Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

Sort/hvid-printer

Info om sort/hvid-printere

Den klassiske sort/hvid-printer kendetegner sig ved, at den kun kan trykke den sorte farve. De fleste printere i dag kan trykke i farve, hvilket måske kan få en sort/hvid-printer til at fremstå ganske basal. Men på kontorer er der sjældent brug for at printe i andre farver end sort, hvilket i de fleste tilfælde gør en farveprinter unødvendig.

Hvilke funktioner har en sort/hvid-printer?

En sort/hvid-printer er den helt enkle printer, da den kun benytter sig af sort blæk.

Derfor er en sort/hvid-printer velegnet til print af tekster, men mindre egnet hvis det drejer sig om print af foto og billeder. Det skal dog nævnes, at det er muligt at printe billeder på en sort/hvid-printer, men billederne bliver uden farver, hvilket sjældent er særligt pænt. Men til print af tekster er en sort/hvid-printer særdeles velegnet.

De fleste sort/hvid-printere har en scanner indbygget, så man nemt kan scanne dokumenter, kopiere dem eller gemme dem på computeren. Derudover kan de fleste printere tilsluttes et netværk, hvilket er en absolut nødvendighed, hvis printeren skal være til kontorbrug, da flere computere skal kunne tilkobles samme printer.

Hvad er en sort/hvid-printer velegnet til?

Når du skal købe en printer til kontoret, bør du overveje hvilken funktion printeren skal dække. Som tidligere nævnt er en sort/hvid-printer ikke velegnet, hvis du eksempelvis skal printe farvebilleder.

Her er nogle overvejelser du bør gøre, før du køber en sort/hvid-printer:

Farve eller sort/hvidPapirbakke

Den første overvejelse du bør gøre i forhold til printeren, er om du har behov for at printe i farver, eller kun i sort/hvid. Hvis du skal printe i farver, er en sort/hvid-printer ikke velegnet. Men hvis du derimod kun printer i sort/hvid, kan det være spild af penge at investere i en farveprinter.

Størrelsen på sort/hvid-printeren

Man kan få sort/hvid-printere i alle størrelser, men hvis dit kontor lider af pladsmangel, vil det være en fordel med en sort/hvid-printer, der ikke fylder så meget. Der findes nemlig de store printere, der er bygget til større arbejdspladser, mens andre egner sig til mindre virksomheder. Den klassiske sort/hvid-printer er ofte perfekt til brug på de fleste kontorer, blandt andet fordi de fås i forskellige størrelser.

Netværksforbindelser

Det er næsten altafgørende at printeren kan tilkobles et netværk, da flere brugere højst sandsynligt skal bruge samme printer på et kontor. Medmindre man driver  enkeltmandsvirksomhed, er det vigtigt at man sikrer sig, at printeren kan tilkobles et netværk.

Hastighed

Da en sort/hvid-printer kun bruger sort blæk til at printe, er den som regel lidt hurtigere end en farveprinter. Derfor kan en sort/hvid-printer være velegnet, hvis du skal printe mange print af gangen, og selvfølgelig kun i sort/hvid.

Omkostninger

Da en sort/hvid-printer kun bruger sort blæk, bliver den også en hel del billigere at bruge. Printeren skal nemlig kun have skiftet en enkelt blækpatron, hvorimod farveprintere har flere blækpatroner, der skal skiftes. Dog er det stadigvæk en god idé at undersøge markedet for sorte blækpatroner, inden du køber en printer, da prisen kan variere. De fleste sælgere af printere vil ofte fortælle dig, hvad den gennemsnitlige udgift per side er.

Printet papir

Prisen på en sort/hvid-printer

Priserne på sort/hvid-printere varierer alt afhængig af hvilke funktioner printeren skal have. Nogle sort/hvid-printere er trådløse, mens andre kan have indbygget scanner. Vælger du en sort/hvid-printer, der har disse funktioner indbygget, stiger prisen også.

Hvis din virksomhed har brug for en sort/hvid-printer, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil efterfølgende modtage op til fire tilbud på printere, der passer lige netop din virksomheds behov. Hos de fleste af vores samarbejdspartnere er det desuden muligt at lease printere i stedet for at købe.