Sammenlign priser på kaffeautomater
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kaffeautomater - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Hvilken model ønskes?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 07 juli 2021

Kaffe kan forbedre helbred og "klimaet" på arbejdspladsen

Der er mange forskellige holdninger til kaffe, og hvilken påvirkning det har på vores sundhed. Hvad der gør denne diskussion endnu mere interessant er, at vi danskere er det fjerde mest kaffedrikkende land i verden. Ifølge analysebureauet Wilke drikker flertallet af danskere faktisk mellem tre og fem kopper kaffe om dagen. Sandheden er at der er langt flere positive effekter af at drikke kaffe end negative. Kaffepauser kan rent faktisk være med til, at løse problemerne på arbejdspladsen, og mindske risikoen for flere helbredsmæssige lidelser.

Kaffe kan beskytte helbredet

En rapport for Vidensråd for Forebyggelse viser, at en god kop kaffe ikke skader helbredet, og ikke er med til at øge risikoen for kræft. Samme rapport viser at hvis man indtager 3-4 kopper kaffe om dagen, kan det rent faktisk være med til at beskytte mod udvikling af flere kroniske sygdomme. Dette gælder en lang række kræftsygdomme, blodpropper, hjerneblødninger, type 2-diabetes, Parkinsons- og Alzheimers lidelser samt mod depression. Rapporten fra Vidensråd for Forebyggelse viser dog også, at der er enkelte grupper, som skal være lidt varsomme med kaffeindtaget. Koffein kan nemlig have en angstfremkaldende effekt hos personer, der i forvejen har angstlidelse. Gravide bør højst drikke tre kopper koffeinholdig kaffe om dagen, da et større forbrug kan være skadeligt for graviditeten. For mennesker med lavt calciumindtag kan koffein øge kalkudskillesen i urinen, og kan derfor være med til at øge risikoen for knoglebrud- og skørhed.

Kaffe kan løse problemer og øge produktiviteten på arbejdspladsen

Danskernes kaffevaner har ændret sig i løbet af de senere år, og vi efterspørger i højere grad mere speciel kaffe af høj kvalitet. Dette gælder også på arbejdet, hvor efterspørgslen på espresso, cappuccino og kaffe med rigtig frisk mælk vinder frem på arbejdspladserne, og det betyder nu mere end nogensinde før, at kunne skabe en god stemning for gæster og forretningsforbindelser. Kaffepausen er desuden ikke kun vigtig for at koble af fra jobbet. Kaffepausen er også vigtig for selve jobbet. En undersøgelse foretaget af Nestlé Professional viser, at vi i Danmark drikker 84% kaffe på arbejdspladsen, og hele 89% taler med kollegaerne i deres kaffepauser, hvilket er med til at skabe det rigtige klima for samarbejde. Kaffe kan være med til, at øge samarbejdet og hjælper med til at løse personlige og faglige udfordringer på arbejdspladsen. Samtidig oplever mange kaffepausen som stimulerende, og at de bliver mere kreative og effektive efter en kaffepause.

Den gode kaffe er vigtig

På trods af at vi danskere drikker så meget kaffe på arbejdspladsen, er de fleste ikke klar over hvilken kaffe der bliver serveret. Tendensen og dog at flere medarbejdere i højere grad ønsker, at vide hvilken kaffe de drikker, hvor den kommer fra, og hvordan det påvirker miljøet. Det er derfor ikke uden betydning hvilken kaffeautomat man vælger på arbejdspladsen, da en kaffeautomat af høj kvalitet, kan være med til at øge tilfredsheden og effektiviteten på arbejdspladsen. Tænk derfor over hvilken kaffe der bliver serveret på arbejdspladsen, og overvej om det ville være en god ide, at udskifte den kedelige filterkaffemaskine med en kaffeautomat, som kan servere kaffespecialiteter for både medarbejdere og forretningsforbindelser.