Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Vandkøler til erhverv

Find den rigtige vandkøler til din virksomhed med Ekspertvalg.dk

En af de vigtigste forudsætninger for, at hjerne og krop fungerer optimalt, er væskebalancen. Ligeså vel som mange virksomheder vælger at investere i en kaffeautomat, vælger mange virksomheder også at investere i en vandautomat. På denne måde får medarbejdere mulighed for at få et koldt glas vand på arbejdet eller som en god, forfriskende service til besøgende og kunder.

Der findes mange forskellige drikkevandskølere, og priserne spænder fra omkring et par tusinde til over 25.000 kr. alt efter, hvilke behov I har til en vandkøler. Valget af drikkevandskøler afhænger først og fremmest af, om du har brug for en vandkøler til kontor eller en stor vandautomat til en større organisation.

Det er vigtigt at få slået fast, hvilke behov og krav jeres nye anlæg skal opfylde. Derfor har vi samlet de vigtigste informationer om vandkølere, så du kan danne dig et overblik over de forskellige muligheder. På den måde bliver du i stand til at træffe den bedste beslutning om investering i jeres nye drikkevandskøler.

Hvilken vandkøler pris kan jeg forvente?

Som sagt er der mange faktorer, der afgør prisen på dit nye vandanlæg. Både i forhold til det fysiske produkt, men også om I ønsker serviceaftale eller aftale om levering af kildevand. Længere nede har vi samlet en liste over forhold, der har indflydelse på den samlede pris.

Vi har lavet et priseksempel, så du kan få et indtryk af prisniveauet på et stort marked med mange forskellige leverandører. Eksemplet tager udgangspunkt i to vandkølere til bord. Den ene har fast tilslutning til vandforsyning, og den anden har en 20 liters vanddunk.

Eksempler på vandkøler pris
VandautomatPrisEvt. tilkøb af serviceaftale (pr. år)
Mindre bordmodel med lav køleevne3.200-4.000 kr.-
Bordmodel med taphane4.600-7000 kr.1.500 kr.
Større bordmodel med vandtilslutning8.000-13.000 kr.1.500 kr.
Stor multifunktions gulvmodel med vandtilslutning16.000-29.000 kr.1.500 kr.

Venligst bemærk: Vejledende priser

Priserne ligger i et bredt spænd og afhænger direkte af jeres behov. Vi har gjort det nemt at definere, hvilke behov der er afgørende for jeres valg af vandmaskine længere nede på siden. Når du har foretaget disse 4 hurtige overvejelser, er du klædt på til at vælge den bedste løsning til din virksomhed

Leje af vandautomat

Mange af vores leverandører tilbyder desuden leasing af vandautomat. Her kan I budgettere med en fast, månedlig ydelse og sprede betalingen ud over en længere periode. Dette kan være en fordel, hvis virksomhedens nuværende likvider umiddelbart er øremærket til noget andet, men behovet for en drikkevandskøler stadig er aktuelt.

Denne løsning er også populær, fordi en aftale om service og vedligeholdelse kan indgå i den faste, månedlige betaling. Den egentlige drift af vandmaskinen bliver derfor varetaget af leverandøren, og I skal kun forholde jer til et koldt glas vand.  

Her varierer priserne naturligvis også. De mindste modeller kan leases fra omkring 285 kr. om måneden, mens de største kan lejes for op til 1.240 kroner om måneden. Begge eksempler er med inkluderet serviceaftale. Når du har modtaget og valgt det bedste tilbud for din virksomhed, kan du forhøre dig hos leverandøren om en leasingaftale.

Ved du allerede nu, hvilken type vandkøler du leder efter, kan du udfylde vores kontaktformular. Du modtager herefter op til 4 skræddersyede tilbud fra vores leverandører og kan frit vælge den bedste løsning til den bedste pris. Det er naturligvis både gratis og uforpligtende at benytte sig af vores service.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Forskellige vandkølere til erhverv

Du kan altså få drikkevandskølere med et hav af forskellige specifikationer og funktioner. Hovedreglen er naturligvis, at jo mere den skal kunne, jo højere vil prisen være. Derfor vil der være stor forskel på, om du skal bruge en lille vandkøler til kontor eller en større vandkøler til virksomhed.

Der kan også være forskel på, hvor mange liter vand en vandkøler kan nå at køle pr. time. Er I mange, der benytter vandautomaten, skal I sørge for at skaffe en model, der kan nå at køle den mængde vand I forbruger.

Vandautomater, drikkevandskøler, drikkefontæne osv. er hyppige synonymer for vandkøler. Begreberne dækker egentlig det samme, så det er vigtigt at vide, hvordan produkterne adskiller sig fra hinanden. Vi har listet en række forhold op, som du bør kende til, inden du investerer i en ny vandkøler:

Forhold, der har indflydelse på din vandkøler pris
ForholdBeskrivelse
MærkeVed vandautomater er der også forskel på prisen alt efter, hvilket mærke du vælger
KøleomfangDer er forskel på, hvor mange liter vand maskinen kan køle hver time
MonteringDet er muligt at få en drikkevandskøler som gulv-, bord-, væghængs- eller indbygningsmodel
VandforsyningDin vandkøler kan enten levere kildevand eller skal tilkobles vandforsyning
AfløbDer findes anlæg med spildbakke eller afløb til spildevand
Filtrering/rensningNogle vandautomater har indbygget rensningsanlæg, fx kulfilter
FunktionerNogle vandkølere leverer vand på forskellige temperaturer herunder varmt. Der er også mulighed for vand med brus (kulsyre)
VedligeholdelseDer findes forskellige muligheder for serviceaftaler

Sådan vælger du den rigtige vandautomat

Vi har gjort det nemt for dig at vælge den rigtige drikkevandskøler gennem 4 hurtige trin. Hvert trin repræsenterer en overvejelse, som er vigtig forud for dit valg af vandkøler til din virksomhed.

Behov vandkøler

1. Behov: For at vælge den rigtige løsning skal du overveje, hvor mange personer der på daglig basis vil benytte sig af vandkøleren. Er der fx 20 medarbejdere tilknyttet afdelingen, er det ærgerligt med en 5 liters dunk, som I selv skal fylde op. Her vil det være mere optimalt med en drikkevandskøler med tilslutning til stedets vandforsyning.

Placering vandkøler

2. Placering: Der er flere muligheder i forhold til, hvor anlægget kan placeres. Der er små vandkølere til bordet, store drikkefontæner, der står på gulvet og endda vandmaskiner til indbygning i skab. Overvej derfor, hvor den optimale placering til vandkøleren er. Måske er der et naturligt samlingspunkt for medarbejderne, hvor anlægget vil være let tilgængeligt for alle.

Vandkvalitet vandkøler

3. Vandkvalitet: Overvej, om I vil have koldt vand fra egen vandforsyning eller leveret kildevand. Der er desuden en masse forskellige valgmuligheder inden for filtrering og rensning af vand, som fx kulfilter. Vær også opmærksom på, at nogle vandautomater også kan levere varmt vand og endda vand med brus.

Installation vandkøler

4. Installation: Den sidste overvejelse, du bør gøre dig, er, hvilke mulige installationsmuligheder I har. Nogle anlæg kræver som sagt tilslutning til jeres vandforsyning, mens andre også kræver afløb til spildevand. Du kan dog også få vandkølere, der blot kræver strøm og som derfor frit kan installeres, hvor det skulle være.

Hvis jeres virksomhed i forvejen har en kaffeautomat, er processen måske mere ligetil, for det er mange af de samme overvejelser, der gør sig gældende. Mange placerer vandautomaten ved siden af kaffemaskinen, så kilden til vand og kaffe er samme sted.

Fordele ved vandautomat

Der er praktiske fordele ved at investere i en vandkøler til virksomheden. For virksomheder, der har besøgende kunder eller partnere, er det en god service at kunne byde på et koldt glas vand. Sådan ses det fx ved stort set alle større bilforhandlere, at der er mulighed for, at kunderne kan benytte sig frit af vandautomaten, mens de venter på en sælger.

I forhold til medarbejderne kan det være en investering, der er med til at løfte arbejdsmiljøet. Desuden er det en opfordring til at drikke mere vand, hvilket er vitalt for evnen til at fokusere og koncentrere sig.

Arbejdspladsens medarbejdere vil formentlig være mere tilbøjelige til at benytte sig af muligheden for en kold forfriskning, ligesom det ofte er et mødested, hvor kollegaer får sig en snak og et hurtigt hvil, inden arbejdet igen kalder.

Fordele
  • God service til kunder og andre besøgende
  • Bedre arbejdsforhold for medarbejdere
  • En opfordring til at få drukket nok vand
  • Mulighed for et hyggeligt mødested under en pause

Hvorfor investere i en vandkøler?

Udover at sende et godt signal til kunder og besøgende med den ekstra service, er det vigtigt at få drukket nok vand i løbet af dagen. Det er ikke bare, noget man siger.

Fødevarestyrelsen fastslår om væskebalancen, at manglende væske kan resultere i både hovedpine, svimmelhed og nedsat koncentrationsevne. Vi mister i gennemsnit 2-2,5 liter væske om dagen, og det skal vi kompensere for, blandt andet, ved at drikke vand.

Menneskets evne til at præstere og koncentrere sig afhænger direkte af en god væskebalance. Den kan nemmere opretholdes, hvis der er nem og hurtig tilgængelighed til koldt vand.

Hos Ekspertvalg.dk finder vi op til 4 tilbud, der er skræddersyede til dine behov. Udfyld kontaktformularen, og lad vores leverandører kæmpe om at give dig den bedste pris.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Mere om dette emne
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?