Søger du en professionel Webløsning?
Få op til 4 gode tilbud på webløsninger her
Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
IVÆKST
TV2
Trendsonline
Få op til 4 tilbud her Webløsning - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Har I allerede en hjemmeside?

Det tager under et minut!
Sidst opdateret: 13. juni 2019

Hvad er den bedste webshop løsning?

Find den bedste webshop løsning til din virksomhed

Præcist hvad den bedste webshop løsning er for dig, afhænger af, hvilke behov du har. For at gøre dit valg af den bedste webshop løsning nemmere, har Ekspertvalg.dk samlet de mest relevante informationer om emnet på ét sted.

Først vil vi guide dig igennem, hvilke typer løsninger du kan vælge, og deres fordele og ulemper. Dernæst vil vi give dig et samlet overblik over forskellige prisklasser, og hvad disse indeholder. Sidst men ikke mindst har vi samlet en liste over de mest benyttede og populære løsninger indenfor webshop løsninger.

Der findes overordnet to typer løsninger, når du skal oprette en webshop. Med hostede løsninger, såsom Shopify, kan du hurtigt opbygge den bedste webshop løsning til din side, uden videre kendskab til kodning. Er kodning ikke et problem, kan du vælge Open Source-løsninger som Magento i stedet. Disse to bliver beskrevet yderligere i de næste afsnit. Ekspertvalg.dk hjælper dig med at finde den bedste webshop løsning for dig.

Læs mere i artiklen om:

Hostede webshop løsninger

Hostede webshop løsninger er ofte den hurtigste måde at komme i gang på. Her betaler du for justerbare skabeloner og elementer til grafisk design, som du kan bygge din egen webshop med.

Fordelen ved en hostet webshop løsning er, at du hurtigt og nemt kan få en flot webshop op at køre. Udbyderen stiller en platform til rådighed, hvor du med præfabrikerede elementer kan designe din webshop. Vælger du denne webshop løsning, behøver du ingen erfaring med programmering.

Ulempen er dog, at du ikke har fuld kontrol over din sides udseende og funktioner. Du er begrænset til de færdiglavede skabeloner og elementer som udbyderen stiller til rådighed. Samtidig vil du som regel også skulle betale en månedlig ydelse for at benytte disse services. Dette vil være den bedste webshop løsning for dig, som gerne vil hurtigt i gang og som ikke selv har de store kompetencer udi kodning.

Open Source webshop løsninger

Open Source løsninger er en mere avanceret, men også mindre begrænsende måde at skabe den bedste webshop løsning på. Modsat hostede løsninger er Open Source oftest gratis.

Open source-løsningens styrke er samtidig også dens svaghed. Den kræver nemlig, at du eller en medarbejder kan kode webshop op fra bunden. Har du eller en medarbejder erfaring med programmering, sætter kun din fantasi grænser. Du kan opbygge din webshop, præcis som du vil, og designe den, som du ønsker. Er det en mulighed, vil du klart få den bedste webshop løsning. 

Ulempen er, som før nævnt, at du skal være ferm til webudvikling. Idet Open Source-løsningen ikke er en pakkeløsning, kan omkostningerne variere. Du skal nemlig selv stå for bl.a. at hoste siden og betale din programmør. Dertil kommer en større risiko for, at der opstår fejl på siden, idet du ikke arbejder med en gennemtestet, standardiseret løsning. Dette vil være den bedste webshop løsning til dig, som allerede har lidt erfaring med kodning, og som derfor ønsker lidt større frihed i forhold til designet på din webshop.

Hvad koster en webshop?

Udover de to førnævnte løsninger kan du også få et webbureau til at skræddersy den bedste webshop løsning til dig. Også her findes to typer løsninger. Enten kan du betale et månedligt beløb for opsætning, vedligeholdelse og rettigheder til din webshop. Alternativt kan du betale et engangsbeløb og få overdraget domænet til din webshop efter opsætningen.

Ved en løsning med månedlig betaling, betaler du en udbyder for at sætte siden op. Udbyderen sørger samtidig også for at holde din webshop kørende. Ønsker du ikke længere at betale det månedlige beløb, mister du typisk rettighederne til din webshop.

Køber du webshoppen med et engangsbeløb, bliver siden typisk skræddersyet til dine behov. Når webshoppen er sat op, bliver alle rettigheder til domænet overdraget til dig. Herefter skal du selv stå for vedligeholdelsen og driften. Det er altså op til dig at beslutte, hvad der er den bedste webshop løsning fir dig. I tabellen herunder har vi samlet priser på webshop løsninger, så du kan se, hvad den bedste webshop løsning koster.

Hvad koster en webshop løsning?
Type Prisklasse 1 Prisklasse 2 Prisklasse 3
Månedlig betaling 200-300 kr. 300-400 kr. +400 kr.
Engangsbetaling 6.000-10.000 kr. 10.000-14.000 kr. +14.000 kr.
Find webshop løsning her! Det tager kun 1 minut.


Månedlig betaling

Bestiller du din webshop hos et webbureau, afhænger prisen af, hvilke features du ønsker i webshoppen. Har du ikke brug for mere end 1-2 medarbejder-logins, og har du et begrænset varesortiment, er prisklasse 1 den bedste webshop løsning for dig.

Er din virksomhed større, vil du sandsynligvis kræve mere teknisk support, flere medarbejder-logins og øget SEO og markedsføring. Er dette tilfældet, vil prisklasse 2 udgøre den bedste webshop løsning for dig. Her kan du typisk have et ubegrænset varesortiment og antal ordregennemførsler.

Har din virksomhed brug for førnævnte og mere til, vil prisen for den bedste webshop løsning for dig befinde sig i prisklasse 3. Prisklasse 3 inkluderer SEO og andet markedsføring, design, integrationer, betalingsmuligheder, priser, statistikker og meget mere. Alt efter, hvilket webbureau du vælger til at lave en webshop til din hjemmeside, vil både pris og indhold variere.

Engangsbetaling

Som det er tilfældet for månedligt betalte webshop løsninger, henvender prisklasse 1 sig til mindre virksomheder. Her vil du få en webshop, der kan det nødvendige. Den vil typisk indeholde 1 måneds gratis support, ubegrænset varesortiment, lagerstyring, SEO-modul m.m.

Prisklasse 2 inkluderer ubegrænset varesortiment, lagerstyring, SEO og Google Analytics. Dertil kommer Google Webmaster Tools, stort udvalg af betalingsmetoder, integrering af moduler og komponenter m.m. Denne henvender sig i højere grad til mellemstore virksomheder.

Driver du en stor virksomhed, anbefaler vi, at du finder en løsning med flest muligheder, hvilket du finder i prisklasse 3. Webshops i prisklasse 3 indeholder alle elementer fra prisklasse 1 og 2, men med flere features. Herunder blandt andet blog, e-commerce-modul samt integration og tilkøb til produkter. Har du brug for finansiering til en professionel hjemmeside og webshop til din virksomhed, kan et erhvervslån være den den rigtige løsning for dig.

Hvad kan jeg få med i min webshop?

Der findes flere forskellige tilkøb og tilvalg i forbindelse med den bedste webshop løsning. Her vil vi kort forklare, hvilke forskellige apps og tilkøb der findes, og hvad de indebærer, så du finder den bedste webshop løsning for dig. Med SEO-tilkøb vil du ofte få SEO-venlige URL’er, metatags, Google Webmastertools, Google analytics-integration og en søgevenlig website-struktur. Et andet tilkøb kan være markedsføring, som indebærer e-mærket, integration til sociale medier, nyhedsbreve, Google Shopping-feed m.m.

Andre integrationer kan eksempelvis være DIBS, ePay, Trustpilot og affiliate marketing moduler. Du vil ofte kunne tilvælge et ubegrænset varesortiment og produktkategoriseringer samt funktioner som “tip en ven”, produkt-tilvalg, produktanmeldelser og funktioner som “købte også”.

Du kan også få implementeret features til dine pris- og betalingsmuligheder såsom betalingsgebyr, priser eksl./inkl. moms, gratis fragt og mængderabat. Af betalingsmuligheder vil du se muligheder som betalingskort, medlemskort, PayPal, Mobilepay og kontooverførsel.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber den bedste webshop løsning

Når du går i gang med at bygge din webshop op, skal du være opmærksom på, at mere end 65% af køb på webshop foregår på smartphones. Derfor er det yderst vigtigt, at du har en mobilvenlig hjemmeside. Alle elementer i din webshop skal derfor kunne tilpasse sig til mobilformat. Den bedste webshop løsning er derfor som minimum en, der er mobilvenlig.

Derudover skal du også huske, at før din virksomhed kan modtage kortbetaling, skal du oprette en aftale med Nets. I denne aftale med Nets, skal du betale oprettelsesgebyr, et abonnement, indløsning (1,95%) og gebyr pr. transaktion.

Derudover vil det være fordelagtigt, hvis du integrerer din netshop med dit økonomistyringssystem, hvilket også indebærer omkostninger. Læs mere om de specifikke bestemmelser på Nets hjemmeside.

Vil du i gang med at åbne en webshop? Køb hjemmeside med hjælp fra Ekspertvalg.dk og få gode tilbud på hjemmeside pris her.

Find webshop løsning her! Det tager kun 1 minut.

Overblik over platforme

Hvis du ikke ønsker, at en udbyder sætter din nye webshop op for dig, kan du klare opsætningen selv. Som tidligere nævnt, kan du gøre dette med et hostet CMS systemeller en Open Source-platform. Vi har udvalgt nogle af de mest benyttede platforme til webshops. Du får anbefalinger alt afhængig af din virksomheds størrelse, dit økonomiske råderum samt fordele og ulemper ved systemerne og meget mere.

Udbydere af webshops
Webshop platform CMS Virksomhedsstørrelse
Magento Magento Open Source Store
Prestashop Prestashop Open Source Mellemstore til store 
Shopify Shopify Custom Små til mellemstore 
Woo Commerce WooCommerce Open Source Små

 

Magento webshop

Magento er en Open Source-platform. Du får en platform med muligheden for at ændre i koden og selv tilføje moduler, der er udviklet direkte til Magento. Mulighederne er derfor mange, hvis du bruger Magento til din webshop.

Magentos webshop løsning er yderst populær. Ud af de 30 mest brugte e-commerce systemer sidder Magento på godt 30% af markedet. Platformen er primært benyttet af store virksomheder som eksempelvis giganterne Nike og Ford.

Der er tale om et avanceret webshop system, som tilbyder alt det, en professionel webshop kræver. Der findes mange udvidelser til Magento, som du kan bruge til at personliggøre din webshop. Nogle af disse udvidelser koster penge, mens andre er gratis. En god forståelse for HTML, CSS og PHP vil være en klar fordel, hvis du leger med idéen om at benytte Magento. Dette vil derfor være den bedste webshop løsning for dig, som har erfaring med kodning.

PrestaShop webshop

Ligesom Magento er PrestaShop en Open Source platform, der er gratis at benytte. Det er en mindre avanceret løsning sammenlignet med Magento. Med PrestaShop kan du også vælge en masse udvidelsesmoduler, og du har mulighed for løbende at udvikle din webshop med nye funktioner.

PrestaShops platform er meget brugervenlig. Hvis du har en virksomhed, og ikke den store erfaring med lignende webshops, kan det være nemmere at give sig i kast med denne platform end andre mere komplicerede løsninger. Denne platform er bedst egnet til store- og mellemstore virksomheder og vil være den bedste webshop løsning til en person, der har lidt erfaring med kodning.

Shopify webshop

Shopify er en webshop løsning, du betaler for at benytte. Du betaler et månedligt beløb mellem 175 kr. til 1.800 kr., og der opkræves en mindre betaling for hver transaktion, der bliver gennemført på din webshop.

Hvis du leder efter en brugervenlig platform, hvor det ikke kræves, at du selv har stor teknisk erfaring inden for webshops, kan Shopify være den bedste webshop løsning for dig. Det er let at komme i gang, og det er heller ikke svært at sætte op. Hvis du søger en nem webshop løsning, er Shopify en den bedste webshop løsning til dig.

WooCommerce (Wordpress webshop)

Wordpress er en Open Source platform, som i første omgang er udviklet til blogs, og ikke til e-handel. Er du dog nogenlunde fortrolig med dette system, kan du hente modulet WooCommerce. Ved installering af WooCommerce bliver der lagt en webshop ind på din blog.

WooCommerce henvender sig primært til mindre webshops. Det er klart en fordel, hvis du allerede har en side på Wordpress og kan finde ud af at gøre brug af sidens tjenester. Dette vil altså være den bedste webshop løsning til dig, som allerede har erfaring med Wordpress.

Hvis du vil åbne en webshop, kan du få flere helt gratis og uforpligtende tilbud ved at udfylde kontaktformularen øverst på siden. Du vil dernæst blive kontaktet af udbydere via e-mail, som vil hjælpe dig med at skræddersy den mest optimale webshop-løsning.

Find webshop løsning her! Det tager kun 1 minut.