Kaffeautomater

Sammenlign pris og kvalitet på kaffeautomater. Bestil flere tilbud!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor skal kaffeautomaten benyttes?

Det tager under et minut!

Kaffeautomat

Søger du et tilbud på en kaffeautomat til din virksomhed? På Ekspertvalg.dk er det muligt at bestille op til fire gratis og uforpligtende tilbud på kaffeautomater. Alt du skal gøre er at udfylde kontaktformularen i højre side. Vi samarbejder med lokale og landsdækkende partnere, som alle lever op til vores standarder.

Hvorfor indhente tilbud på Ekspertvalg.dk?

  • Du får op til 4 tilbud til sammenligning og du kan spare op til 50%.
  • Det er 100% gratis og uforpligtende at indhente tilbud.
  • Vi arbejder med både landsdækkende og lokale leverandører, som alle har certificering.

I denne artikel kan du læse mere om:

Andre muligheder inden for kaffeautomater

Leje/leasing

Leje Af Kaffeautomat 

Leje af Kaffeautomat

 

Kontor/virksomhed

Kaffeautomat Til Kontor 

Kaffeautomat til Kontor

 

Industri/kantine

Industri Kaffemaskine 

Industri Kaffemaskine

 

Info om kaffeautomater

Det er efterhånden de fleste danskere der drikker kaffe, og mange drikker gerne kaffe hver dag, og helst flere gange i løbet af dagen. Dette betyder, at det er de færreste virksomheder, der kan slippe afsted med ikke at have en kaffeautomat.

Kaffe er simpelthen så stor en del af medarbejdernes hverdag, at man bliver nødt til at stille kaffeautomater til deres rådighed. Derudover drikker danskerne ikke længere hvad som helst, men går mere og mere op i deres kaffe.

Kaffen og kaffeautomaterne skal være af det rigtige mærke, af den rigtige kvalitet og så skal kaffeautomaten være effektiv og brugervenlig. Det er derfor ikke så underligt, at mange virksomheder ønsker at købe, leje og lease kaffeautomater og kaffemaskiner til erhverv.

Pris på en kaffeautomat?

Prisen på kaffeautomater varierer en hel del og afhænger af en lang række parametre. Først og fremmest afhænger prisen på kaffeautomater af størrelsen og udvalget af kaffevarianter i den enkelte kaffeautomat. Kaffeautomater med et bredt udvalg af varmdriksvarianter er selvsagt mere omkostningstunge end kaffeautomater som kun kan brygge almindelig sort kaffe.

Prisen på kaffeautomater afhænger også til dels af, hvorvidt kaffeautomaten bruger instant kaffe, formalet kaffe eller hele bønner. De billigste typer af kaffeautomater bruger instant kaffe, mens den dyreste automat variant benytter hele bønner.

Kaffeautomater der bruger hele kaffebønner har typisk en højere pris end instant kaffe. Til gengæld vil udgifterne i forbindelse med kaffeautomater der bruger hele bønner også være højere i længden, hvilket er noget man bør tage med i betragtning, når man skal anskaffe nye kaffeautomater. Mangler din virksomhed hjælp til finansieringen af leasing eller køb af kaffeautomat, kan det være en mulighed at tage et lån, såfremt det passer til dine behov.

Brygningskapacitet, hastighed og kvalitet

Brygningskapaciteten, hastigheden, og kvaliteten har også indflydelse på prisen på dine nye kaffeautomater. Typisk vil en høj brygningskapacitet og hastighed i kaffeautomater dog betyde en lavere kvalitet, ligesom en kaffeautomat med høj kaffekvalitet typisk har en lavere brygningskapacitiet og -hastighed.

Prisen på kaffeautomater varierer generelt fra 8.000 kroner for de mest simple modeller og op til 53.000 kroner for de mere avancerede kaffeautomater. For at udligne prisen, hvis valget falder på en af de dyrere kaffeautomater, så har du også muligheden for at erhverve en kaffeautomat med møntindkast i stedet.

Nedenstående finder du cirka-priser for kaffeautomater til mindre-, mellem- samt større virksomheder - i rækkefølge. 

Type Køb i DKK Leje i DKK
Filter kaffe 300 - 3.000

700 - 1.000

Instant/kapsel kaffe 300 - 2.500

800 - 1.200

Espresso kaffeautomat 500 - 10.000 3.000
Bord kaffeautomat 2.500 - 15.000

6.500

 

Type Køb i DKK Leje i DKK Leasing i DKK
Bord kaffeautomat 5.000 - 20.000

Fra 10 kr. pr. dag

200 - 400 pr. måned
Indbygget kaffeautomat 8.000 - 40.000 Kan ikke lejes Kan ikke leases
Mindre kaffeautomat - gulvmodel 8.000 - 35.000

Fra 10 kr. pr. dag

150 - 250 pr. måned

 

Type Køb i DKK Leje i DKK Leasing i DKK
Stor kaffeautomat med engangskrus Op til 53.000

Fra 400 pr. måned

Fra 300 pr. måned
Stor kaffeautomat gulvmodel Op til 53.000 Fra 200 pr. uge Fra 225 pr. måned 

 

kaffeautomat

Kaffeautomat til virksomhed - Hvorfor er dette vigtigt?

Det er de færreste virksomheder, der ikke oplever et behov for at have en eller flere kaffeautomater på kontoret - Både for at medarbejderne selv kan brygge kaffe, men også så man har noget at tilbyde sine gæster og kunder.

Det kan dog være svært helt præcist at vurdere, hvilke kaffeautomater man skal vælge, og hvilken form for kaffeautomater der bedst tilfredsstiller ens behov. Derfor er det vigtigste først at definere virksomhedens behov i forhold til kaffe og kaffeautomater, og hvilke kriterier ved en kaffeautomat, der bedst passer til disse behov.

Der findes en lang række forskellige typer og modeller af kaffeautomater, hver især med forskellige fordele, kvalitetsniveau, brygningshastighed og -kapacitet, og så kan man få kaffeautomater til forskellige priser. Er virksomheden af mindre størrelse, så kan du med fordel tage et kig på kaffemaskiner i stedet som også kan fungere til erhverv. 

Bestil tilbud på en kaffeautomat her Det tager under 1 minut.

Hvad skal jeg overveje ved anskaffelse af en kaffeautomat?

Når du skal vælge, hvilken type af kaffeautomater du og din virksomhed bør investere i, er der en lang række parametre, som du skal medregne. Der findes nemlig mange forskellige typer kaffeautomater, og de enkelte kaffeautomater adskiller sig fra hinanden på parametre som kvalitet, bredden af udvalg, hastighed, daglig brygningskapacitet, størrelsen og prisen.

Først og fremmest kan man adskille kaffeautomat og kaffemaskine i to typer: De kaffeautomater som kan brygge forskellige varianter af kaffe, og de kaffeautomater som blot kan levere almindelig sort kaffe. Den mest udbredte af de to typer inden for virksomheder og erhverv, er den type kaffeautomater, som kan brygge mange forskellige varianter af kaffe.

Der findes rigtig mange forskellige mærker indenfor kaffeautomater, der hver især henvender sig til forskellige typer og størrelser af virksomheder og afdelinger. Du kan altid kigge efter de godkendte miljømærker på kaffeautomaterne. Find mere information om de enkelte mærker her:

Animo kaffemaskine

kaffeautomater

Bianchi _transparent

kaffeautomat

Jura kaffeautomat

Schaerer _transparent

Wittenborg _transparent

Skal kaffeautomaten kunne brygge med bønner, formalet kaffe eller instant?

Før man lægger sig fast på en bestemt type af kaffeautomater, bør man overveje hvorvidt kaffeautomaten kun skal kunne brygge almindelig sort kaffe eller om den skal kunne tilbyde flere kaffevarianter. Herudover er det vigtigt at overveje, om ens kaffeautomater skal kunne brygge kaffen på formalet kaffe, instant kaffe eller hele bønner. Hvorvidt ens kaffeautomater skal kunne benytte hele bønner, har nemlig afgørende betydning for kaffens kvalitet og pris, hvorimod kvalitet og pris på kaffeautomater med instant kaffe er noget lavere.

Overordnet set findes der fire typer af kaffeautomater:

  • Instant kaffeautomater
  • Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe
  • Helbønne kaffeautomater
  • Espressomaskiner

Læs mere: Typer af kaffeautomater, funktioner og ekstraudstyr

Instant kaffeautomater

Kaffeautomater med instant kaffe er et oplagt valg, hvis kaffebrygningen skal gå rigtig stærkt. Her brygger dine kaffeautomater velsmagende kaffe direkte ned i koppen eller kanden på få sekunder. Mange instant kaffeautomater kan også lave mange andre slags kaffevarianter, blandt de mest populære og udbredte er blandt andet café au lait, wiener melange og cappuccino.

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe er meget pålidelige og bruges netop derfor af de fleste virksomheder. Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe laver friskbrygget og velsmagende kaffe af god kvalitet, uden at tage så lang tid som helbønne kaffeautomater. Derudover er det også ofte muligt at brygge mange forskellige slags kaffe og varme drikke på denne type kaffeautomater, og ofte kan man justere kaffestyrken, samt mælk- og sukkermængde. Her kan man også få kaffeautomaterne til at brygge direkte ned i en kop eller kande, og denne type kaffeautomater egner sig derfor aldeles storartet til erhverv.

Helbønne kaffeautomater

Helbønne kaffeautomater er naturligvis et trin højere oppe i forhold til kvalitet, end kaffeautomater til formalet kaffe. Hvis du gerne vil forkæle dine medarbejdere eller sætte dig selv i godt lys over for dine kunder, vil kaffeautomater med hele kaffebønner sikrer dine omgivelser en god kaffeoplevelse. Helbønne kaffeautomater anses typisk for at være nogle af de kaffeautomater, som laver den allerbedste kaffe, og anses ofte for at være mere luksusprægede end både formalet og instant kaffe. Hvis du vælger kaffeautomater der selv maler kaffebønner, skal du dog også overveje hvilken type kaffebønner du skal benytte.

Espressomaskiner

På trinnet over helbønne kaffeautomater, finder du espressomaskinen. Med en espressomaskine kan du servere kaffe af høj kvalitet og du har mulighed for at lave en masse forskellige kaffevarianter på én og samme kaffeautomat. Derudover kan denne type af kaffeautomater som regel både arbejde med normale kaffebønner og med de særlige espressobønner. Forskellen på kaffebønner og espressobønner til kaffeautomater er, at espressobønnen bliver ristet i længere tid, og derfor er mørkere i farven og smagen, end den klassiske kaffebønne er. Dette gør, at espressobønner udmærker sig til visse stærkere kaffetyper, som for eksempel cappuccino eller cafe latte.

Esprossemaskiner er især cafeernes og restauranternes foretrukne type af kaffeautomater, fordi disse kaffeautomater leverer mange typer af kaffe af høj kvalitet, og fordi man både kan få automatiske og semiautomatiske kaffeautomater. På denne måde kan man lave noget andet, mens ens kaffeautomat brygger en kop kaffe af særlig høj kvalitet, hvilket reducerer spildtid i forbindelse med virksomhedens kaffedrikning og kaffeautomater.

Typer af kaffe i kaffeautomater

Det kan være svært at tilfredsstille alle virksomhedens medarbejdere når man anskaffer kaffeautomater, da hver enkelt medarbejder kan have en holdning og behov til de nye kaffeautomater. Derfor kan det være svært at tage en beslutning om hvilken type kaffeautomater man bør anskaffe, specielt med et så uoverskueligt marked med mange forskellige kaffeautomatsmodeller og varianter.

Kaffeautomater kan dog hovedsageligt deles i to kategorier - De kaffeautomater som kun kan brygge almindelig sort kaffe og de kaffeautomater som kan brygge forskellige varianter. De kaffeautomater som kun brygger almindelig sort kaffe vil som regel have en højere brygningshastighed og daglig brygningskapacitet, mens kaffeautomater som kan brygge forskellige varianter, normalt har mere fokus på kvaliteten og kaffenydelsen.

Hvad skal kaffeautomater kunne?

Når du overvejer hvilken type af kaffeautomater du og din virksomhed skal have, er det svært at finde ud af, om du skal veje kvalitet eller kvantitet tungest. Hvorvidt du skal have højkvalitets eller højkvantitets kaffeautomater, afhænger naturligvis fuldstændigt at din virksomheds konkrete behov.

En god indikator for hvilken type kaffeautomater I skal have, er blandt andet hvor i virksomheden den skal placeres og hvem der skal benytte dine kaffeautomater. Hvis det kun er dine medarbejdere der skal benytte dem, kan det vigtigste for eksempel være stor kapacitet - Især hvis du har mange medarbejdere, og dine kaffeautomater står på knudepunkter i virksomheden. Dette kunne for eksempel være sagen på en skoles lærerværelse, hvor samtlige lærere har en 30-45 minutters spisepause til at besøge skolens kaffeautomater. Dette kræver nemlig kaffeautomater med stor brygningshastighed og kapacitet, men ikke nødvendigvis så høj kvalitet, da lærere sjældent har tid til at sidde og nyde kaffen.

Hvis dine kaffeautomater derimod skal benyttes af både medarbejdere, chefer og kunder, er det en god idé at anskaffe kaffeautomater og kaffe af høj kvalitet - Især hvis kaffeautomaterne er fremkommelige og frekventeres løbende igennem dagen. Så behøver kaffeautomaterne ikke brygge så hurtigt og meget af gangen, som andre typer kaffeautomater. Til gengæld bør en så alsidig type kaffeautomater tilbyde forskellige typer af kaffe, så der er noget for enhver gane - især hvis kaffeautomaten står i nærheden af virksomhedens mødelokaler, hvor eksterne mødedeltagere forventes at skulle hente kaffe.

Hvis dine kaffeautomater skal bruges i forbindelse med et showroom for kunder, bør typen af kaffeautomater afhænge af virksomhedens produkter og målgruppe. Hvis virksomhedens showroom for eksempel skal promovere dyre varer af god kvalitet til et begrænset antal kunder, bør man overveje kaffeautomater som signalerer kvalitet. Her kan du for eksempel vælge kaffeautomater med et bredt udvalg og kaffeautomater som brygger på hele kaffebønner.

Hvis dine kaffeautomater i stedet skal benyttes i en kantine, bør dine kaffeautomater have høj brygningskapacitet og hastighed, da den sandsynligvis skal bruges til at servicere et større antal brugere indenfor kort tid. Her bør dine kaffeautomater også kunne levere kaffen til en kande, så man kan tage mere kaffe med sig på én gang.

Hvilket ekstraudstyr har du brug for til din kaffeautomater?

Det mest åbenlyse valg med hensyn til ekstraudstyr ved anskaffelse af kaffeautomater, er hvorvidt brugerne af kaffeautomaten skal betale for den varme drik direkte i virksomhedens kaffeautomater. Hvis der skal være brugerbetaling på virksomhedens kaffeautomater, kan man til langt de fleste modeller tilkøbe et møntindkast, som kan indstilles til den ønskede pris.

De fleste kaffeautomater fås som bordmodel, men til de fleste af bordmodellerne kan man tilkøbe et underskab, således at ens kaffeautomater kan stå direkte på gulvet. I underskabet er der samtidig plads til beholdningen af kaffe, samt andet tilbehør til ens kaffeautomater. Dette kan for eksempel være et større eller mindre udvalg af forskellige tevarianter, kopper, låg, rørepinde, små beholdere med sukker og kaffefløde, eller rengøringsudstyr til ens kaffeautomater.

Kaffeautomat

Udlejningskontrakt? - Husk dette når I anskaffer en kaffeautomat

Hvis det er første gang du gør brug af en bestemt type kaffeautomater, bør du sørge for at have så kort en udlejningskontrakt som muligt. Det vil nemlig være irriterende at binde sig til en type kaffeautomater i flere måneder eller et halvt år, hvis I som virksomhed er utilfredse med jeres kaffeautomater efter en uge.

Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis jeres kaffeautomaters kaffe ikke falder i jeres smag, kaffeautomaterne brygger for langsomt, eller kaffeautomaten simpelthen ikke har stor nok kapacitet.

Har I aldrig haft kaffeautomater før, kan det være svært at vide, hvilke behov I har til kaffeautomater, og I vil først opdage behovene, efter I har fået jeres kaffeautomater. Sørg derfor for at I har mulighed for at returnere eller bytte jeres kaffeautomater, hvis I efter en prøveperiode ikke er tilfredse med jeres kaffeautomater.

Service og vedligeholdelse af kaffeautomat

En af fordelene ved at leje kaffeautomater er, at man også, som regel, kan få service og vedligeholdelse af ens kaffeautomater med i prisen. På denne måde slipper man for selv at skulle rengøre, rense og genopfylde ens kaffeautomater, og kan i stedet outsource dette til udlejningsstedet.

Sørg derfor for at tjekke din kontrakt og pris på kaffeautomaterne, før du skriver under, så du er sikker på at service og vedligeholdelse er en del af lejeaftalen for dine kaffeautomater.

Derudover bør du også undersøge muligheden for kun at have én leverandør til alle dine kaffebehov. Hvis det er den samme leverandør, som står for dine kaffeautomater og levering af kaffe og ekstraudstyr, ved du altid, hvem du skal henvende dig til, hvis kaffen dine kaffeautomater brygger, smager forkert. Så ordner de det, om det så er kaffen eller dine kaffeautomater den er gal med.

Bestil tilbud på en kaffeautomat her Det tager under 1 minut.