Sammenlign priser på betalingsterminal
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 6. december 2022

Betalingsterminal til din virksomhed

Tilbud på køb eller leje af betalingsterminal

En betalingsterminal eller en terminal til Dankort er en type dataterminal, som kan tage imod betaling fra et betalingskort. Disse udbydes blandt andet af IzettleWorldline og Horescon. Med en betalingsterminal og evt. et tilhørende kasseapparat med Dankort kan virksomheder tilbyde kunder, at de kan betale for deres varer med Dankort, andre betalingskort eller -apps.

Prisen på en betalingsterminal varierer alt efter, hvilken model I vælger, og om I vælger at leje eller købe. Jeres behov og ønsker afhænger selvfølgelig af, hvilken type virksomhed der er tale om, og hvor stor en løsning I har brug for.

Valget af betalingsterminal eller kasseterminal kan virke uoverskuelig. Derfor giver vi dig her på Ekspertvalg.dk et overblik over de mest almindelige løsninger til kortbetalinger - stationære, mobile såvel som online betalingsløsninger til webshop.

Hvad koster betalingsterminal?

Prisen på en betalingsterminal ligger i gennemsnit på 7.000 kr., hvis du er på udkig efter at købe en løsning. Overvejer du derimod at leje, ligger prisen på omkring 320 kr. pr. måned.

Der er forskellige leverandører og mærker indenfor betalingsløsninger. Izettle, Worldline, Verifone og Nets er blot nogle af de mest kendte. Hvert mærke eller leverandør, som eksempelvis Point og Ingenico, har typisk flere forskellige modeller af betalingsterminaler, som du kan vælge imellem.

Overvejer du køb eller leje af betalingsterminal, kan du i nedenstående tabel se et prisoverslag, der tager højde for, hvorvidt terminalen er mobil eller stationær.

Betalingsterminal pris
Køb eller lejeStationærMobil
Køb af betalingsterminal (DKK)5.195-7.400 kr.6.995-9.000 kr.
Leje af betalingsterminal pr. mdr. (DKK)150-350 kr.195-490 kr.

Alle priser er vejledende

Bestil tilbud her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvad er inkluderet i prisen på en betalingsterminal?

Prissammensætning af betalingsterminal

Når du får et tilbud på en betalingsterminal, vil prisen ofte bestå af flere dele:

    • Hardware
    • Tilslutning
    • Transaktionsgebyrer

Hardwaren er selve terminalen. Forbindelse eller tilslutning kan enten ske via WiFi, bluetooth eller mobilabonnement.

Den billigste løsning er, at du får tilsluttet betalingsterminalen til dit eget WiFi.

Transaktionsgebyret varierer mellem leverandørerne og kan også afhænge af, hvor mange og store transaktioner, du har i din virksomhed. Ofte bliver transaktionsgebyret beregnet som en procentdel af transaktionerne.

Hvilke betalingsterminaler findes der?

Der er overordnet set tre typer terminaler, som du kan vælge imellem. En stationær, mobil og en online betalingsløsning.

Disse typer indebærer dog en række, forskellige modeller, som alle har forskellige funktioner, der passer bedre til nogle virksomheder fremfor andre. Herunder vil vi forklare lidt mere om de tre typer.

betalingsterminal

Stationær betalingsterminal

En stationær betalingsterminal er oftest bedst egnet til store virksomheder med mange transaktioner som butikker og supermarkeder. Denne løsning kan, som navnet indikerer, ikke flyttes, da den skal være forbundet med et strømstik. Denne betalingsterminal er altså nødsaget til at stå ét fast sted for eksempel som en integreret del af et online POS system.

Dette er ikke fordelagtigt i situationer, hvor det er smart at kunne tage terminalen med ud til kunderne. Eksempelvis på restauranter og caféer. Til gengæld er en stationær betalingsterminal netop mest brugbar for virksomheder, der ikke har behov for at flytte på den.

Stationære løsninger kan læse magnetstriben eller chippen på et Dankort eller andet betalingskort. Derudover indeholder denne type nogle grundlæggende funktioner som eksempelvis magnet- og chiplæser, display og PIN-pad samt en printer til kvitteringer. En stationær terminal skal være opkoblet til enten en telefonlinje eller internettet, så betalingerne kan godkendes.

Mobil betalingsterminal

En mobil betalingsterminal er et godt valg, hvis du eller dine medarbejdere ofte skal modtage betaling ved kunderne, hvilket eksempelvis ofte er tilfældet i restaurationsbranchen eller på et marked. Denne løsning er ikke afhængig af opladere eller andre kabler, når den er i brug.

En moderne, mobil terminal bruger GPRS mobilkommunikation også kaldet Global System for Mobile Communication (GSM) eller WIFI, der virker med IP-adressering. Det betyder, at systemet altid er online, og den kan indhente autorisation fra banken i løbet af kort tid. Desuden kan de fleste mobile løsninger sagtens bruges, selvom de er offline.

En mobil betalingsterminal er udstyret med et batteri med høj ydeevne, hvilket sikrer, at betalingsterminalerne kan anvendes i mange timer. De fleste mobile løsninger har funktioner som beregning af gebyrer samt modtagelse af gavekort og drikkepenge. Enkelte modeller har desuden indbygget touchskærm, hvilket øger brugervenligheden. Arbejder du indenfor restaurationsbranchen, kan du med fordel læse mere om kassesystem til restaurant eller café for at finde den helt rette betalingsterminal.

Online betalingsterminal

En virtuel betalingsterminal er en online betalingsløsning, som bruges, hvis du har en webshop. Her er der altså ikke tale om en fysisk terminal, men derimod et stykke software som kan håndtere betalingsoplysninger og transaktioner. Ønsker du udelukkende en online løsning, kan du læse mere på vores side om webshops.

Oversigt over forskellige modeller

I nedenstående tabel kan du se forskellige modeller af stationære- og trådløse terminaler, samt hvilken slags virksomhed de pågældende løsninger er mest fordelagtig for.

Det kan hjælpe dig til at få et overblik over, hvilke løsninger der findes, og hvilken betalingsterminal, der kunne passe bedst til jeres situation.

Betalingsterminal model efter terminal- og virksomhedstype
Betalingsterminal modelStationær- eller trådløs betalingsterminalVirksomhedstype
Integreret terminal iPP350 (Bambora/Worldline)StationærStørre forretninger som f.eks. supermarkeder, tøjbutikker m.m.
Mobile iWL250G (Nets)TrådløsCafe, restauranter, barer m.m.
Countertop iCT250EStationærMindre forretninger med færre transaktioner som f.eks. bilforhandlere, frisører, tandlæger m.m.
Yomani XR (Verifone)StationærStørre forretninger som f.eks. supermarkeder, tøjbutikker m.m.
VX 680 (Verifone)TrådløsCafe, restauranter, barer m.m.
iZettle ReaderTrådløsSmå virksomheder, der tager på messer m.m.
Bestil tilbud her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Brands indenfor betalingsterminaler

Der findes flere forskellige brands indenfor betalingsterminaler. Herunder vil vi nævne et udsnit, så du kan få et overblik over markedet. Der er for eksempel Worldline, Horescon og Izettle.

Worldline

Worldline kan uanset branche tilbyde en brugervenlig og sikker løsning indenfor kortterminaler. De tilbyder både trådløse, stationære såvel som integrerede lsøninger. Der er derfor både tilbud til butikker, hvor der modtages betaling ved kassen på en disk og til mere fleksible virksomheder, hvor det vil være fordelagtigt med en håndholdt betalingsterminal.

Horescon

Horescon tilbyder forskellige terminaler. De leveres alle med kontaktløs betaling, og der er mulighed for MobilePay betaling, hvis virksomheden er koblet op på det i deres egen bank. Der er enten mulighed for at få en håndfri wifi betalingsterminal, eller en løsning som er en integreret del af en kasseløsning.

Izettle

Izettle er kendt for deres robuste design, gode batteri og hurtige betalinger. De egner sig specielt godt til små virksomheder. Deres system er nemt, brugervenligt og hurtigt at sætte op. Samtidig er det en af de mest sikre på markedet.

Nets dankortterminal

Nets er en stor spiller på markedet og har eksisteret siden 1968. De tilbyder to typer af mobile terminaler - en betalingsterminal med bluetooth og en med SIM-kort. Derudover har de også en stationær såvel som en integreret løsning til kasseapparat.

Verifone

Hos Verifone kan du vælge mellem forskellige modeller. Der er en fritstående løsning, som fungerer godt som en integreret del af dit kassesystem, og der er en mobil betalingsterminal, hvor du kan tage den med dig. De mobile fås både med WIFI og GSM.

Ingenico

Ingenico har mange løsninger indenfor POS såvel som terminaler. De kan dække mange forskellige behov og lever op til de seneste sikkerhedskrav.

Point betalingsterminal

En Point betalingsterminal kan fungere som en integreret del af et kassesystem. Point Yomani betalingsterminal kan både modtage MobilePay, kontaktløs betaling og mobilt Dankort.

Hvordan vælger du den rigtige betalingsterminal?

For at vælge den rigtige terminal skal du overordnet set overveje to ting:

  1. Skal det være en købs- eller lejeaftale?
  2. Skal det være en stationær eller mobil løsning?

Skal du købe eller leje betalingsterminal?

Når du har fundet ud af, om det skal være en stationær eller trådløs type, er det næste du skal finde ud af, om du skal købe eller leje.

En af de to største faktorer, der har indflydelse på prisen, er, hvorvidt du vælger at leje eller købe. Dette afhænger af din virksomheds situation, behov og ønsker. Det er derfor vigtigt at klarlægge disse inden, at du vælger at anskaffe en betalingsterminal til virksomhed.

Derfor skal du købe

Hvis du leder efter tilbud på betalingsterminal på vegne af en større virksomhedog har en god forståelse for samt et detaljeret indblik i vikrsomhedens behov og ønsker, kan du med fordel starte med at købe. Ved du allerede på forhånd, at virksomheden skal bruge en betalingsløsning i lang tid, så er det også en god ide at købe denne. På denne måde starter virksomheden selvsagt ud med en større engangsbetaling, men dette vil på længere sigt være billigere, da løsningen skal benyttes i lang tid.

Dette kan specielt være tilfældet med større butikker, der er afhængige af deres betalingsterminal. De ved på forhånd, at de altid vil have et behov for en løsning, og de bør derfor købe i stedet for at leje. Hvis du mangler finansiering til at købe virksomhedens nye betalingsløsning, kan et erhvervslån eller privatlån være en mulighed.

Det er vigtigt at følge med i udviklingen inden for betalingsløsninger, så du ikke investerer i noget, der hurtigt bliver forældet i forhold til teknologien. Det vil være en rigtig god idé at købe en terminal, der er bygget til at kunne bruge NFC-teknologi i fremtiden.

Derfor skal du leje

Har du en mindre og måske nystartet virksomhed, kan det være, at du endnu ikke helt har fastlagt dig på, hvad jeres behov præcis er. I det tilfælde kan det være en god idé at leje i stedet for at købe.

På den måde kan du afprøve forskellige løsninger, indtil du har fundet ud, hvad der virker bedst, og hvilken betalingsterminal der er mest optimalt til lige netop din virksomhed.

Bestil tilbud her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Krav til betalingsterminaler

Der er en række krav til betalingsterminaler, som du skal være opmærksom på. Alle betalingsterminaler, der bliver brugt i fysisk handel, skal af sikkerhedsmæssige årsager være udstyret med chip og PIN. Det er ikke længere lovligt at benytte betalingsløsninger som udelukkende bruger magnetstribe.

Desuden skal alle systemer opfylde visse krav udarbejdet af de internationale kortselskaber også kaldet PCI-krav (Payment Card Industry). Disse krav sikrer, at det nu såvel som fremover vil være sikkert at bruge sit betalingskort i terminaler.

Der er en række, ældre terminaler, som ikke lever op til PCI-PEDs (Payment Card Industry Pin Entry Devices) skærpede krav om PIN-kode. Køber eller lejer du dog en ny løsning, vil denne være opdateret og efterleve de gældende krav.

Betalingsterminaler med flere funktioner

Som teknologien udvikler sig, kommer der flere og flere smarte funktioner. Noget af det smarte der findes i dag er Near Field Communication (NFC) på dansk kontaktløs betaling. Det betyder, at kunden kan klare betalingen, uden at kreditkort eller mobiltelefon kommer i direkte kontakt med terminalen.

Med NFC-teknologien skal betalingskortet eller mobilen blot holdes cirka 5 centimeter foran terminalen, for at betalingen kan gennemføres. Dermed kan du også modtage Apple Pay, Samsung Pay og Android Pay, såfremt virksomheden har tilmeldt sig mobilbetalingstjenester i banken.

Derudover er der også nogle, der giver dig mulighed for nemt at modtage drikkepenge. En anden funktion er, at du kan se kasserer-id, hvilket betyder, at du kan se, hvem der har solgt hvad hvornår. Endelig findes der også en løsning, der kan lave automatisk dagsafslutning, hvilket betyder, at terminalen eksempelvis hver nat automatisk afstemmer dine kortbetalinger.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal vælge betalingsterminal?

Når du er på udkig efter en betalingsterminal til virksomhed, er der flere overvejelser, du skal igennem. For det første skal du overveje, hvilke behov der skal opfyldes. Er det vigtigt, at den er håndholdt? Skal den kunne integreres med et kassesystem? Skal den være med bluetooth, wifi eller sim-kort?

Dernæst skal du overveje, hvor langsigtet en løsning du er interesseret i. Vil det være bedst med en abonnementsbaseret løsning, en lejeaftale eller I ude et køb? Endelig skal du finde ud af, hvad der er den rigtige betalingsterminal til den rigtige pris lige præcis til din situation.

Alt dette bliver lidt nemmere, når du bruger Ekspertvalg.dk til at få tilbud på betalingsterminaler. Formularen i toppen af siden består af to skridt, og så er du allerede i gang med at indhente tilbud, som du kan vurdere i ro og mag.

Ofte stillede spørgsmål om terminaler

Når man søger efter information om betalingsterminaler, kan der opstå en del spørgsmål. Vi har forsøgt at samle en række væsentlige spørgsmål, som du kunne sidde med og selvfølgelig også et svar dertil.

Klik på spørgsmålet for at få svaret frem.

Ønsker du tilbud på betalingsterminal?

Det kan være en længerevarende proces at finde den helt rigtige løsning. Hvilken model skal du vælge? Skal du leje eller købe? Disse er blot et lille udsnit af spørgsmål, der kan være relevante at svare på inden anskaffelse af en betalingsterminal.

På Ekspertvalg.dk gør vi denne proces nemmere for dig ved at formidle skræddersyede tilbud. På den måde får du et nemt og overskueligt overblik over markedet, så du nemt kan vælge, hvilken løsning der passer til jer.

Har din virksomhed behov for en terminal, kan du udfylde kontaktformularen her på siden og modtage op til fire uforpligtende tilbud. Køb betalingsterminal nemt med Ekspertvalg.dk!

Bestil tilbud her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Mere om dette emne
Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?