Sammenlign priser på hjemmeside
Udfyld formularen på et minut for at starte processen
Få op til 4 tilbud her
Spar tid
Spar tid

Udfyld 1 formular, og modtag op til 4 tilbud fra udvalgte leverandører

Spar penge
Spar penge

Spar penge ved at sammenligne tilbud og vælg det bedste

Gratis og uforpligtende
Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale og anbefalinger
Sidst opdateret: 21. juli 2021

Fuld guide til brug af Drupal

Læs mere om Drupal hos Ekspertvalg.dk

Drupal er et af de førende Open Source CMS (Content Management Systemer) i verden. Drupal kan anvendes til både at lave en hjemmeside og webshop og er den ideelle løsning til dig, der er på udkig efter et brugervenligt system. Open Source  systemer anvendes i dag af mange store og små virksomheder. Open Source systemer bygger på det formål at koden bag ligger frit tilgængelig, for alle som måtte ønske at anvende den.

Vi hos Ekspertvalg kan hjælpe dig med at finde den perfekte samarbejdspartner, når du vil have lavet en ny hjemmeside. Vi samarbejder med en lang række af Danmarks førende webbureauer og kan finde et webbureau, der passer til dine behov. Benyt kontaktformularen øverst på siden, og vi matcher dig med op til fire partnere, som alle kan levere en professionel Drupal-løsning til dig.

Drupals historie

Softwaren bag Drupal stammer fra år 2000 og blev i 2001 til det Open Source system, som i dag kendes som Drupal. Originalt ønskede udviklerne at programmet skulle hedde Dorp som er hollandsk for landsby, hvilket henleder til det fællesskab som Drupal bygger på.

Grundet en fejl fra leverandørerne fik det originale program navnet Drop, som i 2001 blev ændret til Drupal, derfra formen på deres logo stammer fra, nemlig en dråbe.

Drupal er igennem årene blev udviklet, og antallet af brugerne er støt stigende. Som nævnt er fællesskabet hos Drupal af stor betydning, i 2009 opstod det første “community” i Danmark, og der er sidenhen kommet mange flere til.

Hvad er Drupal?

Kort fortalt er Drupal et såkaldt Open Source system. Drupal tilbyder en række moduler hvorfra du kan opbygge din hjemmeside efter ønskede præferencer.

Mulighederne med Drupal er mange, og du kan opbygge din hjemmeside, som du ønsker. De fleste som benytter Drupal, anvender det med formålet om at lave blogs, vidensbaser, kommercielle og personlige hjemmesider, e-handels applikationer og meget mere.

Drupal tilbyder på nuværende tidspunkt to forskellige serier, Drupal 6 serien og Drupal 7 serien, og har en ny serie på markedet i et beta format kaldet Drupal 8 serien.

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Drupal 6 serie

Som navnet antyder er 6 serien den ældre serie, og de moduler som anvendes i 6 serien kan ikke benyttes i den nyere og mere opdaterede 7 serie.

Generelt er nyere versioner altid mere opmærksomme på de sikkerhedstrusler som hele tiden opstår. Dette betyder ikke at 6 serien er mere usikker at anvende i forhold til 7 serien da der løbende kommer opdateringer til 6 serien.

Dog vælger mange at anvende 6 serien grundet de mange udvidelser som er tilgængelig i denne version sammenlignet med 7 serien. Jo ældre version, jo flere udvidelser vil automatisk være tilgængelig, som tillader mere alsidighed når hjemmesiden skabes.

Drupal 7 serie

På trods af at 6 serien indeholder flere tilgængelige elementer, er 7 serien en forbedring på mange punkter, og flere aspekter er gjort bedre i denne opdatering.

Blandt andet ses det hvorledes at 7 serien er gjort meget hurtigere, hvilket gør at du hurtigere vil kunne producere din hjemmeside. Derudover er brugervenligheden i denne serie vægtet meget højt, og det er muligt at fjerne og tilføje elementer meget hurtigere end før.

Det kræver en del kendskab til Drupal for at anvende 7 serien, og det kan derfor være svært at finde ud af hvilken af de to serier som vil være fordelagtig at anvende. På trods af at flere moduler er tilgængelig i 6 serien, vil de fleste anbefale at anvende 7 serien grundet brugervenligheden, og de nye elementer som tilbydes med denne serie.

Ny udgave af Drupal serien – Drupal 8

Drupal arbejder på at udvikle endnu en serie kaldet 8 serien. Denne vil i højere grad fokusere på Googles krav om at hjemmesider skal være responsive, og dermed tilpasse sig forskellige mobile enheder.

Herudover er det muligt med en indbygget brugerflade, at oversætte elementer i det indhold man har på ens hjemmeside. De tilgængelige temaer i 8 serien gør, at man hurtigere vil kunne skifte og redigere i indholdet på hjemmesiden.

Drupal 8 serien er i udviklingsfasen, men kan hentes som en beta version så det er muligt at prøve de mange muligheder, som vil kunne afbenyttes.

Drupal computer

Kerneværdier i Drupal

Drupal er som sagt et modulært system, som er baseret på at disse moduler skal ses som byggeklodser der bygger hjemmesiden op. Der findes et utal af moduler tilgængelig hos Drupal.

I Drupal har du mulighed for at skabe:

  • Personlige brugerprofiler
  • Kommentar-systemer
  • Oprette menu-systemer
  • Kontaktformularer
  • Vælge imellem forskellige temaer
  • Registrering af besøgende
  • og mange flere

Alle de tilgængelige moduler er medvirkende til, at du kan skabe et website, præcis som du ønsker det skal fremstå, og med de specielle features som du måtte ønske.

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Drupal communities

Et af de vigtigste elementer hos Drupal er deres communities. Disse communities er baseret på, at brugerne deler og hjælper hinanden, hvis problemer skulle opstå.

Drupals communities anvendes også med formålet om at udvikle den grundlæggende kode, således softwaren hele tiden følger med de krav som internettet forventer, at en hjemmeside lever op til.

Drupal skriver selv “come for the software – stay for the community”. Med dette henviser de til, hvorledes brugerne skal komme for softwaren, men blive for at være en del af et fællesskab.

Betydningen af Drupals communities

I Drupal er communities vægtet af stor betydning, og skal ses som grundlaget for softwaren. Brugerne er med til at udvikle og yde support til hinanden. Hvis disse communities ikke længere eksisterer vil Drupal formodentlig forsvinde.

Mange anvender ligeledes Drupals communities med formålet om at udvikle nye Open Source systemer og få generel inspiration. Ved at observere den trafik der foregår i Drupal communities har du muligheden for at opnå stor indsigt i udviklingen af denne type software.

Fordele og ulemper ved en Drupal hjemmeside

En af de klare fordele ved en Drupal hjemmeside, er at du stilles gode redskaber til rådighed for, at skabe en hjemmeside lige som du lyster. Der findes et utal af ekstra moduler til Drupal, og dermed kan du personalisere din hjemmeside efter dine præferencer og giver dig muligheden for at adskille dig fra dine konkurrenter. Du har dertil mulighed for at lade dine brugere uploade videoer i dit kommentarspor, og dermed skabe en dialog med dine brugere. 

Det som dog kan ses negativt ved en Drupal hjemmeside, er at det kan være en smule omstændigt at installere. Det kan samtidigt tage lidt tid at loade hjemmeside, hvis der ejes en stor hjemmeside. Derfor vil det kræve en stor server for bedre at kunne indlæse de forskellige elementer på hjemmesiden. 

Ulemper ved brugen af Drupal

På trods af brugervenligheden er installationen af Drupal meget omstændig, og kræver en del kendskab før man begiver sig ud i dette.

Endnu en ulempe ses ved den tid det tager at loade indholdet. Hvis man har en stor hjemmeside, kræver det en stor server for at indlæse diverse plugins og elementer, hvilket kan sænke processen.

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Drupal og webshops

Drupal har i sig selv ikke en webshop udvidelse, men grundet den modulære opbygning er det muligt at udvide med moduler, som tilbyder en webshop løsning.

Drupal Commerce er et shopping-modul til Drupal, som kan dække stort set alle behov der måtte være at finde indenfor e-handel. Dog kræver de forskellige udvidelser, at man er villig til at ofre penge for fx at tilføje en webshop.

Med Drupal Commerce er der mulighed for at vælge imellem forskellige udvidelser i forhold til hvilke forventninger der måtte være til webshoppen. Det er derfor vigtigt at man inden valget af udvidelse, gør op med dig selv hvilke elementer man ønsker webshoppen skal kunne formidle.   

Bestil et tilbud på en Drupal webshop

Har du interesse i at få et tilbud på en Drupal webshop, så vil vi her på Ekspertvalg.dk gerne hjælpe dig med, at finde den helt rigtige leverandør. Der er mange forskellige leverandører på markedet, og derfor kan det også være svært at skabe sig et overblik. Ligeledes vil prisen variere meget. Det vi gør, er derfor at give dig et overblik over forskellige leverandører du kan vælge i mellem, og hvilket tilbud som de kan tilbyde dig. Dermed kan du lettere finde ud af hvilken leverandør som du er interesseret i og hvor det bedst kan svare sig, at få et tilbud henne.

Det er vores intention at sørge for, at du finder den leverandør som passer bedst til dig og dine behov. Det er samtidigt en måde hvorpå du kan spare tid og penge. Alt du skal gøre, for at modtage hjælp, er blot at udfylde vores kontaktformular i højre side. Vi vil herefter sørge for, at sætte dig i kontakt med op til 4 af vores samarbejdspartnere. Det er helt gratis og uforpligtende, at tage imod vores hjælp. 

Såfremt spørgsmål haves i forbindelse med et tilbud på en Drupal webshop, så vær velkommen til at ringe på telefon +45 3841 0300 eller send en mail til [email protected].

Bestil tilbud på en hjemmeside nu!

Udfyld formularen på bare 1 minut

Så nemt er det
1
Bestil tilbud
Udfyld formularen med dine krav og behov til produktet.
2
Match
Vi matcher din henvendelse med relevante leverandører.
3
Modtag tilbud
Du modtager op til fire tilbud, tilpasset dine krav.
Bliv samarbejdspartner
Vi prøver altid at forbinde vores kunder med de bedste leverandører i branchen. Er du en af dem?