Bestil tilbud på kaffeautomat her
Modtag op til 4 tilbud på en kaffeautomat
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvor mange kopper forbruger I pr. dag?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 12. november 2019

Kaffeautomater - Find den rigtige løsning i 2019

Din komplette guide til kaffeautomater

Er du ligesom så mange andre danskere, og drikker du i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen? Så vil du og dine kolleger med garanti sætte stor pris på en kaffeautomat til kontoret.

Denne er nemlig den ultimative løsning for dig og din virksomhed, hvis I ønsker større mængder kaffe, god kvalitet, mange funktioner og meget mere. Kaffeautomater til virksomheder er meget populære i dagens Danmark netop grundet førnævnte fordele.

Kaffeautomater priser varierer en del efter dine behov og krav til denne. Blandt andet vil prisen variere baseret på jeres virksomhedsstørrelse og hvilke funktioner, der ønskes m.m. Dette vil have indflydelse på, hvilken type der er behov for og dermed prisen.

Er I en mindre virksomhed bestående af 10-20 ansatte? I dette tilfælde bør du muligvis overveje en mindre kaffemaskine til kontor fremfor en kaffeautomat. Er I derimod en stor virksomhed med mange medarbejdere, der skal have kaffe på samme tid? Så er en kaffeautomat til kontor en oplagt mulighed, der vil helt sikkert vil kunne opfylde jeres ønsker.

Læs på denne side mere om:

Bestil tilbud på en kaffeautomat her Det tager under 1 minut.

Kaffeautomater til virksomhed

De fleste virksomheder oplever et behov for at have en eller flere kaffeautomater på kontoret. Både for at medarbejderne selv kan brygge kaffe, men også så du har mulighed for at tilbyde dine gæster og kunder en kop kaffe.

Fordele:

 • Dine medarbejdere vil sætte stor pris på at have muligheden for at få en kop kaffe
 • En kop kaffe kan skabe godt fællesskab
 • Turen hen til kaffeautomaten fungerer som en forfriskende gåtur
 • De bedste idéer opstår ofte, når kollegaer vender virksomhedens løsninger over en kop kaffe
 • Dine medarbejdere vil være mere friske og veloplagte

Det kan dog være svært helt præcist at vurdere, hvilken kaffeautomat du skal vælge og hvilken form for kaffeautomater, der bedst tilfredsstiller dine behov. Derfor er det vigtigste for dig først at definere virksomhedens behov i forhold til kaffe og hvilke kriterier ved en kaffeautomat, der bedst passer til disse behov. Er virksomheden af mindre størrelse, kan du med fordel tage et kig på en kaffemaskine til kontor

Hvad koster kaffeautomater?

Prisen på kaffeautomater varierer en hel del og afhænger af en lang række parametre. Først og fremmest afhænger prisen på kaffeautomater af størrelsen og udvalget af kaffevarianter i den enkelte kaffeautomat. Kaffeautomater med et bredt udvalg af varmdriksvarianter er selvsagt mere omkostningstunge end kaffeautomater, som kun kan brygge almindelig, sort kaffe.

Prisen på kaffeautomater afhænger også til dels af, hvorvidt kaffeautomaten bruger instant kaffe, formalet kaffe eller hele bønner. De billigste typer kaffeautomater bruger instant kaffe, mens de dyreste benytter hele bønner.

Kaffeautomater, der bruger hele kaffebønner, har typisk en højere pris end kaffeautomater med instant kaffe. Til gengæld vil udgifterne i forbindelse med helbønne kaffeautomater også være højere i længden, hvilket er noget du bør tage med i betragtning, når du skal anskaffe nye kaffeautomater. Mangler din virksomhed hjælp til finansieringen af leasing eller køb af kaffeautomat, kan det være en mulighed at tage et lån som privatperson eller et erhvervslån, såfremt dette passer til dine behov.

I nedenstående tabel finder du priser på kaffeautomater alt efter type af kaffeautomat.

Priser på kaffeautomater til virksomheder
TypePris ved køb
Filter kaffe 300-3.000 kr.
Instant/kapsel kaffe 300-5.000 kr.
Indbygget kaffeautomat 8.000-40.000 kr.
Espressomaskine 10.000-45.000 kr.
Stor kaffeautomat med engangskrus 45.000 kr. og opefter
Stor kaffeautomat gulvmodel 45.000 kr. og opefter

Priseksemplerne er vejledende

Bestil tilbud nu! Det tager under 1 minut

Hvad skal jeg overveje ved køb?

Når du skal vælge, hvilken type kaffeautomat du og din virksomhed bør investere i, er der en lang række parametre, som du skal overveje. Der findes mange forskellige typer kaffeautomater, og de enkelte kaffeautomater adskiller sig fra hinanden på parametre som kvalitet, udvalg, hastighed, daglig brygningskapacitet, størrelse og pris.

Først og fremmest kan du adskille kaffeautomat og kaffemaskine i to typer:

 1. Kaffeautomater som brygger forskellige varianter af kaffe
 2. Kaffeautomater som blot brygger almindelig sort kaffe

Den mest udbredte af de to typer inden for virksomheder og erhverv, er den type kaffeautomater, som kan brygge mange forskellige varianter af kaffe.

Der findes mange forskellige mærker af kaffeautomater, der hver især henvender sig til forskellige typer og størrelser af virksomheder og afdelinger. Du kan altid kigge efter de godkendte miljømærker på kaffeautomaterne. Find mere information om de enkelte mærker her:

Animo kaffemaskine

kaffeautomater

Bianchi _transparent

kaffeautomat

Jura kaffeautomat

Schaerer _transparent

Wittenborg _transparent

Brygningskapacitet, hastighed og kvalitet

Det er ikke kun typen af kaffe, der påvirker prisen på kaffeautomater. Brygningskapaciteten, hastigheden og kvaliteten har også indflydelse på prisen. Hvis du leder efter en kaffemaskine til en stor virksomhed, tænker du måske umiddelbart, at kaffeautomaten skal have en høj brygningskapacitet og bryggehastighed, så dine medarbejdere hurtigt kan få deres tiltrængte kaffe.

Det er dog sådan, at høj brygningskapacitet og hastighed typisk betyder, at kaffeautomaten vil levere en kaffe af lavere kvalitet. Deridmod opnår du med en kaffeautomat med lavere brygningskapacitet og hastighed en højere kaffekvalitet, som dine medarbejdere med sikkerhed kan smage.

Prisen på kaffeautomater varierer generelt fra 8.000 kr. for de mest simple modeller og op til 53.000 kr. for de mere avancerede kaffeautomater. Hvis du prioriterer kvalitet og derfor vælger en af de dyrere kaffeautomater, kan du udligne prisen ved at vælge en kaffeautomat med møntindkast.

Hvilken type skal jeg vælge?

Før du lægger dig fast på én bestemt type af kaffeautomat, bør du overveje, hvorvidt kaffeautomaten kun skal kunne brygge almindelig sort kaffe eller om den skal kunne tilbyde flere kaffevarianter. Herudover er det vigtigt at overveje, om din kaffeautomat skal kunne brygge kaffen på formalet kaffe, instant kaffe eller hele bønner. Hvorvidt din kaffeautomat skal kunne benytte hele bønner, har afgørende betydning for kaffens kvalitet og pris, hvorimod kvalitet og pris på kaffeautomater med instant kaffe er noget lavere.

Overordnet set findes der fire typer af kaffeautomater:

 • Instant kaffeautomater
 • Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe
 • Helbønne kaffeautomater
 • Espressomaskiner

Instant kaffeautomater

Kaffeautomater med instant kaffe er et oplagt valg, hvis kaffebrygningen skal gå rigtig stærkt. Her brygger dine kaffeautomater velsmagende kaffe direkte ned i koppen eller kanden på få sekunder. Mange instant kaffeautomater kan også lave mange andre slags kaffevarianter, blandt de mest populære og udbredte er blandt andet café au lait, wiener melange og cappuccino.

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe

Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe er meget pålidelige og bruges netop derfor af de fleste virksomheder. Kaffeautomater beregnet til formalet kaffe laver friskbrygget og velsmagende kaffe af god kvalitet, uden at tage så lang tid som helbønne kaffeautomater. Derudover er det også ofte muligt at brygge mange forskellige slags kaffe og varme drikke på denne type kaffeautomater, og ofte kan man justere kaffestyrken, samt mælk- og sukkermængde. Her kan man også få kaffeautomaterne til at brygge direkte ned i en kop eller kande, og denne type kaffeautomater egner sig derfor aldeles storartet til erhverv.

Helbønne kaffeautomater

Helbønne kaffeautomater er naturligvis et trin højere oppe i forhold til kvalitet, end kaffeautomater til formalet kaffe. Hvis du gerne vil forkæle dine medarbejdere eller sætte dig selv i godt lys over for dine kunder, vil kaffeautomater med hele kaffebønner sikrer dine omgivelser en god kaffeoplevelse. Helbønne kaffeautomater anses typisk for at være nogle af de kaffeautomater, som laver den allerbedste kaffe, og anses ofte for at være mere luksusprægede end både formalet og instant kaffe. Hvis du vælger kaffeautomater der selv maler kaffebønner, skal du dog også overveje hvilken type kaffebønner du skal benytte.

Espressomaskiner

På trinnet over helbønne kaffeautomater, finder du espressomaskinen. Med en espressomaskine kan du servere kaffe af høj kvalitet og du har mulighed for at lave en masse forskellige kaffevarianter på én og samme kaffeautomat. Derudover kan denne type af kaffeautomater som regel både arbejde med normale kaffebønner og med de særlige espressobønner. Forskellen på kaffebønner og espressobønner til kaffeautomater er, at espressobønnen bliver ristet i længere tid, og derfor er mørkere i farven og smagen, end den klassiske kaffebønne er. Dette gør, at espressobønner udmærker sig til visse stærkere kaffetyper, som for eksempel cappuccino eller cafe latte.

Esprossemaskiner er især cafeernes og restauranternes foretrukne type af kaffeautomater, fordi disse kaffeautomater leverer mange typer af kaffe af høj kvalitet, og fordi man både kan få automatiske og semiautomatiske kaffeautomater. På denne måde kan man lave noget andet, mens ens kaffeautomat brygger en kop kaffe af særlig høj kvalitet, hvilket reducerer spildtid i forbindelse med virksomhedens kaffedrikning og kaffeautomater.

Typer af kaffe i kaffeautomater

Det kan være svært at tilfredsstille alle virksomhedens medarbejdere når man anskaffer kaffeautomater, da hver enkelt medarbejder kan have en holdning og behov til de nye kaffeautomater. Derfor kan det være svært at tage en beslutning om hvilken type kaffeautomater man bør anskaffe, specielt med et så uoverskueligt marked med mange forskellige kaffeautomatsmodeller og varianter.

Kaffeautomater kan dog hovedsageligt deles i to kategorier - De kaffeautomater som kun kan brygge almindelig sort kaffe og de kaffeautomater som kan brygge forskellige varianter. De kaffeautomater som kun brygger almindelig sort kaffe vil som regel have en højere brygningshastighed og daglig brygningskapacitet, mens kaffeautomater som kan brygge forskellige varianter, normalt har mere fokus på kvaliteten og kaffenydelsen.

Hvad skal kaffeautomater kunne?

Når du overvejer hvilken type af kaffeautomater du og din virksomhed skal have, er det svært at finde ud af, om du skal veje kvalitet eller kvantitet tungest. Hvorvidt du skal have højkvalitets eller højkvantitets kaffeautomater, afhænger naturligvis fuldstændigt at din virksomheds konkrete behov.

En god indikator for hvilken type kaffeautomater I skal have, er blandt andet hvor i virksomheden den skal placeres og hvem der skal benytte dine kaffeautomater. Hvis det kun er dine medarbejdere der skal benytte dem, kan det vigtigste for eksempel være stor kapacitet - Især hvis du har mange medarbejdere, og dine kaffeautomater står på knudepunkter i virksomheden. Dette kunne for eksempel være sagen på en skoles lærerværelse, hvor samtlige lærere har en 30-45 minutters spisepause til at besøge skolens kaffeautomater. Dette kræver nemlig kaffeautomater med stor brygningshastighed og kapacitet, men ikke nødvendigvis så høj kvalitet, da lærere sjældent har tid til at sidde og nyde kaffen.

Hvis dine kaffeautomater derimod skal benyttes af både medarbejdere, chefer og kunder, er det en god idé at anskaffe kaffeautomater og kaffe af høj kvalitet - Især hvis kaffeautomaterne er fremkommelige og frekventeres løbende igennem dagen. Så behøver kaffeautomaterne ikke brygge så hurtigt og meget af gangen, som andre typer kaffeautomater. Til gengæld bør en så alsidig type kaffeautomater tilbyde forskellige typer af kaffe, så der er noget for enhver gane - især hvis kaffeautomaten står i nærheden af virksomhedens mødelokaler, hvor eksterne mødedeltagere forventes at skulle hente kaffe.

Hvis dine kaffeautomater skal bruges i forbindelse med et showroom for kunder, bør typen af kaffeautomater afhænge af virksomhedens produkter og målgruppe. Hvis virksomhedens showroom for eksempel skal promovere dyre varer af god kvalitet til et begrænset antal kunder, bør man overveje kaffeautomater som signalerer kvalitet. Her kan du for eksempel vælge kaffeautomater med et bredt udvalg og kaffeautomater som brygger på hele kaffebønner.

Hvis dine kaffeautomater i stedet skal benyttes i en kantine, bør dine kaffeautomater have høj brygningskapacitet og hastighed, da den sandsynligvis skal bruges til at servicere et større antal brugere indenfor kort tid. Her bør dine kaffeautomater også kunne levere kaffen til en kande, så man kan tage mere kaffe med sig på én gang.

Hvilket ekstraudstyr har du brug for til din kaffeautomater?

Det mest åbenlyse valg med hensyn til ekstraudstyr ved anskaffelse af kaffeautomater, er hvorvidt brugerne af kaffeautomaten skal betale for den varme drik direkte i virksomhedens kaffeautomater. Hvis der skal være brugerbetaling på virksomhedens kaffeautomater, kan man til langt de fleste modeller tilkøbe et møntindkast, som kan indstilles til den ønskede pris.

De fleste kaffeautomater fås som bordmodel, men til de fleste af bordmodellerne kan man tilkøbe et underskab, således at ens kaffeautomater kan stå direkte på gulvet. I underskabet er der samtidig plads til beholdningen af kaffe, samt andet tilbehør til ens kaffeautomater. Dette kan for eksempel være et større eller mindre udvalg af forskellige tevarianter, kopper, låg, rørepinde, små beholdere med sukker og kaffefløde, eller rengøringsudstyr til ens kaffeautomater.

 

Alternativer til køb

Leje af kaffeautomater er en oplagt mulighed for dig, der ikke er helt sikker på, hvad virksomhedens behov og ønsker er. Hvis det er første gang, du gør brug af en bestemt type kaffeautomat, bør du sørge for at have så kort en udlejningskontrakt som muligt. Det vil  være irriterende at binde sig til én type kaffeautomat i flere måneder eller et halvt år, hvis I som virksomhed er utilfredse med jeres kaffeautomater allerede efter en uge.

Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis jeres kaffeautomaters kaffe ikke falder i jeres smag, kaffeautomaterne brygger for langsomt, eller kaffeautomaten simpelthen ikke har stor nok kapacitet. Har I ikke økonomien til en kaffeautomat, kan et lån tilmed være løsningen.

En brugt kaffeautomat er en kaffeautomat, som typisk fremstår som helt ny, da den normalt gennemgår en totalrenovering både indvendigt og udvendigt. De brugte kaffeautomater er derfor, i langt de fleste tilfælde, lige så gode som de nye kaffeautomater. Forskellen er blot at kaffeautomaten har haft en anden ejer, hvilket der dog kan være nogle ulemper ved.

En brugt kaffeautomat er som sagt brugt af andre, men har normalt gennemgået en totalrenovering, hvilket gør dem så gode som nye. Dog er der ikke helt den samme sikkerhed ved en brugt kaffeautomat. Når man vælger en brugt kaffeautomat, fraskriver man sig som virksomhed fabriksgarantien, der følger med kaffeautomaten. Der vil dog altid være en garanti fra leverandørens side, hvilket langt hen ad vejen dækker de fleste problemer der måtte opstå ved en brugt kaffeautomat.

Service og vedligeholdelse

En af fordelene ved at leje kaffeautomater er, at du også, som regel, kan få service og vedligeholdelse af dine kaffeautomater med i prisen. På denne måde slipper du for selv at skulle rengøre, rense og genopfylde ens kaffeautomater og kan i stedet outsource dette til udlejningsstedet.

Sørg derfor for at tjekke din kontrakt og pris på kaffeautomaterne, før du skriver under, så du er sikker på at service og vedligeholdelse er en del af lejeaftalen for dine kaffeautomater.

Derudover bør du også undersøge muligheden for kun at have én leverandør til alle dine kaffebehov. Hvis det er den samme leverandør, som står for dine kaffeautomater og levering af kaffe og ekstraudstyr, ved du altid, hvem du skal henvende dig til, hvis kaffen dine kaffeautomater brygger smager forkert. Så ordner de det, om det så er kaffen eller dine kaffeautomater den er gal med.

Bestil tilbud på en kaffeautomat her Det tager under 1 minut.
Skrevet af Lasse Geel Frederiksen Indholdsansvarlig Lasse Frederiksen arbejder som indholdsansvarlig på Ekspertvalg.dk. Lasse har skrevet om erhverv og finans siden 2017 og har, foruden at forfatte sine egne artikler, til opgave at tilrettelægge og kvalitetssikre indhold på siden. Han bestræber sig på at holde sig opdateret på tendenser indenfor dansk erhvervsliv og har bl.a. fået sit arbejde udgivet i Dagbladet Børsen.
Kontakt mig: