Sammenlign priser på kaffeautomater
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 22. juli 2021

Kaffeautomater - Find den rigtige løsning i dag

Din komplette guide til kaffeautomater

Er du ligesom så mange andre danskere, og drikker du i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen? Så vil du og dine kolleger med garanti sætte stor pris på en kaffeautomat til kontoret. Denne er nemlig den ultimative løsning for dig og din virksomhed, hvis I ønsker større mængder kaffe, god kvalitet og mange funktioner.

Kaffeautomater priser varierer en del efter dine behov og krav. Blandt andet vil prisen variere baseret på jeres virksomhedsstørrelse og det antal personer som dagligt skal anvende maskinen. Hvis I er en mindre virksomhed med under 5 ansatte, kan I ligeledes se efter en kaffemaskine

Kaffeautomater til virksomhed og erhverv

De fleste virksomheder oplever et behov for at have en eller flere kaffeautomater på kontoret. Både for at medarbejderne selv kan brygge kaffe, men også så du har mulighed for at tilbyde dine gæster og kunder en kop kaffe.

Fordele
  • Dine medarbejdere vil sætte stor pris på at have muligheden for at få en kop kaffe
  • En kop kaffe kan skabe godt fællesskab
  • Turen hen til kaffeautomaten fungerer som en forfriskende gåtur
  • De bedste idéer opstår ofte, når kollegaer vender virksomhedens løsninger over en kop kaffe
  • Dine medarbejdere vil være mere friske og veloplagte

Det kan dog være svært helt præcist at vurdere, hvilken kaffeautomat du skal vælge og hvilken form for kaffeautomater, der bedst tilfredsstiller dine behov. Derfor er det vigtigste for dig først at definere virksomhedens behov i forhold til kaffe og hvilke kriterier ved en kaffeautomat, der bedst passer til disse behov.

Hvad koster kaffeautomater?

Prisen på kaffeautomater varierer en hel del og afhænger af en lang række parametre. Først og fremmest afhænger prisen på kaffeautomater af størrelsen og udvalget af kaffevarianter i den enkelte kaffeautomat. Kaffeautomater med et bredt udvalg af varmdriksvarianter er selvsagt mere omkostningstunge end kaffeautomater, som kun kan brygge almindelig, sort kaffe.

Priser på kaffeautomater til virksomheder
TypePris ved køb
Filter kaffe300-3.000 kr.
Instant/kapsel kaffe300-5.000 kr.
Indbygget kaffeautomat8.000-40.000 kr.
Espressomaskine10.000-45.000 kr.
Stor kaffeautomat med engangskrus45.000 kr. og opefter
Stor kaffeautomat gulvmodel45.000 kr. og opefter

Priseksemplerne er vejledende

Prisen på kaffeautomater afhænger også til dels af, hvorvidt kaffeautomaten bruger instant kaffe, formalet kaffe eller hele bønner. De billigste typer kaffeautomater bruger instant kaffe, mens de dyreste benytter hele bønner.

Kaffeautomater, der bruger hele kaffebønner, har typisk en højere pris end kaffeautomater med instant kaffe. Til gengæld vil udgifterne i forbindelse med helbønne kaffeautomater også være højere i længden, hvilket er noget du bør tage med i betragtning, når du skal anskaffe nye kaffeautomater. Mangler din virksomhed hjælp til finansieringen af leasing eller køb af kaffeautomat, kan det være en mulighed at tage et lån som privatperson eller et erhvervslån, såfremt dette passer til dine behov.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvad skal jeg overveje ved køb?

Når du skal vælge, hvilken type kaffeautomat du og din virksomhed bør investere i, er der en lang række parametre, som du skal overveje. Der findes mange forskellige typer kaffeautomater, og de enkelte kaffeautomater adskiller sig fra hinanden på parametre som kvalitet, udvalg, hastighed, daglig brygningskapacitet, størrelse og pris.

Først og fremmest kan du adskille kaffeautomat og kaffemaskine i to typer:

    1. Kaffeautomater som brygger forskellige varianter af kaffe
    2. Kaffeautomater som blot brygger almindelig sort kaffe

Den mest udbredte af de to typer inden for virksomheder og erhverv, er den type kaffeautomater, som kan brygge mange forskellige varianter af kaffe.

Skal jeg vælge en kaffeautomat med møntindkast?

En kaffeautomat med møntindkast kan bruges til mange forskellige formål og har mange forskellige funktioner. Et møntindkast giver nemlig ejeren af kaffeautomaten mulighed for at opstille denne i og udenfor organisationer. Derfor er denne type kaffeautomat normalt sikret mod indbrud og tyveri på offentlige steder, messer, konferencer og i organisationer grundet møntindkastet.

Et møntindkast giver dermed flere muligheder for brugen af kaffeautomaten og begrænser derfor ikke brugen af denne til lukkede organisationer, men derimod alle organisationer. Udover mulighederne ved et møntindkast, så har brugerbetalingen også en præventiv funktion, således at der ikke er et overforbrug og spild af kaffe. Det er også muligt at få møntindkastet som tilkøb ved hjælp af ekstern montering. Det vil ikke have lige så stor sikkerhed, men vil passe til de fleste automater.

Producentoversigt: Kaffeautomat mærker

Der findes mange forskellige mærker af kaffeautomater, der hver især henvender sig til forskellige typer og størrelser af virksomheder og afdelinger. Du kan altid kigge efter de godkendte miljømærker på kaffeautomaterne. Find mere information om de enkelte mærker her:

Foruden ovenstående finder du også følgende brands gennem vores leverandører af kaffeløsninger: Necta, Aequator og Fountain.

Hvilken type skal jeg vælge?

Før du lægger dig fast på én bestemt type af kaffeautomat, bør du overveje, hvorvidt kaffeautomaten kun skal kunne brygge almindelig sort kaffe eller om den skal kunne tilbyde flere kaffevarianter. Herudover er det vigtigt at overveje, om din kaffeautomat skal kunne brygge kaffen på formalet kaffe, instant kaffe eller hele bønner. Hvorvidt din kaffeautomat skal kunne benytte hele bønner, har afgørende betydning for kaffens kvalitet og pris, hvorimod kvalitet og pris på kaffeautomater med instant kaffe er noget lavere.

Overordnet set findes der fire typer af kaffeautomater

Instant kaffeautomater

Kaffeautomater med instant kaffe er et oplagt valg, hvis kaffebrygningen skal gå rigtig stærkt. Her brygger dine kaffeautomater velsmagende kaffe direkte ned i koppen eller kanden på få sekunder. Mange instant kaffeautomater kan også lave mange andre slags kaffevarianter, blandt de mest populære og udbredte er blandt andet café au lait, wiener melange og cappuccino.

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe er meget pålidelige og bruges netop derfor af de fleste virksomheder. Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe laver friskbrygget og velsmagende kaffe af god kvalitet, uden at tage så lang tid som helbønne kaffeautomater. Derudover er det også ofte muligt at brygge mange forskellige slags kaffe og varme drikke på denne type kaffeautomater, og ofte kan man justere kaffestyrken, samt mælk- og sukkermængde. Her kan man også få kaffeautomaterne til at brygge direkte ned i en kop eller kande, og denne type kaffeautomater egner sig derfor aldeles storartet til erhverv.

Helbønne kaffeautomater

Helbønne kaffeautomater er naturligvis et trin højere oppe i forhold til kvalitet, end kaffeautomater til formalet kaffe. Hvis du gerne vil forkæle dine medarbejdere eller sætte dig selv i godt lys over for dine kunder, vil kaffeautomater med hele kaffebønner sikrer dine omgivelser en god kaffeoplevelse. Helbønne kaffeautomater anses typisk for at være nogle af de kaffeautomater, som laver den allerbedste kaffe, og anses ofte for at være mere luksusprægede end både formalet og instant kaffe. Hvis du vælger kaffeautomater der selv maler kaffebønner, skal du dog også overveje hvilken type kaffebønner du skal benytte.

Espressomaskiner

På trinnet over helbønne kaffeautomater, finder du espressomaskinen. Med en espressomaskine kan du servere kaffe af høj kvalitet og du har mulighed for at lave en masse forskellige kaffevarianter på én og samme kaffeautomat. Derudover kan denne type af kaffeautomater som regel både arbejde med normale kaffebønner og med de særlige espressobønner. Forskellen på kaffebønner og espressobønner til kaffeautomater er, at espressobønnen bliver ristet i længere tid, og derfor er mørkere i farven og smagen, end den klassiske kaffebønne er. Dette gør, at espressobønner udmærker sig til visse stærkere kaffetyper, som for eksempel cappuccino eller cafe latte.

Alternativer til køb

Leje af kaffeautomater er en oplagt mulighed for dig, der ikke er helt sikker på, hvad virksomhedens behov og ønsker er. Hvis det er første gang, du gør brug af en bestemt type kaffeautomat, bør du sørge for at have så kort en udlejningskontrakt som muligt. Det vil  være irriterende at binde sig til én type kaffeautomat i flere måneder eller et halvt år, hvis I som virksomhed er utilfredse med jeres kaffeautomater allerede efter en uge.

Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis jeres kaffeautomaters kaffe ikke falder i jeres smag, kaffeautomaterne brygger for langsomt, eller kaffeautomaten simpelthen ikke har stor nok kapacitet. Har I ikke økonomien til en kaffeautomat, kan et lån tilmed være løsningen.

Service og vedligeholdelse

En af fordelene ved at leje kaffeautomater er, at du også, som regel, kan få service og vedligeholdelse af dine kaffeautomater med i prisen. På denne måde slipper du for selv at skulle rengøre, rense og genopfylde ens kaffeautomater og kan i stedet outsource dette til udlejningsstedet.

Sørg derfor for at tjekke din kontrakt og pris på kaffeautomaterne, før du skriver under, så du er sikker på at service og vedligeholdelse er en del af lejeaftalen for dine kaffeautomater.

Derudover bør du også undersøge muligheden for kun at have én leverandør til alle dine kaffebehov. Hvis det er den samme leverandør, som står for dine kaffeautomater og levering af kaffe og ekstraudstyr, ved du altid, hvem du skal henvende dig til, hvis kaffen dine kaffeautomater brygger smager forkert. Så ordner de det, om det så er kaffen eller dine kaffeautomater den er gal med.

Skal jeg vælge med eller uden vandtilslutning?

Vælger du en kaffeautomat uden vandtilslutning, så har den en indbygget vandtank, som du skal fylde med vand indimellem. Du undgår dermed, at have en vandslange installeret. Dette er stort set den eneste forskel på en kaffeautomat med eller uden vandtilslutning. Med en kaffeautomat uden vandtilslutning, kan du brygge fuldstændig de samme kaffedrikke, som hvis det var en kaffeautomat med vandtilslutning.

Bestil tilbud på en kaffeautomat her

Det tager under 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?