Sammenlign priser på hjemmeside
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 21. juli 2021

Driv din hjemmeside med Joomla

Få hjælp til Joomla hos Ekspertvalg.dk

Joomla er et af verdens mest populære Open Source systemer og anvendes af både små og store virksomheder. Joomla anvendes primært til at oprette en hjemmeside, webshop eller andre webbaserede applikationer. Ønsker du at styrke din virksomheds online tilstedeværelse, og står du overfor oprettelsen af en ny hjemmeside, er et webbaseret Open Source system et godt valg.

Joomla er gratis og webbaseret. Det betyder, at du nemt kan downloade softwaren, men at der ligeledes ikke medfølger nogen oplæring i programmet. Er du ny i CMS-verdenen, og har du ikke anvendt et Open Source-system før, anbefaler vi, at du kontakter et webbureau, så du kommer godt i gang. De webbureauer, som Ekspertvalg.dk samarbejder med, kan alle vejlede dig i brugen og samtidig også sætte dit kommende website op, som du ønsker det.

Ekspertvalg.dk kan hjælpe dig med at finde den perfekte samarbejdspartner, når du skal i gang med at oprette din kommende hjemmeside eller webshop. Udfyld kontaktformularen øverst på siden, og vi matcher dig med op til 4 partnere, som alle kan levere en professionel Joomla-løsning til dig.

Hvad er Joomla?

Joomla er et såkaldt Content Management System (CMS), som giver dig mulighed for at oprette avancerede hjemmesider uden krav om, at du skal kunne skrive koder. Som udgangspunkt er det “frit for alle”, og du har selv mulighed for at ændre og tilpasse systemet, så det passer til dine behov.

I stedet for at fokusere på det tekniske bag systemet tillader Joomla, at du kan fokusere på indholdet og designet og derigennem få det ønskede budskab og image ud til slutbrugerne. Udviklerne har lagt stor vægt på, at softwaren skal være brugervenlig.

Historien bag

Den første udgave blev udgivet i 2005 og var en videreudvikling af et allerede eksisterende system. Navnet til systemet stammer fra det Swahili og betyder “alle samlet”, hvilket henviser til koden, som er tilgængelig for alle.

Siden den første udgivelse er systemet løbende blevet opdateret til at kunne håndtere flere elementer og opdateres stadigvæk, så du er sikret det nyeste og mest sikre software til websites.

Som et Open Source System bygger Joomla på, at folk ønsker at udvikle koden bag, for derefter at stille den frit tilgængelig for hvem som måtte ønske at anvende den.

computer på bord joomla

Hvorfor vælge Joomla?

Hvis du som virksomhed ønsker at oprette en Joomla hjemmeside, Joomla webshop, blog eller noget helt tredje, kan systemet være løsningen for dig. Her findes der mange muligheder som gør, at du kan personliggøre dit website, præcis som du ønsker det.

Med systemet har du mulighed for at ændre i hjemmesidens indhold, som du ønsker det, på forholdsvis kort tid. Joomla er lavet for dig der ønsker den letteste anvendelse, så du har mulighed for at fokusere på det ønskede budskab og ikke teknikken bag.

Som så mange andre Open Source CMS systemer tilbydes der som udgangspunkt ingen support. Da softwaren er tilgængelig for alle, findes der adskillige fora, hvor det er muligt at få support, hvis der opstår problemer med hjemmesiden.

Hvis du ikke ønsker et Open Source system kan du også vælge et kommercielt CMS.

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Muligheder i Joomla

Det tilbyder en række værktøjer, som gør det muligt både at personliggøre og redigere i materialet på dit website. En af de vigtigste ting er, at brugerfladen hvori hjemmeside skabes, er let og overskuelig. De opdaterer løbende deres software og har blandt andet valgt at implementere en sidebar til alle værktøjer, så fokus kun er på materialet og ikke funktionerne.

Ydermere har de tilføjet ‘Front-end-module editing’, som gør det muligt at redigere indholdet af hjemmesiden fra forsiden, så det ikke længere er en nødvendighed at tilgå administratoren for at ændre i elementer på websitet.

Mobile enheder

Du har mulighed for at ændre dit website på mobile enheder. Dette kan ses som en mulighed for konstant at opdatere dit website med det nyeste materiale.

Det er af stor betydning at det indhold, som er tilgængeligt på websitet, kan opdateres løbende. Ved brugen af mobile enheder er du altid sikret muligheden for at ændre indholdet.

Sikkerhed

For mange er sikkerheden af stor betydning, hvilket Joomla løbende arbejder på. Grundet den åbne kode vil disse hjemmesider være mere udsatte for at blive hacket, hvilket Joomla naturligvis er opmærksomme på.

For at øge sikkerheden tilbydes der forskellige løsninger, som kan tilkøbes for at øge sikkerheden ved brugen af dette software.

Der er dog også ting, du selv kan gøre for at mindske chancen for at blive udsat for et hackerangreb. Det er blandt andet af betydning at opdatere dit system løbende for altid at have den nyeste version tilgængelig. Derudover rådes folk til løbende at skifte deres kode.

Sprog

Som udgangspunkt tilbydes programmet på engelsk, men er med tiden blevet opdateret, så det nu er muligt at downloade en dansk version, hvis du ønsker dette.

Derudover har Joomla også communities på dansk, hvor det er muligt at tilgå support, hvis der skulle opstå problemer, som ikke kan løses på egen hånd.

Temaer

Som i de fleste Open Source systemer er det ved brugen muligt at downloade softwaren og derefter gå i gang med at designe din hjemmeside, som du ønsker, den skal fremstå.

Som udgangspunkt er det muligt at tilgå gratis temaer, dog er det også vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle temaer er gratis, og hvis du ønsker, at din hjemmeside skal skille sig ud fra andres, som også anvender Joomla, kan det være nødvendigt at tilkøbe forskellige temaer.

Som virksomhed vil det være en fordel at tilkøbe temaer, så du kan adskille dig fra konkurrenterne, så slutbrugeren i sidste ende husker din hjemmeside.

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Fordele ved brugen af Joomla

Først og fremmest er denne type software nem at hente, og du kommer derfor hurtigt i gang. Derudover er Joomla som nævnt designet specielt til dig, og brugervenligheden er derfor i top.

Grundet brugervenligheden tillader Joomla, at du kan navigere flere sider på en gang og administrere rækkefølgen af opslagene. Blandt endnu en af fordelene er de mange udvidelser, der tilbydes.

Ved at benytte denne form for software er det muligt at tilføje bl.a.

  • E-mail nyhedsbreve
  • Webshop
  • Forum
  • Chat-funktion

Ulemper

I forhold til design ses der begrænsninger for brugere, som ønsker avancerede løsninger. På trods af at softwaren står frit tilgængeligt for dem, som måtte ønske at anvende det, kræver en del af pluginsne, at du betaler for dem. Derudover skal du sætte sig ind i, hvilke plugins der er nødvendige; de kan kræve mange ressourcer.

Joomla webshop

I forbindelse med implementering af din hjemmeside kan du måske ønske at tilføje en webshop, dette er det en mulighed med anvendelsen af Joomla.

For at tilføje en webshop skal du gøre dig overvejelser omkring, hvilken extension du ønsker at benytte dig af. Joomla anbefaler, at du benytter Virtuemart, som kan downloades for derefter at tilføjes til en webshop. Virtuemart gør det muligt at lave en Joomla webshop, hvorfra virksomhederne kan sælge produkter og oprette kategorier alt efter, hvad der skal sælges. Virtuemart kræver en del erfaring eller tid for at sætte sig ind i, hvordan denne extension virker – kontakt derfor altid et webbureau, hvis du har spørgsmål.

Hvordan får jeg Joomla?

På Joomlas hjemmeside kan du finde programmet som skal downloades. Før du downloader programmet, skal du være opmærksom på den udgave du vælger, da der er forskel på, hvad de forskellige udgaver tilbyder. Som nævnt er det muligt at vælge en dansk udgave, som for mange kan gøre det lettere at forstå, hvad der er tilgængeligt, og hvilke muligheder du har.

Efter Joomla er downloadet og installeret, er du stort set klar til at anvende Joomla og komme i gang med at skabe dit eget website. Hvis der under download af programmet skulle opstå problemer, er det nødvendigt at søge hjælp i de mange communities, som har specialiseret sig i brugen af Joomla.

Bestil op til 4 tilbud på en Joomla-løsning

Find dit kommende webbureau hos os. Hvis du ønsker at benytte dig af Joomla, kan du benytte dig af kontaktformularen øverst på siden. Vi matcher dig med op til 4 samarbejdspartnere, der alle giver tilbud på Joomla-løsninger. Ekspertvalg.dk samarbejder kun med professionelle, danske leverandører, og du kan dermed trygt stole på, at du er i gode hænder hos os.

Skulle du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf.: 3841 0300 eller pr. mail på [email protected]

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?