Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

A3-printer

Info om A3-printere

En A3-printer kendetegner sig ved at den printer i A3-format, der måler 297 gange 420 millimeter. På den måde er et A3-papir dobbelt så stort som det klassiske A4-papir.

Da man kan printe på større papir med en A3-printer end en A4-printer, er der kommet større efterspørgsel på A3-printeren, da den er særligt velegnet til print af store materialer, såsom plakater og andet salgsmateriale. Desuden kan mange A3-printere også printe i A4-format, hvorimod det er sjældent at en A4-printer kan printe i A3-format. Printere, der kan printe i begge formater har også en højere pris.

Overvejelser du bør gøre dig, før du køber en A3-printer

Det er vigtigt at sætte sig ind i, hvilke behov ens printer til kontoret skal dække, før man anskaffer sig en. Hvis man ikke er klar over, hvad der typisk skal printes, risikerer man at spilde en masse penge. Enten ved at købe en printer, der kan for lidt i forhold til hvad den skal, eller en printer, der kan for meget.

Her giver vi nogle bud på vigtige overvejelser man bør gøre sig, inden man anskaffer sig en A3-printer:

A3-printerens kvalitet

Den første overvejelse man bør gøre sig, før man anskaffer en A3-printer, er om man har brug for en farveprinter, eller kan nøjes med en sort/hvid printer. Ofte køber man en A3-printer fordi man skal printe plakater, eller anden form for større materiale. Typisk skal det være tryk med farve, da det giver et meget pænere visuelt udtryk, end hvis man printer plakater i sort/hvid. Skal man derimod kun bruge en A3-printer til at printe store plancher med tekst, kan man godt spare penge på at købe en printer, der kun printer i sort/hvid - Dog er det de færreste A3-printere der kun kan printe i sort/hvid.

Det er derudover vigtigt, at den A3-printer man anskaffer sig, printer i høj kvalitet. Dette gælder specielt ved A3-printeren, da man ofte printer større formater, såsom plakater, og typisk udskriver print, som kræver farver. En printer, der printer i dårlig kvalitet kan derfor påvirke hele printet. Det er i særlig grad vigtigt, at kvaliteten er høj på printet, hvis printet skal sendes ud til kunder.

Hastigheden på din A3-printer er også vigtig, da der typisk er mange brugere til samme printer på et kontor, foruden et stort behov for print. Anskaffer man sig derfor en A3-printer med en for lav hastighed, der ikke kan følge med kontorets behov, kan det være til stor irritation på en arbejdsplads. Det er derfor vigtigt, at have en idé om, hvor meget man som virksomhed printer.

Omkostninger pr. print

En måde at spare penge på, er ved at se hvor store omkostninger der er ved at printe, afhængigt af hvilken printer man køber. Der kan være store forskelle på prisen af blækpatroner, og hvor mange print en blækpatron kan lave, før den skal skiftes. Et godt råd er derfor, at få et overblik over priserne på blækpatronerne til diverse A3-printere, og vide hvor meget de hver især kan printe.

Derudover er det vigtigt at anskaffe en printer, der kan klare arbejdet der kræves af en printer på en arbejdsplads. De fleste A3-printere er dog bygget til erhvervsmæssig brug, og kan sagtens klare at arbejde på højtryk. Dog giver det alligevel mening at vide, hvor meget man dagligt printer i sin virksomhed. En måde at få et overblik over dette på, er ved at kigge på hvor meget papir man dagligt forbruger til print.

Læs mere: Printer til erhverv

Størrelsen på A3-printeren

De fleste A3-printere er lidt større end den klassiske A4-printer, da A3-printeren printer i et større format. Man skal derfor være klar over, at en A3-printer kræver lidt mere plads på et kontor. Samtidig bør printeren stå centralt på kontoret, så den er let tilgængelig for flest mulige medarbejdere. Det er derfor vigtigt, at man tager printerens størrelse med i sine overvejelser, inden man køber en A3-printer.

Bakkekapaciteten er også vigtig at være opmærksom på, hvis man som virksomhed printer meget. Det kan være frustrerende for medarbejderne i en virksomhed, og være til gene for arbejdet, hvis bakkekapaciteten er meget lavere end mængden af print, da man hele tiden skal putte nyt printerpapir i. Derfor bør det have høj prioritet, når man skal købe en A3-printer til kontor, at bakkekapaciteten er stor. Printer man derimod ikke så meget, behøver man ikke at prioritere bakkekapaciteten så højt.

A3-printerens ekstra funktioner

Der findes også nogle ekstra funktioner, fx indbyggede scannere, som man bør overveje, om man har brug for. Det kan til en A3-printer være en god idé, at have en indbygget scanner, da man på den måde nemmere kan scanne billeder ind. Dette er specielt brugbart på A3-printere, idet man ofte bruger en A3-printer til at printe større billeder. Man skal dog være klar over, at køber man en A3-printer med disse ekstra funktioner, så stiger prisen hermed.

Når det angår tilslutningen til printeren, er der også nogle overvejelser man bør gøre sig. Specielt når man skal bruge printeren til kontor, hvor der er mange brugere om samme printer. Det kan derfor være et godt råd at købe en A3-printer, der kan tilsluttes via WiFi, da flere på den måde kan tilslutte sig den samme printer. Skal A3-printeren kun benyttes af én person, er dette selvfølgelig ikke så vigtigt.

Prisen på en A3-printer

Som nævnt er der en del faktorer der spiller ind, og som man bør være opmærksom på, når man skal købe en A3-printer til sin virksomhed. Funktionerne, som printeren skal have indbygget, er afgørende for printerens pris. Dermed bør man have et klart billede af, hvad A3-printeren skal kunne, før man køber. Er man usikker på hvilke opgaver ens A3-printer præcis skal kunne løse, kan man med fordel leje eller lease en printer. Fordelen ved dette er, at man ikke på samme måde binder sig til en printer i samme grad, som ved køb af en A3-printer. Derudover kan man nemt skifte sin A3-printer ud med en anden, hvis man har en printer, der ikke dækker ens behov.

Hvis du og din virksomhed har brug for en A3-printer, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil efterfølgende modtage op til fire tilbud på A3-printere, der passer lige netop din virksomheds behov.