Sammenlign priser på kassesystem
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kassesystemer - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvor skal kassesystemet installeres?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 13 december 2021

Kassesystem til din virksomhed

Sådan vælger du det rigtige kassesystem

På Ekspertvalg.dk kan du bestille op til 4 gratis og uforpligtende tilbud på kassesystemer fra vores professionelle leverandører. Vi har både landsdækkende og lokale partnere, og du kan nemt sammenligne dine forskellige tilbud og vælge den bedste løsning til din virksomhed.

Vores partnere hjælper dig med at finde det rigtige kassesystem uanset branche:

 • Restaurant og café
 • Butikker og stande
 • Mobile løsninger, til dig på farten

Uanset om du ønsker et moderne online POS system, en tablet, Ipad eller en traditionel kasseterminal, kan vores samarbejdspartnere skræddersy et tilbud, der matcher netop dine behov.

Her på siden guider vi dig gennem dine muligheder og vigtige overvejelser, så du kan blive klogere på, hvilken kasseløsning der optimal for din forretning. Du finder desuden vejledende priseksempler på forskellige kassesystemer.

Hvad kan et kassesystem bruges til?

Uanset om du har brug for et system til restaurant, detailhandel, skole, frisør eller kantine, er der adskillige muligheder at vælge imellem. Et moderne kassesystem har et væld af avancerede funktioner udover de sædvanlige opgaver med håndtering af kontanter og kvitteringer.

Det er blevet langt mere avanceret og kan klare diverse opgaver som f.eks. varebestilling, kommunikation, økonomistyring, lagerstyring, rapportering, personaleadministration og administration i al almindelighed. Derfor kan det  virke uoverskueligt, når du skal finde ud af, præcis hvilket system der passer til dine behov - og din forretnings pengepung.

Det er ikke alle virksomheder, der har de samme behov - f.eks. behøver en kantine ikke nødvendigvis at have lagerstyring, imens større butikskæder bør kunne både styre lager og acceptere store beløb på udenlandske kreditkort.

Kassesystem 6 Steps

Ved du allerede nu, at din virksomhed mangler et kassesystem, så kontakt os øverst på siden, og vi formidler kontakten til din kommende leverandør.

Bestil tilbud på kassesystemer nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Pris på kassesystem

Prisen afhænger af, hvor stort et kassesystem du ønsker, hvilke funktioner du har brug for og størrelsen på din virksomhed. Da der findes mange varianter, er det ikke altid muligt at fastslå en nøjagtig pris. En tommelfingerregel er dog, at jo mere hardware du ønsker, jo dyrere bliver din løsning. Du kan både købe, leje, lease eller tegne en abonnementsordning.

Ekspertvalg.dk's samarbejdspartnere kan levere kassesystemer i alle prisklasser. Udfyld formularen øverst og bestil uforpligtende tilbud, eller se herunder, hvad du ca. kan forvente at betale for dit kommende system. Har du brug for finansiering til dit kassesystem kan et erhvervslån være din løsning.

Prisniveauer på kassesystemer
Kasseløsning Beskrivelse Prisniveau
Alt-i-et-kassesystem - afhængigt af virksomhedens størrelse Inkluderer bl.a. touchskærm, software, tastatur, varescanner, betalingsterminal og ekstratilbehør. 10.000 kr. - 40.000 kr.
Håndholdt terminal Inkluderer tablet og/eller mobil betalingsenhed med software. 2.500 kr. - 10.000 kr.
Kun software Inkluderer software, som kan installeres på forskellige typer hardware. Kan f.eks. være en app. 300 kr. - 1.000 kr.

Tallene herover er vejledende. Det er muligt, at du vil modtage enten dyrere eller billigere tilbud end ovenstående alt efter dine ønsker.

Branchespecifikke systemer

Et kassesystem indeholder avanceret software, der passer til de enkelte brancher. Der er derfor forskel på både hard- og software, alt efter hvilket formål systemet har. De mest anvendte systemtyper er kassesystem til restaurant og kassesystem til butik, men systemerne kan også anvendes i bl.a. andre dele af detailhandlen, skoler, frisører, kantiner eller noget helt sjette.

Funktionerne bør dække forskellige behov såsom bordstyring i en restaurant, lagerstyring i en butik samt udskrivning af diverse rapporter og statistikker. Alt sammen samlet i en så simpel brugerflade som muligt.

Herunder kan du se eksempler på virksomheder, hvor et kassesystem kan anvendes:

Eksempler på brancher
Restauranter, barer eller caféer Detail- eller specialbutikker
Frisører og andre saloner Tøj- og modebutikker
Servicebranchen Forlystelser
Værksteder til f.eks. cykel eller bil Foodtrucks eller mindre stande

Producentoversigt

Herunder kan du se et udvalg af de leverandører og producenter, som Ekspertvalg.dk samarbejder med.

Sharplogo

Sharp, som kommer fra Japan, blev grundlagt i 1912, og anses for værende eksperter på mange områder. Sharp har nu mere end 30 års erfaring med kassesystemer til alle behov.

Olivettilogo
Olivetti blev grundlagt i 1908, og har samarbejdet med Telecom Italia siden 2003. Olivetti producerer brugervenlige kassesystemer med fokus på design og bæredygtighed.
Casio
Casio trækker på deres mangeårige viden og erfaring fra deres mange succesfulde produkter. Casio har, udover erfaring med elektronik, også et stort fokus på miljø og kvalitet.
Panasonic
Panasonic har, som en af de førende inden for elektronik i verden, mange års erfaring med at producere kassesystemer til alle behov. Panasonics kasseapparater er utroligt fleksible.
Servicepos Logo
Servicepos kassesystem er det hurtigst voksende POS-system i Danmark. Servicepos er unikt fordi det er et 100% online system og kan derfor bruges på alle enheder, iPad, telefon, PC & Mac.
Ajour Logo
Ajour tilbyder kasseløsninger i både Danmark og Norge. De har udviklet kassesystemer siden 1994 og tilbyder bl.a. både byg-selv løsninger, touchskærme og kassesystemer på tablets.
Iadvice Kassesystem
iAdvice har mere end 600 kunder på deres FlexPOS-kassesystem, og de har stor ekspertise indenfor kasseløsninger. De laver kasseløsninger til en bred række brancher.
Dansk Kassesystem
Dansk Kassesystem er en stolt forhandler af forskellige løsninger indenfor kasseløsninger og dækker hele Danmark. De kan levere alt fra de mindste til de største løsninger.
EBM
EBM Scandinavia har mere end 35 år erfarring i branchen, og de kan levere kasseapparater af høj kvalitet til specialkbutikker, restaurations- og detailbranchen.
Microcom Logo
Med næsten 40 års erfaring i Detail branchen, er Microcom den førende leverandører på POS løsninger med over 1000 installationer. Fra småt til stort, afdelingsstyring eller bare en simpel løsning.
Izettle Logo
iZettle (ejet af PayPal) er leverandør af POS- og kassesystemer til mobile enheder. De specialiserer sig i at skabe innovative systemer, der hjælper især mindre virksomheder med at modtage betaling.
Scanpos
ScanPOS® er et dansk kassesystem, hvor brugervenlig detailløsning og lettilgængelige statistikker er i fokus. På bare én arbejdsgang kan du oprette varer, lagerføre og printe labels.
LOOMIS PAY Logo
LOOMIS PAY er et nyt forretningsområde i Loomis AB koncernen, som er børsnoteret på Nasdaq OMX Stockholm. Loomis PAY tilbyder løsninger til både café, restaurant, hotel og detail.

Overvejelser inden anskaffelse af nyt kassesystem

Inden du køber, skal du være sikker på, at dit produkt overholder den gældende, danske lovgivning på området. Der findes flere udenlandske systemer på markedet, som ikke nødvendigvis lever op til de danske krav til udskrivning af kvitteringer og daglig bogføring. I Danmark kræver loven, at der kan udskrives en kvittering som købsbevis.

Ved at bestille hos Ekspertvalg.dk sikrer du dig, at dit kommende kassesystem lever op til den gældende, danske lovgivning, og at brugervenligheden er i top.

Et moderne, dansk kassesystem har ofte en lang række intelligente og praktiske funktioner, men de mange anvendelsesmuligheder bør også være opsat i et både overskueligt og brugervenligt system. Udover systemets praktiske funktioner, anbefaler vi, at du på forhånd gør dig tanker om følgende:

Hav disse faktorer i mente
Gebyrer Tjek altid, om der er ekstra oprettelsesgebyrer eller andre skjulte omkostninger i forbindelse med køb eller leje af dit kassesystem.
Support Sørg altid for, at der er løbende support og vejledning inkluderet i købet. Det betyder, at du altid kan få hjælp til dit system.
Oplæring Har du brug for oplæring, så vælg en leverandør, der kan tilbyde dig og dit personale professionel vejledning i brug af systemet.
Sikkerhed Husk på, at systemet skal være sikkert for dig og dine kunder at benytte. Sørg for, at det overholder den gældende, danske lovgivning.

Sæt krav til dit kassesystem

Overvej, hvad systemet helt præcist skal kunne, for at det passer ind i din virksomhed. Skab dig et overblik over, hvordan arbejdsgangen i din virksomhed bør være, hvorefter systemet kan tilpasses denne.

Inden køb bør du overveje følgende 6 kriterier:

 1. Hvilke funktioner dit kassesystem bør indeholde?
 2. Har du en online webshop, der skal integreres?
 3. Hvor stor brugervenlighed du ønsker?
 4. Hvilke statistikker der skal kunne rapporteres?
 5. Hvordan det skal sættes op med betalingsterminaler?
 6. Om du ønsker andre eventuelle håndholdte terminaler?

I forbindelse med planlægningen anbefales det, at du tager kontakt til en leverandør, der kan hjælpe dig med en skræddersyet løsning.

Bestil tilbud på kassesystemer nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Valg af funktioner til nyt kassesystem

Dit system kan bl.a. indeholde en ekstra kasseterminal og en funktion til lagerstyring med mulighed for oprettelse af nye varer. Hvis du ønsker at tilknytte en online webshop, kan systemet sættes op til at kommunikere med en fysisk butik eller et varelager, så en solgt vare vil blive registreret begge steder.

I restauranter eller caféer er der som regel brug for et system, der kan følge med det hurtige arbejdstempo og som indeholder en funktion til bordstyring. I denne sammenhæng bør det bestå af en stationær touchskærm, som effektivt kan kommunikere med personalets håndterminaler. Så har du de fornødne data til at vedligeholde overblikket over virksomheden.

Kassesystem software

Prisen på softwaren afhænger af, hvilke funktioner den skal understøtte samt hvilket eksternt tilbehør softwaren kræver. Avanceret software er som regel dyrere end simpel software, ligesom avanceret software ofte kræver, at der tilkobles mere ekstern hardware. Ønsker du et stationært POS kassesystem vil din software typisk være enten Microsoft- eller Apple-baseret.

Har din virksomhed brug for simpel, brugervenlig software med få muligheder for opdateringer, vil prisen som regel kunne holdes i bund, f.eks. ved køb af en kassesystem app. Ønsker du, at dit kommende system skal køre via tablet eller iPad, er en app at foretrække, da brugerfladen er tilpasset mobile enheder. Derudover har du med en app også mulighed for at hente software til flere mobile enheder på én gang.

Udover selve proceshåndteringen kan software også indeholde regnskabsprogrammer, så dit salg og din varebeholdning automatisk opdateres. Er du i tvivl om, hvordan du bør anvende kassesystemet til regnskab, kan du læse mere om Erhvervsstyrelsens regler for regnskab og bogføring.

Kassesystem med betalingsterminal

Med en kort- eller betalingsterminal, også kaldet en dankortterminal, undgår du at skulle skrive købsbeløbet ind i både kassesystemet og betalingsterminalen, og du effektiviserer dine arbejdsopgaver. Mængden af slå- og hævningsfejl mindskes derudover væsentligt, da der er mindre manuelt arbejde i forbindelse med betjeningen. Derudover formindskes ekspeditionstiden betydeligt, fordi hele købsprocessen foregår på én maskine.

En ekstern betalingsterminal vil sørge for, at kunderne har mere end én mulighed for betaling - kontant, med kort eller mobil enhed. Det vil betyde, at virksomheden skal håndtere færre kontanter, hvilket mindsker risikoen for fejloptællinger og forkerte kasseopgørelser. Udgifterne til indbetaling af kontanter i form af betaling til værdihåndteringsfirma kan også falde - og du vil spare penge.

Derudover giver et kassesystem med betalingsterminal en højere medarbejdersikkerhed, da virksomheden ikke skal håndtere store kontantbeløb, hvilket i enkelte brancher kan udgøre en sikkerhedsrisiko for personalet.

Mange moderne kasseapparater kan opkobles til at modtage MobilePay, Apple Pay, kontaktløs betaling eller kort på mobilen. Ønsker du en løsning, hvor dit system skal kunne modtage disse, kan moderne POS- og kassesystemer indstilles til dette. Det gør, at dine kunder altid vil kunne betale, også selvom de ikke har betalingskort eller kontanter.

Digitale kasseløsninger

Ønsker du en kasseløsning, der kan opkobles på nettet og som har høj fleksibilitet, er en digitalt kasseløsning det rigtige valg. Den sørger for, at du altid har dine data online og nemt kan kommunikere med andre dele af dit system. Fordelen ved en digital kasseløsning er, at du kan integrere både ERM- og CRM-systemer samt opdatere dine data automatisk uden at skulle foretage manuelle ændringer.

En digital kasseløsning er udbredt blandt danske erhvervsdrivende - de fleste virksomheder vælger en digital løsning, da internetforbindelsen sikrer, at det ikke forældes hurtigt som f.eks. et analogt kasseapparat, hvor hele apparatet ville skulle udskiftes, når det skal opdateres med flere funktioner. En kasseløsning er derudover fleksibel, og du kan nemt tilkøbe eksternt udstyr.

Fordelen er derudover, at du sjældent skal opdatere hardwaren, men i stedet kun jævnligt skal opdatere din software, hvilket nedsætter dine udgifter. Flere leverandører tilbyder moderne, digitale kasseløsninger, som sørger for, at din virksomhed er fremtidssikret i mange år.

Kassesystem med touchskærm

De fleste digitale kassesystemer har i dag en touchskærm. Fordelen ved en touchskærm er, at mange funktioner kan samles ét sted. Det betyder, at du f.eks. kan firmwareopdatere dit system efter behov.

Du kan derudover samle følgende funktioner i skærmen:

 • Varebestilling
 • Timeregistrering
 • Omsætning
 • Kundedatabaser
 • Statistikker

På denne måde kan et kassesystem med touchskærm overtage og udføre flere af virksomhedens opgaver, således at opgaverne er samlet i ét enkelt system i stedet for flere. Det opdaterbare og fleksible system sørger for, at du kan fremtidssikre eventuelle ændringer, der måtte opstå.

En anden mulighed for kassesystem med touchskærm er en iPad eller tablet. Denne løsning er fleksibel, da du naturligvis også kan benytte din iPad til andre ting end blot kassesystemet. En tablet er derudover som regel billigere i indkøb end et traditionelt kasseapparat og kan tilmed anvendes til andre formål som f.eks.:

 1. Musik i forretningen
 2. Mails og kommunikation med personale
 3. Sociale medier

Kassesystem med lagerstyring

Et kasseapparat med lagerstyring er essentielt for erhvervsdrivende, der driver en fysisk forretning eller webshop. Softwaren er udviklet, så den interagerer med butikken, webshoppen og varelageret. Det vil sige, at hvis der sælges en vare på webshoppen, så bliver lagerstyringen i din fysiske butik opdateret, så du ikke risikerer at sælge en vare, du ikke har på lager.

Med en sådan løsning er der altid styr på lageret, butikken og webshoppen, og du får du et bedre overblik, frem for hvis du havde 2-3 separate systemer til dette. Derudover sparer det både tid, kræfter og penge ikke at skulle udføre dobbeltarbejde ved at opdatere varer på mere end én enhed. Udover at styre lageret, kan det også skjule de udsolgte varer og viser derfor kun de tilgængelige varer på webshoppen.

Få flere tilbud på en professionel kasseløsning

Hvis din virksomhed mangler en kasseløsning, er velkommen til at kontakte os her på Ekspertvalg.dk. Du kan enten udfylde formularen her på siden, hvorefter vi ringer dig op i forbindelse med en uddybelse af opgaven, eller du kan ringe til vores kundeservice på telefon 38 41 03 00. Vi står altid klar til at hjælpe og vejlede og vil meget gerne formidle kontakten mellem dig og flere udbydere af kassesystemer.

Bestil tilbud på kassesystemer nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Signe Kirk Andersen
Skrevet af Signe Kirk Andersen, Kommunikation, indhold og analyse

Signe er kommunikationsmedarbejder på Ekspertvalg.dk og har siden 2017 arbejdet med det indhold, du finder her på siden. Signe er både skarp til at skrive tekster om de produkter, vi kan hjælpe dig med at få tilbud på og lave projekter om iværksætteri og erhvervsliv.