Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

Inkjet-printer

Info om inkjet-printere

En inkjet-printer er det man i daglig tale kalder en blækprinter, da en inkjet-printer bruger blæk til at printe på papiret. De fleste virksomheder har i dag en inkjet-printer som mange af de ansatte bruger, da en inkjet-printer er den simpleste form for printer. En inkjet-printer er af denne grund også den billigste form for printer. Det er i dag muligt at få multifunktionelle inkjet-printere, hvor det er muligt både at scanne, printe og kopiere.

En inkjet-printer er specielt populær grundet dens billige anskaffelsesomkostninger, men hertil kommer det blæk som printeren bruger, hvilket i længden kan være meget dyrt. Der er altså fordele og ulemper ved en inkjet-printer, alt efter virksomhedens behov og forbrug.

Læs mere: Printer til erhverv

Hvorfor vælge en inkjet-printer?

Hvis man som virksomhed ønsker en printer der ikke er så omkostningsfuld ved anskaffelsen bør man vælge en inkjet-printer. Dog skal man som virksomhed være opmærksom på, at omkostningerne ved en inkjet-printer hurtigt kan blive store, hvis man som virksomhed printer meget. Årsagen til dette er at en inkjet-printer bruger relativt meget blæk når den printer.

På trods af at denne type printer er dyr i drift, hvis man printer meget, så er en inkjet-printer den bedste printer til foto og grafik. Hvis man ønsker at printe billeder, plakater og andet grafisk materiale bør man altså vælge en inkjet-printer.

Hvis man som virksomhed derimod gerne vil investere lidt mere i printeren for, at nedsætte omkostningerne pr. print bør man vælge en laserprinter. En laserprinter bruger nemlig toner til at printe frem for blæk, hvilket gør at en toner kan printe mere end 1000 print. Derudover printer en laserprinter meget hurtigere end en inkjet-printer, hvilket gør laserprinteren specielt god til at printe mange dokumenter.

Hvad skal en inkjet-printer kunne?

Før man vælger printer bør man overveje hvilke behov man som virksomhed har i forhold til printeren. Mange virksomheder overser behovet for en A3-printer og vælger derfor ikke en printer med mulighed for at printe i A3. En A3-printer er i mange tilfælde en god ting at have i en virksomhed, ofte oplever man at der skal printes dokumenter med information til de ansatte, hvor A3 er den ideelle størrelse.

Derudover er muligheden for A3-print typisk essentiel, hvis man som virksomhed printer grafisk materiale. Her vil man ofte opleve at A4-papirets størrelse ikke er god nok og der er derfor behov for A3. Prisen på en Inkjet-printeren stiger naturligvis hvis den kan printe i A3, men mange virksomheder oplever, at dette er en god investering. På denne måde undgår man også som virksomhed, at investere i en printer der ikke opfylder de behov der er.

Fordele og ulemper ved en inkjet-printer

Som beskrevet ovenfor er ulemperne ved en inkjet-printer, at den er omkostningstung hvis man som virksomhed printer mange print om dagen. Dette skyldes, at inkjet-printeren bruger meget blæk, hvilket ikke altid er lige billigt. En anden ulempe er også at en inkjet-printer umiddelbart printer langsomt, hvis man sammenligner med en laserprinter. Hvis man som virksomhed printer mange dokumenter i løbet af dagen, er der altså stor sandsynlighed for, at man skal vente i kø til at printe. Dette gør, at de ansatte spilder sin tid og gør dagligdagen for de ansatte mindre effektiv.

Fordelene ved en inkjet-printer er derimod, at denne type printer, sammenlignet med andre, bedst egner sig til at printe grafisk materiale. Hvis ens virksomhed printer meget eller udelukkende printer grafisk materiale, bør man derfor vælge en inkjet-printer. Derudover er det en fordel at en inkjet-printer er billigere end de fleste laserprintere og specifikke fotoprintere. En anden fordel er også at det er muligt at få en inkjet-printer der kan printe i A3-format, hvilket mange virksomheder har brug for.

Prisen på en inkjet-printer

Som beskrevet her på siden så er en inkjet-printer i udgangspunktet den billigste form for printer på markedet. Som virksomhed er det dog ikke altid sandsynligt at den billigste model dækker over virksomhedens behov, hvilket gør printeren dyrere. Hvis man som virksomhed vælger en inkjet-printer bør man nemlig vælge en printer der udskriver relativt hurtigt og helst med minimal forbrug af blæk, hvilket gør betyder, at printeren stiger i pris.

Hvis man som virksomhed derudover også ønsker en inkjet-printer der kan printe i A3-format, stiger prisen ligeledes. Man bør også sikrer sig at printeren overhoved kan håndtere den mængde print man har behov for. Nogle printere holder nemlig ikke længe hvis der dagligt printes mange dokumenter.

Prisen på en inkjet-printer varierer derfor meget, alt afhængigt af virksomhedens behov og daglige forbrug. Hvis du ønsker et tilbud på en inkjet-printer, eller andre former for printer, kan du udfylde kontaktformularen øverst på siden. Du vil herefter modtage op til fire tilbud, som matcher dine behov. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail hvis du skulle have nogle spørgsmål. Husk det er gratis og helt uforpligtende, at modtage tilbud på ekspertvalg.dk