Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 30. september 2022

Boligalarm

Info om boligalarmer

Der er desværre temmelig mange indbrud i Danmark hvert år. Alene i tredje kvartal af 2013, blev der anmeldt hele 172 indbrud per 100.000 indbyggere i Danmark, mens Norge og Sverige kun oplevede henholdsvis 54 og 51 indbrud i samme periode. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd, skal grunden til dette blandt andet findes i, at vi i Danmark er dårligere til at beskytte os imod indbrud. Det er derfor værd at overveje at anskaffe sig en husalarm til hjemmet, som kan være med til at sikre boligen mod indbrud, og som kan hjælpe en med at føle sig mere tryg i dagligdagen.

En undersøgelse fra Forsikring og Pension viser, at hver femte indbrud begås, når der er nogen hjemme i boligen. En boligalarm kan dog være med til at forhindre, at man står i sådan en ubehagelig situation, da en boligalarm kan skræmme tyven fra at begå indbruddet i første omgang. En boligalarm er dog ikke en garanti for, at der ikke bliver begået indbrud i boligen, da det i sidste ende er indbrudstyvens risikovillighed der afgør, om han mener, at boligen er værd at begå indbrud i. En boligalarm vil dog være medvirkende til at gøre arbejdsbetingelserne for tyven sværere, samt øge den risiko tyven tager.

Boligalarm med abonnement

Køber man en boligalarm med abonnement, skal man ikke selv sørge for opsætningen af alarmen, og derudover vil boligalarmen være koblet til en vagtcentral. Er uheldet ude og der bliver begået indbrud i hjemmet, vil man derfor trygt kunne overlade hele affæren til alarmselskabet, som vil sende professionelle vagter ud til indbruddet. Dermed behøver man ikke være utryg for, hvorvidt indbrudstyven stadig er i boligen, eller hvordan man skal håndtere eventuelle smadrede vinduer eller ødelagte døre. Dette vil alarmselskabet i et vist omfang tage sig af, hvis man har en boligalarm med abonnement. En boligalarm med abonnement, hvor man får vagter ud ved indbrud koster typisk mellem 200-350 kr. om måneden.

boligalarm

Boligalarm uden abonnement

Man kan også vælge at få installeret en boligalarm uden abonnement. En boligalarm uden abonnement vil ikke inkludere nogen udrykningsservice i tilfælde af indbrud. En boligalarm uden abonnement har heller ingen serviceaftale tilknyttet, hvilket betyder, at du selv skal stå for vedligeholdelse, test af systemet samt udskiftning af batterier.

Har man ikke en vedligeholdelsesaftale til sin hjemmealarm, er det meget vigtigt, at man sørger for at teste boligalarmen jævnligt. Det anbefales at man tester de enkelte enheder og kontrolpanelet i boligalarmen mindst én gang i kvartalet, for at sikre sig, at boligalarmen fungerer som den skal. En god måde at teste sin boligalarm på, er ved at aktivere alarmen, høre om boligalarmens sirene går i gang, og undersøge om den kontakter personerne der skal alarmeres.

En moderne boligalarm skal i dag have et GSM-kort installeret. En GSM-boligalarm har den ekstra funktion, at den kan sende en SMS til de personer man ønsker alarmeret, hvis boligalarmen går i gang. Med nogle typer af GSM-boligalarmer kan man også sætte en telefonkæde af kontaktpersoner op, hvor man selv kan prioritere hvilken rækkefølge, man ønsker kontaktpersonerne kontaktes i. Man kan også få systemer, hvor boligalarmen vil kontakte alle kontaktpersoner på én gang i tilfælde af indbrud. Man bør desuden have en aftale med ens naboer, om hvordan de skal reagere, hvis ens boligalarm går igang.

Der er en række fordele forbundet med en boligalarm uden abonnement:

  • En boligalarm uden abonnement er designet til nemt at kunne benyttes af “normale personer”. Brugervenligheden er derfor i top, og både opsætning og den daglige brug af boligalarmen er let.
  • Da man ikke har et månedligt abonnement til en vagtcentral, vil en boligalarm uden abonnement være en billigere løsning.
  • En dygtig tyv ved som regel hvor lang tid han har, før der kommer en vagt fra en alarmcentral. Har man en boligalarm uden abonnement, vil tyven ikke vide, hvor hurtigt der bliver reageret på alarmen.
Alarm sensor

Hvilket udstyr bør man have til sin boligalarm?

Der findes mange forskellige boligalarmer på markedet i dag, men de bør som udgangspunkt alle indeholde disse grundlæggende elementer:

  • En central med sirene – Dette er boligalarmens centrale enhed, som bør placeres i entre eller bryggers, hvor den er nemt tilgængelig.
  • Et betjeningspanel – Via betjeningspanelet kan man nemt se boligalarmens historik, til- og frakoblinger samt oprette nye brugere.
  • En trådløs rumsensor – En rumføler vil typisk blive placeret et centralt sted i hjemmet, gerne i nærheden af eventuelle værdigenstande. Ønsker man flere rumfølere, kan dette tilkøbes. Man kan desuden sørge for, at rumfølerne tillader husdyr op til 30 kg., så disse kan færdes frit i hjemmet, uden at aktivere alarmen.
  • En dørkontakt – Der bliver installeret en åbningskontakt i hoveddøren, således at alarmen først aktiveres, når nogen forsøger at trænge ind udefra. Man kan dog selv bevæge sig frit rundt i hjemmet, mens åbningskontakten er slået til, og derudover kan man sikre flere døre eller vinduer på samme måde. 
  • En fjernbetjening – Fjernbetjeningen fungerer som ved en bilalarm, og kan slås til og fra med et enkelt tryk på en knap.
  • Skilte – Man kan som regel få opsat alle de alarmskilte man ønsker, så man forhåbentlig kan få skræmt tyven væk, før tyveriet begås.

Man kan desuden også få en masse ekstraudstyr til sin boligalarm, som blandt andet kan inkludere:

  • Røgsensorer
  • Gassensorer
  • Panikknapper
  • Fugtsensorer

Pris for en boligalarm?

Prisen på en boligalarm vil variere alt efter hvilke behov du har. Der findes mange forskellige udbydere af boligalarmer, og man kan få inkluderet en masse ekstraudstyr til sin boligalarm, så den er ekstra beskyttende. Hvem udbyderen er og hvor meget ekstra tilbehør man vil have, er med til at afgøre prisen på boligalarmen. Den største indflydelse på prisen på din boligalarm er dog, om du vælger at få en boligalarm med eller uden abonnement. Det er selvsagt dyrere at få en boligalarm med abonnement, da man her betaler en månedlig ydelse til alarmselskabet. Med en boligalarm med abonnement får man til gengæld udrykningsservice, og man skal derfor ikke bekymre sig for hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude.

Har du brug for hjælp til at finde den boligalarm, som passer bedst til dine behov, så kan du udfylde kontaktformularen her på siden. Herefter vil vi sætte dig i forbindelse med flere forskellige udbydere af boligalarmer, som alle vil være i stand til at give deres bud på, hvilken boligalarm der passer bedst til dine behov.

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?