Drupal

Bestil op til fire tilbud på Drupal-løsninger til din virksomhed her!

Spar tid

Udfyld kun 1 formular og modtag op til 4 tilbud fra særligt udvalgte samarbejdspartnere

Spar penge

Du kan spare op til 50% ved at sammenligne tilbud fra de bedste leverandører

Gratis og uforpligtende

Vores service er 100% gratis og uden forpligtelser

Omtale & anbefalinger
1
2
3
Få op til 4 tilbud her Webløsning - Få op til 4 gratis tilbud fra førende leverandører
Det tager under et minut!

Har I allerede en webløsning?

Det tager under et minut!

Open Source systemer anvendes i dag af mange store og små virksomheder. Open Source systemer bygger på det formål at koden bag ligger frit tilgængelig, for alle som måtte ønske at anvende den.

Blandt et af Open Source systemerne findes Drupal, som er blandt de førende inden for gratis CMS systemer.

Vi hos Ekspertvalg kan hjælpe dig med at finde den perfekte samarbejdspartner. Benyt kontaktformularen til højre, og vi matcher dig med op til fire partnere, som alle kan levere en professionel Drupal-løsning til dig.

Drupals historie

Softwaren bag Drupal stammer fra 2000, og blev i 2001 til det Open Source system som i dag kendes som Drupal. Originalt ønskede udviklerne at programmet skulle hedde Dorp som er hollandsk for landsby, hvilket henleder til det fællesskab som Drupal bygger på.

Grundet en fejl fra leverandørerne fik det originale program navnet Drop, som i 2001 blev ændret til Drupal, derfra formen på deres logo stammer fra, nemlig en dråbe.

Drupal er igennem årene blev udviklet, og antallet af brugerne er støt stigende. Som nævnt er fællesskabet hos Drupal af stor betydning, i 2009 opstod det første “community” i Danmark, og der er sidenhen kommet mange flere til.

Hvad er Drupal?

Kort fortalt er Drupal et såkaldt Open Source system. Drupal tilbyder en række moduler hvorfra du kan opbygge din hjemmeside efter ønskede præferencer.

Mulighederne med Drupal er mange, og du kan opbygge din hjemmeside, som du ønsker. De fleste som benytter Drupal, anvender det med formålet om at lave blogs, vidensbaser, kommercielle og personlige hjemmesider, e-handels applikationer og meget mere.

Drupal tilbyder på nuværende tidspunkt to forskellige serier, Drupal 6 serien og Drupal 7 serien, og har en ny serie på markedet i et beta format kaldet Drupal 8 serien.

Drupal 6 serie

Som navnet antyder er 6 serien den ældre serie, og de moduler som anvendes i 6 serien kan ikke benyttes i den nyere og mere opdaterede 7 serie.

Generelt er nyere versioner altid mere opmærksomme på de sikkerhedstrusler som hele tiden opstår. Dette betyder ikke at 6 serien er mere usikker at anvende i forhold til 7 serien da der løbende kommer opdateringer til 6 serien.

Dog vælger mange at anvende 6 serien grundet de mange udvidelser som er tilgængelig i denne version sammenlignet med 7 serien. Jo ældre version, jo flere udvidelser vil automatisk være tilgængelig, som tillader mere alsidighed når hjemmesiden skabes.

Drupal 7 serie

På trods af at 6 serien indeholder flere tilgængelige elementer, er 7 serien en forbedring på mange punkter, og flere aspekter er gjort bedre i denne opdatering.

Blandt andet ses det hvorledes at 7 serien er gjort meget hurtigere, hvilket gør at du hurtigere vil kunne producere din hjemmeside. Derudover er brugervenligheden i denne serie vægtet meget højt, og det er muligt at fjerne og tilføje elementer meget hurtigere end før.

Det kræver en del kendskab til Drupal for at anvende 7 serien, og det kan derfor være svært at finde ud af hvilken af de to serier som vil være fordelagtig at anvende. På trods af at flere moduler er tilgængelig i 6 serien, vil de fleste anbefale at anvende 7 serien grundet brugervenligheden, og de nye elementer som tilbydes med denne serie.

Ny udgave af Drupal serien - Drupal 8

Drupal arbejder på at udvikle endnu en serie kaldet 8 serien. Denne vil i højere grad fokusere på Googles krav om at hjemmesider skal være responsive, og dermed tilpasse sig forskellige mobile enheder.

Herudover er det muligt med en indbygget brugerflade, at oversætte elementer i det indhold man har på ens hjemmeside. De tilgængelige temaer i 8 serien gør, at man hurtigere vil kunne skifte og redigere i indholdet på hjemmesiden.

Drupal 8 serien er i udviklingsfasen, men kan hentes som en beta version så det er muligt at prøve de mange muligheder, som vil kunne afbenyttes.

Drupal Computer

Kerneværdier i Drupal

Drupal er som sagt et modulært system, som er baseret på at disse moduler skal ses som byggeklodser der bygger hjemmesiden op. Der findes et utal af moduler tilgængelig hos Drupal.

I Drupal har du mulighed for at skabe:

  • Personlige brugerprofiler
  • Kommentar-systemer
  • Oprette menu-systemer
  • Kontaktformularer
  • Vælge imellem forskellige temaer
  • Registrering af besøgende
  • og mange flere

Alle de tilgængelige moduler er medvirkende til, at du kan skabe et website, præcis som du ønsker det skal fremstå, og med de specielle features som du måtte ønske.

Drupal communities

Et af de vigtigeste elementer hos Drupal er deres communities. Disse communities er baseret på, at brugerne deler og hjælper hinanden, hvis problemer skulle opstå.

Drupals communities anvendes også med formålet om at udvikle den grundlæggende kode, således softwaren hele tiden følger med de krav som internettet forventer, at en hjemmeside lever op til.

Drupal skriver selv “come for the software - stay for the community”. Med dette henviser de til, hvorledes brugerne skal komme for softwaren, men blive for at være en del af et fællesskab.

Betydningen af Drupals communities

I Drupal er communities vægtet af stor betydning, og skal ses som grundlaget for softwaren. Brugerne er med til at udvikle og yde support til hinanden. Hvis disse communities ikke længere eksisterer vil Drupal formodentlig forsvinde.

Mange anvender ligeledes Drupals communities med formålet om at udvikle nye Open Source systemer og få generel inspiration. Ved at observere den trafik der foregår i Drupal communities har du muligheden for at opnå stor indsigt i udviklingen af denne type software.

Fordele ved brugen af Drupal

Blandt en af de mange fordele, som der er at finde ved Drupal, ses de mange muligheder for at skabe en hjemmeside præcis efter dine præferencer. Drupal indeholder et utal af moduler, som gør det muligt at personalisere ens website, således det adskiller sig fra konkurrenternes.

Med Drupal har du mulighed for at håndtere forskellige medier og tilføje videoer, billeder og meget mere. Derudover er det muligt at lade sine brugere uploade videoer i kommentarfeltet på hjemmesiden, så brugerne på den måde bliver en del af din hjemmeside.

Som et vigtigt element ved Open Source systemer er det antal af plugins som er tilgængelig for brugerne. Drupal er et af de systemer som tilbyder et stort antalt af plugins, og i og med at det er Open Source, er det muligt selv at udvikle nye plugins, som kan anvendes sammen med Drupal.

Ulemper ved brugen af Drupal

På trods af brugervenligheden er installationen af Drupal meget omstændig, og kræver en del kendskab før man begiver sig ud i dette.

Endnu en ulempe ses ved den tid det tager at loade indholdet. Hvis man har en stor hjemmeside, kræver det en stor server for at indlæse diverse plugins og elementer, hvilket kan sænke processen.

Drupal og webshops

Drupal har i sig selv ikke en webshop udvidelse, men grundet den modulære opbygning er det muligt at udvide med moduler, som tilbyder en webshop løsning.

Drupal Commerce er et shopping-modul til Drupal, som kan dække stort set alle behov der måtte være at finde indenfor e-handel. Dog kræver de forskellige udvidelser, at man er villig til at ofre penge for fx at tilføje en webshop.

Med Drupal Commerce er der mulighed for at vælge imellem forskellige udvidelser i forhold til hvilke forventninger der måtte være til webshoppen. Det er derfor vigtigt at man inden valget af udvidelse, gør op med dig selv hvilke elementer man ønsker webshoppen skal kunne formidle.   

Bestil et tilbud på Drupal

Ønsker du at modtage et tilbud på Drupal, har du muligheden for at udfylde kontaktformularen i højre side og modtage op til fire gratis og uforpligtende tilbud. Ekspertvalg samarbejder udelukkende med professionelle leverandører af Drupal, og du er derfor sikret det bedste udgangspunkt.