Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Guide: Alarm til hjemmet uden abonnement

En tyverialarm nedsætter risikoen for indbrud, og gør dit hjem mere sikkert. De fleste danskere tænker ikke på at forebygge indbrud, og der er mange, der er skeptiske overfor om de bør købe et alarmsystem. Men det er faktisk en rigtig god ide at investere i et alarmsystem, da Danmark har flest indbrud ud af alle EU lande. Der er fire gange så mange indbrud her i Danmark, end i vores naboland Sverige, og der er fem gange så mange indbrud her, end syd for grænsen i Tyskland. Grunden til at danskere oplever flere indbrud er, at vi ikke er så flittige til at sikre vores hjem - de fleste danskere køber først en privatalarm efter, der har været uvelkomne gæster på besøg.

Næsten hver tredje dansker har oplevet indbrud eller forsøg på indbrud, og opklaringsprocenten er desværre meget lav. Mange oplever indbrud som et traumatisk og psykisk overgreb. Det handler ikke blot om, at man har mistet dyre og uerstattelige personlige ejendele, det handler også om, at indbrudstyve har været i ens hjem, og gennemrodet ens værdigenstande uden tilladelse. Et hjemmealarm kan give tryghed og det behøver ikke at koste en formue at sikre dit hjem. De fleste alarmløsninger i dag er trådløse med forskellige sensorer, som man stiller ved vinduer og udgangsdøre.

På Ekspertvalg.dk kan du indhente tilbud på blandt andet privatalarmer, men du kan ligeså blandt andet få tilbud på kassesystemer, kopimaskiner og hjemmesider, således du eksempelvis kan opnå den bedste hjemmeside. Du skal blot udfylde kontaktformularen, hvorefter du vil modtage op til fire skræddersyede tilbud - helt gratis og uforpligtende!

Alarm uden abonnement: GSM og nabohjælp

En privatalarm uden abonnement kan spare dig penge, da man ikke skal betale udgifter til vagtselskaber eller alarmcentraler. Alarmsystem uden abonnement kaldes ofte for GSM alarmer. GSM eller "Global System for Mobile Communications" er en udbredt form for mobiltelefoni, som gør fjernstyring muligt via et SIM-kort, som sættes ind i din privatalarm. GSM alarm system velegnet til dig, hvis du ikke vil være bundet af en aftale eller et månedligt abonnement. Du ejer alarmen og den eneste løbende udgift er et lavt beløb på ca. 15 kr om måneden for alarmens SIM-kort.

Tyverialarm uden abonnement fungerer ved, at give besked til de personer, som du synes skal reagere på potentielle indbrud. Det vil sige, at disse udvalgte personer (dine naboer, venner, der bor i nærheden osv.) får en sms besked eller et automatisk opkald, hvis der kommer ubudne gæster og alarmen aktiveres. Dine naboer kan ofte nå, at komme hen til din bolig før et alarmselskab, og dermed er der en større chance for, at tyvene bliver stoppet.

Nogle GSM alarmer uden abonnement har en funktion, der gør det muligt at sætte en telefonkæde af kontaktpersoner op, hvor man selv kan vælge hvilken rækkefølge naboerne skal kontaktes i. Man kan også købe et alarmsystem, hvor alle naboer får besked samtidig, hvis der er indbrud. Et alarmsystem uden abonnement er oplagt til dem, som leder efter en billigere løsning, og selv kan håndtere tingene. Du bliver informeret hurtigere end nogen anden om uvelkomne gæster, og dermed har du en chance for at stoppe indbrudstyvene, inden de slipper afsted med dine personlige ejendele.

Privatalarm

Alarm med abonnement

Alarmer med abonnement er, som regel, dyrere end alarm systemer baseret på nabohjælp. Disse tyverialarmer er koblet op til en vagtcentral og det betyder, at du ikke selv skal tage stilling til alarmen. Når alarmen aktiveres, bliver professionelle vagter sendt ud til dit hjem - det giver både sikkerhed og tryghed. Mange vagtcentraler vil undersøge om indbrudstyven stadig er i huset, samt tage sig af afdækning af f.eks. smadrede vinduer eller ødelagte døre. Fordelen her er, at der altid er et professionelt øje på dit hjem, også når du ikke er hjemme. Derfor kan en tyverialarm med abonnement være en god idé i nogle tilfælde.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut

Forskel på alarmer til hus og lejlighed

Der er forskellige behov for alarmsystemer afhængig af om du bor i et hus eller i en lejlighed. I nedenstående kan du læse mere om, hvad du skal tage med i dine overvejelser, hvis du skal til at investere i en boligalarm alt efter om du bor i lejlighed eller hus.

  • Hus: Hvis du bor i et hus eller en villa, er der typisk flere muligheder for tyvene at komme ind på. Det vil sige at alarmer til huse og villaer ofte kræver flere sensorer ved døre og vinduer.
  • Lejlighed: Hvis man bor i en lejlighed, der ligger højere end stueetagen, er det sværere for indbrudstyve at komme ind i dit hjem, derfor er der ofte kun behov for en sensor til hoveddøren og en enkelt rumsensor. Det betyder dog ikke, at du er mere sikker mod indbrud på 2. sal end i stueplan, da mange indbrudstyve kommer ind gennem bygningens hoveddøre. Men hvis du bor i stueetage, skal lejlighed betragtes som et hus i forhold til indbrudsmuligheder. Det vil sige, at du skal investere i sensorer på alle udgangsdøre samt vinduer.

Derfor findes der altså flere forskellige behov, når det bedste alarmsystem skal findes.

Hvad koster et alarmsystem?

Prisen på alarmer til hjemmet uden abonnement varierer alt efter, hvor meget tilbehør du vil have inkluderet i din privatalarm. Alarmer til private hjem uden abonnement er, som regel, billigere end et alarmsystem, som er knyttet til et professionelt vagtselskab.

Hos Ekspertvalg.dk kan du, gratis og uforpligtende, bestille tilbud på privatalarmer. Bestiller du tilbud her, vil du modtage op til fire skræddersyede tilbud fra forskellige leverandører. På denne måde kan du vælge det bedste og billigste tilbud på alarmer til hus. Udfyld blot kontakformularen og modtag op til flere tilbud.

Bestil tilbud nu

Udfyld formularen på bare 1 minut