Sammenlign priser på kaffeautomater
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvilken model ønskes?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 16 juli 2021

Hvad er bedst: Kaffe, energidrik, cola eller te?

I mange situationer kan det være brugbart at få et ekstra skud energi, hvis eksempelvis arbejdsdagen kan føles lidt lang. Mange personer vælger derfor at gå forbi firmaets kaffeautomat, hvis man hurtigt trænger til en pause, eller blot har brug for noget ekstra energi.

Men er folk egentlig klar over, hvad der virker bedst, når man har brug for forøget energi? Det er indiskutabelt, at koffein er en ideel ingrediens, hvis man skal have tilfredsstillet behovet om ekstra energi. Men skal koffeinen komme fra kaffe, te, energidrik, cola eller måske et stykke chokolade?

Kaffe er bedst

Hvis man eksempelvis indtager samme mængde af kaffe og energidrik, vil man få mest koffein fra kaffen. En almindelig kop 250 ml. filterkaffe indeholder ca. 90 mg. koffein, hvilket er ca. 10 mg. mere, end hvad der er i en Red Bull. Der er ikke den helt store forskel, men den er dog til stede.

Stiller man ovenstående informationer op imod en 335 ml. cola, er indholdet af koffein i colaen over det halve af en kop kaffe. Det kan dermed siges, at for hver kop 250 ml. kaffe man drikker, skal der to 335 ml. colaer til.

Der er dog forskel på, hvilken kaffe det er, man drikker. Ovenstående eksempel tager udgangspunkt i 250 ml. filterkaffe, som er den type kaffe, der indeholder den højeste mængde koffein. Kigger man på en kop 250 ml. instant kaffe, vil koffeinindholdet være på ca. det samme som i en Red Bull.

Kaffe Paa Arbejdet

Hvad indeholder ellers koffein?

Det er selvfølgelig ikke kun kaffe, cola og energidrik, hvorfra det er muligt at få koffein. Der findes eksempelvis også kaffe i chokolade, te og kakao drikke. Sammenlignet med en kop filterkaffe er mængden af koffein dog betydeligt mindre i førnævnte drikkevarer.

Skal du eksempelvis have samme mængde koffein fra en kakaodrik som fra en filterkaffe, skal der 15 kopper 250 ml. kako til. Det anbefales derfor, at er formålet udelukkende at få koffein, bør man holde sig fra kakaoen, da denne er den mindst effektive af koffeinholdige drikke.

Sort te er også en mulighed, hvis du ønsker et skud koffein. En kop 250 ml. sort te indeholder 63 mg. koffein, hvor 100 g. mørk chokolade til sammenligning indeholder 71 mg. koffein. Der findes derfor mange forskellige måder, hvorpå du kan få dit daglige koffeinskud. Hvis du udelukkende er ude efter at få øget energi gennem koffein, er kaffe dog at foretrække.

Hvor meget kaffe er for meget?

Det kan være svært at sige, hvor meget kaffe du skal indtage, før det er for meget. Risikoen for at du drikker så meget kaffe, at du er i livsfare, er dog minimal. Undersøgelser viser, at der skal op mod 100 kopper kaffe til, før det kan være direkte livsfarligt for dig. Disse kopper kaffe skal derudover indtages hurtigt efter hinanden, før det kan have en livsfarlig effekt.

Kaffe har som oftest en positiv effekt på vores krop, og er i høj grad med til at øge energiniveauet hos folk. Danmark er også en af de nationer i verden, som er mest glad for kaffe, og det gennemsnitlige kaffeindtag på 28 kopper hver uge, gør os til det 4. mest kaffedrikkende land i verden.

Du kan derfor med god samvittighed tage en ekstra tur forbi virksomhedens kaffeautomat, hvis du har behov for yderligere energi. Søger du koffein, er kakaoen langt fra den bedste løsning, da kakao i denne undersøgelse har det mindste koffeinindhold. For energiniveauets skyld er det nemlig bedre med koffein fra kaffe, fremfor at få tilfredsstillet sit behov for koffein fra andre produkter.

Kilder:
http://energydrink-dk.redbull.com/hvor-meget-koffein-i-red-bull
http://videnskab.dk/sporg-videnskaben/cola-kaffe-eller-energidrik-hvad-virker-bedst