Ekspertvalg.dk — Skandinaviens største B2B-markedsplads
Omtale og
anbefalinger
Entrepreneur
Tv2
Berlingske Business
A 100% A
Tekststørrelse
Sidst opdateret: 30 september 2022

Hjemmealarm

Info om hjemmealarmer

En hjemmealarm er, som navnet antyder, en alarm til hjemmet. Hjemmealarmer er efterhånden blevet mere udbredte i de danske hjem, da der hver eneste dag sker fuldbyrdet indbrud eller forsøg på indbrud i Danmark. Et indbrud i hjemmet er sjældent kun forbundet med et økonomisk tab, men ligeledes et personligt. Det er hårdt at gå rundt med tanken om, at der har været fremmede inde i hjemmet og rode rundt i ens ejendele. Ved at investere i et hjemmealarm system, enten med eller uden abonnement, kan man forholdsvis nemt reducere risikoen for indbrud og dermed også føle sig mere tryg i hverdagen.

Få et sikkert hjem med det bedste hjemmealarm system

Det er en rigtig grim følelse, at vide at man har haft ubudne gæster i sit hjem. En del personer oplever også, at de efter et besøg af indbrudstyven ikke længere føler sig trygge i deres eget hjem. Derfor bør du finde det bedste hjemmealarm system til dig. En boligalarm gør, at du bedre kan holde indbrudstyvene ude og dermed føle dig mere sikker, både når du er ude og når du er hjemme.

Du bør således aldrig undervurdere betydningen af en hjemmealarm, da den ikke blot sikrer dine ejendele, men også hele din familie og din sikkerhedsfølelse.

Alt afhængigt af dit behov, kan du vælge at investere i et hjemmealarm system med abonnement eller et hjemmealarm system uden abonnement, mens du ligeledes kan vælge at tilkøbe ekstraudstyr til din alarm, hvis hjemmet skal sikres yderligere.

Hjemmealarm med abonnement

At anskaffe en hjemmealarm med abonnement svarer lidt til at lease en bil: Vagtselskabet installerer et komplet alarmsystem i hjemmet, og du betaler hver måned et fast beløb for vedligeholdelse og eventuel udrykning.

Er uheldet ude, og der bliver begået indbrud i hjemmet, vil man derfor trygt kunne overlade det til vagtselskabet, som vil sende professionelle vagter ud til indbruddet. På denne måde behøver du ikke tænke over, hvorvidt indbrudstyven stadig er i boligen, eller hvordan du skal håndtere smadrede vinduer eller ødelagte døre. Dette er problemer, som vagtselskabet i et vist omfang tager sig af, hvis man har en hjemmealarm med abonnement.

Ulemperne ved en hjemmealarm med abonnement vil dog typisk være, at indbrudstyven allerede er forduftet med sit bytte, når vagten ankommer til hjemmet. Derfor kan vagten sjældent gøre meget andet end at konstatere, at der har været indbrud - og evt. afsikre huset. Desuden vil en udrykning typisk betyde ekstraomkostninger - også hvis der bare var tale om falsk alarm.

privatalarm

Alarm til hjemmet uden abonnement

Ved denne type af husalarm vil der ikke være udrykningsservice inkluderet i tilfælde af indbrud. En alarm til hjemmet uden abonnement har heller ikke tilknyttet en serviceaftale, hvilket betyder, at ejeren selv skal stå for vedligeholdelse, test af systemet samt udskiftning af batterier.

Der findes overordnet set to klasser af hjemmealarmer uden abonnement:

  • Hjemmealarm system med SMS
  • Hjemmealarm system med lyd

I mellemklassen findes systemer, der ved alarm automatisk sender en SMS til dig, og hvem du ellers har tilføjet til listen over kontakter. Med nogle typer af hjemmealarmer, kan man også vælge at sætte en telefonkæde af kontaktpersoner op, hvor man selv kan prioritere i hvilken rækkefølge, man ønsker kontaktpersonerne kontaktes. Man kan også vælge et system, hvor hjemmealarmen i tilfælde af indbrud vil kontakte alle kontaktpersoner på én gang.

I den billigste ende, men ikke nødvendigvis den mindst effektive, finder du hjemmealarmer, der kun lokalt udsender en høj alarmtone, hvis sensorerne spotter bevægelse. Ved denne type hjemmealarm bliver du således ikke kontaktet, men den høje lyd er ofte nok til at skræmme tyvene væk.

Hvilket udstyr bør man have til sin hjemmealarm?

Alle de bedste hjemmealarmer er udstyret med 1-2 rumsensorer (hvor sensorerne i de dyre hjemmealarmer er udstyret med kamera) samt dør- og vinduesdetektorer, der sætter en lokal sirene på op til 105 dB i gang, når der registreres bevægelse. Hjemmealarmer er udstyret med en sirene, da den høje lyd stresser indbrudstyve, vækker beboerne og påkalder naboens opmærksomhed.

Ved køb af hjemmealarmer med abonnement, vil der typisk medfølge klistermærke, man kan sætte på døre og vinduer, hvilket forhåbentligt vil afskrække tyven fra overhovedet at forsøge at bryde ind i hjemmet.

Det er desuden ofte muligt at tilkøbe ekstraudstyr til sit hjemmealarm system, som blandt andet kan inkluderer:

  • Ekstra rumsensorer
  • Røgsensorer
  • Gassensorer
  • Panikknapper
  • Fugtsensorer
  • Sirener
  • Fjernbetjeninger

Som det fremgår af ovenstående, kan den bedste hjemmealarm sædvanligvis tilpasses lige netop dit behov.

Forskel på en hjemmealarm til lejlighed og villa

Behovet for den bedste hjemmealarm vil typisk variere alt afhængig af, hvorvidt du bor i en lejlighed eller en villa. Dette er tilfældet, da villaer ofte har flere indbrudsmuligheder og flere rum, hvorfor hjemmealarmer til villaer kræver et større antal vindues- og rumsensorer.

I lejligheder er det sædvanligvis helt andre forhold der gør sig gældende, da det er relativt besværligt for en indbrudstyv at komme ind gennem et vindue, medmindre man bor i stueetagen. Derfor omfatter en hjemmealarm til en lejlighed typisk én sensor til hoveddøren og en enkelt rumsensor. Hvis du derimod bor i en stuelejlighed, skal du se dit hjem som en villa i forhold til indbrudsmuligheder. Sørg derfor for, at du har en sensor på alle indgange - døre såvel som vinduer.

Hvad koster en hjemmealarm?

Inden du erhverver dig en hjemmealarm med eller uden abonnement, bør du kortlægge dit behov. Prisen på en hjemmealarm varierer nemlig meget, afhængig af hvor mange sensorer du ønsker installeret, og hvor meget udstyr der skal tilknyttes.

Du bør desuden overveje, om du har brug for en hjemmealarm med abonnement eller en hjemmealarm uden abonnement. Der er relativt få omkostninger forbundet med investeringen i en hjemmealarm uden abonnement, når du først har foretaget indkøbet. Den eneste omkostning til en hjemmealarm uden abonnement er en lav månedlig ydelse på et sim-kort.

Prisen på en hjemmealarm med abonnement vil derimod ofte være noget dyrere, da der medfølger vagtservice og vedligeholdelse af systemet.

Uafhængigt af dine krav til den bedste hjemmealarm, kan du udfylde kontaktformularen her på siden, hvorefter vi hjælper dig med at få et fornuftigt tilbud på en hjemmealarm, der passer til lige netop dit behov.