter.

Blækprinter som printer til foto

En blækprinter, også kaldet en inkjetprinter, vil give et flot udprint i høj kvalitet, hvis dette ligeså kombineres med det rigtige papir. Skal der printes billeder eller andet billedmateriale af høj kvalitet, er en blækprinter derved at foretrække som printer til billeder. Dog er der en chance for, at denne tørrer ud, hvis ikke printeren benyttes ofte nok. Yderligere er denne typisk dyrere at vedligeholde end en laserprinter, grundet priserne på blækpatroner.

Derfor er det vigtigt at overveje, hvad virksomhedens behov er. Skal der printes billeder i høj kvalitet ofte? I dette tilfælde ville blækprinteren være det mest optimale valg af printer til billeder. Skal der derimod i højere grad printes dokumenter og kun enkelte gange billeder, vil en laserprinter muligvis være et bedre valg.

I nedenstående tabel kan du se de typiske fordele og ulemper mellem en blækprinter og en laserprinter:

Fordele og ulemper ved laser- og blækprinter
BlækprinterLaserprinter
Højere DPILavere DPI
Lavere PPMHøjere PPM
Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Overvejelser før køb af fotoprinter

Inden du vælger en fotoprinter, er der en række forskellige ting, du bør overveje. Eksempelvis hvor ofte, og i hvor god kvalitet, du har brug for billederne, og hvor hurtigt du har behov for, at billederne bliver printet. Lige præcis disse ting kan du på langt de fleste fotoprintere nemt finde informationer om på producentens hjemmeside, hvis blot du kender dets termer:

  • DPI står for Dots Per Inch, og angiver hvor mange farvepunkter printeren kan printe pr. tomme. DPI omfatter, hvor høj kvalitet printeren kan printe i. Det giver sig selv, at et højere tal giver bedre print. Normalt har en fotoprinter mellem 1200 og 2400 DPI.
  • PPI står for Pixel Per Inch, og er hvor mange pixel printeren kan printe pr. tomme. Dette kan ligeledes overføres til kvaliteten på printerens print. Normalt har de gode fotoprintere omkring 4800 til 5760 PPI.
  • PPM står for Prints Per Minute og betyder, hvor mange print, printeren kan udskrive i minuttet. Dette er ikke altid så vigtigt, men PPM kan have indflydelse på selve kvaliteten af printet. Dette skyldes, at en høj PPM kan reducere kvaliteten, men dette er ikke nødvendigvis givet.

Det skal dog siges, at de forskellige teknologier, som producenterne benytter, gør det svært præcist at sige, hvor god kvalitet printet har. Dette betyder, at en printer med lavere PPI/DPI godt kan printe et billede i bedre kvalitet end en printer med et højere PPI/DPI. Årsagen til, at PPI/DPI ikke altid giver et retvisende billede i forhold til kvalitet, skyldes forskellige teknologier og hardware. Nogle producenter benytter få printerenheder til at printe, hvor andre bruger flere, hvilket også er med til at bestemme kvaliteten.

Nyttige funktioner til printer af foto

Der findes en lang række nyttige funktioner, som de forskellige producenter tilbyder for at tilpasse deres printere til forskellige behov. Nogle af de nyttige funktioner er eksempelvis, hvorvidt printeren kan printe i A4/A3, er trådløs, har to skuffer til papir, er en multifunktionsprinter og kan benyttes med tablet og smartphone.

A3-Printer

Hvis printeren skal kunne printe i A3, betyder det ofte en højere pris, men det kan også være en afgørende faktor for virksomheden, hvis der skal printes plakater eller salgsmateriale. Ligeledes gør dette sig gældende i forhold til antallet af skuffer til papir, hvis printeren skal kunne printe andet end billedmateriale.

All-in-one fotoprinter

Hvis man ikke skal printe professionelle foto, kan det være en fordel, at have en all-in one fotoprinter, som kan printe, scanne og kopiere. På denne måde reducerer du omkostningerne på forskelligt hardware, idet en enkelt maskine kan klare det hele. Dog skal man huske, at der er printere, som egner sig bedre til dette end en fotoprinter. Du kan læse mere om de forskellige al- in one fotoprintere her.

Trådløs og cloudfunktion

De færreste tænker over om printeren er trådløs og har cloudfunktion, men dette kan være en meget nyttig funktion. Dette gælder især bærbare computere, hvor trådløst print gør det nemt at printe. Med cloudfunktionen er det nemt at printe via internettet fra hjemmet eller lignende, og man kan nemt printe fra tablets og smartphones. Ønsker du at læse mere om fordelene ved at kunne printe fra tablets, kan du læse mere om dette her.

Hvad siger andre kendere om fotoprintere?

En af de ting, som mange gør opmærksomme på i forbindelse med fotoprintere er, at man skal holde sig til originalt blæk og papir. Hvis man bruger blæk og papir fra producenten selv, er man altid sikret, at printeren lever op til den kvalitet, som producenten selv lover.

For tiden er mærker som Canon, Epson, HP, Xerox og Brother er topkandidater til titlen som de bedste fotoprintere. Der er dog ikke en strømlinet holdning til præcis, hvilken producent der er den bedste. Dette kan som tidligere beskrevet skyldes, at producenterne udstyrer deres printere med forskellige teknologier og hardware. Derudover er der forskellige præferencer i forhold til ekstra funktioner.

Disse mærker er markedsledere, hvilket ofte betyder højere priser end andre producenter. Men i forhold til fotoprintere, er det værd at betale lidt ekstra, hvis man skal have en ordentlig kontorprinter til foto. 

Skal du bruge en fotoprinter?

Processen i at finde den bedste fotoprinter til din virksomhed kan være meget lang og føles uoverskuelig. Det kan være tidskrævende at danne sig et overblik over hele markedet og først herefter beslutte sig. Derfor hjælper vi dig med denne proces og klarer arbejdet for dig.

Udfyld kontaktformularen i toppen af siden og modtag op til fire skræddersyede tilbud på en fotoprinter.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?