Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 7. juli 2021

Top 5 gratis open source platforme

Når virksomheder skal ud og vælge et softwareprogram til at udvikle deres hjemmeside er der mange overvejelser om skal gøres inden. Først og fremmest skal man vælge mellem et Open Source system eller de kommercielle CMS løsninger.

Hvis valget falder på et Open Source system, som henviser til at koden til programmet ligger tilgængelig for hvem som måtte ønske at benytte det uden beregning, er her en liste over nogle af de bedste programmer.

Overvejelser omkring Open Source platforme

De inkluderede programmer er alle gratis programmer og vurderes som værende yderst stabile og funktionelle på længere sigt.

Før valget af program er det vigtigt at gøre op med sig selv hvilke forventninger og krav man har til den ønskede hjemmeside og herefter vælge udbyder.

Jeg har valgt at inkludere hvad de fleste vil mene at være de bedste fem programmer til at udgive en hjemmeside og kort fortælle hvad disse programmer kan gøre for dig.

#1 WordPress

Hvis du sidder og overvejer om Wordpress er et program for dig, vil svaret i de fleste tilfælde være ja. Wordpress er i dag et af de mest benyttede CMS systemer og kan med fordel både anvendes af store og små virksomheder, såvel som den private forbrugere.

For at anskaffe Wordpress er det eneste du skal gøre at downloade den grundlæggende software og så er du stort set klar til at komme i gang med at lave din hjemmeside. Som udgangspunkt tager det kun 5 minutter at hente softwaren hvilket ikke er lang tid sammenlignet med de resultater som kan opnås ved brugen af denne type software.

Wordpress opdaterer løbende deres software så du altid er sikret det nyeste materiale. Dette betyder dog for dig at du skal holde dig orienteret omkring den nyeste opdatering. Lige nu anvender Wordpress udgaven 4.3 som udkom d.18. august og derfor forholdsvis ny på markedet.

Wordpress 4.3 “Billie”

Den nyeste version af Wordpress kaldes Billie og henviser til jazzsangeren Billie Holiday. Denne version har i endnu højere grad fokus på brugervenligheden så det er nemmere for dig at designe din hjemmeside som du ønsker det.

Open Source systemer er often mere udsatte for hackerangreb grundet den frit tilgængelige kode og sikkerheden forsøges derfor hele tiden optimeret. I den nyeste version er dette prioriteret højt og adgangen til at få udleveret adgangskoder er forbedret betydeligt meget.

Når en ny opdatering kommer til Wordpress skal du huske at lave en backup af det eksisterende materiale da du ellers kan risikere at miste alle dine data når Wordpress opdateres.

#2 Joomla

Joomla er en stor konkurrent til Wordpress og har i endnu højere grad end Wordpress valgt at fokusere på at brugervenligheden skal være i top så du kan fokusere på indholdet og ikke det tekniske som for mange kan virke uoverskueligt når en hjemmeside skal laves.

Joomla har på nuværende tidspunkt over 50 millioner downloads og flere henter softwaren dagligt. 2.7 % af de stærkeste hjemmesider i verden er baseret på den teknologi som Joomla tilbyder.

Hvad får du med Joomla

Med Joomla er du sikret et stort udvalg af udvidelser til at designe din hjemmeside. Jo flere tilgængelige udvidelser jo flere valgmuligheder har du til at designe og personliggøre din hjemmeside som du måtte ønske.

Hvis noget skulle gå galt eller hvis du kommer i tvivl om hvordan nogle af de elementer der er med i Joomla fungerer findes der adskillige communities på internettet hvor det altid er muligt at finde den hjælp man søger.

Mand med bærbar

#3 Drupal

Drupal tilbyder et stort community hvori support altid er tilgængelig hvis du måtte ønske hjælp til opsætningen af din hjemmeside. Drupal tilbyder to valgmuligheder i forhold til deres system. Du har som bruger mulighed for at downloade Drupal 6.37 eller Drupal 7.39.

Drupal 6.37 er en udvikling af den eksisterende 6 serie. Her er der lagt ekstra vægt på sikkerheden som løbende opdateres. Derudover ses der ikke yderligere ændringer så du har stadigvæk mulighed for at finde designs så du kan tilpasse din hjemmeside så den fremstår som du ønsker

Drupal 7.39 er på samme måde en udvikling af deres 7 serie og i den nyeste udgave fokuseres der ligeledes på sikkerheden.

Forskellen på Drupals 6 og 7 serie

Som forbruger sidder du nok og tænker hvorfor der er to valgmuligheder og hvilken af de to serier der vil være fordelagtig for dig at vælge for at opnår det bedste resultat for netop din hjemmeside.

For at anvende Drupal 7 serien kræves der at du har gode styresystemer, derudover er der i 7 serien flere valgmuligheder i forhold til temaer og elementer som kan inkluderes. Generelt ses der i 7 serien en større sikkerhed, bedre brugervenlighed, bedre mulighed for at behandle billeder og mange flere fordele.

Hvis du har et system som kan håndtere den plads og krav som 7 serien kræver vil denne serie anbefales da du derved kan personliggøre din hjemmeside og adskille dig fra dine konkurrenters hjemmeside.

#4 Silverstripe

Hvad end du er et stort teknisk geni eller ikke aner noget om udvikling af hjemmesider vil silverstripe være ideel for dig at anvende grundet den nemme og brugervenlige opbygning.

Det kan ofte være svært at overskue hvordan de forskellige programmer adskiller sig fra hinanden. Med Silverstripe tilbydes der en bred vifte af forskellige designs, adskillige steder hvor support er tilgængelig hvis der opstår problemer med din hjemmeside

Derudover er sikkerheden i top og du er i høj grad sikret mod hackerangreb mod din hjemmeside.

#5 Freewebsite

Open Source systemer er som udgangspunkt gratis og frit tilgængelig for hvem som måtte ønske at benytte sig af dem. Det er vigtigt at man forud undersøger hvilke elementer der er tilgængelige og hvilke som vil komme til at koste ekstra.

Med Freewebsite kan du lave så mange sider på din hjemmeside som du måtte ønske dig uden yderlig beregning. Derudover har du mulighed for at tilføje så mange filer og billeder du måtte ønske uden yderlig beregning fra Freewebsite.

Som i de andre tilfælde har man hos Freewebsite fokuseret på at opsætningen af hjemmesiden skal være så nem som mulig og de elementer og brugerfladen er lavet med formålet om at gøre det så overskueligt som overhovedet muligt for dig.

Vigtige elementer at fokusere på

Ovenfor blev top fem over populære gratis hjemmeside programmer forklaret i korte træk. Det er muligt at tilgå yderligere informationer på udbydernes hjemmesider. Der er vigtigt at du er er klar over hvad du forventer af din hjemmeside før du vælger en udbyder.

Responsiv hjemmeside

Hvis du ønsker at opnå succes på Google er det værd at overveje en udbyder som kan tilbyde en responsiv hjemmeside. Responsive hjemmesider sikrer at din hjemmeside kan vises på flere forskellige mobile enheder.

Google anbefaler og foretrækker hjemmesider som er responsive og vil derfor få en bedre placering i søgeresultaterne sammenlignet med hjemmesider som ikke benytter sig af denne opbygning.

Webshops

De fleste Open Source systemer gør det muligt for dig at tilføje en webshop. I de fleste tilfælde skal der køres et udvidelsesprogram før at en webshop kan tilføjes til din hjemmeside. Et udvidelsesprogram kan i nogle tilfælde koste penge for dig og du skal derfor inden gøre op med dig selv hvor meget du ønsker at ofre på de forskellige udvidelsesprogrammer.

Der findes adskillige udvidelsesprogrammer som hver især gør det muligt for dig at tilpasse din hjemmeside som du ønsker, men det er en helt anden snak.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner

Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?