Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 22. juli 2021

Leasing af printer

Leasing af printer til virksomheder

Mange virksomheder benytter sig af muligheden for leasing af printer. Fordelen ved at lease en printer er, at man som virksomhed ikke binder sig til printeren på samme måde, som hvis man køber en printer. Det kan derfor være en god idé at lease en printer, hvis man ikke ved præcis, hvilken printer der passer bedst til virksomhedens behov. Prisen ved leasing af printer kan variere en del afhængig af den specifikke printer og leasingaftalen. Derfor er virksomheden nødt til at finde ud af dets behov samt printerens primære funktion, da dette vil have indflydelse på printertypen, hvilket illusteres i følgende:

Printertypens primære funktion
Store mængder af billederStore mængder af tekstmaterialeTekst- og billedmateriale
BlækprinterLaserprinterMultifunktionsprinter

Ønsker du en fuld oversigt over printertyperne og dets fordele, kan du længere nede på siden se en komplet oversigt over forskellige printerypers funktioner.

På kort sigt er leasing af printer dog langt billigere end køb af printer. Specielt hvis man som virksomhed ikke er helt klar over, hvilke specifikke behov og ønsker man har i forbindelse med leasing af printer. På denne måde kan virksomheden prøve forskellige printere for at finde frem til den bedste løsning ved leasing af printer.

Hvis virksomheden efterfølgende finder ud af, at den printer de har leaset, er den rette, kan de derefter opkøbe printeren ved leasingaftalens ophør. Dermed har virksomheden ikke de samme forpligtelser som ved køb af printer.

Hvis du ønsker at lease en printer til din virksomhed, kan du nemt og enkelt udfylde kontaktformularen i toppen af siden og modtage op til fire skræddersyede tilbud - helt gratis og uforpligtende!

Hvilke muligheder er der for leasing af printer?

Ligesom ved leasing af kopimaskine til kontoret, findes der primært to former for leasing, som afhænger af den specifikke virksomheds behov og ønsker: finansiel eller operationel leasing. I følgende afsnit kan du læse om de to mest almindelige leasingaftaler, når det kommer til leasing af printer.

Finansiel leasing af printer

Den første form for leasingaftale kaldes finansiel leasing. Dette kan egentlig ikke beskrives som total leasing. Ved denne form for leasing kræves det nemlig, at man som virksomhed opkøber printeren ved leasingaftalens ophør. Ved en leasingaftale som denne, er man som virksomhed ejer af printeren, da det kræves, at man opkøber printeren efter endt leasing aftale. Dette betyder således, at man har større råderet over printeren. Samtidig tager man også som leasingtager den finansielle risiko ved leasing af printer.

Operationel leasing af printer

Operationel leasing minder en del om finansiel leasing, hvor man betaler et fast beløb hver måned. Dog er man ikke forpligtet til at købe printeren. Typisk vil det dog være muligt at frikøbe printeren, hvis man som virksomhed ønsker dette, ligesom dette er muligt ved finansiel leasing.

Hvilke overvejelser er der i forbindelse med leasing af printer?

Der er nogle overvejelser, man bør gøre sig omkring, hvad ens kommende printer skal kunne, før man leaser printer til virksomheden. Først og fremmest skal man have en klar idé om, hvad printeren skal kunne for at dække ens virksomheds behov bedst. Der findes mange forskellige producenter af printere, Canon, Epson, Brother og HP er blot et lille udsnit. Der er altså mange ting at tage med i betragtning, inden du vælger at lease en printer til virksomheden. Herunder kan du læse om de primære overvejelser, du bør gøre sig, inden du leaser en printer. 

Printertype

Først og fremmest bør virksomheden have en idé om, hvilken type kontorprinter, også kendt som industri printer, de ønsker ved leasing af printer. Overordnet set findes der 3 forskellige printere; laserprinter, inkjetprinter samt multifunktionsprinter. Du har også mulighed for at vælge en A3-printer. Dog vil mange af de førnævnte printere være i stand til at printe i A3-størrelse.

  • Laserprinter: En laserprinter er god, såfremt virksomhedens behov ligger i et større antal af udprint af sort og hvidt tekstmateriale flere gange om dagen.
  • Inkjekt/blækprinter: En blækprinter vil være fordelagtigt, hvis virksomheden skal printe billeder af høj kvalitet ofte, og hvis virksomheden i mindre grad har brug for at printe tekstmateriale.
  • Multifunktionsprinter: En multifunktionsprinter giver dig, som navnet indikerer, flere funktioner. I denne kan du derved både printe, kopiere, scanne samt faxe materiale.

Du kan læse mere om forskellige printertyper i Forbrugerrådets Tænks gennemgang: Det skal du vide før køb af printer.

Der er penge at spare, hvis man på forhånd ved, at man ikke skal printe i farver og derfor kan nøjes med at lease en sort/hvid-printer. Dog kan det være rart at have en farveprinter, i tilfælde hvor man skal printe billeder, da dette som regel er pænere i farver.

Kvalitet på printede materiale

Hvor høj kvalitet du ønsker på dit udprintede materiale er ligeså vigtigt at overveje. Såfremt materialet skal benyttes som salgsmateriale til kunder, kan der være behov for høj kvalitet. Skal materialet derimod blot anvendes enkelte gange til eget brug i virksomheden, er kvaliteten i dette muligvis ikke det vigtigste.

Kvaliteten i det udprintede materiale måles i DPI, som står for Dots Per Inch. Dette er et udtryk for den kvalitet, som en printer kan printe i. Jo højere denne er, desto bedre kvalitet vil materialet have. Deraf er det som oftest også dyrere at lease en printer med høj DPI.

Printhastighed og kapacitet

Printer til virksomheder er ofte printere, der skal lave mange print i løbet af en dag. Det er derfor vigtigt, at man går efter en printer, der kan printe i en hastighed, som passer til virksomhedens behov.

Printhastigheden målet via PPM, som står for Prints Per Minute. Dette giver en forståelse for, hvor mange print den pågældende printer kan printe hvert minut. Typisk vil printere med en høj PPM være dyrere end printere med en lav. Derfor er det vigtigt at overveje virksomhedens behov inden leasing af printer.

Det kan være en stor arbejdsbyrde på en arbejdsplads, hvis man har en printer, der ikke kan følge med på grund af for lav hastighed. Derudover skal man have en printer, der har en stor bakkekapacitet således, at man ikke skal skifte papir hele tiden. Herunder kan du se nogle eksempler på printere, som du kan lease til din virksomhed baseret på printertype samt printhastigheden:

Funktioner hos forskellige printermodeller
PrintermodelPrintertypePrinthastighed (PPM)Maskimal DPIPrinterens formål
Epson EcoTank ET-3750Blækprinter20 sider pr. minut4800 x 1200Billedmateriale
HP Color LaserJet MFP M477fdnLaserprinter28 sider pr minut600 x 600Tekstmateriale
Samsung CLX-6260FWMultifunktionsprinter24 sider pr. minut1200 x 1200Tekst- og billedmateriale
Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Som det illustreres i ovenstående tabel, vil en laserprinter oftest have en hurtigere PPM. Derfor er det en god ide at lease en laserprinter, hvis din virksomheds primære formål med printeren er at printe store mængde af tekstmateriale.

Ligeså vil en blækprinter oftest have en højere DPI og derved en højere kvalitet. Skal printeren primært benyttes til at printe billeder af høj kvalitet, vil det derfor være oplagt af vælge en blækprinter.

Hvilke fordele er der ved leasing af printer?

Der er mange fordele ved at lease en printer fremfor at købe. Nedenstående er blot et lille udsnit af de fordele, der kan være ved at lease en printer:

  • Frihed og fleksibilitet: Ønsker man som virksomhed at prøve en printer af inden beslutningen om et endeligt køb tages, kan det være yderst attraktivt at lease. På denne måde finder virksomheden ud af, om printeren kan opfylde virksomhedens behov eller ej. I dette tilfælde giver det god mening at starte med at lease og derefter eventuelt opkøbe printeren.
  • Spred omkostningerne ud på flere måneder: Ved at lease en printer erstatter du et stort engangsbeløb til små rater. Er virksomheden en lille nystartet virksomhed, kan det derved være yderst fordelagtigt at lease en printer. Dette skyldes, at det på kort sigt er billigere at lease end at købe. På denne måde sparer virksomheden derved yderligere opstartsudgifter og kan udskyde det endelige køb, til de har flere midler.
  • Serviceaftale: Mange leverandører tilbyder ligeså gratis eller giver rabat på serviceaftale, når du vælger at lease hos dem.

Hvorvidt en virksomhed bør vælge leasing eller køb af printer, afhænger selvsagt af den enkelte virksomheds situation. Derved er det vigtigt at klarlægge disse inden der vælges, hvorvidt der skal købes eller leases en printer.

Vælger du at lease en printer, anbefaler vi altid at være opmærksom på, hvad man som virksomhed skriver under på ved leasingaftalen. Eksempelvis hvorvidt der er tale om en finansiel eller operationel leasing af printer, hvor lang bindingsperioden er m.m. Du kan læse mere om, hvad Dansk Industri og IT-Branchen anbefaler virksomheder at overveje, inden underskrivning af en leasingaftale i denne artikel fra Computerworld.

Hvad koster leasing af printer?

Prisen på leasing af printer afhænger af leasingaftalen. Typisk vil en finansiel leasingaftale være billigere end en operationel leasingaftale. Dette skyldes, at virksomheden der leaser printeren selv skal varetage salget efter leasingperioden. Leasingfirmaet er derfor villig til at give et bedre tilbud ved en finansiel leasing af printer end ved operational leaseingaftale.

Derudover vil pris på leasing af printer variere alt efter, hvilken type printer virksomheden ønsker samt leasingperioden. Oftest vil prisen blive billigere jo længere virksomheden vælger at binde sig. Derudover vil printerens DPI samt PPM ligeså have indflydelse på prisen, og det er derfor vigtigt at klarlægge virksomhedens behov inden leasing af printer.

Skal du lease en printer til din virksomhed?

Processen ved leasing af printer kan virke lang og uoverskuelig i en i forvejen travl hverdag. På Ekspertvalg.dk sparer vi dig både tid og penge, da vi undersøger markedet for dig. På denne måde finder vi ikke bare den bedste løsning til din virksomhed, men ligeså den billigste pris.

Hvis du ønsker at finde den printer, der passer bedst til dig og din virksomhed, kan du udfylde kontaktformularen og modtage op til fire skræddersyede tilbud på en printer. På denne måde får du kun tilbud, der passer til din virksomheds behov og kan derfra vælge den løsning, der passer din virksomhed bedst.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?