Få den bedste pris på en betalingsterminal
Sammenlign 4 tilbud og spar penge!
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Dankortterminal - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Hvilken type betalingsterminal?

Det tager under et minut!

Guide til bedste betalingsterminal

Find din nye betalingsterminal til virksomhed

En betalingsterminal, også kendt som en dankortterminal, er en type af dataterminal, som benyttes sammen med et betalingskort. Disse udbydes blandt andet af Bambora og Nets. Med en betalingsterminal, evt. med tilhørende kasseapparat med dankort, kan virksomheder tilbyde kunden at betale for sine varer med dankort. Prisen på en dankortterminal vil variere alt efter, hvilken model der vælges og om I vælger at leje eller købe. Se: Oversigt over priserne.

Alt efter hvilken type virksomhed der er tale om samt den enkelte virksomheds behov og ønsker, varierer behovet af betalingsterminal samt kasseterminal og derved prisen. Valgene kan virke uoverskuelige, derfor giver vi dig her på Ekspertvalg.dk et overblik over de mest almindelige betalingsterminaler. Derudover illustrerer vi en række nyttige funktioner, der kan hjælpe jer med at finde den perfekte løsning til jeres virksomhed.

Valg af betalingsterminal med diverse funktioner kan være meget svært. De har alle hver deres fordele og ulemper, som er vigtige at tage med i betragtning. Der findes både stationære betalingsterminaler, som skal tilsluttes strømstik, og mobile betalingsterminaler, som kan bringes med ud til kunden. Det er derfor op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvilken betalingsterminal der er mest optimal til lige netop dem.

Ønsker du at modtage op til fire gratis samt uforpligtende tilbud på en betalingsterminal, kan du blot udfylde kontaktformularen i toppen på siden.

Læs mere om betalingsterminaler:

Hvad koster en betalingsterminal?

Prisen på en betalingsterminal ligger ved køb af denne i gennemsnit på omkring 7.000 kr., hvorimod det ved leje ligger på omtrent 320 kr. pr. måned. Der er mange leverandører af betalingsterminaler, og det kan være svært at give et præcist estimat på, hvad prisen er. Ligeledes findes der forskellige mærker indenfor betalingsterminaler. BamboraVerifone og Nets er blot de mest kendte. Under hvert mærke findes yderligere forskellige modeller, som Point, Ingenico og Yomani.

Alt efter hvilket brand, model og funktioner der vælges, vil prisen variere. Ligeledes vil prisen selvsagt veksle i forhold til om der er tale om køb eller leje af betalingsterminal.

I nedenstående tabel kan du se et prisoversigt, der tager højde for, hvorvidt terminalen er mobil eller stationær og ligeså om du skal leje eller købe:

Prisklasser for køb og leje af betalingsterminaler
 Køb eller leje Stationær Mobil
Køb af betalingsterminal (DKK) 5.195-7.400 kr. 6.995-9.000 kr.
Leje af betalingsterminal pr. mdr. (DKK) 150-350 kr. 195-490 kr.

Alle priser er vejledende

Som det illustreres i tabellen vil det oftest være billigere at både købe og leje en stationær betalingsterminal fremfor en mobil. Derfor er det yderst vigtigt at klarlægge virksomhedens behov og ønsker inden, at du vælger at anskaffe en betalingsterminal, således du undgå unødige udgifter.

I mange tilfælde skal der ligeså anskaffes et tilhørende kassesystem, som kan kobles sammen med terminalen. Også her findes der forskellige modeller med forskellige systemer, blandt andet et kassesystem med POS system, som du kan læse mere om her på siden

Bestil tilbud nu! Det tager under 1 minut

Hvilke betalingsterminaler findes der?

Som nævnt tidligere er der overordnet set to forskellige betalingsterminaler, som virksomheden kan vælge i mellem og som vil have indflydelse på prisen:

  • Stationær
  • Mobil/trådløs

Under disse findes der dog forskellige modeller med varierende funktioner, som vil egne sig bedre til nogle virksomheder end andre.

Stationær betalingsterminal

En stationær betalingsterminal vil oftest være bedst egnet til større virksomheder med et større antal transaktioner. Denne kan, som navnet indikerer, ikke flyttes da denne skal være forbundet med et strømstik. Derved er denne form for betalingsterminal nødsaget til at stå et fast sted. Derved er denne ikke fordelagtig i situationer, hvor det er smart at kunne tage betalingsterminalen med ud til kunderne. Eksempelvis på restauranter og caféer. Til gengæld er en stationær betalingsterminal netop mest brugbar for virksomheder, der ikke har behov for at flytte på terminalen.

Mobil betalingsterminal

Er I derimod en virksomhed som skal ud til kunderne, kan det være en rigtig god investering at købe en mobil betalingsterminal. Førnævnte er eksempelvis ofte tilfældet i restaurationsbranchen, hvor du med fordel kan læse mere om kassesystem til restaurant eller café.

En moderne, mobil betalingsterminal benytter sig af GPRS mobilkommunikation. Denne form for mobil kommunikation sikrer, at betalingsterminalen altid er online og virker ved hjælp af IP-adressering.

En trådløs betalingsterminal kan indhente bankautorisation på få sekunder og dermed spare butiksindehavere og kunder for tid. Desuden er en mobil betalingsterminal udstyret med et batteri med meget høj ydeevne hvilket sikrer, at betalingsterminalerne kan anvendes i mange timer.

I nedenstående tabel kan du se forskellige modeller af stationære- og trådløse betalingsterminaler, samt hvilken slags virksomhed den pågældende terminal er mest fordelagtig for:

Betalingsterminal model efter terminal- og virksomhedstype
Betalingsterminal model Stationær- eller trådløs betalingsterminal Virksomhedstype
Integreret terminal iPP350 (Bambora) Stationær Større forretninger som f.eks. supermarkeder, tøjbutikker m.m.
Mobile iWL250G (Nets) Trådløs Cafe, restauranter, barer m.m.
Countertop iCT250E Stationær Mindre forretninger med færre transaktioner som f.eks. bilforhandlere, frisører, tandlæger m.m.
Yomani XR (Verifone) Stationær Større forretninger som f.eks. supermarkeder, tøjbutikker m.m.
VX 680 (Verifone) Trådløs Cafe, restauranter, barer m.m.
iZettle Reader Trådløs Små virksomheder, der tager på messer m.m.
Bestil tilbud nu! Det tager under 1 minut

Køb eller leje af betalingsterminal?

Udover funktionerne og hvorvidt det skal være en stationær- eller mobil betalingsterminal, er der ligeså én anden vigtig faktorer i forhold til, hvad prisen ender med at være. En af de to største faktorer, der har indflydelse på prisen er som illustreret i ovenstående tabel, hvorvidt du vælger at leje eller købe terminalen. Om du skal leje eller købe, afhænger af din virksomheds situation, behov og ønsker. Det er derfor vigtigt at klarlægge disse inden, at du vælger at anskaffe en terminal til virksomhed.

Køb af betalingsterminal

Hvis der er tale om en større virksomhed, der har en god forståelse samt et detaljeret indblik i dets behov og ønsker, kan du med fordel starte med at købe terminalen. Ved du allerede på forhånd, at virksomheden skal bruge en terminal i lang tid, så er det ligeså en god ide at købe denne. På denne måde starter virksomheden selvsagt ud med et større engangsbeløb, men dette vil på længere sigt være billigere, da terminalen skal benyttes i lang tid.

Dette kan specielt være tilfældet med større butikker, der er afhængige af deres terminal. Disse ved derved på forhånd, at de altid vil have et behov for en terminal og de bør muligvis købe i stedet for at leje. Hvis du mangler finansiering til at købe virksomhedens nye betalingsterminaler, kan et erhvervslån være din løsning.

Det er vigtigt at følge med i udviklingen inden for betalingsløsninger, så du ikke investerer i en terminal, der hurtigt bliver forældet i forhold til teknologien. Det vil være en rigtig god idé at købe en betalingsterminal, der er bygget til at kunne bruge NFC-teknologi i fremtiden.

Leje af betalingsterminal

Er der derimod tale om en mindre nystartet virksomhed, som ikke er sikker på, hvad de har behov for, kan det være en fordel at starte med at leje denne. På denne måde kan du afprøve forskellige terminaler indtil virksomheden har fundet ud, hvad der virker bedst og mest optimalt til lige netop den virksomhed.

Leje af betalingsterminal

Hvad skal du være opmærksomme på, når du skal vælge betalingsterminal?

Der er en række krav til betalingsterminaler, som man skal være opmærksom på. Alle betalingsterminaler, i "fysisk handel", skal af sikkerhedsmæssige årsager være udstyret med chip og PIN, medmindre andet er aftalt med Nets. Terminaler udelukkende med magnetstribe må ikke længere benyttes.

Desuden skal alle betalingsterminaler opfylde visse krav udarbejdet af de internationale kortselskaber, også kaldet PCI-krav (Payment Card Industry). Ønsker du at læse mere om PCI-kravet, kan du læse mere om det her. Disse krav skal sikre, at det også fremover vil være sikkert at bruge sit betalingskort i betalingsterminaler.

Der er en række terminaler, som ikke lever op til PCI-PEDs (Payment Card Industry Pin Entry Devices) skærpede krav til betalingsterminaler. Du kan læse mere om, hvilke terminaler der skal udskiftes i henhold til de nye krav her.

Fordele ved en mobil betalingsløsning

En mobil betalingsløsning er ikke afhængig af opladere og andre kabler, når den er i brug. En mobil kortterminal bruger enten Global System for Mobile Communication (GSM) eller WIFI. Desuden kan de fleste mobile terminaler sagtens bruges, selvom de er offline.

Det er vigtigt, at du sørger for at oplade kortterminalen, når den ikke er i brug, så terminalen er klar til en længere periode uden opladning af batterierne. De fleste mobile terminaler har funktioner som beregning af gebyrer samt modtagelse af gavekort og drikkepenge. Enkelte modeller har desuden indbygget touchskærm, hvilket øger brugervenligheden.

Nyere modeller har indbygget Near Field Communication (NFC), således at kunden kan klare betalingen uden at kreditkort eller mobiltelefon kommer i direkte kontakt med terminalen. Med den nye NFC-teknologi skal betalingskortet eller mobilen blot holdes cirka 5 centimeter foran terminalen, for at betalingen kan gennemføres.

Betalingsterminal

Stationær, mobil eller online betalingsløsning

Typer af betalingsterminaler:

  • Stationære
  • Trådløse/mobile
  • Online

Stationære betalingsterminaler: Stationære betalingsterminaler bruges især på restauranter, i butikker og supermarkeder. Stationære terminaler kan læse magnetstriben eller chippen på et Dankort eller andet betalingskort. Terminalen indeholder nogle grundlæggende funktioner som eksempelvis magnet- og chiplæser, display og PIN-pad samt en printer til kvitteringer. En stationær betalingsterminal skal være opkoblet til enten en telefonlinje eller internettet, så betalingerne kan godkendes.

Trådløs/mobil betalingsterminal: En mobil betalingsterminal er et godt valg, hvis du eller dine medarbejdere ofte skal modtage betaling hjemme hos kunderne. En mobil betalingsterminal bruger GPRS mobilkommunikation, der virker med IP-adressering, hvilket betyder at terminalen altid er online og kan indhente autorisation fra banken i løbet af kort tid. En mobil betalingsterminal har et batteri med høj ydeevne, hvilket betyder at terminalen kan være tændt i mange timer uden problemer.

Virtuel/online betalingsterminal: En virtuel betalingsterminal er en online betalingsløsning, som især er velegnet, hvis du har en webshop. En stor fordel ved en online betalingsterminal er, at kunden slipper for at skulle bruge Netbank.

Skal du have en betalingsterminal?

Det kan være en længerevarende proces at finde den helt rigtige terminal. Hvilken model skal du vælge? Skal du leje eller købe? Disse er blot et lille udsnit af spørgsmål, der kan være relevante at svare på inden anskaffelsen af en terminal. På Ekspertvalg.dk gør vi denne proces nemmere for dig ved at sende skræddersyede tilbud. Derved får du et nemt og overskueligt overblik over markedet, som ligeså er baseret på din virksomhed.

Har din virksomhed behov for en betalingsterminal, kan du udfylde kontaktformularen her på siden, og modtage op til fire uforpligtende tilbud, der passer bedst til virksomhedens behov.

Bestil tilbud nu! Det tager under 1 minut