Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Tendens: Danskernes foretrukne alarmsystem er også tyvens!

Inden længe går vi ind i dét halvår, hvor indbrud står højt på listen over forbrydelser i Danmark. I denne forbindelse vælger mange at investere i et alarmsystem, men en tendens blandt de besøgende på Ekspertvalg.dk viser, at prisen er vigtigere end sikkerheden, når det kommer til at købe alarmsystem.

Prisen vægter mere end sikkerheden

Ifølge tal fra Ekspertvalg.dk, er der en klar tendens til at folk foretrækker en privatalarm uden abonnement, fremfor en privatalarm med abonnement. I et udsnit på ca. 3.500 besøgende viser tallene, at 77 % af henvendelserne er på en privatalarm uden abonnement. Dette skyldes formodentlig et økonomisk perspektiv, hvilket er foruroligende, antallet af indbrud i Danmark taget i betragtning.

Statistik alarm uden abonnement

Indbrud i Danmark

På trods af at antallet af indbrud faldt i 2014 i forhold til 2013, var der stadig omkring 8.500 indbrud i 3. kvartal af 2014 og hele 11.000 indbrud i 4. kvartal (Kilde: Dansk Statistik). Det er foruroligende høje tal og hvis man sammenligner med resten af verden, er Danmark da også det land, der er mest plaget af indbrud pr. 100.000 indbyggere. Sammenlignet med vores naboer, har Danmark næsten dobbelt så mange indbrud som for eksempel England og Sverige pr. 100.000 indbyggere, og tre gange så mange i forhold til Tyskland og Norge. For et land som Danmark, hvor kriminaliteten ellers er relativ lav, er dette et scenarie der ikke burde gøre sig gældende.

Se sammenligningen med vores nabolande herunder:

Sammenligning af lande

Kilde: http://www.civitas.org.uk/crime/crime_stats_oecdjan2012.pdf

Hvis man skal tro på Danmarks Statistik, er antallet af indbrud højere i større byer og på landet, hvor der er langt mellem naboerne. Især Nord- og Vestsjælland, Fyn og Sønderjylland er svært ramt af indbrud.

Der kan være mange årsager til dette, men en af grundene er, at tyvene har gode flugtmuligheder til nærliggende lande, og at mange indbrud begås at tyve fra udlandet, som rejser Danmark af samme formål.. Nedenfor kan du på et kort fra Danmarks Statistik se, hvilke danske kommuner der i 2014 var hårdest ramt af indbrud.

Oversigt over indbrud fordelt på kommuner:

Mørke områder repræsenterer de udsatte kommuner 

Indbrud kommuner

Kilde: Danmarks Statistik 

De udsatte huse i Danmark

Stopindbrud.dk skriver på deres side, at indbrud typisk er kendetegnet ved, at de ramte huse er afsides beliggende, tyvene har gode flugtmuligheder, enten er der ingen eller langt til nærmeste nabo og man har en mekanisk dårlig tyverisikring (listen er ikke udtømmelig). Bor man på landet, hvor der er langt til naboen og hvor nabohjælp ikke anvendes, er der større risiko for indbrud. Mange husstande i Danmark er dermed udsatte i forhold til indbrud.

Problemet med en privatalarm uden abonnement er, at den hverken sender besked til et alarmselskab eller alarmcentralen, hvilket betyder, at alarmen mere eller mindre fungerer som en attrap, når der ingen naboer er i området. Det kan derfor være farligt, udelukkende at stole på ideen om at en alarm holder tyven væk, da tyvene i dag er erfarne og professionelle, og bekendt med alle typer af alarmer.