Få flere tilbud på produkter og services til din virksomhed

{slogan}
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 14. december 2021

Erhvervslån til virksomheder

Investér i din virksomhed med erhvervslån uden sikkerhed

Et lån til erhverv kan være fordelagtigt for dig, der mangler finansiering til en investering i virksomheden. Som erhvervsdrivende kan du få brug for kapital til at bibeholde virksomhedens markedsposition eller forbedre den nuværende konkurrenceevne.

De fleste virksomheder oplever at have brug for økonomisk fleksibilitet for at kunne gribe de muligheder, der kan sikre virksomhedens vækst. Det kan være, at det på er tide at få optimeret virksomhedens hjemmeside eller få udskiftet den gamle betalingsterminal. Et erhvervslån kan være med til give denne økonomiske fleksibilitet.

Reklameinformation
Rækkefølgen af nedenstående lån har bl.a. været påvirket af kommissionsniveauet for de enkelte kampagner. Læs mere om hvordan vi tjener penge.

Erhvervslån med CVR-registrering

Herunder finder du erhvervslån med CVR-registrering. Dvs. lån du kan optage i din virksomhed. Den kreditvurdering du vil få foretaget vil derfor tage udgangspunkt i økonomien i din virksomhed.

Lån til virksomhed

Lånene herunder fungerer ligesom privatlån, hvor du efterfølgende kan bruge pengene på din virksomhed. Dette kan være en fordel, hvis du er nystartet og endnu ikke har etableret den store omsætning.

Hvad er forskellen på et privatlån til erhverv og et erhvervslån uden sikkerhed?

Forskellen på de to typer af erhvervslån er, at du ved et privatlån til erhversformål vil blive kreditvurderet ud fra din privatøkonomi og betale af på lånet med din privatøkonomi. Med et erhvervslån uden sikkerhed, som du optager gennem dit CVR-nummer, vil du afdrage på lånet gennem virksomhedskontoen.

Som udgangspunkt betales ydelserne fra virksomhedskontoen ved erhvervslånet, hvor der betales fra privatkonti ved et normalt lån til erhverv. Hæftelsen på de to lån ligner dog meget hinanden, da erhvervslån uden sikkerhed har personlig hæftelse som garanti for tilbagebetaling af lånet. Det foregår typisk ved en selvskyldnerkautionist, hvor en af virksomhedens ejere hæfter personligt for lånet, såfremt det ikke betales tilbage.

Find den bedste finansiering med vores erhvervslån beregner

Med vores låneberegner til erhvervslån kan du sammenligne konkrete lånetilbud og få et overblik over lånets pris. På den måde kan du nemt vælge den bedste finansieringsløsning til din virksomhed.

Når du har indtastet de nødvendige oplysninger, får du udregnet månedlig ydelse, lånets ÅOP, kreditomkostninger og samlet tilbagebetaling. Har du kun fået oplyst en årlig rente, bliver den automatisk omregnet til en månedlig rente, og omvendt.

Erhvervslån beregneren forudsætter at der er tale om et annuitetslån uden afdragsfrihed, hvilket også er vilkårene for de fleste virksomhedslån. Låneberegneren kan derfor også bruges til at sammenligne forbrugslån, flere lån til ét samlelån og andre lån med lige stor månedlig ydelse.

Ansøg om erhvervslån her

Det tager kun 1 minut

Hvilke investeringer kan finansieres gennem virksomhedslån?

Enhver erhvervsdrivende kan relatere til ønsket om at udvide sin forretning, hvad end det er gennem produktudvikling, anskaffelse af nye maskiner eller ekspansion til nye markeder. Et erhvervslån eller virksomhedslån er forbeholdt erhvervsdrivende eller selvstændige, som ønsker at tage et lån til en investering i virksomheden.

Ekspertvalg.dk har hjulpet virksomheder med firmalån til at finansiere produkt- og driftsudstyr som kassesystemer og kopimaskiner. Andre har udskiftet virksomhedens IT-udstyr, nyt inventar eller billige mobilabonnementer til medarbejderne. Måske er et erhvervslån, dét du mangler for at kunne investere i virksomhedens nye kaffeautomat til glæde for kunder, besøgende og ikke mindst virksomhedens ansatte.

Søger du lån til opstart af virksomhed, kan det være ekstra svært at opfylde kravene til et erhvervslån. Derfor anbefaler vi i stedet, at du tager et kig på lån gennem CPR med virksomhedsformål fremfor lån med CVR.

Online erhvervslån eller virksomhedslån i bank

For mindre og mellemstore virksomheder kan det være svært at overbevise banken om at få et erhvervslån. Det skyldes, at bankerne ofte har nogle retningslinjer og krav til sikkerhed, som skal opfyldes, før de kan godkende lånet.

Det har skabt et marked for alternative låneudbydere, som kreditvurderer ud fra andre parametre og kriterier. Her er kravene typisk mindre strenge, og der er ikke krav til at stille sikkerhed fx ved pant i virksomhedens aktiver.

Herudover er ansøgningsprocessen typisk meget kortere end i banken, og du vil derfor hurtigere kunne tilgå de midler, som investeringen kræver. Der er altså en række fordele ved at optage virksomhedslån gennem en online udbyder.

Alle vores partnere er regulerede af Finanstilsynet, så du er sikret en sikker og konkurrencedygtig låneaftale.

Fordele ved online erhvervslån
 • Mindre krav til virksomhedens økonomi
 • Erhvervslån uden at stille sikkerhed
 • Hurtig låneproces
 • Udbetaling efter 2 dage
 • Du kan frit vælge at indfri lånet før tid
Ansøg om erhvervslån her

Det tager kun 1 minut

Faktorer der har indflydelse på dit erhvervslåns pris

Når du skal vurdere det erhvervslån, du er blevet tilbudt, er der en række forhold, du skal kende til. Først og fremmest er der selvfølgelig din erhvervslån rente, men du skal også være opmærksom på eventuelle stiftelsesomkostninger.

Disse omkostninger afhænger både af lånebeløbets størrelse, lånets løbetid og en risikovurdering af dig som låntager. De samlede omkostninger i forbindelse med lånet pr. år opgøres i ÅOP, der står for årlige omkostninger i procent.

Ved privatlån er der mange, som fejlagtig fokuserer på debitorrenten, når de skal vurdere et lånetilbud. Men fordi ÅOP oplyser om de samlede årlige omkostninger i forbindelse med lånet, er netop ÅOP det rette værktøj til at vurdere og sammenligne lånetilbud.

Fordi dine lånemuligheder bygger på en risikovurdering, er det vigtigt, at du får inddrevet den eventuelle gæld, dine debitorer har opbygget. Det kan være en tidskrævende proces og flere får derfor et inkassofirma til at stå for inddrivelse af gæld.

Fast eller variabel rente

Du skal gøre op med dig selv, om du ønsker fast eller variabel rente for dit kommende erhvervslån. Hos nogle låneudbydere kan du frit vælge mellem disse to. Der er dog ikke garanti for, at alle udbydere kan tilbyde dig erhvervslån med fast- og variabel rente.

Fordelen ved et fastforrentet lån er, at du vil kende dine månedlige afdrag gennem lånets fulde løbetid. Dette skyldes, at renten netop er fast og ikke bliver påvirket af markedsrenten. Variabel rente, derimod, tilpasser sig markedsrenten, og der er altså ingen øvre eller nedre grænse for renteudsving.

Det kan dog være muligt at aftale sig til et renteloft for, hvor høj renten må komme op, men denne sikkerhed har naturligvis en pris. Den variable rente vil som udgangspunkt være lavere end den faste rente, men risikoen ligger ved rentestigningen, som fører til en højere ydelse.

Husk, at dine renteudgifter naturligvis er fradragsberettigede. Det kan du læse mere om på SKAT.

Det kan være svært at varetage alle opgaver, der følger med, når du driver virksomhed. Derfor får mange virksomhedsejere med fordel hjælp til fx at holde regnskab. Revisorer er den dyre løsning, men ofte er det nok med en ekstern bogholder.

erhvervslån

Sådan er låneprocessen

Låneprocessen på Ekspertvalg.dk er kort og ligetil. Første skridt er, at du har vurderet, at det er nødvendigt at foretage en investering i din virksomhed. Lad os sige, at du beslutter, at I på kontoret har behov for en vandkøler.

Næste skridt er, at du gennem Ekspertvalg.dk indhenter flere tilbud på vandkøler. Når du har fundet det rette produkt og dennes pris, kan du herefter ansøge om et erhvervslån, svarende til det beløb din nye investering kræver. Låneansøgningen er overstået i 6 hurtige trin, og du kan få pengene til rådighed på din konto indenfor 2 arbejdsdage.

Låneprocessen er således markant kortere end hos banken, fordi du slipper for at skulle holde møde og medbringe forskellige dokumenter. Det hele kan klares online, så du hurtigt kan vende fokus tilbage på at drive din forretning igen.

Inden du ansøger om virksomhedslån

For at kunne sikre dig de bedste låneforhold, har vi brug for nogle få grundlæggende oplysninger om dig og din virksomhed. Derfor skal du have følgende informationer klar til låneansøgningen:

Ansøg om erhvervslån - 5 hurtige trin
 • Step 1: Hvilket beløb vil du låne?
 • Step 2: Hvad er lånets formål?
 • Step 3: Hvilken selskabsform er din virksomhed registreret som?
 • Step 4: Firmaoplysninger – herunder anslået månedlig omsætning
 • Step 5: Kontaktoplysninger

Det er ikke et krav, at du skal låse dig fast på et præcist lånebeløb, når du ansøger om lånet. Vi beder blot om et anslået lånebeløb, ligesom løbetiden kan justeres ved det endelige lånetilbud. 

Du vil efterfølgende blive kontaktet af vores samarbejdspartnere for at få skræddersyet den bedste finansieringsløsning til din virksomhed.

Ansøg om erhvervslån her

Det tager kun 1 minut

Hvordan hæfter du ved lån til virksomhed?

I banken vurderes det, hvorvidt lånet bruges på en holdbar investering, eller om der er høj risiko forbundet med at udstede lånet. For en bank er der relativ stor risiko, når der bliver oprettet en erhvervskonto med dertilhørende lån, og banken kan derfor kræve, at du stiller pant i dine aktiver som sikkerhed.

Har du eksempelvis pantsat din bil eller ejendom, har banken ret til at overtage disse, hvis ikke du kan betale lånet tilbage. Ved et erhvervslån uden sikkerhed skal du ikke stille samme pant. Du skal blot kunne give en personlig garanti for, at du har til hensigt at betale lånet tilbage.

Du bør altså overveje grundigt, om det rigtige for dig og din virksomhed er et erhvervslån i banken med sikkerhedsstillelse eller et online erhvervslån uden sikkerhed.

Dette skal du være opmærksom på ved forskellige virksomhedstyper

Du hæfter forskelligt for din virksomhed alt efter, hvilken virksomhedsform du har. Dette kommer udover det, du hæfter for i forbindelse med dit erhvervslån. Der er forskellige fordele og ulemper ved de forskellige virksomhedsformer i forhold til, hvordan du hæfter for din gæld.

Der findes forskellige krav til antallet af registrerede ejere og virksomhedens ejerform. For dig, der ønsker at stifte virksomhed, er det især relevant, hvilke krav der er til at rejse startkapital.

Vi har samlet de 5 hyppigste virksomhedsformer samt forskellige relevante forhold, du skal være opmærksom på, i skemaet herunder:

Forskellige virksomhedstyper og ejerformer i Danmark
VilkårEnkeltmands- virksomhedAnpartsselskab (ApS)Aktieselskab (A/S)Interessentskab (I/S)Iværksætter- selskab (IVS)
Antal selskaber275.000232.00037.00020.00030.000
Antal ejereKun 1Mindst 1Mindst 1Mindst 2Mindst 1
HæftelsePersonlig og ubegrænsetKun den indskudte kapitalKun den indskudte kapitalPersonlig, ubegrænset og solidariskKun den indskudte kapital
StartkapitalIngen lovkravMin. 40.000 kr.Min. 400.000 kr.Ingen lovkravFra 1-49.999 kr.
LedelseIngen lovkravDirektion og/eller bestyrelse eller tilsynsrådDirektion og bestyrelse eller tilsynsrådIngen lovkravDirektion

OBS. Pr. 09/04 – 2019 er det ikke længere muligt at stifte iværksætterselskaber (IVS). I den forbindelse er kravet til startkapital for anpartselskaber reduceret til 40.000 kr.

Du kan læse mere om virksomhedsformer og reglerne omkring dem på Erhvervsstyrelsens side. Vær opmærksom på, at det i sidste ende er din specifikke låneaftale, der afgør, hvordan du hæfter for dit erhvervslån.

Kan du optage lån til erhverv, hvis du er registreret i RKI?

Du kan godt blive godkendt til et erhvervslån, selvom du er registreret i RKI. Der findes nemlig nogle få udbydere, som gerne låner ud til personer, der er registreret som dårlig betaler, hvis de stiller med en selvskyldnerkautionist. Dette betyder, at kautionisten hæfter for lånet, hvis ikke låntager kan tilbagebetale lånet.

Kan du ikke få en kautionist og er du registreret i RKI, er der en række muligheder for at få hjælp til at komme ud af registret igen. Hvis ikke du kan betale din gæld med det samme, kan det være en løsning at få finansiel rådgivning. En rådgiver vil kunne forhandle med dine kreditorer om et nedslag i din gæld.

Det skyldes, at dine kreditorer i højere grad ønsker en realistisk plan for tilbagebetaling end bare at fastholde et gældsniveau, som ikke bliver indfriet alligevel.

Sådan opfylder du krav til erhvervslån

Der er nogle få forudsætninger, du skal kunne indfri, før du kan tages i betragtning til et virksomhedslån. Først og fremmest er det et krav, at du har drevet virksomheden i mere end 12 måneder.

Alle registrerede ejere skal have base i Danmark, og den pågældende virksomhed skal også have adresse i landet. Der er derudover et krav, om at virksomheden har samlede årlige indtægter for mere end 550.000 kr.

Du skal desuden have en bankkonto, der er dedikeret til forretning, også kaldet en erhvervskonto. Herunder har vi samlet de 5 krav, der er til dig der vil ansøge om erhvervslån.

Formelle krav
 • 6 mdr. i forretningsdrift
 • 400.000 kr. i årlig omsætning
 • Alle ejere har base i Danmark
 • En bankkonto dedikeret til forretninger
 • Virksomhedens fysiske adresse er i Danmark

Lever du ikke op til ovenstående krav, er det stadig muligt at låne penge. Mange låner nemlig i stedet som privatperson, og flytter kapitalen til virksomheden. Forskellen mellem et privatlån er erhvervslån er nemlig at du låner i dit CPR-nummer i stedet for CVR-nummer.

Ansøg om erhvervslån her

Det tager kun 1 minut

OBS. Ekspertvalg.dk er en online platform til sammenligning af produkter og ydelser til virksomheder. Vi kan ikke rådgive om eller anbefale specifikke produkter eller leverandører, ligesom vi ikke yder finansiel rådgivning. Alle priseksempler og sammenligninger er vejledende og der tages forbehold for ændringer i markedspriser efter udgivelsestidspunktet samt tastefejl.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?