Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 16. juli 2021

Hvad er den bedste webshop løsning?

Find den bedste webshop løsning til din virksomhed

Når du har brug for en webshop til din hjemmeside, er der mange vigtige overvejelser, der afgør om du får succes med dit foretagende. Vi har samlet de vigtigste informationer til dig, der ønsker en webshop løsning, til din virksomhed.

I tabellen herunder har vi samlet de mest populære webshop løsninger til dig. Har du brug for en tilpasset webshop-løsning med forskellige funktioner, der skal skræddersyes til dit koncept, bør du få et professionelt webbureau til at hjælpe med din webshop.

Bedste webshop løsninger
Webshop platformCMSVirksomhedsstørrelse
ShopifyShopifyCustomSmå til store 
MagentoMagentoOpen SourceStore
PrestashopPrestashopOpen SourceMellemstore til store 
Woo CommerceWooCommerceOpen SourceSmå

Vores partnere har stor erfaring med disse platforme, og kan sørge for en løsning der matcher dine ønsker og krav til design og funktionalitet. Med vores formular øverst på siden, kan du få op til 4 uforpligtende tilbud på en skræddersyet webshop løsning til din virksomhed.

Shopify webshop

Shopify er en webshop løsning, du betaler for at benytte. Du betaler et månedligt beløb mellem 175 kr. til 1.800 kr., og der opkræves en mindre betaling for hver transaktion, der bliver gennemført på din webshop.

Hvis du leder efter en brugervenlig platform, hvor det ikke kræves, at du selv har stor teknisk erfaring inden for webshops, kan Shopify være den bedste webshop løsning for dig. Det er let at komme i gang, og det er heller ikke svært at sætte op. Hvis du søger en nem webshop løsning, er Shopify en den bedste webshop løsning til dig.

Du kan starte din gratis prøveperiode hos Shopify her.

Magento webshop

Magento er en Open Source-platform. Du får en platform med muligheden for at ændre i koden og selv tilføje moduler, der er udviklet direkte til Magento. Mulighederne er derfor mange, hvis du bruger Magento til din webshop.

Magentos webshop løsning er yderst populær. Ud af de 30 mest brugte e-commerce systemer sidder Magento på godt 30% af markedet. Platformen er primært benyttet af store virksomheder som eksempelvis giganterne Nike og Ford.

Der er tale om et avanceret webshop system, som tilbyder alt det, en professionel webshop kræver. Der findes mange udvidelser til Magento, som du kan bruge til at personliggøre din webshop. Nogle af disse udvidelser koster penge, mens andre er gratis. En god forståelse for HTML, CSS og PHP vil være en klar fordel, hvis du leger med idéen om at benytte Magento. Dette vil derfor være den bedste webshop løsning for dig, som har erfaring med kodning.

PrestaShop webshop

Ligesom Magento er PrestaShop en Open Source platform, der er gratis at benytte. Det er en mindre avanceret løsning sammenlignet med Magento. Med PrestaShop kan du også vælge en masse udvidelsesmoduler, og du har mulighed for løbende at udvikle din webshop med nye funktioner.

PrestaShops platform er meget brugervenlig. Hvis du har en virksomhed, og ikke den store erfaring med lignende webshops, kan det være nemmere at give sig i kast med denne platform end andre mere komplicerede løsninger. Denne platform er bedst egnet til store- og mellemstore virksomheder og vil være den bedste webshop løsning til en person, der har lidt erfaring med kodning.

WooCommerce (Wordpress webshop)

Wordpress er en Open Source platform, som i første omgang er udviklet til blogs, og ikke til e-handel. Er du dog nogenlunde fortrolig med dette system, kan du hente modulet WooCommerce. Ved installering af WooCommerce bliver der lagt en webshop ind på din blog.

WooCommerce henvender sig primært til mindre webshops. Det er klart en fordel, hvis du allerede har en side på Wordpress og kan finde ud af at gøre brug af sidens tjenester. Dette vil altså være den bedste webshop løsning til dig, som allerede har erfaring med Wordpress.

Find webshop løsninger her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Der findes overordnet to typer løsninger, når du skal oprette en webshop. Med hostede løsninger, såsom Shopify, kan du hurtigt opbygge den bedste webshop løsning til din side, uden videre kendskab til kodning. Er kodning ikke et problem, kan du vælge Open Source-løsninger som Magento i stedet. Disse to bliver beskrevet yderligere i de næste afsnit. Ekspertvalg.dk hjælper dig med at finde den bedste webshop løsning for dig.

Hostede webshop løsninger

Hostede webshop løsninger er ofte den hurtigste måde at komme i gang på. Her betaler du for justerbare skabeloner og elementer til grafisk design, som du kan bygge din egen webshop med.

Fordelen ved en hostet webshop løsning er, at du hurtigt og nemt kan få en flot webshop op at køre. Udbyderen stiller en platform til rådighed, hvor du med præfabrikerede elementer kan designe din webshop. Vælger du denne webshop løsning, behøver du ingen erfaring med programmering.

Ulempen er dog, at du ikke har fuld kontrol over din sides udseende og funktioner. Du er begrænset til de færdiglavede skabeloner og elementer som udbyderen stiller til rådighed. Samtidig vil du som regel også skulle betale en månedlig ydelse for at benytte disse services. Dette vil være den bedste webshop løsning for dig, som gerne vil hurtigt i gang og som ikke selv har de store kompetencer udi kodning.

Open Source webshop løsninger

Open Source løsninger er en mere avanceret, men også mindre begrænsende måde at skabe den bedste webshop løsning på. Modsat hostede løsninger er Open Source oftest gratis.

Open source-løsningens styrke er samtidig også dens svaghed. Den kræver nemlig, at du eller en medarbejder kan kode webshop op fra bunden. Har du eller en medarbejder erfaring med programmering, sætter kun din fantasi grænser. Du kan opbygge din webshop, præcis som du vil, og designe den, som du ønsker. Er det en mulighed, vil du klart få den bedste webshop løsning. 

Ulempen er, som før nævnt, at du skal være ferm til webudvikling. Idet Open Source-løsningen ikke er en pakkeløsning, kan omkostningerne variere. Du skal nemlig selv stå for bl.a. at hoste siden og betale din programmør. Dertil kommer en større risiko for, at der opstår fejl på siden, idet du ikke arbejder med en gennemtestet, standardiseret løsning. Dette vil være den bedste webshop løsning til dig, som allerede har lidt erfaring med kodning, og som derfor ønsker lidt større frihed i forhold til designet på din webshop.

Hvad koster en webshop?

Udover hostede og open source løsninger, kan du også få et webbureau til at skræddersy den bedste webshop løsning til dig. Også her findes to typer løsninger. Enten kan du betale et månedligt beløb for opsætning, vedligeholdelse og rettigheder til din webshop. Alternativt kan du betale et engangsbeløb og få overdraget domænet til din webshop efter opsætningen.

Ved en løsning med månedlig betaling, betaler du en udbyder for at sætte siden op. Udbyderen sørger samtidig også for at holde din webshop kørende. Ønsker du ikke længere at betale det månedlige beløb, mister du typisk rettighederne til din webshop.

Køber du webshoppen med et engangsbeløb, bliver siden typisk skræddersyet til dine behov. Når webshoppen er sat op, bliver alle rettigheder til domænet overdraget til dig. Herefter skal du selv stå for vedligeholdelsen og driften. Det er altså op til dig at beslutte, hvad der er den bedste webshop løsning for dig. I tabellen herunder har vi samlet priser på webshop løsninger, så du kan se, hvad det koster at få lavet en professionel hjemmed med den bedste webshop løsning.

Hvad koster en webshop løsning?
TypePrisklasse 1Prisklasse 2Prisklasse 3
Månedlig betaling200-300 kr.300-400 kr.+400 kr.
Engangsbetaling6.000-10.000 kr.10.000-14.000 kr.+14.000 kr.

Månedlig betaling

Bestiller du din webshop hos et webbureau, afhænger prisen af, hvilke features du ønsker i webshoppen. Har du ikke brug for mere end 1-2 medarbejder-logins, og har du et begrænset varesortiment, er prisklasse 1 den bedste webshop løsning for dig.

Er din virksomhed større, vil du sandsynligvis kræve mere teknisk support, flere medarbejder-logins og øget SEO og markedsføring. Er dette tilfældet, vil prisklasse 2 udgøre den bedste webshop løsning for dig. Her kan du typisk have et ubegrænset varesortiment og antal ordregennemførsler.

Har din virksomhed brug for førnævnte og mere til, vil prisen for den bedste webshop løsning for dig befinde sig i prisklasse 3. Prisklasse 3 inkluderer SEO og andet markedsføring, design, integrationer, betalingsmuligheder, priser, statistikker og meget mere. Alt efter, hvilket webbureau du vælger til at lave en webshop til din hjemmeside, vil både pris og indhold variere.

Engangsbetaling

Som det er tilfældet for månedligt betalte webshop løsninger, henvender prisklasse 1 sig til mindre virksomheder. Her vil du få en webshop, der kan det nødvendige. Den vil typisk indeholde 1 måneds gratis support, ubegrænset varesortiment, lagerstyring, SEO-modul m.m.

Prisklasse 2 inkluderer ubegrænset varesortiment, lagerstyring, SEO og Google Analytics. Dertil kommer Google Webmaster Tools (Search Console), stort udvalg af betalingsmetoder, integrering af moduler og komponenter m.m. Denne henvender sig i højere grad til mellemstore virksomheder.

Driver du en stor virksomhed, anbefaler vi, at du finder en løsning med flest muligheder, hvilket du finder i prisklasse 3. Webshops i prisklasse 3 indeholder alle elementer fra prisklasse 1 og 2, men med flere features. Herunder blandt andet blog, e-commerce-modul samt integration og tilkøb til produkter. Har du brug for finansiering til en professionel hjemmeside og webshop til din virksomhed, kan et erhvervslån være den den rigtige løsning for dig.

Find webshop løsninger her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Hvad kan jeg få med i min webshop?

Der findes flere forskellige tilkøb og tilvalg i forbindelse med den bedste webshop løsning. Her vil vi kort forklare, hvilke forskellige apps og tilkøb der findes, og hvad de indebærer, så du finder den bedste webshop løsning for dig. Med SEO-tilkøb vil du ofte få SEO-venlige URL’er, metatags, Google Webmastertools, Google analytics-integration og en søgevenlig website-struktur. Et andet tilkøb kan være markedsføring, som indebærer e-mærket, integration til sociale medier, nyhedsbreve, Google Shopping-feed m.m.

Andre integrationer kan eksempelvis være DIBS, ePay, Trustpilot og affiliate marketing moduler. Du vil ofte kunne tilvælge et ubegrænset varesortiment og produktkategoriseringer samt funktioner som “tip en ven”, produkt-tilvalg, produktanmeldelser og funktioner som “købte også”.

Du kan også få implementeret features til dine pris- og betalingsmuligheder såsom betalingsgebyr, priser eksl./inkl. moms, gratis fragt og mængderabat. Af betalingsmuligheder vil du se muligheder som betalingskort, medlemskort, PayPal, Mobilepay og kontooverførsel.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber den bedste webshop løsning

Når du går i gang med at bygge din webshop op, skal du være opmærksom på, at mere end 65% af køb på webshop foregår på smartphones. Derfor er det yderst vigtigt, at du har en mobilvenlig hjemmeside. Alle elementer i din webshop skal derfor kunne tilpasse sig til mobilformat. Den bedste webshop løsning er derfor som minimum en, der er mobilvenlig.

Derudover skal du også huske, at før din virksomhed kan modtage kortbetaling, skal du oprette en aftale med Nets. I denne aftale med Nets, skal du betale oprettelsesgebyr, et abonnement, indløsning (1,95%) og gebyr pr. transaktion.

Derudover vil det være fordelagtigt, hvis du integrerer din netshop med dit økonomistyringssystem, hvilket også indebærer omkostninger. Læs mere om de specifikke bestemmelser på Nets' hjemmeside.

Hvad skal jeg se efter ved valg af IT mand eller leverandør?

Når du er gået i gang med at søge efter, hvordan du får den bedste webshopløsning, er du måske også interesseret i at finde ud af, hvad du skal se efter i forhold til valget af IT mand. Dette er især vigtigt, hvis du vælger den månedlige betaling, da det betyder, at du vil have et længerevarigt samarbejde med webbureauet.

Et samarbejde stiller krav til kemien mellem dig og IT-leverandøren. Du skal have tillid til, at leverandøren kan udføre og varetage de opgaver, som du stiller op. Samtidig skal du være lydhør overfor forslag og ændringer fra leverandøren, som han har bedre indsigt i end dig. Derfor skal du først og fremmest finde et webbureau eller IT-leverandør, som du kan arbejde godt sammen med.

Hvis du vil åbne en webshop, kan du få flere helt gratis og uforpligtende tilbud ved at udfylde kontaktformularen øverst på siden. Du vil dernæst blive kontaktet af udbydere via e-mail, som vil hjælpe dig med at skræddersy den mest optimale webshop-løsning.

Find webshop løsninger her!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?