Joomla

Bestil op til fire tilbud på Joomla-løsninger til din virksomhed her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Webløsning - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Har I allerede en webløsning?

Det tager under et minut!

Joomla er et af verdens mest populære Open Source systemer og anvendes af både små og mellemstore virksomheder. Joomla anvendes med formålet om at oprette en hjemmeside og web-applikationer.

Vi hos Ekspertvalg kan hjælpe dig med at finde den perfekte samarbejdspartner. Benyt kontaktformularen til højre, og vi matcher dig med op til fire partnere, som alle kan levere en professionel Joomla-løsning til dig.

Hvad er Joomla?

Joomla er et såkaldt Content Management System (CMS), som giver dig mulighed for at oprette avancerede hjemmesider, uden kravet om at man skal kunne skrive koder. Som udgangspunkt er Joomla “fri for alle”, og du har selv mulighed for at ændre og tilpasse systemet, så det passer til dine behov.

I stedet for at fokusere på det tekniske bag systemet tillader Joomla, at du kan fokusere på indholdet og designet, og derigennem få det ønskede budskab og image ud til slutbrugerne. Joomla har lagt stor vægt på, at softwaren skal være brugervenlig.

Historien bag Joomla

Den første udgave af Joomla blev udgivet i 2005, og var en videreudvikling af et allerede eksisterende system. Navnet til systemet stammer fra det Swahili, og betyder “alle samlet”, hvilke henviser til koden som er tilgængelig for alle.

Siden første udgivelse af Joomla er systemet løbende blevet opdateret til at kunne håndtere flere elementer, og opdateres stadigvæk, således er man er sikret det nyeste og mest sikre software til websites.

Som et Open Source System bygger Joomla på, at folk ønsker at udvikle koden bag, for derefter at stille den frit tilgængelig for hvem som måtte ønske at anvende den.

Hvorfor vælge Joomla?

Hvis du som virksomhed ønsker at oprette en hjemmeside, blog eller noget helt tredje, kan Joomla være løsningen for dig. I Joomla findes der mange muligheder som gør, at du kan personliggøre dit website, præcis som du ønsker det.

Med Joomla har du mulighed for at ændre i hjemmesidens indhold som du ønsker det på forholdsvis kort tid. Joomla er lavet for dig og ønsker den letteste anvendelse, så du har mulighed for at fokusere på det ønskede budskab og ikke teknikken bag.

Som så mange andre Open Source CMS systemer tilbydes der som udgangspunkt ingen support tilknyttet. I og med at softwaren er tilgængelig for alle, findes der adskillige fora, hvor det er muligt at få support, hvis der opstår problemer med hjemmesiden.

Hvis du ikke ønsker et Open Source system kan du også vælge et kommercielt CMS. Dette kan du læse meget mere op på vores side CMS hjemmeside. Her finder du den fornødne information om hjemmesider der benytter kommercielt CMS.

Muligheder i Joomla

Joomla tilbyder en række værktøjer, som gør det muligt at personliggøre og redigere i materialet på dit website. En af de vigtigste ting for Joomla er, at brugerfladen hvori hjemmeside skabes er let og overskuelig.

Joomla opdaterer løbende deres software, og har blandt andet valgt at implementere en sammenfoldelig sidebar, således fokus kun er på materialet og ikke funktionerne.

Ydermere har Joomla tilføjet ‘Front-end-module editing’, som gør det muligt at redigere indholdet af hjemmesiden fra forsiden, således at det ikke længere er en nødvendighed at tilgå administratoren for at ændre i elementer på websitet.

Mobile enheder

Med Joomla har du mulighed for at ændre dit website på mobile enheder. Dette kan ses som en mulighed for konstant at opdatere ens website med det nyeste materiale.

Det er af stor betydning, at de informationer og indhold som er tilgængelig på websitet kan opdateres løbende. Ved brugen af mobile enheder er man altid sikret muligheden for at ændre indholdet.

Sikkerhed

For mange er sikkerheden af stor betydning hvilket Joomla løbende arbejder på. Grundet den åbne kode vil disse hjemmesider være mere udsatte for at blive hacket hvilket Joomla er opmærksom på.

For at øge sikkerheden i forbindelse med brugen af Joomla tilbydes der forskellige løsninger, som kan tilkøbes for at øge sikkerheden ved brugen af dette software.

Der er dog også ting du selv kan gøre for at mindske chancen for at blive udsat for et hacker angreb. Det er blandt andet af betydning at opdatere sit system løbende, for altid at have den nyeste version tilgængelig. Derudover rådes folk til løbende at skifte deres kode.

Sprog

Som udgangspunkt tilbydes Joomla på engelsk, men er med tiden blevet opdateret således det nu er muligt at downloade en dansk version, hvis man ønsker dette.

Derudover har Joomla også communities på dansk, hvor det er muligt at tilgå support hvis der skulle opstå problemer, som ikke kan løses på egen hånd.

Temaer

Som de fleste Open Source systemer er det ved brugen af Joomla muligt at downloade softwaren, og derefter gå i gang med at designe sin hjemmeside som man ønsker den skal fremstå.

Som udgangspunkt er det muligt at tilgå gratis temaer i forbindelse med Joomla, dog er det også vigtigt at være opmærksom på, at ikke alle temaer er gratis, og hvis du ønsker at din hjemmeside skal skille sig ud fra andres, som også anvender Joomla, kan det være nødvendigt at tilkøbe forskellige temaer.

Som virksomhed vil det være en fordel at tilkøbe temaer, således du kan adskille dig fra konkurrenterne så slutbrugeren i sidste ende husker din hjemmeside.

Computer På Bord Joomla

Fordele ved brugen af Joomla

I forhold til brugen af Joomla ses der mange fordele. Først og fremmest er denne type software nem at hente og du kommer derfor hurtigt i gang. Derudover er Joomla som nævnt designet for dig, og brugervenligheden er derfor i top.

Grundet brugervenligheden tillader Joomla, at du kan navigere flere sider på en gang og administrere rækkefølgen af opslagene.

Blandt endnu en af fordelene er de mange udvidelser som Joomla tilbyder. Ved at benytte denne form for software er det muligt at tilføje e-mail nyhedsbreve, webshop, forum, chat-funktion og mange flere ting.

Ulemper ved brugen af Joomla

Som så mange programmer findes der med Joomla også ulemper. I forhold til design ses der begrænsninger for brugerne som ønsker avancerede løsninger.

På trods af at Joomla står frit tilgængelig for hvem som måtte ønske at anvende det, kræver en del af de plugins som Joomla anvender, at man ofrer penge for at benytte dem. Derudover skal man sætte sig ind i hvilke plugins der er nødvendige, som kan kræve mange ressourcer.

Som nævnt er det ofte svært at garantere at sikkerheden er i top når man vælger et Open Source system, og det er også tilfældet med Joomla. Som en af ulemperne er det værd at nævne, at denne type software løbende skal sikres mod hacker angreb.

Joomla og webshops

I forbindelse med implementering af din hjemmeside kan du måske ønske at tilføje en webshop, dette er det en mulighed med anvendelsen af Joomla.

For at tilføje en webshop skal du gøre dig overvejelser omkring hvilken extension du ønsker at benytte dig af. Joomla anbefaler, at du benytter Virtuemart, som kan downloades for derefter at tilføje en webshop.

Virtuemart gør det muligt at lave en webshop hvorfra virksomhederne kan sælge produkter og oprette kategorier alt efter hvad der skal sælges. Virtuemart kræver en del erfaring eller tid for at sætte sig ind i, hvordan denne extension virker.

Joomla forkortelser

Når du anvender Joomla er det værd at give sig tid til at forstå det sprog som anvendes af support og brugerene af programmet. Ord som blandt andet frontend, backend, extensions, plugins, moduler og flere er værd at kende betydningen af inden du begynder at anvende Joomla.

Frontend henviser til selve websiden, backend refererer til den administrative del af Joomla, extensions er et udtryk for de tilgængelige udvidelser som tilbydes i forbindelse med brugen af Joomla, plugins er mindre udvidelser, og afslutningsvis er moduler udvidelser som ses som blokke på hjemmesiden.

Som udgangspunkt kræver det ikke det store kendskab til IT for at kunne benytte sig af Joomla, som, som sagt har lagt stor vægt på, at softwaren skal være så brugervenlig som mulig. Der er dog visse ting som kræver kendskab inden man starter med at anvende programmet.

På nettet findes der adskillige læringsvideoer, som forklarer hvordan man installerer, anvender og redigerer i indholdet på sin hjemmeside.

Hvordan får jeg Joomla?

På Joomlas hjemmeside kan du finde programmet som skal downloades. Før du downloader programmet, skal du være opmærksom på den udgave du vælger, da der er forskel på hvad de forskellige udgaver tilbyder.

Som nævnt er det muligt at vælge en dansk udgave, som for mange kan gøre det lettere at forstå hvad der er tilgængeligt, og hvilke muligheder man har.

Efter Joomla er downloadet og installeret er du stort set klar til at anvende Joomla og komme i gang med at skabe dit eget website. Hvis der under hentningen af programmet skulle opstå problemer er det nødvendigt at søge hjælp i de mange communities, som har specialiseret sig i brugen af Joomla.

Bestil op til fire tilbud på en Joomla-løsning

Hvis du ønsker at benytte dig af Joomla, kan du med fordel benytte dig af kontaktformularen i højre side. Vi vil derefter matche dig med op til fire samarbejdspartnere på Joomla-løsninger. Ekspertvalg samarbejder kun med professionelle leverandører, og du kan dermed trygt stole på, at du er i gode hænder hos os.

Skulle du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på tlf.: 3841 0300 eller pr. mail på info@ekspertvalg.dk