Sammenlign priser på printer
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her Kopimaskiner - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut

Antal maskiner?

Det tager under et minut
Spar tid
Spar tid
Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører
Spar penge
Spar penge
Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste
Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende
Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 21 juli 2021

Farveprinter

Info om farveprintere

En farveprinter kendetegner sig ved at bruge af flere forskellige farvepatroner. Det betyder, at en farveprinter kan det samme som en almindelig sort-hvid printer. Dog er den også i stand til at printe indhold med farver, såsom billeder og logoer. I dag kommer de fleste virksomheder ikke udenom at skulle anskaffe sig en farveprinter, da der kræves forskellige farver på de fleste print. Samtidig er kvaliteten af print af billeder også langt bedre med en farveprinter.

Hvad kan man bruge en farveprinter til?

Hvis man printer med farve er man samtidig med at give det printede materiale et mere visuelt udtryk. Det kan have stor betydning for tryksager, der for eksempel skal sendes ud til kunder eller forretningspartnere.

Se her hvilke produkter en farveprinter er særdeles velegnet til:

  • Årsrapporter
  • Kataloger
  • Nyhedsbreve
  • Flyers
  • Brevpapir
  • Plakater
  • Brochurer
Farve

Hvordan fungerer en farveprinter?

En klassisk farveprinter bruger blæk til at printe, men kan også fås som laserprinter, der i stedet smelter toner, hvilket er en slags mikroskopisk farvepulver, som bliver brændt ind i papiret. Den klassiske farveprinter er som regel en lille smule langsommere end en laserprinter. Det er dog noget man først særligt lægger mærke til, hvis man skal printe på mere end fem papirer. Til gengæld bliver det ved brug af en farveprinter meget pænere.

Derudover kan papiret, man vælger at printe på, også have en indvirkning på kvaliteten af printet. Dette afhænger af hvordan papiret tager imod farverne, når farveprinteren trykker blækket ned i papiret.

Kan du spare penge på en farveprinter?

Tidligere var udskrift med en farveprinter dyrere end med en laserprinter. Sådan er det ikke mere. I dag er udgiften på blæk- og laserprint nogenlunde ens, men man skal stadig være opmærksom på priserne på blækpatroner, a de kan variere, og der er derfor penge at spare. I nogle nyere farveprintere kan du også selv fylde blæk på, frem for at skifte blækpatroner. Disse printere ligger dog i den høje prisklasse.

Hvad skal du tænke over før du køber en farveprinter?

Der er nogle overvejelser du skal tage, før du køber en farveprinter. Ikke fordi prisforskellen mellem en laserprinter og farveprinter er stor, men de fungerer forskelligt. Det er derfor en god idé at tænke over hvad du præcis skal bruge printeren til. Du kan også læse vores guide om hvordan du vælger den rigtige kontorprinter.

Her er nogle overvejelser du bør gøre før du køber:

Kvalitet:

Drejer det sig om at printe farver i form af billeder eller logoer, kan det med fordel anbefales at købe en farveprinter der benytter blæk. Kvaliteten på billeder printet af disse er langt bedre, end ved en laserprinter. Det skal dog nævnes at papiret også har en indvirkning på kvaliteten. For at et billede skal få den fulde skarphed skal det printes på fotopapir.

Hastighed:

Da en farveprinter printer med blæk er printningen lidt langsommere, end ved en laserprinter. Dette skyldes at blæk er en væske der skal tørre ind i papiret. Blækprinteren er derfor nødt til at printe langsommere end en laserprinter for ikke at komme til at gnide farven ud. Forskellen i printerhastighed er ikke noget man lægger mærke til, medmindre man skal printe mere end fem sider af gangen. Det er derfor en god idé at overveje hvor meget man skal printe ad gangen, før man køber en farveprinter. Skal man printe meget på en gang kan en laserprinter være et alternativ til farveprinteren.

Mængden af print

Da hastigheden på en farveprinter er en anelse langsommere kan antallet af gange du printer, og mængden af print som du printer af gangen, have en indflydelse på hvilken printer du bør købe. Printer du rigtigt meget dagligt, kan en laserprinter være løsningen, men er dette ikke tilfældet, er en farveprinter det oplagte valg.

Tilsutningsmulighed

En farveprinter, der skal stå i et kontormiljø, bør være let og tilgængelig for alle ansatte, når de skal printe. Her er der en del mere, man skal være opmærksom på, end hvis man blot skal installere printer hjemme.

Nymoderne printere giver f.eks. mulighed for, at der kan printes over netværket, hvilket for de fleste virksomheder er den absolut bedste løsning. Her er det eneste krav til medarbejderen, at computeren er tilsluttet virksomhedens netværk.

De fleste farveprintere har endda mulighed for at koble sig på netværket trådløst, hvis der er en trådløs router i kontormiljøet. Dette gør farveprinteren let at placere, da der udelukkende er brug for en strømtilslutning.

Støjniveauet

Skal printeren stå i nærheden af folk der arbejder? Så bør du kraftigt
overveje en farveprinter, der har et lavt støjniveau, da det kan være et stressende element, hvis der flere gange dagligt kommer larm fra farveprinteren.

Der kan være stor fordel på, hvor meget en farveprinter larmer, så du bør være opmærksom på at finde den model, der larmer mindst, så den ikke er til gene for medarbejderne.

Prisen på en farveprinter

Priserne på farveprintere varierer alt afhængig af hvilke funktioner printeren skal have. Nogle farveprintere er trådløse, mens andre kan have indbygget scanner. Vælger du en farveprinter, der har disse funktioner indbygget stiger prisen også dermed.

Mange virksomheder vælger at lease printer i stedet for at købe, hvis ikke der er plads i budgettet til en sådan investering. Alternativt er det her på Ekspertvalg.dk også muligt at ansøge om et erhvervslån.

Hvis din virksomhed har brug for en farveprinter, kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Du vil efterfølgende modtage fire tilbud på farveprintere, der passer lige netop din virksomheds behov.